![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Liberalizarea pieței de energie electrică 2021

Posted 31 December 2020 - 16:41

Problema ramane viitorul, cum o sa evolueze preturile pe piata concurentiala. Tocmai de aici se naste suspiciunea romanilor si frica acestei tranzitii, la pachet cu faptul ca subiectul e deosebit de complex iar acele ordine ANRE sunt foarte stufoase. In concluzie, nu e pentru oricine, lumea o sa prefere sa semneze tot cu cei doi giganti. Vina autoritatilor si a celor de la ANRE e ca nu au explicat nimic, nu exista vreun ghid ceva...ca sa inteleaga tot prostul ce pasi trebuiesc facuti. Va fi greu pana oamenii vor intelege conceptul asta de furnizor de gaz si curent. In italia am rude care anual isi renegociaza contractele, procedura online e rapida, facila. Sper si la noi in timp sa se formeze cultura asta a alegerii furnizorului, pentru ca atata timp cat cei mai mari din piata au majoritatea clientilor, ei nu vor ieftinii. |
Posted 31 December 2020 - 16:41

Tu ai timp si probabil castigi de pe urma acelor vouchere, banuiesc ca e un sistem similar cu invitatiile de la Monese si Revolut. Eu nu am timp, vreau doar sa platesc si aia e. De obicei, vara platesc in plus si 800 de lei la gaze, fiinca stiu ca o data ce s-a asternut iarna si dau drumul la centrala...fara 500-550 de lei nu scap.
|
Posted 31 December 2020 - 16:44

Tu ai timp si probabil castigi de pe urma acelor vouchere, banuiesc ca e un sistem similar cu invitatiile de la Monese si Revolut. Eu nu am timp, vreau doar sa platesc si aia e. De obicei, vara platesc in plus si 800 de lei la gaze, fiinca stiu ca o data ce s-a asternut iarna si dau drumul la centrala...fara 500-550 de lei nu scap. |
Posted 31 December 2020 - 16:47

Pai tu nu ai de facut mare lucru. Doar vezi ce oferta vrei, trimiti buletinul, actul de proprietate si ultima facture pentru preluarea elementelor tehnice iar noul furnizor face totul pentru tine. Tu doar semnezi hartiile si la gara. Daca noul furnizor da faliment sau cine stie ce, te trece automat la FUI pana-ti alegi alt furnizor, deci nu ramai o secunda fara serviciul oferit. Cred ca e chiar simplu. Cat mai simplu de atat sa fie?
|
Posted 31 December 2020 - 16:49

Fata de cât plăteam la e-on gazul, acum plătesc 60%. Acolo jumulesc bengos granzii.
|
Posted 31 December 2020 - 16:54

Eu fata de ENGIE la gaz platesc la CEZ cu 19% mai putin iar la energie electrica la AIK platesc cu 62% mai putin fata de ENEL. Da, 62%! Nemernicii.
|
Posted 31 December 2020 - 18:18

Stiu ca nu e fix pe subiect, dar am o intrebare.
Pentru cine e la alti furnizori decat Engie, pe factura cati Kwh va apar pentru 1 mc de gaz ? La Engie, 1 mc = 11.823 Kwh. La Nova, 1 mc = 10.58 Kwh (pe site, la calculatorul lor) Nu ar trebui sa fie la fel valoarea unui mc de gaz in Kwh, nu e acelasi calcul prin care sa se afle valoarea facturii la toti furnizorii ? Astept exemple de pe facturile voastre de gaz. |
Posted 31 December 2020 - 18:20

Stiu ca nu e fix pe subiect, dar am o intrebare. Pentru cine e la alti furnizori decat Engie, pe factura cati Kwh va apar pentru 1 mc de gaz ? La Engie, 1 mc = 11.823 Kwh. La Nova, 1 mc = 10.58 Kwh (pe site, la calculatorul lor) Nu ar trebui sa fie la fel valoarea unui mc de gaz in Kwh, nu e acelasi calcul prin care sa se afle valoarea facturii la toti furnizorii ? Astept exemple de pe facturile voastre de gaz. Distribuitorul zonal trimite in primele 7/8 zile ale lunii, media PCS pe luna anterioara. Pentru a fi mai usor clientilor sa stie cam cat costa in MC factura, Nova a trecut acel PCS orientativ, căci, reprezinta un punct de reper solid. Cam in jurul acelei valori se învârte. Însă in fiecare lună valoarea PCS pe factura va fi diferită si va fi data de distribuitorul zonal, tuturor furnizorilor. Daca imi zici in ce județ esti, putem afla cine e distribuitorul. Pe site-ul acestuia gasesti PCS-ul zilnic E logic ca daca eu iti spun cat e pe factura mea si sunt din alt oras/judet, sa difere valoarea. |
Posted 31 December 2020 - 18:28

PCS - puterea calorica superioara, se calculeaza zilnic de catre distribuitor-ul zonal. Distribuitorul zonal trimite in primele 7/8 zile ale lunii, media PCS pe luna anterioara. Pentru a fi mai usor clientilor sa stie cam cat costa in MC factura, Nova a trecut acel PCS orientativ, căci, reprezinta un punct de reper solid. Cam in jurul acelei valori se învârte. Însă in fiecare lună valoarea PCS pe factura va fi diferită si va fi data de distribuitorul zonal, tuturor furnizorilor. Daca imi zici in ce județ esti, putem afla cine e distribuitorul. Pe site-ul acestuia gasesti PCS-ul zilnic E logic ca daca eu iti spun cat e pe factura mea si sunt din alt oras/judet, sa difere valoarea. Am inteles ideea. Pe scurt, inseamna ca indiferent ca factura vine de la Engie sau de la Nova, calculul va fi facut la aceeasi valoare in kwh. Adica, daca la Engie apare ca 1 mc = 11.823 Kwh, la fel va aparea si pe factura de la Nova, daca ma mut la ei. E independent de furnizor acest aspect, tine de distribuitor exclusiv, corect ? |
Posted 31 December 2020 - 18:29

Am inteles ideea. Pe scurt, inseamna ca indiferent ca factura vine de la Engie sau de la Nova, calculul va fi facut la aceeasi valoare in kwh. Adica, daca la Engie apare ca 1 mc = 11.823 Kwh, la fel va aparea si pe factura de la Nova, daca ma mut la ei. E independent de furnizor acest aspect, tine de distribuitor exclusiv, corect ? Edited by blackskorpion, 31 December 2020 - 18:30. |
Posted 31 December 2020 - 18:32

Foarte corect. Multumesc de lamuriri. Posibil sa mai treci in lista inca 50 lei (si eu la fel), daca voi merge pe mutarea la Nova, voi folosi codul tau. Nu stiu daca e vreun avantaj daca trec si cu energia electrica si cu gazele la ei, daca au vreo oferta mai buna pentru "pachete". |
|
Posted 31 December 2020 - 18:36

Multumesc de lamuriri. Posibil sa mai treci in lista inca 50 lei (si eu la fel), daca voi merge pe mutarea la Nova, voi folosi codul tau. Nu stiu daca e vreun avantaj daca trec si cu energia electrica si cu gazele la ei, daca au vreo oferta mai buna pentru "pachete". |
Posted 31 December 2020 - 18:50

La EON 1mc = 10,468 kw
1mc = 1.6688 ron pret final Edited by geos, 31 December 2020 - 18:52. |
Posted 31 December 2020 - 19:10

Posted 31 December 2020 - 19:50

Posted 31 December 2020 - 20:03

In Germania de ex costul energiei electrice casnice si afaceri mici e cam de 30.5€ centi adica vreo 140 bani la noi... nu 65 cat e acuma la noi (ieftin adica) ![]() Irelevant, ptr ca nici noi nu avem salariile din Germania.
Ele totusi nu dau costurile de productie deci pretul energiei. Mda, de parca stiu eu exact care-s costurile lor de productie si daca maririle astea sunt reale sau doar "hai sa crestem pretul la fraieri, daca putem, de ce nu?"
Peste 3-4 ani probabil ca si la noi curentul va fi de la 1 leu in sus/KWh. Suuper! Alt "avantaj" al aderarii la UE, nu-i asa? Edited by axisborn, 31 December 2020 - 20:04. |
Posted 31 December 2020 - 20:14

da, da, sa vina rusia, ca da curentu' moka!!! sau era invers, il ia?
|
|
Posted 31 December 2020 - 20:17

Apropo, intrebare importanta: cand iti va cadea curentul, unde suni? La furnizor, adica bisnitarul de apartament?
Ca degeaba dai mai putin daca vei da de un robot care te va tine nu stiu cat acolo degeaba, cum e si acum pe la telefonie. Cine se va ocupa de deranjamente, cand reteaua de distributie e tot aceeasi? Edited by axisborn, 31 December 2020 - 20:26. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users