Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Extindere apa - trecere in domeni...

La mulți ani @Digix!

[cum] telefon cu folosire in SUA

Montare AC deasupra frigiderului?
 Cunoaste cineva metoda de semideg...

De ce in unele tari sunt sparte p...

Marime siguranța AC - 24.000...

E de la monitor sau nu?
 Rezervare gresita

Ce erau chestiile astea pe cerul ...

Apa plata ieftina vs scumpa

Serial: Those About to Die
 Malwarebytes Windows Firewall Con...

hotel pentru copii

Nu pot reinstala windows 11

Replacement grip pentru racheta t...
 

macroblocuri pe imagine

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
gordon_93

gordon_93

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 15.01.2021
De ce televizoarele au tunerele incorporate mult mai bune decat tunerele tv pt. PC?In camera am un tv samsung de 32 FHD iar pe canalele digitale nu am nici macar un macrobloc pe imagine,este pur si simplu oglinda.Nu acelasi lucru  pot spune si despre tunerul tv care-l am in PC.Tunerul de PC la intervale neregulate de timp are macroblocuri.Mentionez ca legaturile pe cablu sunt perfecte,nu sunt pierderi de semnal.
Tunerul din PC este si el FHD, standard DVB-C.Doar pe canalele digitale am macroblocuri pe imagine,pe cele analogice nu mai am probleme.

Intrebare intrebatoare:
Ce as putea sa fac la tunerul tv din PC a.i. sa vada perfect ca TV-ul Samsung fara macroblocuri?Exsista cumva vreun filtru auxiliar ceva pt tunere tv de PC?Sau bat campii?Pur si simplu nu stiu ce sa-i mai fac
Tunerul tv de PC este modelul Technotrend TT Budget c1501 daca are vreo importanta.Se pare ca si nemtii fac lucruri proaste,nu le fac mereu bune.
Furnizorul de Tv este RDS.

#2
apocalipsul

apocalipsul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,697
  • Înscris: 26.01.2014
raspuns raspunsator: ai putea face multe, numai sa vrei...
prima solutie ce-mi vine in minte este renuntarea la tunerul din PC si achizitionarea unui monitor cu tuner tv
ai putea incerca sa umbli la cablul de semnal, eventual sa-l aduci direct, fara spliter...
ai putea viziona posturile tv online... si ar mai fi...

#3
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Undeva sunt pierderi de semnal sau sensibilitatea tunerului din TV e mai buna.
Dar inclin la prima variantaa - ai masurat semnalul la intrarea in TV si la intrarea in PC ? Sa fie identic, pe acelasi canal.

#4
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,503
  • Înscris: 25.08.2009
Eu imi pun intrebarea cat de potent este pc-ul.
Subscriu mesajelor care trimit la verificare cablu, mufe, semnal.

#5
numerci

numerci

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,115
  • Înscris: 30.12.2012
Cum zice cineva mai sus pe calculator sunt mult mai multe variabile ca la televizior. Poate fi prea slab calculatorul, poate fi o incompatibiliate de drivere, pot fi probleme cu codecii. Sunt multe unde trebuie sapat pentru a descoperi problema. Si daca o descoperi este posibil sa nu ii gasesti solutie in caz ca este vreun bug in driver sau aplicatie. Astea nu le poti rezolva nici daca schimbi calculatorul.

PS: am un tuner mai vechi care pe Windows 10 genereaza macroblocuri iar pe Windows XP merge perfect. Sistemul are dual boot deci nu este vreo diferenta hardware... doar OS, Drivere, Codeci. Pana si aplicatia folosita este aceiasi pentru ca este compatibila cu XP si Windows 10. Incarcarea procesorului este identica pe cele doua OS: aprox 10%

Edited by numerci, 27 January 2021 - 15:42.


#6
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 06.08.2008
Incearca sa atenuezi semnalul RF care intra in placa de receptie din computer. Cel mai probabil chip-ul nu e suficient de bine facut sa coopereze cu nivel de semnal mare. As sugera folosirea unui atenuator de 9dB , F-F pe care sa il instalezi pe cablul care duce spre placa. Daca nu ai un atenuator, mai poti inseria un splitter suplimentar si vezi cum se comporta.

#7
gordon_93

gordon_93

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 15.01.2021
calculatorul pe care-l am este intr-adevar o relicva,dar tind sa cred ca un tuner inca mai poate duce:
i7 990x,ram 24 GB,placa video R9 Fury_X,iar codecii pe care i-am ales sunt LAV Filters+Microsoft by default,altceva nu am instalat
Am mai observat o chestie ciudata,acele macroblocuri le face mai urat ziua,pe timp de noapte se mai atenueaza,aproape ca nu se mai vad deloc.E foarte ciudat.
Iar pe softul dvb viewer ca pe acela il folosesc,cand urca nivelul semnalului pe verde la 99% atunci am macroblocuri de nu mai inteleg nimic din imagine,cand nivelul semnalului scade pe rosu la doar 5% se vede perfect fara pic de macrobloc.Nu mai inteleg nimic.Ar trebui sa fie pe dos totul...


cum arata acel atenuator.Imi poti lasa un link ceva sa vad si eu cum arata?ms

Attached Files


Edited by Dany_Darke, 27 January 2021 - 21:02.


#8
gordon_93

gordon_93

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 15.01.2021
mda,se pare ca apar macroblocuri si pe 5% ,mai rar ce-i drept dar tot apar.O sa incerc si cu acel atenuator,daca nu rezolv nici asa, o sa arunc tunerul TV in primul tomberon.

#9
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,267
  • Înscris: 22.02.2017
Daca il dai pe full-screen si nu misti mouseul mai apar?

#10
gordon_93

gordon_93

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 15.01.2021
da.Doar cand scade la 5%  pot vedea ceva.Cand depaseste pragul acesta,max 13% e pa.Si dvb-ul se pare ca tot nemtesc e si asta. 2 lucruri proaste made in germany...Or fi ei buni in alte domenii dar pe tv-uri,placi de captura sunt praf si pulbere din ce vad.Tot coreenii sunt cei mai buni pe tv-uri
Mi-a spus cineva ca televizorul in general e mult mai bun decat orice alt tuner de PC din cauza faptului ca are sincroprocesor de imagine dedicat.

#11
gordon_93

gordon_93

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 15.01.2021
se pare ca nu este valabil ce am afirmat mai sus cu nivelul de semnal de 5 respectiv 99%,am batut campii.Acum vad ca pe 99% nu mai face macrobloc deloc.Sincer nu mai inteleg nimic.Tunerele tv de pc nu mai sunt o solutie ca in trecut.Au fost in trecut cand era semnal analogic si atunci nici nu conta ca vezi 1,2,1000 pureci pe imagine.Pe semnal digital cu bitrate foarte mare,se pare ca trebuie tunere profesionale care au si cost ed achizitie pe masura,nu orice jucarie la 200 lei cat am dat eu pe acest tuner.
Iar nemtii din pct. meu de vedere ar trebui sa se rezume doar la masini atat,prea isi baga nasul in de toate.
M-am uitat de curiozitate cum este construit acest tuner si.....in fine,nu mai zic nimic.

#12
domme

domme

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 04.11.2007
Ai ceva pe langa tuner cu care interfereaza. Am un minipc cu un tuner ce interfera cu wifi-ul din minipc. Dupa ce am legat minipc-ul la net prin cablu si am dat disable la wifi, nu am mai avut probleme. Si routerul daca e prea aproape, sau un cuptor cu microunde, la fel.

#13
Suselin

Suselin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 17.06.2011

Quote

2 lucruri proaste made in germany...Or fi ei buni in alte domenii dar pe tv-uri,placi de captura sunt praf si pulbere din ce vad.Tot coreenii sunt cei mai buni pe tv-uri

Quote


In vremea de analogic m-am jucat cu un sistem de captura nemtesc Pinnacle MiroStudio parca ii zicea, erau cam tatici in capturi/prelucrari... Nu ii mai blama pe nemti ca stiu sa faca treaba ;)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate