Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Constructie parapet

La mulți ani @EmyBoss7!

La mulți ani @Gif2D!

Ce fel de conexiune la internet a...
 Operatori telefonie mobila, ț...

echivalente utilaje procesare suc...

mouse gesture software

Service Pompa centrala Vaillant -...
 Comanda platita și nelivrata

DJI Spark - Upgrade baterie

Nu mai creste numarul de kilometri

Focus Sat - baza de date piratata
 Masina foarte ieftina 4x4

Problema ciudata, BMW e46 316i

Dacia Logan 3 - Conectare la Waze

Pilonul II de pensii - mostenire ...
 

Instalare amp auto cu filtru pentru twittere

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
andreitc

andreitc

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 08.09.2018
Salut,

De curand mi-am achizitionat o navigatie cu Android pentru un Ford Mondeo mk4. Inainte de ea, am avut unitatea audio standard (nu cea sony), care se auzea decent. Inainte sa imi iau Androidul mi-am luat 4 difuzoare Hertz, mai exact astea, si faceau o treaba super buna cu unitatea originala. Insa, dupa ce am schimbat-o cu cea Android, se aud prost tare, cred ca are o amplificare aceasta unitate de... chinezarie na

Ideea e ca vreau sa-mi iau un amplificator pe care sa-l conectez la iesirea rca a navigatiei sa imbunatatesc un pic situatia, dar am cateva intrebari la care nu am gasit raspunsuri pe net, probabil n-am cautat suficient de mult dar vreau sa ma fac inteles.

Nu prea stiu acum ce amplificator sa aleg, dar vreau unul pe 4 canale (n-am nevoie de subwoofer suplimentare, doar pentru cele 4 difuzoare pe care le-am luat). Fiecare dintre ele are 55W RMS, deci ma gandesc la un amp intre 50-70 W / canal.

Acum intrebarile:

1) Treaba este ca am si twitterele originale ale masinii, pe care as vrea sa le folosesc pentru un boost de inalte daca tot le am. In momentul de fata functioneaza, pentru ca sunt legate cumva (din cate tin minte ca am vazut cand am montat difuzoarele) impreuna cu difuzoarele, ma gandesc ca au ceva filtru pe undeva dar nu tin minte sa-l fi vazut. Deci, daca imi iau un amplificator pe 4 canale, banuiesc ca imi trebuie un filtru nou pentru inalte care sa-mi imparta amplificarea de la amplificator in 2 (una pt difuzorul mare si una pentru twitter), nu?

Totodata, am vazut asa ceva. Ma gandeam sa mai investesc cateva sute de lei in ele ca am vazut ca lumea e multimuta si astea vin direct cu filtru, asa e?

2) Ca sa leg fiecare difuzor din fiecare usa la fiecare intrare a amplificatorului (pe care ma gandeam sa-l pun in portbagaj pe undeva (ca asa am vazut ca se face, sau daca aveti o idee mai buna, help me Posted Image)), exista vreo posibilitate sa vad care si pe unde se duc cablurile originale, ca sa nu fie nevoie sa trag 4 cabluri din portbagaj pentru fiecare usa? Adica evident ca acum difuzoarele sunt conectate cumva la intrarea aceea a navigatiei, dar nu prea imi dau seama cum, ca nu vad sa fie 8 mufe (2x4 difuzoare) evidentiate sau ceva pentru audio. Practic cred ca difuzoarele isi iau semnalul de la navigatie prin mufa aceea standard conectata la navigatie, adica asta, nu? Dar atunci care este cea mai buna modalitate prin care as putea sa leg difuzoarele la amp?


Merci anticipat (si scuze pt mesajul lung) Posted Image

Zi frumoasa

Edited by andreitc, 19 April 2021 - 17:01.


#2
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,296
  • Înscris: 17.05.2004
https://www.be-loud....ficatoare-auto/

Mai departe recomand un specialist ca Strici ceva pe la masina

#3
andreitc

andreitc

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 08.09.2018
Merci pentru site, dar m-ar fi ajutat mai mult un raspuns la intrebari, ca "specialisti" am mai vazut eu.

#4
dany67

dany67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 14.09.2006
...ca sa nu fie nevoie sa trag 4 cabluri din portbagaj pentru fiecare usa


De ce sa tragi 4 cabluri la fiecare usa?Ai nevoie de un cablu(cu doua fire, normal), pentru difuzorul mare, din care te legi prin filtru,la tweetere,Sau poate nu am inteles eu cum vrei sa faci.

Edited by dany67, 19 April 2021 - 17:51.


#5
andreitc

andreitc

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 08.09.2018
Salut, m-am exprimat eu prost, scuze. 4 cabluri cu 2 fire, cate un cablu pentru fiecare usa. La modul ma refeream daca puteam cumva sa ma leg de cablurile deja existente, ca sa nu mai fie nevoie sa trag altele.

In cazul asta as fi pus amplificatorul in torpedou sau ceva, ca sa fie aproape de unitatea de acum si sa-mi ajunga cablurile deja existente, desi am inteles ca ar trebui sa fie o oarecare distanta intre cablurile RCA de conectare a amplificatorului la unitate si + de curent ca sa nu existe interferente.

Nu stiu, de asta intreb

Edited by andreitc, 19 April 2021 - 17:57.


#6
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,460
  • Înscris: 01.01.2010
Da poti sa-l pui in torpedo si nu ai probleme cu incalzirea (am pus unui amic unul pentru subwoofer si intra in protectie in torpedo), scapi de multe belele, dar dai de altele. Ai de tras semnal din mufa player-ului, in amplificator, din mufa acestuia, catre amplificator. Daca ai cabluri scurte, o s aai surpriza sa nu ajunga in torpedo.
Acum, sa tragi cabluri unde vrei, nu este foarte greu. Da, dureaza, dar iese treaba buna. Eu nu am amplificator, dar am schimbat toate difuzoarele si am avut de trasat cabluri (nu poti copia traseele originale, dar daca esti atent, nu ai nicio problema de vibratie) si de gasit loc pentru filtre (le-am pus pe usi), apoi am conectat cablurile in mufa deja existenta, deci nu am inadit fire.
Nu ma ocup de asa ceva, mai fac cunoscutilor din pasiune. Mie mi se pare ca nu ai cunostinte in domeniu, dupa felul in care intrebi. In acest caz, iti recomand sa apelezi la un specialist pentru protectie pe amplificator (si eventual filtru). Se fac niste calcule. Acum, cine iti trage firele, daca e doar electronist, are nevoie de meserias care sa i le pozeze in masina. Repet: apeleaza la un specialist, ca la final, te costa mai mult.

Legat de difuzoare, dupa cuma  zis Waterman, ia legatura cu tipii de acolo (asa am facut si eu - nu sunt doar vanzatori) si spune-le ce vrei sa faci. Iti vor recomanda pachet de joase plus tweeter-e. Ia-le asa. Nu amesteca ciorba. Noile tweeter-e se pun in locul celor vechi. Nu sunt pretentioase. Apoi, este posibil sa ai nevoie de adaptoare la montarea difuzoarelor noi (le schimbi, nu?). Poate chiar dat nituri jos de pe fetele de usi. Ma opresc: cauta un specialist.

#7
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,296
  • Înscris: 17.05.2004
Dacă ți-am zis de specialist nu a fost cu răutate sau cu vreun aer de superioritate
Mare brânza nu e pana la urma.
Ai de alimentat amplif ul, pus siguranța pe alimentare
Trebuie sa ii dai semnal de input
Apoi trebuie identificate firele ce duc către fiecare boxa și legate la amplificator
Dacă vrei și tweetere se complica puțin
Nu prea e practic sa pui amplif in portbagaj
Vii cu alimentarea la el vii cu semnal audio de in, pleci cu 8 fire pentru boxe și posibil încă 8 pentru tweetere sau alea le legi cu filtre tot de pe firele de boxe

Dacă legi ceva greșit riști sa bubui HU sau amplificatorul
Acum ma înțelegi ?

Iar tu acum de exemplu nici nu poți identifica firele ce pleacă la boxe

Deci măcar stai de vorba cu cei de la beloud, cere sfaturi, mai calculează, și întreabă totuși un om care se ocupa cu așa ceva de un cost de montaj

Dacă era doar un amp și un subwoofer era mai simplu
Alimentare semnal și gata


Dacă luai in loc de Navigația aia - și nu înțeleg pasiunea asta - toată lumea vrea Navigatii - dacă luai un player dedicat deștept  cu amplificare buna - eliminai nevoia de amplificator





#8
andreitc

andreitc

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 08.09.2018
In regula, stiu ca nu e mare branza, m-am mai ocupat cu d-astea dar nu pe masini si voiam sa vad daca exista vreo chichita. Treaba cu navigatia a fost ca sa scap de cablu de aux si de nevoia de a sta mereu cu telefonul in suport pt waze si alte alea.

Merci Posted Image

Edited by andreitc, 19 April 2021 - 22:40.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate