Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Alegere motorizare perfecta pentr...
 contor bidirectional

Instant Gaz Propan - pe butelie s...

Loc LEGIT unde sa imi curat PS4 P...

Free Now iese din Romania
 Acte necesare schimbare buletin

Baza fierbator apa Selecline Auchan

La multi ani @ranit6996!

La mulți ani @Ciubex!
 Renault intenționeaza sa van...

Andor (2022 - ...)

Curatare rezervor apa uscator ruf...

A murit Andy Fletcher - Depeche M...
 

Nivel optim TSH

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,584
  • Înscris: 09.12.2012
Buna, am refacut recent analizele de una singura, cu actualul endocrinolog nu am mai dat "ochii" de prin Martie 2021, ea m-a lasat la 37, 5 mcg de Euthyrox , si la ultima analiza aveam TSH-ul la 3.04 , acum insa, functionand doar pe estrogeni, TSH-ul mi-a iesit la 2.98,  tot  de una singura am urcat doza de euthyrox la 50 mcg in Iulie, fiindca simteam nevoia.

Totusi, as vrea sa stiu TSH-ul ideal pentru o persoana de doar 26 de ani, din ce am  inteles TSH-ul normal si sanatos e undeva pe la 1 - 1.5 , la persoanele tinere.
O sa ma vad din nou cu dr.Endocrinolog saptamaniile ce urmeaza, si sper sa ma urce usor spre 75 mcg respectiv chiar 100 mcg, chiar si la 50 mcg simt nevoia de o doza mai mare acum.

Edited by DianaXO, 30 August 2021 - 13:46.


#2
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,567
  • Înscris: 17.05.2004
Scrie pe buletinul de analiza între ce valori trebuie să fie.

https://www.synevo.r...are-tiroidiana/

> 20 ani
0.27-4.20

Quote

Nivel normal de TSH (nivel normal ale tiroidei)
Un test al functiei tiroidiene incepe de obicei cu testarea daca nivelele TSH sunt normale si daca nivelurile FT4 sunt in limitele normale. Potrivit dr. Oliver Starr (citat anterior), nivelurile normale ale tiroidei depind de cateva lucruri precum varsta, daca esti insarcinata sau nu, sau de a lua anumite medicamente.
Dr. Starr recomanda testarea nivelurilor de TSH sub supravegherea unui medic, in loc sa efectueze un test de hipotiroidism la acasa.
TSH interval normal
Dr. Oliver Starr spune ca gama normala TSH la adulti sanatosi este dupa cum urmeaza:
Adulti : 0,4 – 4,0 mU / ml
Pentru ca tiroida sa functioneze corect, rezultatele testelor de laborator pentru nivelurile normale Free T4 ar trebui sa fie 9 – 23 pmol / L (0,7 – 1,8 ng / dl)
Cu toate acestea, studii recente privind nivelurile optime ale tiroidei au recomandat ca intervalul normal superior pentru testele hormonale TSH sa fie redus. Conform Clinical Endocrinology & Metabolism, o limita superioara de 2,5 mU / L este mai adecvata ca fiind intervalul normal de TSH acceptat.
Acest lucru se datoreaza faptului ca persoanele cu TSH in intervalul de 2,5 – 4,0 mU / ml sunt considerate a fi in grupul de risc pentru dezvoltarea tulburarilor tiroidiene.
Cu toate acestea, se accepta faptul ca intervalul normal de TSH creste odata cu varsta.

https://www.sanatate...elul-optim-tsh/

#3
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,584
  • Înscris: 09.12.2012
Stiam de valorile de referinta , dar unii spun, ca un nivel de TSH scazut gen intre 0.8 si 1.5 ar fi cel optim, de fapt cam asta e nivelul de TSH care il au majoritatea persoanelor, fara vreo afectiune la tiroida, cel putin asa "umbla vorba".
Eu pe 50 mcg , si TSH la 2.98 , inca simt ca ceva nu e ok, si ca ar trebui crescuta doza, +ca in unele zile simt cum mi se inflameaza tiroida si "ma strange gatul " , tot atunci anxietatea e crescuta fara vreun motiv, insotita si cu dureri de cap,  sau iritabilitate, ciudat imi reactioneaza corpul acum.

#4
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Da un ecograf ti-a facut la gat sa vada daca n-ai vreun nodul?

#5
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 20,851
  • Înscris: 22.05.2003
E de dorit ca TSH sa fie sub 3

#6
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,584
  • Înscris: 09.12.2012

View PostKean, on 30 august 2021 - 14:36, said:

Da un ecograf ti-a facut la gat sa vada daca n-ai vreun nodul?

Ultimul ecograf l-am facut in Mai 2019, si nu am avut nimic la ea, doar hipo-tiroidism aka nivel marit de TSH.
Acum daca plec la Endocrinolog din nou, sper sa-mi efectueze un alt ecograf.

View PostAdm, on 30 august 2021 - 14:39, said:

E de dorit ca TSH sa fie sub 3

Inseamna ca doza de 75 sau 100 mcg ar fi suficienta sa-mi tina TSH-ul sub 2 chiar , ramane de vazut ce parere are si Endocrinolog-ul meu, o sa ii propun sa-mi creasca doza la 75.

#7
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,567
  • Înscris: 17.05.2004

View PostDianaXO, on 30 august 2021 - 14:20, said:

Eu pe 50 mcg , si TSH la 2.98 , inca simt ca ceva nu e ok, si ca ar trebui crescuta doza, +ca in unele zile simt cum mi se inflameaza tiroida si "ma strange gatul " , tot atunci anxietatea e crescuta fara vreun motiv, insotita si cu dureri de cap,  sau iritabilitate, ciudat imi reactioneaza corpul acum.

În afară de Eutyrox mai iei ceva ?
Prospectul de la acel ceva l-ai citit?

Să nu fie o reacție adversă de la ce iei pe lângă...

#8
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,584
  • Înscris: 09.12.2012
Nu prea iau nimic inafara de HRT care si el a devenit mai simplu -> doar Estradiol Valerate , injectat odata la 5 zile, nu cred ca e de acolo, ca am avut si 2 saptamani in care ma simteam relativ ok , fara vreun simptom specific cauzat de HRT.
Treaba asta am avut-o si inainte de HRT / Euthyrox, aveam zile in care nu ma strangea gatul / nu se inflama tiroida, desi in cea mai mare parte ea (tiroida) tot imi facea probleme, pe care le ignoram totusi...

Ce vroiam sa spun, e ca senzatia de sugrumare / inflamare a tiroidei, e ceva random , ce vine si pleaca, cred ca ar trebui sa arunc un ochi si la ce mananc, ca am inteles ca si alimentatia influenteaza uneori tiroida.

Edited by DianaXO, 30 August 2021 - 16:01.


#9
Bucifon

Bucifon

    Enervant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,512
  • Înscris: 08.05.2005

View PostDianaXO, on 30 august 2021 - 13:45, said:

tot  de una singura am urcat doza de euthyrox la 50 mcg in Iulie, fiindca simteam nevoia.

Excelenta ideea sa-ti urci singura doza de hormoni. EXCELENTA! Posted Image Posted Image

#10
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,429
  • Înscris: 06.08.2008

View PostDianaXO, on 30 august 2021 - 13:45, said:

Buna, am refacut recent analizele de una singura, cu actualul endocrinolog nu am mai dat "ochii" de prin Martie 2021, ea m-a lasat la 37, 5 mcg de Euthyrox , si la ultima analiza aveam TSH-ul la 3.04 , acum insa, functionand doar pe estrogeni, TSH-ul mi-a iesit la 2.98,  tot  de una singura am urcat doza de euthyrox la 50 mcg in Iulie, fiindca simteam nevoia.


Cum adica simteai nevoia ?

Eu am 50ug de Euthyrox si am fost pana acum cateva luni pe 25. Daca iau 50 / 25 sau nu iau deloc o perioada lunga de timp, nu simt nici o nevoie de a administra hormonul... Chiar daca analizele ies praf.
In plus, pentru senzatia de nod in gat (sau cum zici tu ca simti ca e mai umflat si te sugruma), ai fost la ORL/Gastro? Fara un eco de tiroida, n-ai de unde sa stii daca e inflamat ceva acolo sau nu. In plus, nu e normal sa propui tu cresterea dozei unui hormon, daca nu e cazul. Pai cu tiroida ce faci? O tii doar de decor?

Cum se manifesta la tine aceasta nevoie de crestere a dozei?

#11
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,584
  • Înscris: 09.12.2012
Ma simteam obosita, ma dureau usor articulatiile, tot timpul vroiam sa dorm, fara energie, de la 37.5 la 50 mcg saltul nu e masiv, si ultima analiza confirma ca TSH-ul s-a redus doar putin , de la 3.04 la 2.98 , ar trebui sa coboare pana la sub  1.5 , deci nici 50 mcg nu pare indeajuns, doza de 75 mcg ar fi ideala, dar urmeaza sa discut asta totusi cu dr Endocrinolog.

View PostBucifon, on 30 august 2021 - 22:19, said:


Excelenta ideea sa-ti urci singura doza de hormoni. EXCELENTA! Posted Image Posted Image


Daca stii ce faci, de ce nu ?

#12
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,429
  • Înscris: 06.08.2008

View PostDianaXO, on 31 august 2021 - 14:24, said:

Ma simteam obosita, ma dureau usor articulatiile, tot timpul vroiam sa dorm, fara energie, de la 37.5 la 50 mcg saltul nu e masiv, si ultima analiza confirma ca TSH-ul s-a redus doar putin , de la 3.04 la 2.98 , ar trebui sa coboare pana la sub  1.5 , deci nici 50 mcg nu pare indeajuns, doza de 75 mcg ar fi ideala, dar urmeaza sa discut asta totusi cu dr Endocrinolog.

Daca stii ce faci, de ce nu ?

Pai cam asta e ideea. Ca nu stii exact ce faci. 3.04 si 2.98 pot fi afectate erori de masuratoare. Fara a vedea un set de semne clare si ecografic tiroida, eu n-as fi marit doza. Mult sau putin, este irelevant avand in vedere ca vorbim de un hormon. Acum chiar sunt curios ce iti zice mediul, in urma consultului.

Eu am avut TSH-ul 11-12 si nu aveam simptomele pe care le-ai enumerat tu mai sus... Acum poate se manifesta diferit de la persoana la persoana.

#13
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,584
  • Înscris: 09.12.2012
Eu aveam TSH-ul la 7.89 inainte de a incepe tratamentul cu Euthyrox, si nu aveam simptome specifice hipo-tiroidei atunci, inafara ca ma strangea gatul si se inflama tiroida in zile random, cea ce se intampla si acum.
Am incercat o perioada dupa sa ma las de Euthyrox , asta dupa ce am inceput si tratamentul hormonal cu estrogeni, si abia atunci mi-am dat seama ca nu mai puteam fara Euthyrox, ma dureau articulatie , anxietatea era la fel, imi cadeau usor si sprancenele, eram obosita , fara energie , dureri de cap , urat a fost, am rezistat 3 saptamani si am re-initiat Euthyrox-ul si problemele au disparut ca prin minune in decurs de 7 zile, am mai dus-o bine timp cat eram pe pastile de estrogeni, dupa am trecut pe patch-uri transdermale si atunci au re-aparut problemele si unele simptome ca si cand nu eram pe Euthyrox, estrogeni in sine au tendinta de a reduce efectul euthyrox-ului in sange, iar acum ca sunt  pe estrogeni injectabili, nivelul estrogenilor e foarte mare , iar doza de Euthyrox a ramas la fel , de la 37.5 la 50 saltu nu e mare, nu-i de mirare ca mi-ar trebui si 75 / 100 mcg de Euthyrox ca sa fie totul ok.

Ca sa fie mai clar,  hormonul predominant inainte era testosteronul , si doza de 37.5 mcg parea okay atunci ba chiar prea mare, stabilita chiar de dr endocrinolog, pe testosteron o duceam bine mersi si fara Euthyrox, dar pe Estrogeni acum, treaba s-a schimbat, ei sunt hormoni predominanti acum, si din ce am citit pe internet,  "tiroida functioneaza" mai dificil decat functiona cand testosteronul era hormonul predominant, T4 (Euthyrox) e mai greu absorbit de tiroida pe estrogeni.

O sa discut cu doctorul oricum, ii spun ca am sarit de la 37.5 la 50 mcg ca nu aveam de ales, si ca nu ar fi rau sa imi creasca doza chiar si la 75 mcg si re-testam tot in 3 luni, ea stie ca am initiat eu de una singura tratamentul cu estrogeni la fel, tratament ce e administrat de mine, pe cont propriu , fiindca ea "nu se implica in asa ceva" , totusi aici era vorba de altceva ce nu are legatura cu topicul.

Edited by DianaXO, 01 September 2021 - 20:25.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate