Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Mireasa si cele zece fecioare

* - - - - 8 votes
  • This topic is locked This topic is locked
108 replies to this topic

#1
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016
Multa vreme am crezut ca, in pilda celor zece fecioare, se vorbeste de zece mirese. Acum, privind in urma, nu inteleg cum am putut fi atat de prost, dar Duhul imi zice ca nu prostia trebuie sa ne mire, ca toti ne nastem cu ea si scopul vietii pe pamant este tocmai de a scapa de aceasta prostie.
Deci, se pare ca, in pilda, cele zece fecioare sunt de fapt prietene si rudenii ale miresei. Pentru ca, pana si in ziua de azi, nunta, la evrei, presupune, printre alte ritualuri, ca rudele sa iasa, cu lumanari aprinse, in intampinarea mirelui si miresei, ca sa-i conduca pana la baldachinul de nunta, numit ”chuppah” si care nu-i altceva decat ”camera de nunta” din pilda:


Pilda celor zece fecioare

1Atunci, Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare care şi-au luat candelele şi au ieşit în întâmpinarea mirelui* .
2Cinci* din ele erau nechibzuite, şi cinci, înţelepte.
3Cele nechibzuite, când şi-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn,
4dar cele înţelepte, împreună cu candelele, au luat cu ele şi untdelemn în vase.
5Fiindcă mirele zăbovea, au* aţipit toate şi au adormit.
6La miezul nopţii, s-a* auzit o strigare: ‘Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!’
7Atunci, toate fecioarele acelea s-au sculat şi şi-au* pregătit candelele.
8Cele nechibzuite au zis celor înţelepte: ‘Daţi-ne din untdelemnul vostru, căci ni se sting candelele.’
9Cele înţelepte le-au răspuns: ‘Nu, ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă, nici vouă, ci mai bine duceţi-vă la cei ce vând untdelemn şi cumpăraţi-vă.’
10Pe când se duceau ele să cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el în odaia de nuntă şi s-a* încuiat uşa.
11Mai pe urmă, au venit şi celelalte fecioare şi au zis: ‘Doamne* , Doamne, deschide-ne!’
12Dar el, drept răspuns, le-a zis: ‘Adevărat vă spun că nu* vă cunosc!’
13Vegheaţi dar* , căci nu ştiţi ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului.


https://familist.ro/...-nunta-la-evrei

”• Procesiunea: atat mirele, cat si mireasa, sunt escortati la chuppah de membrii familiei care poarta cu ei lumanari aprinse.”

  In concluzie, oricare din bisericile de azi se crede ca este ”aleasa”, ”sotia Mirelui”, sa stie ca ar trebuie sa gaseasca, la fel ca ea si rudenii ale ei, inca zece biserici, dintre care cinci intelepte, avand inca ulei sau poate ”ulei” in candela, iar cinci nebune si fara ulei.

Si interesant, ba chiar foarte interesant este faptul ca singuri ortodocsii sunt vreo unsprezece, la numar, ca tari si popoare. Ceea ce inseamna ca Mireasa este sigur unul dintre popoarele (tarile) ortodoxe si cele zece fecioare sunt celelalte popoare ortodoxe.

Edited by Dorel666, 16 June 2021 - 13:01.


#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Crezi gresit. Eu am discutat cu duhovnicul meu si mi-a zis ca cele 10 mirese sunt de fapt zece mirese, d'aia le si zice asa in pilda. Sunt miresele lui Isus.



edit:
Mi-a mai zis de asemenea ca

"10Pe când se duceau ele să cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el în odaia de nuntă şi s-a* încuiat uşa."

reprezinta de fapt sexul in grup/orgie care desigur exista si pe vremea aia.

Edited by MembruAnonim, 16 June 2021 - 13:07.


#3
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014

View PostMembruAnonim, on 16 iunie 2021 - 13:02, said:

Eu am discutat cu duhovnicul meu si mi-a zis ca cele 10 mirese
Spune-i duhovnicului tău, CTP, că e un analfabet scriptural, un habarnist cu pretenții.
Și când el face o moacă mirată, întreaba-l așa: " - unde ai citit tu bah in Biblie despre 10 mirese? Că nu scrie nicăieri".

Apoi bagă-i un bobârnac și întoarce-i spatele!
Un astfel de impostor nu merită altceva.

Edited by penticostalul, 16 June 2021 - 13:09.


#4
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
alea erau 10 candidate
dar numai una s-a calificat

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
"in intampinarea mirelui si miresei, ca sa-i conduca pana la baldachinul de nunta, numit ”chuppah” si care nu-i altceva decat ”camera de nunta”"
"10Pe când se duceau ele să cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el în odaia de nuntă şi s-a* încuiat uşa."

Eu inteleg de aici orgie. "camera de nunta" sau "baldachinul" adica patul matrimonial. Avand in vedere ca Isus a intrat acolo cu miresele care adusesera untdelemnul... nu demonstreaza decat ca acolo s-au petrecut nebunii.
Ca sa nu mai pomenesc de verbul "a intra". In noul si vechiul testament, "a intra" inseamna a baga vaporul in port/a duce balosul la neagra/a da pedala/a duce mosul in beci etc


edit:

16.  Şi abătându-se din cale pe la ea, i-a zis: "Lasă-mă să intru la tine!" Căci nu ştia că este nora sa. Iar ea a zis: "Ce ai să-mi dai, dacă vei intra la mine?"
17.  Iar el i-a răspuns: "Îţi voi trimite un ied din turma mea". Şi ea a zis: "Bine, dar să-mi dai ceva zălog până mi-l vei trimite".
18.  Răspuns-a Iuda: "Ce zălog să-ţi dau?" Şi ea a zis: "Inelul tău, cingătoarea ta şi toiagul ce-l ai în mână". Şi el i le-a dat şi a intrat la ea şi ea a rămas grea.

Adica "i-a tras o carja" Posted Image A dus balosul la neagra.

Edited by MembruAnonim, 16 June 2021 - 13:34.


#6
nico99900

nico99900

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,068
  • Înscris: 09.09.2010
De ce numai fecioare?
Cam pervers, nu?

#7
instabilu

instabilu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 819
  • Înscris: 15.07.2007
Pilda celor zece fecioare este un îndemn la priveghere, la trezvie, care e o vedere duhovnicească a lucrurilor dincolo de fața lor fizică. Privegherea este o vedere prin și dincolo de ceea ce se vede cu ochii fizici, este o vedere duhovnicească a sensurilor ultime ale existenței.
Evanghelia aceasta, prin Pilda celor zece fecioare, ne dăruiește o învățătură foarte profundă și semnificativă pentru viața creștină și pentru unitatea Bisericii. Două lucruri ne rețin atenția în mod deosebit: primul este candela, iar al doilea uleiul.
Cinci fecioare au avut doar candelă fără ulei, iar cinci fecioare au avut candelă cu ulei. Primele sunt cele ce aveau credință, dar fără fapte bune, celelalte cinci aveau deodată atât credință, cât și fapte bune. Ce semnificație are uleiul din candelă? Candela este fecioria, iar untdelemnul este milostenia.
Aceste două tipuri de fecioare, unele cu candelă fără ulei și celelalte cu candelă și ulei, semnifică două atitudini religioase. Candela cu ulei reprezintă evlavia însoțită de milostenie. Candela fără ulei reprezintă evlavia fără milostenie, spune Sfântul Ioan Gură de Aur și Sinaxarul din Triod.
Există o mulțime de oameni foarte evlavioși, dar foarte zgârciți, adică nemilostivi. Aceștia sunt candele fără ulei, fără untdelemn.
Candela fără ulei poate simboliza multa știință teoretică, dar puține fapte bune. Candela fără ulei poate fi realizarea de sine, individualistă, narcisistă și egoistă, în totală nesupunere fașă de nevoile celor din comunitate.
Candela fără ulei mai poate însemna și doctrina clară, dar fără iubire frățească. Adevărul teoretic, dar fără iubire frățească devine candelă fără ulei. Adevărul intelectual, fără iubire smerită, poate deveni ideologie de putere, după cum iubirea, fără lumina dreptei credințe poate deveni rătăcire. De aceea, Evanghelia ne îndeamnă să avem deodată atât candela dreptei credințe, cât și undelemnul curăției și al faptelor bune.
În cele din urmă, uleiul curat din candelă nu reprezintă simpla noastră iubire posesivă și trufașă, ci el este iubire din iubirea lui Hristos, dar al Duhului Sfânt, adesea simbolizat prin untdelemnul sfințit.
Iar untdelemnul pentru candelă sau iubirea smerită și milostivă se dobândește prin rugăciune și post, prin priveghere și luptă cu păcatul, prin împărtășirea cu Sfintele Taine.
Basilica.ro

Edited by instabilu, 16 June 2021 - 13:56.


#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postinstabilu, on 16 iunie 2021 - 13:55, said:

Pilda celor zece fecioare este un îndemn la priveghere, la trezvie, care e o vedere duhovnicească a lucrurilor dincolo de fața lor fizică.

Eu vad altceva, si anume origie. Un indemn/incurajare la orgie. Am argumentat mai sus. Ce e placut ochiului si lui Dumnezeu ii place :)

Edited by MembruAnonim, 16 June 2021 - 14:01.


#9
instabilu

instabilu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 819
  • Înscris: 15.07.2007

View PostMembruAnonim, on 16 iunie 2021 - 14:01, said:

Eu vad altceva, si anume origie. Un indemn/incurajare la orgie. Am argumentat mai sus. Ce e placut ochiului si lui Dumnezeu ii place Posted Image
Vezi prost pentru ca ai mintea pervertita ( ca sa nu mai cauti in dex: stricata, proasta).

#10
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007

View Postoverseas, on 16 iunie 2021 - 13:22, said:

alea erau 10 candidate
dar numai una s-a calificat

ma rog, jumate s-au calificat

iar caracterul colectiv indica spre Trupul lui Cristos, Ekklesia
Treimea e o taina
Caracterul unitar al unui Trup colectiv, alta taina

#11
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014

View Postnico99900, on 16 iunie 2021 - 13:31, said:

De ce numai fecioare?
Cam pervers, nu?
Da, mai nou sataniștii considera fecioria ca fiind perversitate. :facepalm:

View PostMembruAnonim, on 16 iunie 2021 - 14:01, said:

Eu vad altceva, si anume orgie
La tine e vrabia mălai visează :)

#12
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postpenticostalul, on 16 iunie 2021 - 14:26, said:



Eh.. asta se intampla cand nu ai citit Biblia si vorbesti doar din ce se scrie pe net Posted Image


16.  Şi abătându-se din cale pe la ea, i-a zis: "Lasă-mă să intru la tine!" Căci nu ştia că este nora sa. Iar ea a zis: "Ce ai să-mi dai, dacă vei intra la mine?"
17.  Iar el i-a răspuns: "Îţi voi trimite un ied din turma mea". Şi ea a zis: "Bine, dar să-mi dai ceva zălog până mi-l vei trimite".
18.  Răspuns-a Iuda: "Ce zălog să-ţi dau?" Şi ea a zis: "Inelul tău, cingătoarea ta şi toiagul ce-l ai în mână". Şi el i le-a dat şi a intrat la ea şi ea a rămas grea.

Adica "i-a tras o carja" / A dus balosul la neagra.


"in intampinarea mirelui si miresei, ca sa-i conduca pana la baldachinul de nunta, numit ”chuppah” si care nu-i altceva decat ”camera de nunta”"
"10Pe când se duceau ele să cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el în odaia de nuntă şi s-a* încuiat uşa."

Edited by MembruAnonim, 16 June 2021 - 14:55.


#13
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View PostMembruAnonim, on 16 iunie 2021 - 14:41, said:

Eh.. asta se intampla cand nu ai citit Bilbia si vorbesti doar din ce se scrie pe net Posted Image


16.  Şi abătându-se din cale pe la ea, i-a zis: "Lasă-mă să intru la tine!" Căci nu ştia că este nora sa. Iar ea a zis: "Ce ai să-mi dai, dacă vei intra la mine?"
17.  Iar el i-a răspuns: "Îţi voi trimite un ied din turma mea". Şi ea a zis: "Bine, dar să-mi dai ceva zălog până mi-l vei trimite".
18.  Răspuns-a Iuda: "Ce zălog să-ţi dau?" Şi ea a zis: "Inelul tău, cingătoarea ta şi toiagul ce-l ai în mână". Şi el i le-a dat şi a intrat la ea şi ea a rămas grea.

Adica "i-a tras o carja" / A dus balosul la neagra.


"in intampinarea mirelui si miresei, ca sa-i conduca pana la baldachinul de nunta, numit ”chuppah” si care nu-i altceva decat ”camera de nunta”"
"10Pe când se duceau ele să cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el în odaia de nuntă şi s-a* încuiat uşa."

Ai report la toate postarile de tipul acesta. Si pe buna dreptate. Potoleste-te si alta data fii atent la limbaj!

#14
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Am citat din Biblie. Posted Image
Sau tu crezi cumva ca in acele vremuri nu exista sexul? Sau nu inteleg, de care anume cuvinte te rusinezi?

Edited by MembruAnonim, 16 June 2021 - 14:54.


#15
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View Postinstabilu, on 16 iunie 2021 - 13:55, said:

Pilda celor zece fecioare este un îndemn la priveghere, la trezvie, care e o vedere duhovnicească a lucrurilor dincolo de fața lor fizică. Privegherea este o vedere prin și dincolo de ceea ce se vede cu ochii fizici, este o vedere duhovnicească a sensurilor ultime ale existenței.
Evanghelia aceasta, prin Pilda celor zece fecioare, ne dăruiește o învățătură foarte profundă și semnificativă pentru viața creștină și pentru unitatea Bisericii. Două lucruri ne rețin atenția în mod deosebit: primul este candela, iar al doilea uleiul.
Cinci fecioare au avut doar candelă fără ulei, iar cinci fecioare au avut candelă cu ulei. Primele sunt cele ce aveau credință, dar fără fapte bune, celelalte cinci aveau deodată atât credință, cât și fapte bune. Ce semnificație are uleiul din candelă? Candela este fecioria, iar untdelemnul este milostenia.
Aceste două tipuri de fecioare, unele cu candelă fără ulei și celelalte cu candelă și ulei, semnifică două atitudini religioase. Candela cu ulei reprezintă evlavia însoțită de milostenie. Candela fără ulei reprezintă evlavia fără milostenie, spune Sfântul Ioan Gură de Aur și Sinaxarul din Triod.
Există o mulțime de oameni foarte evlavioși, dar foarte zgârciți, adică nemilostivi. Aceștia sunt candele fără ulei, fără untdelemn.
Candela fără ulei poate simboliza multa știință teoretică, dar puține fapte bune. Candela fără ulei poate fi realizarea de sine, individualistă, narcisistă și egoistă, în totală nesupunere fașă de nevoile celor din comunitate.
Candela fără ulei mai poate însemna și doctrina clară, dar fără iubire frățească. Adevărul teoretic, dar fără iubire frățească devine candelă fără ulei. Adevărul intelectual, fără iubire smerită, poate deveni ideologie de putere, după cum iubirea, fără lumina dreptei credințe poate deveni rătăcire. De aceea, Evanghelia ne îndeamnă să avem deodată atât candela dreptei credințe, cât și undelemnul curăției și al faptelor bune.
În cele din urmă, uleiul curat din candelă nu reprezintă simpla noastră iubire posesivă și trufașă, ci el este iubire din iubirea lui Hristos, dar al Duhului Sfânt, adesea simbolizat prin untdelemnul sfințit.
Iar untdelemnul pentru candelă sau iubirea smerită și milostivă se dobândește prin rugăciune și post, prin priveghere și luptă cu păcatul, prin împărtășirea cu Sfintele Taine.
Basilica.ro

Ma intereseaza scrierile sfintilor parinti, dar inca n-am gasit o explicatie clara a ce inseamna uleiul din candela. Si ma refer la o explicatie logica, plecand de la versetele Scripturii.

View PostMembruAnonim, on 16 iunie 2021 - 14:52, said:

Am citat din Biblie. Posted Image

Stii prea bine ce-ai facut. Si pot vedea, clar, si moderatorii. Sper ca vei lua o pauza de meditatie la respectul intr-o discutie pe un forum civilizat.

#16
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014

View PostMembruAnonim, on 16 iunie 2021 - 14:41, said:

Eh.. asta se intampla cand nu ai citit Bilbia si vorbesti doar din ce se scrie pe net
Stiu.
De aia nu te judec.
Chiar dacă ai dat iama în bălării și nu mai știi drumul spre casa.

View PostMembruAnonim, on 16 iunie 2021 - 14:52, said:

nu inteleg
Asta este evident pentru toți cei care știu sa citeasca.

#17
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postpenticostalul, on 16 iunie 2021 - 14:53, said:


Daca iti zic ca Patriarhul Daniel este capul Bisericii Ortodoxe Romane, o sa faci tensiune.. dar sa stii ca asta este adevarul, fie ca iti convine sau nu.
La fel si cu pildele explicate de duhovnic ortodox.

Edited by MembruAnonim, 16 June 2021 - 14:57.


#18
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014
CTP e duhovnic ortodox?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate