Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Abuz curte comuna

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
ccapatina

ccapatina

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 26.07.2021
Buna ziua.

Am cumparat un apartament intr-o curte comuna (4 proprietari). Vecina de langa foloseste zilnic un aragaz cu butelie in aceasta curte (dansa are si aragaz cu gaz curent in casa) fara a avea vreun acord dat de vreun vecin. As dori sa stiu daca are voie fara vreun acord. Ce pot face ca sa renunte la aceasta instalatie si sa gateasca in casa asa cum fac toti ceilalti? Este o problema in care ISU poate interveni? Este exclusa varianta amiabila, deoarece dansa nu poate sa inteleaga ca spatiul din fata apartamentului ei este la comun (cota parte indiviza) si nu are niciun drept exclusiv asupra lui. Am avut o discutie pe tema dreptului de trecere in care ea insinua ca are drept exclusiv si face orice doreste in partea ei, inclusiv sa-mi stabileasca un traseu pe unde sa trec.

Pe langa aceasta, dansa gateste la aragaz sub o copertina neautorizata (fixata in beton din marginea curtii, vis-a-vis de ap. ei).

Multumesc


#2
Notsure

Notsure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,206
  • Înscris: 15.05.2016
Pai faptul ca gateste nu presupune ca isi rezerva un drept exclusiv asupra curtii, atata timp cat nu ti-a interzis si tie sa faci la fel ca ea.
Modurile in care ai putea sa ataci problema nu tin de faptul ca e curte comuna, ci mai degraba sa te gandesti daca te deranjeaza in vreun fel prin zgomot, miros etc, iti pune in pericol siguranta sau desfasoare activitati ce ar putea fi considerate ilegale din diverse cauze. Adica, nu poti invoca ceva de genul "e curte comuna, deci este si a mea, iar eu nu vreau ca tu sa faci x si y in ea"

Edited by Notsure, 27 July 2021 - 00:00.


#3
DarthBane

DarthBane

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,486
  • Înscris: 22.03.2021
Ce acord să aibă ? E curte comună.
Tu, dacă vrei să scoți cățelul la plimbare acolo iei acord de la vecini ?
Care e problema că nu vrea să facă cald in casă și gătește afară ?

#4
BaXXon

BaXXon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,103
  • Înscris: 18.04.2021
La comun suporti toate neajunsurile / neplacerile . Legal n-ai ce sa faci decat sa iti creasca tensiunea.

#5
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,051
  • Înscris: 23.09.2005
La curte comuna exista de obicei o intelegere tacita inte proprietari cum ca fiecare isi foloseste spatiul din fata locuintei lui, ca si cum a fi o curte proprie.

Intr-un fel mi se pare ok atata timp cat nu deranjeaza pe ceilalti.  Ca pana la urma daca nu poti sa faci nimic in curtea aia, e ca si cum n-ai avea nici o curte, si ar fi doar spatiu de trecere, cum e strada, domeniu public.

N-a specificat care e problema cu vecina, ca gateste e una, dar face galagie, muzica, etc?

Ti-e teama cumva de butelia aia? Daca asa e, sa stii ca riscul de explozie, in curte, e mult mai mic decat in casa, e aproape inexistent.

Edited by Phobos, 27 July 2021 - 05:56.


#6
AztecWarrior

AztecWarrior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 17.02.2020
Totdeauna am zis: nu cumparti la curte comuna - nu am cumparat niciodata si nici nu o voi face. Nici la duplex, triplex nu ma uit. Ori apartament in bloc ori casa individuala - restul combinatiilor sunt de evitat

#7
ccapatina

ccapatina

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 26.07.2021
Am 2 probleme cu acest lucru. Una e mirosul, iar ea nu tine cont cand imi mai scot si eu rufele la uscat din cand in cand. Alta problema e cea vizuala. Totul arata bine in curte, mai putin copertina, aragazul ruginit si masa ei coapta. Se poate ataca prin ISU, prin faptul ca foloseste o instalatie neautorizata, periculoasa?

#8
dell99

dell99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 29.09.2008
Nici eu nu cred ca ai ce sa faci, din pacate fiecare isi foloseste spatiul dupa cum il taie capul. Eu am stat la parter intrun bloc care avea curte comuna, aveam niste vecini care jucau toata vara table [si fumau] si ma tacaneau la cap cu zaurile alea de imi venea sa plec sa nu mai ma intorc. Cand le ziceam ca totusi e 12 noaptea ziceau ca hai si tu ca e frumos racoare... Astia suntem...

#9
GaBogdan

GaBogdan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 02.09.2020
Nasol pentru batranica, pana acum nu avea nimeni treaba cu ea, dar acum, noul proprietar, a luat-o direct in primire :-D

Presupun ca ceilalti proprietari nu au nici o treaba cu ea..

Incercati sa gasiti o cale de mijloc, pana pleaca batranica, trebuie sa o suporti, doar sunteti la comun!

Mai lasa si tu de la tine, la iarna n-o sa ai treaba cu ea.

#10
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017
Nu exista decat o singura solutie
Reclamatie/petitie la Mediu pe baza legii 123/2020 - asa numita Legea Mirosurilor
De regula astia vin in control insotiti de Politie dar, ca sa fii 100% sigur, trimite aceeasi reclamatie si la Politia Locala

Nu te astepta la cine stie ce dar - hei - poate vecina isi schimba atitudinea daca o ia organu' la intrebari

#11
Namidee

Namidee

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,249
  • Înscris: 02.06.2021
Spune.i ca nu are nici un drept exclusiv asupra spatiului, de unde rezulta ca nici tu nu ai, asa ca, daca ii dai idei, poate gateste in fata usii tale, atunci sa vedem ce mai zici. Faceti sedinta si votati ca in acel spatiu nu are nimeni voie sa faca nimic, in afara sa fie spatiu de trecere. Nici ea nu mai gateste, nici tu nu iti mai expui chilotii la uscat.
Dar cel mai bine invatati sa va tolerati unii pe altii si cam aia e. Sau vinde acolo si cumpara casa si scapi de probleme. Sau nu. Dai de latratul cainilor, de melomani indragostiti de salam si de infrastrctura deficitara.
Oricum o dai nu e bine, asa ca repet, invatati sa va tolerati si sa rezolvati pe cat posibil prin dialog.


#12
ccapatina

ccapatina

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 26.07.2021
Multam de raspunsuri (utile, dar si amuzante). Speram sa existe vreo solutie legala legata de utilizarea buteliei. Ca sa ofer mai mult context si unde vreau sa ajung de fapt:
1. Curtea comuna are access la drumul public si drept de servitute printr-o alta curte (mai mica, dar privata). Toate apartamentele sunt amplasate liniar in curte, unul lipit de celalalt, inclusiv cel din curtea din fata privata.
2. Trecerea cu piciorul si cu masina se face pe partea apartamentelor, adica se trece chiar pe langa geamuri.
3. Am locuit in aceasta curte in ultimii 10 ani intr-un apartament mai mic (al parintilor mei), iar acum am cumparat si pe al vecinului. Intre mine se afla aceasta vecina, iar in spatele curtii mai este un proprietar (practic am ramas 3 proprietari). Eu <-> Vecina <-> Eu <-> Vecinul deschis la minte
4. Intre curtea comuna si curtea privata de la strada se afla o poarta veche, din tabla care necesita schimbata (produce mult zgomot)
5. Toate conflictele, neintelegerile si impedimentele din tot acest asamblu au avut-o in centru pe aceasta vecina (pensionata anticipat) care este foarte recalcitranta, neintelegatoare si incuiata la minte. De 10 ani am tot lasat de la noi, restul, pentru diverse chestii si initiative in favoarea ei. M-am oferit sa-i platesc toate cheltuielile ocazionate pentru ea, dar nici asa nu a putut fi convinsa.
6. Am initiat o discutie despre mutarea culoarului de trecere pe partea cealalta de curte, bineinteles, cu acordul celui din fata (fondul aservit), insa aceasta vecina s-a opus vehement, fara a avea macar decenta sa asculte pana la capat ideea propusa. Ideea ar fi ca se poate compartimenta aceasta curte la mica intelegere, astfel incat toti sa avem mai multe intimitate si sa fim mai putin deranjati de trecerea celorlalti. Desi a recunoscut ca i-ar placea sa aiba mai multa intimitate, ea nu e de acord sa-si mute aragazul si copertina ei ilegala, nici macar ca eu m-am oferit sa-i suport toate cheltuielile aferente procesului si asta, in principiu, pentru ca are o problema veche cu vecinul din spate si, in opinia ei, nu vrea sa-i ofere acestuia niciun avantaj.
7. Am suportat-o 10 ani, dar nu am mai putut cand mi-a reprosat ca ar fi trebuit acum 10 ani sa-i fi platit betonul turnat in fata apartamentului ei, pe motiv ca eu trec prin partea ei si ca ea decide pe unde imi face mie traseul de trecere de la vechiul apartament. :(. M-am certat si eu cu ea, intr-un final :)).

Daca il conving pe vecinul din fata (fondul aservit) sa ne permita sa facem iesirea la el prin partea opusa apartamentelor din curte, cum as putea sa o conving/constrang pe aceasta tanti sa-si mute aragazul 3,5 metri inspre centrul curtii? As putea sa purced si sa mut iesirea, iar ea sa ramana acolo unde e acum, iar noi sa o ocolim?

#13
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,114
  • Înscris: 17.01.2012
deci, amiabil nu se poate
atunci plătește-i cu aceeași monedă - chiar dacă tu te vrei civilizat...
când ea face mâncare, tu lași pornit dieselul în dreptul aragazului, cu capota deschisă - că ți s-a stricat ceva la motor :P
dacă ai noroc de vânt bun, gazele de eșapament vor contracara dampful de ciorbe

fii consecvent, mai inventează nasoale de-astea și-n câteva săptămâni va face mâncare-n casă

(mătură energic cu o mătură de paie, până se ridică praful de nu te vezi om cu fimeie)
(etc)

#14
ccapatina

ccapatina

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 26.07.2021
As putea sa fac multe nasoale, dar incerc pe cale diplomatica, daca nu se poate, asta e. Nu pot sa zic ca m-a deranjat sau ma deranjeaza fizic (mai putin cand se apuca de prajeli si mancare grea), dar efectiv e mindblowing  sa refuzi asemenea gratuitate, adica sa ai un spatiu generos, intim in curte, mai ales c-a recunoscut ca i-ar placea asta.

#15
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,173
  • Înscris: 28.06.2005
Cine te oprește să testezi un stingător cu pulbere în curte, în timp ce ea gătește?


#16
wenom28

wenom28

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 26.08.2006
Mie mi se pare incredibil ca primesti comenturi contra, probabil respectivii n-au avut un vecin din asta taran imputit importat in oras, de Ceausescu.
Parca multi cred ca este normal si acceptabil ca un om sa tina aragazul in curtea comuna, sa faca mancare sa prajeasca de exemplu ceapa, peste sau ceva urat mirositor. Noi ceilalti sa inchidem geamul chiar si cand e vara asa-i? Noi ceilalti ciudati gatim in bucatarie si mai avem si hota..din pacate in tara taranilor toti cred ca au voie sa faca totul de capul lor.
1 ai varianta sa te muti, cea mai buna varianta tot asta ramane
2 fa-ti un gard destul de inalt intre tine si taranca, care sa fie sigilata bine, asa nu mai intra atata miros pe partea ta (eu asa am facut), investitia a meritat, oricum daca toti fac ce vor in curte poti sa faci si tu n-au ce sa comenteze
3 imita taranca, baga si tu aragazul in curte, cat mai aproape de geamurile ei, fa-ti un curry ceva din cand in cand sa simta si taranca ce fain e
4 plangere la politie, autoritati..nu am incercat, dar nu cred ca rezolva situatia

Daca citeste cineva, fratilor fugiti de curte comuna, in nici un caz sa nu cumparati asa ceva, neamul e plin de tarani si e nevoie doar de unul singur ca sa va faca viata un iad.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate