Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Tarifele orientative pentru accesul la stalpii operatorilor de retea, in consultare publica

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,757
  • Înscris: 06.03.2018

Attached File  image004.jpg   61.35K   5 downloads


„Pentru a stimula dezvoltarea retelelor de comunicatii electronice si a elementelor de infrastructura fizica necesare sustinerii acestora, lansam astazi in consultare publica proiectul de decizie privind tarifele orientative pentru accesul la stalpii operatorilor de retea. Tarifele orientative ce au fost determinate de Autoritate pe baza principiilor prevazute in Legea infrastructurii, in urma raspunsurilor primite din partea operatorilor de retea si conform reglementarilor relevante din legislatia speciala din domeniul energiei, reprezinta un reper de care trebuie sa se tina cont in cel mai inalt grad in procesul de negociere a contractelor, orice indepartare de la acestea necesitand o justificare adecvata”, a declarat vicepresedintele Eduard LOVIN.

ANCOM a identificat principalii operatori de retea care detin in proprietate, administrare sau concesiune stalpi care sunt/ar putea fi utilizati de catre furnizorii de retele publice de comunicatii electronice pentru instalarea de retele publice de comunicatii electronice si a calculat tarife de acces pentru categoriile de operatori de retea distribuitori de energie electrica, respectiv operatori ai serviciului public de transport local (troleu si/sau tramvai).

Modalitatea de stabilire a tarifelor
Pentru aceste categorii de operatori de retea au fost aplicate chestionare specifice, in doua etape in ultimul trimestru al anului 2020. Tarifele orientative propuse pentru accesul la stalpii operatorilor de retea au fost calculate luand in considerare principii si metodologii de orientare pe costuri, conforme cu practica europeana in materia calculatiei costurilor - principiul cauzalitatii costurilor, principiul obiectivitatii si principiul proportionalitatii. Au fost avute in vedere costurile asociate furnizarii serviciului de acces la infrastructura, respectiv costurile cu investitiile in infrastructura realizate de operatorul de retea, costurile operationale aferente infrastructurii fizice la care este acordat accesul furnizorilor de retele de comunicatii electronice, cat si evaluarea impactului accesului solicitat asupra planului de afaceri al operatorului de retea si imbunatatirile aduse infrastructurii fizice de catre furnizorul de retele de comunicatii electronice, in masura in care acestea aduc beneficii si operatorului de retea, pentru fiecare dintre categoriile de operatori de retea identificate.

Accesul la stalpii operatorilor de retea este cel mai frecvent intalnit tip de acces la infrastructura fizica, iar tarifele de acces la stalpii unui operator de retea fac deja obiectul unor litigii deschise la ANCOM de furnizori de retele publice de comunicatii electronice, nemultumiti de majorarea tarifelor pentru accesul la stalpii unor operatori de retea, a caror activitate principala este de distribuire a energiei electrice.

Tarifele orientative propuse de ANCOM
Pentru accesul furnizorilor de retele publice de comunicatii electronice la infrastructura fizica constand in stalpii detinuti in proprietate, administrare ori concesiune de operatorii de distributie a energiei electrice, sunt propuse urmatoarele tarife orientative:
a) 1,84 lei/stalp/circuit (cablu)/luna, pentru stalpii de sustinere a liniilor electrice
aeriene de joasa tensiune;
b) 3,46 lei/stalp/circuit (cablu)/luna, pentru stalpii de sustinere a liniilor electrice aeriene de medie tensiune;
c) 22,62 lei/km/circuit (cablu)/luna, pentru stalpii de sustinere a liniilor electrice aeriene de inalta tensiune.
Tariful orientativ propus pentru accesul furnizorilor de retele publice de comunicatii electronice la infrastructura fizica constand in stalpii detinuti in proprietate, administrare ori concesiune de operatorii serviciului public de transport local este de 7,44 lei/stalp/circuit (cablu)/luna.
Tarifele nu contin TVA.

Atributii ANCOM
Conform atributiilor conferite de Legea nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a retelelor de comunicatii electronice, precum si pentru stabilirea unor masuri pentru reducerea costului instalarii retelelor de comunicatii electronice, ANCOM stabileste tarifele orientative pentru accesul la infrastructura operatorilor de retea pentru anumite tipuri de infrastructura fizica pentru a evita aparitia unor litigii intre operatorii de retea si furnizorii de retele publice de comunicatii electronice care solicita/beneficiaza de acces la infrastructura fizica a acestora.
Operatorul de retea defineste orice operator economic autorizat sa furnizeze retele de comunicatii electronice, sau care detine in proprietate, administrare sau concesiune o infrastructura fizica destinata instalarii de retele de comunicatii electronice ori producerii, transportului sau distributiei, energiei electrice, inclusiv iluminatul public, gazelor naturale, energiei termice si apei, inclusiv evacuarea sau tratarea apelor uzate si sistemele de canalizare si de drenare. De asemenea, este operator de retea si operatorul economic care detine in proprietate, administrare sau concesiune o infrastructura fizica prin utilizarea careia se furnizeaza servicii de transport, cum ar fi, dar fara a se limita la acestea, infrastructura fizica de transport a cailor ferate, drumurile, porturile si aeroporturile.
Procesul de consultare publica
Proiectul de decizie privind tarifele orientative pentru accesul la stalpii operatorilor de retea poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 27.10.2021, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr. 2, sector 3, Bucuresti), prin intermediul Registraturii online sau prin intermediul directiilor regionale ale Autoritatii. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa [email protected].

#2
FreemanG1

FreemanG1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 724
  • Înscris: 14.07.2014
Retelele  publice de comunicatii electronice parca era vorba ca se muta toate in subteran.
RcsRds in multe orase are deja in subteran,ceilalti operatori nu vor sa inchirieze de la ei sau ce ,de tot pe stalpuri vor.

#3
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
si pana in oras cum ajunge fibra? e vb de stalpii "aia" din camp...

Edited by ogo, 27 September 2021 - 17:26.


#4
hornet1

hornet1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 11.08.2016
In general legaturile interurbane se fac subteran, dar retelele aeriene sunt critice pentru livrarea serviciilor in RO. In zonele rurale sau chiar si in orasele mici nu se justifica si de multe ori nici nu este posibila constructia de retele subterane.
Mai mult, daca astepti dupa avizele de spargere sau incerci sa corelezi lucrarile de constructie retea cu lucrarile de reabilitare ale primariei (asa cum este normal, nu ai vrea in fiecare an sa vina alta companie de utilitati si sparge asfaltul) vei reusi sa termini o localitate probabil in cativa ani.
Ref la infrastructura subterana in orase, daca ea exista si accesul este reglementat indiferent de cine este proprietarul acesteia operatorii se vor duce spre acea retea. Daca insa vii si spui construieste in subteran, dar tolerezi retelele aeriene deja existente atunci ai o problema de concurenta.  Nimeni nu vrea sa reloce retele in subteran asa ca daca accesul se poate face direct in subtern la un cost rezonabil atunci asa se va implementa.

#5
worldwide

worldwide

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,535
  • Înscris: 16.02.2005

View Posthornet1, on 27 septembrie 2021 - 17:49, said:

Ref la infrastructura subterana in orase, daca ea exista si accesul este reglementat indiferent de cine este proprietarul acesteia operatorii se vor duce spre acea retea. Daca insa vii si spui construieste in subteran, dar tolerezi retelele aeriene deja existente atunci ai o problema de concurenta.  Nimeni nu vrea sa reloce retele in subteran asa ca daca accesul se poate face direct in subtern la un cost rezonabil atunci asa se va implementa.
Infrastructura subterana exista cu forta, vezi NetCity in Bucuresti. Nu s-a dus nimeni spre ea, Romtelecom avea stalpi prin cartiere de case si retea subterana pe strazile mari, au dat bani pe ele (cat au dat...) aia care i-au cumparat si s-au trezit ca degeaba le au. E drept ca nici nu-i lasau pe altii sa-si puna cablurile lor.
RCS a cumparat retele de cartier si si-a intins cablurile pe unde a putut, ori pe stalpii Telekom, pana le-au taiat aia cablurile, ori pe stalpii de lumina (Enel, Primarie ?), pana nu s-a mai putut si-au trecut fortat la NetCity.
Restul au facut cam la fel.
Chestia e ca si-au ingropat cablurile in mare parte, dar cutiile alea stau nefolosite, fiecare operator prefera sa-si puna cutia lui pe gard (fiindca gardul e proprietatea privata a oamenilor si nu trebuie sa plateasca) decat sa plateasca cutia aia de jonctiune (sau cum s-o numi) la NetCity, unde platesc doar kilometri de retea folositi.

#6
hornet1

hornet1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 11.08.2016
Eu sunt de acord cu abordarea de tip Bucuresti, este normal sa mergi in subteran mai ales in cazul oraselor in care si infrastrcutura de alimentare cu EE este tot subterana. Daca conditiile de acces sunt reglementate  aceasta este o cale de urmat. Ce te faci insa cand unii cum ziceai si tu au apucat sa puna cabluri prin copaci si vrei si tu sa instalezei un cablu legal pe niste stalpi si ti se impune subteran cu toate ca ceilalti nu sunt obligati sa se mute in subteran, practic proiectul este mort si concurenta blocata.
Ref la cutiile de pe garduri/ziduri, nu se evita plata racordului, doar ca fiecare operator isi face distrubutia dupa cum crede el ca este mai bine..posibil in unele cazuri sa mai fentezi un pic Netcity...din cutie sa pleci la mai multe case decat era prevazut in proiectul initial si sa nu platesti racordul...dar cred ca sunt situatii rare
In ceea ce priveste cablurile aeriene o mare problema este cea a cablurilor abandonate, aceste cabluri duc atat la o incarcare mare pe stalpi cat si la un aspect vizual f neplacut. Din pacate etichetarea cablurilro desi in teorie este obliagtorie in multe lcouri lipseste cu desavarsire. Daca cieneva ar vrea sa fac ordine ar impune etichetarea si ulterior dezafectarea tututor cablurilor fara eticheta. In acest mod s-ar face curatenie si in plus ar disparea si concurenta neloiala ..nu ai AC si contarct cu posesorul esti obligat dai jos cablul.

Scuze de post-ul cam lung :)

#7
worldwide

worldwide

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,535
  • Înscris: 16.02.2005
Cutiile NetCity stau goale. In imobilul unde locuiesc eu sunt doi abonati RCS si unul Telekom. Vin cablurile de jos, pe reteaua NetCity, si nu intra in cutia lor, pe gard sunt prinse alte doua casute, una de la RCS, una de la Telekom. Peste strada, Vodafone a facut la fel, si-au pus o chestie a lor, e drept ca aia e si mai mare si cred ca indeplineste si alt rol, nu e doar o cutie in care mufa A intra in Mufa B, diferente de tehnologie probabil.
Cabluri aeriene nu prea mai sunt, cel putin in zona mea, a fost o actiune acum vreo doua saptamani, cu masini de la primarie, cu politie locala, si le-au taiat pe toate si le-au si adunat, practic stalpii, ca sunt de la iluminatul public sau cei din lemn ai Telekom, sunt goi acum.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate