Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caut splitter semnal satelit

Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta
 Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...
 Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai
 Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?
 

Casa tot-electrică "Westinghouse"

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#19
marianxtx

marianxtx

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 319
  • Înscris: 24.02.2020
Ia de cauta pe youtube cam cum arata fabricile astea din China, au grilaje la geamuri sa nu se sinucida angajati.
Ai grija ce iti doresti sau ce crezi tu ca inseamna forta de munca ieftina.

#20
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Șah la bărboși.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,792
  • Înscris: 13.06.2004
Vina mea că nu am spus cum trebuie... să fie mai scumpe, dar să fie produse în ţări dezvoltate, de către muncitori plătiţi corect. Industrie zonală, nu de import.

#21
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,857
  • Înscris: 07.02.2003

View PostValmont43, on 31 mai 2021 - 08:52, said:

Te inseli, eu de pilda am renuntat de mult la gratarul cu lemne si carbuni, acum  folosesc electric care in ciuda a tot ce se spune e net superior celui pe lemn si carbune.
Fara fum si mizerie si nu mai arat ca un miner dupa ce fac gratarul Posted Image
Si eu sunt fan al gratarului electric, e mult mai curata mancarea preparata asa, fata componente carbonizate cancerigene. E usor mai lent dar patrunde mai bine si uniform.

View Postmarianxtx, on 31 mai 2021 - 10:41, said:

Nu cred ca este vorba de "dorinta". Curentul este mult mai scump ca alternativa pe gaze.
Adevarat insa chiar daca e scump pe curent, randamentul e mult mai ridicat ca la gaz (vorbind de aragaz) deci durata de folosire e mai scurta.

Edited by andreic, 02 June 2021 - 22:35.


#22
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,007
  • Înscris: 21.06.2016
E o diferența între sănătos, comod și gustos.
Eu traiesc in America de 20 de ani și n-am văzut in viața mea gratar electric. Am văzut afumătoare electrică dar și aia rar.
Dacă e comod e cu gaz (propan) dar nu electric.
Am căzut plite electrice dar, cum am spus, la case mai vechi și ieftine (erau la moda prin anii 70-80, împinse de marketing) și la apartamente de închiriat. Oricine a făcut o renovare și-a scos plita aia electrică și a pus gaz.
La rest sint de acord, totul se poate face electric cam la fel de bine. De fapt in unele cazuri mai bine (cuptorul de exemplu).

#23
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013

View Postandreic, on 02 iunie 2021 - 22:35, said:

Si eu sunt fan al gratarului electric, e mult mai curata mancarea preparata asa, fata componente carbonizate cancerigene. E usor mai lent dar patrunde mai bine si uniform.
Gratarul electric mai are un mare avantaj: puterea calorica e constanta spre deosebire de cel pe lemn/carbune care variaza mult mai tare...
Ce zice colegul vrajitoruldinoz cu yankeii il cred dar aia sunt niste idioti dupa parerea mea, i-am cunoscut si eu in baza de la Ramstein....cand faceau gratar la ei bucatile erau de vreo 3-4 ori mai mari si mai groase decat normal si mai puneau si gem peste bucata de carne Posted Image probabil d-aia multi dintre ei aratau ca niste munti de grasime...

#24
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,375
  • Înscris: 22.10.2007
gratarul electric e bun doar sa frigi carne pe el si sa spui ca ai mancat gratar si cand ai 0 pretentii de gust, e tot acolo cu prajitul in tigaie grill, pur si simplu nu are cum sa fie acelasi lucru cu un gratar cu lemn sau carbuni.
cuptorul electric, in schimb, e de multe ori peste cel cu gaz, incepand cu lipsa gustului specific de la gazul ars.

#25
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Si carnea facuta pe lemn/carbuni poate prinde un miros specific, nu numai de la gaz. Culmea este ca am vz.si gratare pe gaz Posted Image

#26
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,375
  • Înscris: 22.10.2007
pai ala e gustul specific de gratar, il gasesti inclusiv in sosuri cu numele asta, daca lipseste nu mai e gratar.

#27
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Posted Image
Specialisti de la Colegiul Medicilor Vancouver din Canada au sustinut, prin declaratii oficiale date presei, ca una dintre cele mai frecvente cauze de cancer o reprezinta consumul de carne rosie sau peste ori carne grasa de porc acoperita cu sare, condimente si ulei si gatita pe gratar cu fum.
Explicatia consta in modul in care este preparata carnea, astfel cea mai nociva este cea preparata direct pe sursa de foc, deoarece prin combustie se genereaza substante foarte toxice.
Cauza acestei nocivitati o constituie grasimea topita care se scurge pe carbuni sau lemne si se transforma in hidrocarburi care au efecte grave asupra corpului. Carnea arsa este si ea o alta cauza a aparitiei bolilor grave.

#28
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,375
  • Înscris: 22.10.2007
cateva "chestii" ce trebuie explicate de acolo:

1. poti sa faci carnea bine-mersi fara fum, oricum daca lemnele/carbunii fumega nu prea e gata de pus carnea, decat daca vrei sa afumi, doar ca si acolo e un anume procedeu.
2. cand carbunii sunt incinsi nu mai ai substante toxice, sigur, mai ai co2, dar ala nu e problema pt alimente.
3. poti sa gatesti bine-mersi fara caldura directa, stiu, asta e singurul mod pe care il stiu romanii, dar exista si caldura indirecta si de multe ori merge si mult mai bine.

ca sa nu mai vorbim ca e de n+1 ori mai probabil sa faci cancer de la tutun si noxe decat de la gratar sau pur si simplu pierzi la loteria cosmica.
also cel mai comun tip de cancer e cel de san.

Edited by _-livio-_, 03 June 2021 - 15:16.


#29
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,007
  • Înscris: 21.06.2016

View PostValmont43, on 03 iunie 2021 - 09:33, said:

Gratarul electric mai are un mare avantaj: puterea calorica e constanta spre deosebire de cel pe lemn/carbune care variaza mult mai tare...
Ce zice colegul vrajitoruldinoz cu yankeii il cred dar aia sunt niste idioti dupa parerea mea, i-am cunoscut si eu in baza de la Ramstein....cand faceau gratar la ei bucatile erau de vreo 3-4 ori mai mari si mai groase decat normal si mai puneau si gem peste bucata de carne Posted Image probabil d-aia multi dintre ei aratau ca niste munti de grasime...

Nu stiu de tine dar si eu am cunoscut in baza de rachete niste soldati - in Romania. Unii nu stiau saracii nici sa scrie!

Daca nu ai fost in Texas la un barbecue, texmex si steak house ai trait degeaba si scrii numai teorii. In Romania nu e cunoscuta aceasta arta asa ca nu ai de unde sa intelegi ce spun eu. Nici in ziua de azi nu poti sa afci o bucatarie ca lumea fara gaz, asa cum nu cred ca poti sa faci un gratar bun fara carbune.
Secretul insa e sa nu o faci prea des.

View PostValmont43, on 03 iunie 2021 - 14:17, said:

Posted Image
Specialisti de la Colegiul Medicilor Vancouver din Canada au sustinut, prin declaratii oficiale date presei, ca una dintre cele mai frecvente cauze de cancer o reprezinta consumul de carne rosie sau peste ori carne grasa de porc acoperita cu sare, condimente si ulei si gatita pe gratar cu fum.

Asta e la ei acolo unde fumatul e aproape disparut, au padure si au bani. In Romania pe pimele locuri sint fumatul si poluarea de la diesel si ce se mai arde prin oras.

Edited by vrajitoruldinoz, 03 June 2021 - 20:06.


#30
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013

View Postvrajitoruldinoz, on 03 iunie 2021 - 20:09, said:

Nu stiu de tine dar si eu am cunoscut in baza de rachete niste soldati - in Romania. Unii nu stiau saracii nici sa scrie!

Multi dintre cei pe care i-am cunoscut eu nici nu stiau pe unde e Romania, credeau(si nu glumesc) ca e undeva prin sudul SUA Posted Image
Atunci am aflat prima oara ca exista analfabeti functionali. Desigur nu erau toti asa dar mi-am dat seama ca inteligenta si cultura generala nu erau punctele lor forte.
Din pct.meu de vedere europenii sunt peste ei la capitolele astea...

#31
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,007
  • Înscris: 21.06.2016
Tu înțelegi ca aia de care spun eu nu știu nimic din lume, ca sa nu mai spun ca vreo 98%din romani nu-s tiu să-ți arate Bahrain sau Burundi pe harta.
Bineinteles ca nu știu nimic, de aia au ajuns in armata.

#32
wrongeu

wrongeu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 455
  • Înscris: 05.03.2010

View PostValmont43, on 03 iunie 2021 - 14:17, said:

Posted Image
Specialisti de la Colegiul Medicilor Vancouver din Canada au sustinut, prin declaratii oficiale date presei, ca una dintre cele mai frecvente cauze de cancer o reprezinta consumul de carne rosie sau peste ori carne grasa de porc acoperita cu sare, condimente si ulei si gatita pe gratar cu fum.
Explicatia consta in modul in care este preparata carnea, astfel cea mai nociva este cea preparata direct pe sursa de foc, deoarece prin combustie se genereaza substante foarte toxice.
Cauza acestei nocivitati o constituie grasimea topita care se scurge pe carbuni sau lemne si se transforma in hidrocarburi care au efecte grave asupra corpului. Carnea arsa este si ea o alta cauza a aparitiei bolilor grave.
Cred ca oamenii acum 1000de ani mureau toti de cancer !!!! Nu??? Sa ne spună  cercetătorii cum pregăteau oamenii acum 1000 de ani carnea!!!! In ce hal ajunge omenirea …. Oamenii sunt pe pământul asta de mii de ani…. Și apare generația asta care ne explica ca nu-i bun cum așa …. 🤦 🤦 🤦

#33
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013

View Postwrongeu, on 05 iunie 2021 - 09:08, said:

Cred ca oamenii acum 1000de ani mureau toti de cancer !!!!
Acum 1000 de ani nu existau condimente obtinute chimic, in plus se manca (contrar a ceea ce se crede) foarte putina carne.
In Evul Mediu speranta de viata era undeva pe 35-40 de ani, cine apuca 50-55 era considerat matusalemic.

#34
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,007
  • Înscris: 21.06.2016
Nu e adevărat, speranța de viața era trasa in jos de mortalitatea infantila.
Oricum, sper ca nici nu bei:
https://www.euro.who...-study-confirms


There is no safe level of alcohol, new study confirms

#35
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,375
  • Înscris: 22.10.2007

View PostValmont43, on 08 iunie 2021 - 14:41, said:


Acum 1000 de ani nu existau condimente obtinute chimic

Cum ar fi ce? Monoglutamatul exista in mod natural in diverse legume.

#36
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,007
  • Înscris: 21.06.2016
Nu numai ca exista natiural dar cei mai mari consumator de monoglutamat sint japonezii, care au o speranta de viata cea mai mare.
Oricum, noi nu ar trebuie sa vorbm de gratar aici care e o chestie ocazionala sau folosit la petreceri, ci de aragaz. Aragazul pe gaz este mai bun decit orice plita electrica e preferat, in momentul asta e nu o sa gasesti plita electrica in bucatariile profesionale sau de calitate.
Acum ca eu as putea trai foarte bine si cu plita electrica, e adevarat.
In continuare e mai scump sa faci caldura cu electricitate decit cu gaz, asa ca unde gazul e disponibil oamenii il folosesc si la boiler, si la uscatorul de rufe, si la incalzirea casei.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate