Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Arkk Residence Boutique

Robot pornire auto

vanzare auto PF catre PJ - la dis...

Tensiune instabila generator Panzer
 Identificare tip conector auto

Cronica carcotașilor vindea ...

eroare declaratie 100

Dilema spalare masina iarna
 Rovinieta - pot plati pana la ora...

Rack gantere

Tester ștergere eroare Renau...

Cine trebuie sa faca sapaturile p...
 Curs initiere QA tester

Tomorrowland, w2 (28-30 July 2023)

Sfat achizitie masina noua 40-45k...

Antena CB PNI LED 850 rabatabila,...
 

Program CNC

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Noksualex

Noksualex

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 02.10.2020
Salut , sunt nou in programare CNC si am niste probleme la o anumita piesa . As fi recunoscator daca m-ar ajuta cineva . Am atasat poza cu piesa . Multumesc !

Attached Files

  • Attached File  asd.png   14.25K   83 downloads


#2
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,921
  • Înscris: 01.11.2005
Aha.
Si noi cu ce sa te ajutam ?

#3
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,921
  • Înscris: 01.11.2005
Pai la un CNC nu iti trebuie fisierul CAD, iti trebuie fisierul pentru masina de debitat care e in format *.nc, *.gcode, *.tap sau depinde ce formate suporta masina CNC.

#4
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,784
  • Înscris: 19.09.2005
el vrea codul g ....

super, pentru ce masina? ca fiecare fabricant are propiul cod g.

#5
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,921
  • Înscris: 01.11.2005
codul G ca codul G, hai sa zicem ca ii dai codul in format GCODE care e generalist sa zic asa, fara spindle rate, cu un overlay de 50%, cu stepdown de D/2 etc.
Dar in schimb lipseste esentialul: diametrul sculei de aschiat.

#6
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,784
  • Înscris: 19.09.2005
poate e plasma, poate e lasar, poate e apa, poate e stanta, poate e freaza...

#7
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,227
  • Înscris: 05.04.2006
dupa desen ne dam seama ca tema este pentru ceva la facultate/liceu tehnic

#8
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,228
  • Înscris: 15.12.2009
Poa' sa fie si EDM (Electrical discharge machining) ca sa-i scoata cat mai aproape de valorile alea nominale. Dar gaura din mijloc, o face tehnicianul de cat vrea muschiul lui?

#9
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,784
  • Înscris: 19.09.2005
si unde vrea...
gaura aia e necotata.

#10
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,599
  • Înscris: 08.12.2006

View Posttehnics, on 18 mai 2021 - 09:43, said:

codul G ca codul G, hai sa zicem ca ii dai codul in format GCODE care e generalist sa zic asa, fara spindle rate, cu un overlay de 50%, cu stepdown de D/2 etc.
Dar in schimb lipseste esentialul: diametrul sculei de aschiat.
Daca e frezat, cazul cel mai defavorabil, in afara de gaura, totul e frezat pe exterior din Raw...poti sa intrii si cu freza de 100 si cu freza de 10. Poate vrea programul pe centru si cu o corectie de raza lasata pe liber, sa isi puna el cat vrea.

Intrebarea totusi ramane , pe ce masina unealta se va face . E o piesa exteem de simpla, se poate face si pe universal, dar daca e CNC....fir? Freza? asta pentru avansuri si eventual intrari  in RAW

Edited by cuculea, 19 May 2021 - 15:11.


#11
danyyy89

danyyy89

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 16.10.2014
A reusit cineva sa faca un plasma cnc acasa si sa functioneze?

#12
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,921
  • Înscris: 01.11.2005
Eu am facut doar CNC de frezat, plasma nu.

#13
danyyy89

danyyy89

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 16.10.2014
Cred ca sistemul de functionare e identic la axe ma refer doar ca inloc de aparatul de plasma are motorul de frezare,eu am inceput un proiect cu plasma cnc dar nu reusesc sa il fac sa se ridice 1 mm de pe tabla cand porneste plasma si imi duce fortat frecand pe material capul plasmei

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate