Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Rasele si speciile umane in viitor

* * * - - 5 votes
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
rihan

rihan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 26.09.2020
1. Terranii - Homo Terranus
E foarte probabil ca in viitorul indepartat, pe Pamant, sa nu mai existe decat o singura rasa. Datorita globalizarii, africanii, asiaticii, caucazienii , australoizii se vor amesteca, iar in 1000-2000 ani va rezulta o singura rasa, si o noua specie  - Homo Terranus - sau Terranii. Pamantul  in cateva mii de ani va fi o lume fara natiuni, fara granite, fara guverne sau biserici.  
Culoarea pielii predominanta va fi cea maslinie, cu ochii caprui sau negri, iar parul va fi de saten inchis sau brunet.  Oamenii blonzi, roscati, cu ochii verzi sau albastri vor disparea.  
In mare insa, omul va fi la fel ca si astazi, fara mari schimbari, poate ca doar fizionomia va fi mai fina datorita stilului confortabil de viata  si nivelului de trai crescut.  
Fara a  lua in calcul ingineria genetica,  presupunand ca schimbarea genelor ramane interzisa, si daca lasam natura si ADN-ul sa-si faca treaba, primele schimbari serioase se vor vedea abia peste 20 000 ani. Fruntile vor fi mai late,  maxilarul un pic schimbat.  
Avand in vedere ca omul nu mai mesteca alimente tari,  dintii probabil ca vor deveni mai firavi, maseaua de minte va fi inexistenta.
Peste 60 000 ani, craniul va creste in dimensiune, la fel si creierul, oamenii devenind mult mai inteligenti.
Iar peste 100 000 ani, oamenii vor avea ochii mult mai mari  si  degetele oamenilor vor fi mai lungi dupa zeci de mii de ani de utilizare a computerelor si gadgeturilor.   Este posibil ca datorita sedentarismului, si coloana sa sufere schimbari pentru a nu mai suferi disconfort si sa se adapteze dupa forma scaunului. Omul viitorului va sta tot mai putin in picioare, deci e posibil ca si picioarele sa devina mai firave.In cazul in care se vor inventa uterele artificiale si oamenii vor fi nascuti efectiv in laborator,  exista posibilitatea ca in zeci sau sute de mii de ani specia umana sa-si piarda si functia de reproducere sexuala.  
Majoritatea oamenilor viitorului care nu vor apela la ingineria genetica vor fi foarte deformati.  

Prin inginerie genetica, am putea cu totii sa aratam ca Kim Kardashian sau Cristiano Ronaldo.
Fara modificari de ADN,  oamenii viitorului vor arata asa:  
Attached File  human-faces-in-the-future.jpg   115.11K   115 downloads Attached File  1_Body.jpg   28.83K   117 downloadsAttached File  EVOEhXJUEAEc0ZW.jpg   117.87K   109 downloads


Cam asa va arata  Homo Terranus, una dintre speciile  sau rasele umane ale viitorului.  De ce spun "alte specii"? Pentru ca vor aparea noi specii sau rase prin intermediul colonizarii spatiale.
Datorita alimentatiei si conditilor de pe Luna si temperaturilor scazute,  probabil ca majoritatea selenarilor vor fi blonzi cu ochi albastri.


Pentru a coloniza spatiul si alte planete, va fi necesara modificarea ADN-ului astronautilor pentru a rezista conditilor dure. In functie de planeta , oamenii se vor adapta, se vor schimba si vor deveni noi rase sau noi specii.



2. Selenarii - Homo Selenus  
Daca abia pe la sfarsitul secolului 21 vom avea o asezare permanenta pe Luna, e o chestiune de timp pana cand Luna va fi populata  si se vor construi orase.  
Daca astronautii vor reusi cu brio sa traiasca din minerit lunar, practicat agricultura in sera, produs apa din urina reciclata sau din gheata lunara,  si extras Helium-3 pentru alimentarea cu curentul electric, tot va fi necesara o modifcare a ADN-ului pentru ca omul sa se adapteze cu usurinta la gravitatia scazuta de pe Luna si la radiatii.
Dupa cateva sute sau mii de ani, vor urma schimbari drastice-  oamenii de pe Luna vor alcatui o noua specie sau rasa-  Homo Selenus sau Selenarii.
Acestia vor fi mult mai inalti datorita gravitatiei scazute.  Vor atinge inaltimi de 2-3 metri in medie.
Vor avea pielea alba avand in vedere ca vor fi mereu la adapost.  
Attached File  d18ce80aa96bc1310078a28ff7e0fe78.jpg   130.5K   97 downloads




3. Martienii  - Homo Martianus
Chiar daca Marte n-a fost vreodata populat si martienii par sa fie un mit, nu-i nimic, noi oamenii vom devenii "martienii" de maine.  Daca pana la finalul acestui secol vom asista la sosirea primilor astronauti pe Marte, in cateva secole s-ar putea construi o colonie permanenta pe Marte.
La fel ca si pe Luna, va fi necesar ca astronautilor sa le fie modificat ADN-ul.
Gravitatia scazuta a planetei, la fel ca si in cazul Lunii, i-ar putea face pe oameni sa devina mai fragili si cu durata de viata mai scurta, pe langa probleme neurologice. E imperioasa modificarea ADN-ului, si poate asa, efectul ar fi invers. Oamenii ar putea deveni mai puternici si cu durata de viata mai lunga.  
Vor trebui sa munceasca, ca si pe Luna, din greu pentru a procura alimente, apa , oxigen si energie.
Este probabil ca lumina ambientala rosiatica a planetei si consumul excesiv de morcovi si portocale (elementari pentru vitamine si nutrienti) ca sa-i protejeze de radiatii si sa le mentina sistemul imunitar crescut,  sa le aduca ceva schimbari-  precum colorarea pielii in portocaliu.
Attached File  5af33a0b404375d1078b46f5.jpg   177.69K   77 downloads




4. Cosmicii- Homo Cosmicus
Vorbim de astronauti care vor calatori pe distante indelungate de sute sau mii de ani lumina pana la cele mai apropiate planete cu potential locuibil.  
Oameni care vor hiberna sau vor locui in habitate spatiale cu conditii reproduse dupa Pamant, ce vor sta generatii intregi pana la destinatie,  fara sa  apuce sa traiasca pana la destinatie.
Din nou, trebuie modificat ADN-ul si in cazul vidului spatial care e plin totusi de radiatii gamma de exemplu de la supernove, va trebui ca astronautii sa aiba un strat protector.  
Probabil ca oamenii vor arata exact ca oamenii cenusii, asa cum ni-i inchipuiam noi pe extraterestri inca din anii 50', cu ochi mai mari si negri datorita absentei luminii, cu piele solzoasa pentru a se proteja de radiatiile cosmice,  cenusii si lipsiti de culoare   datorita absentei luminii solare, lipsiti de par pentru ca nu-si mai are rostul avand in vedere ca putem sa ne asiguram caldura artificiala, frigul devenind demult o amintire.
Attached File  aliens-inoplanetyane-portrait.jpg   253.97K   63 downloads



5. Cyborgii-  Homo Cyberneticus
Intr-un viitor dominat de Inteligenta Artificiala si roboti,  intr-o era a transumanismului,  Cyborgii vor deveni specia suprema si dominanta  pe Pamant, atat si in sistemul solar.
Deja exista, ii avem printre noi pe oamenii care au membre artificiale, prostetice, care le inlocuiesc bratele si picioarele amputate, oameni care au inima artificiala transplantata, oameni care au organe create din celule stem in laborator, si deja avem oameni cu ochi bionici ce le asigura vedere artificiala. Nu suntem departe de viitorul in care oamenii vor avea cipuri implantate in creier pentru a comunica prin retele cloud cu alti oameni, ca si cum ar comunica telepatic, si sa acceseze bazele de date computerizate fara a da vreun click sau a deschide un computer.
Cyborgii vor fi mult mai eficienti in colonizarea planetelor fiindca nu vor mai avea nevoie de hrana, apa sau oxigen, ci doar de energie.
Poate ca in final , cyborgii vor deveni unica specie dominanta in vreme ce Homo Sapiens, asa cum il stim, va disparea.  
Chiar daca oamenii vor coloniza alte planete, in final, tot la transumanism se va ajunge.

Attached File  c795bcc2f7fbbc04845d24f478c0822f.jpg   247.79K   56 downloads

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BibBMBibTq0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0q_B5X7PBHA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by rihan, 24 October 2020 - 07:31.


#2
Darkman48

Darkman48

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,100
  • Înscris: 24.05.2009
Prea mult text pentru niste poze din ceva filme, desene animate si avatare facute in Sims.

#3
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Io zic sa-ti bei cafeaua de dimineata poate-ti revii.Omul va distruge terra in 100 de ani de nu va mai fi locuibila.Asa ca, scapa cine poate (are bani).

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
N-am stat sa iti analizez tot textul dar iti zic ca are ceva lacune, uneori chiar te contrazici.


View Postrihan, on 24 octombrie 2020 - 07:31, said:

Vor trebui sa munceasca, ca si pe Luna, din greu pentru a procura alimente, apa , oxigen si energie.

Deci tu vorbesti despre ce se va intampla peste sute, mii, poate chiar sute de mii de ani de acum incolo si ne spui ca omul va trebui sa munceasca din greu, pe rupte pt face rost de mancare, apa etc?? Pierzi din vede un aspect important. Noi inca de pe acum vorbim de AI, roboti autonomi etc care sa ne preia sarcinile, daramite peste mii de ani cand aceste tehnologii vor atinge cote extrem de ridicate? Deci fals. In cateva mii/zeci de mii de ani vom avea la dispozitie tehnologie care sa ne permita sa nu mai trebuiasca sa muncim cu "sudoarea fruntii".

View Postrihan, on 24 octombrie 2020 - 07:31, said:

Probabil ca oamenii vor arata exact ca oamenii cenusii, asa cum ni-i inchipuiam noi pe extraterestri inca din anii 50', cu ochi mai mari si negri datorita absentei luminii, cu piele solzoasa pentru a se proteja de radiatiile cosmice,  cenusii si lipsiti de culoare   datorita absentei luminii solare, lipsiti de par pentru ca nu-si mai are rostul avand in vedere ca putem sa ne asiguram caldura artificiala, frigul devenind demult o amintire.

Adica suntem in stare sa ne asiguram caldura artificiala insa nu suntem in stare sa ne asiguram lumina astfel incat ochii/pielea etc sa nu aiba de suferit?!?

Edited by MembruAnonim, 24 October 2020 - 08:16.


#5
cap_tepos

cap_tepos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,653
  • Înscris: 08.05.2006
In virtutea ultimelor komunikate de la OMS cum ca dupa ce ai trecut printr-un episod de infectie cu corona virus te poti infecta din nou, forever, cred ca viitoarele specii umane vor evolua in niste specii de melci, ce sa aiba permanent la dispozitie un "domiciliul portabil" unde sa se autoizoleze. Mai mult, cred ca vor dezvolta in mod natural o masca pe fata ce le va acoperi regulamentar gura, nasul iar ochii vor fi ca la melci, niste coarne dotate cu pelicule antivirus.

#6
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010
Daca singura rasa ce va exista va fi cea cu tenul masliniu, nu va insemna ca se vor amesteca ci tenul masliniu va  fi cel dominant. Dar ma indoiesc de acest fapt findca genele nu aleg ce  isi  doreste fiecare. Daca vor exista multe femele cu tenul masliniu , frumoase, suple si doritoare sa se imperecheze la orice colt de strada doar din placere, atunci e posibil ca tenul masliniu sa fie cel dominant .
In rest aberatiile ce le insiri demonstraza ca habar nu aveti cum functioneaza biologia si ca temele vi le faceti de la televizor in special de la National Pornografic Geografic.

#7
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,566
  • Înscris: 26.06.2003
Si belterii unde sunt, tumang inyalowda?
Toata lumea uita de belteri cand e vorba de statistici...

Edited by danX, 24 October 2020 - 11:01.


#8
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,809
  • Înscris: 03.02.2007

View Postrihan, on 24 octombrie 2020 - 07:31, said:

Vor fi și cocoșați?

Edited by Digix, 24 October 2020 - 11:57.


#9
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005
Specia umana tinde spre Homo Cretinus in ultima vreme.

#10
serban57

serban57

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,124
  • Înscris: 28.02.2017
Thanks, I hate it!

#11
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postrihan, on 24 octombrie 2020 - 07:31, said:


Aiureli! Ti s-a explicat deja pe alt topic ca nu exista notinea de rasa nici genetic si nici macar pentru o singura pereche de baze. Citeste, invata si lasa prostiile. Cu educatie precara nu ajungi departe Posted Image

Edited by vata_pa_batz, 24 October 2020 - 12:19.


#12
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 04.02.2011

View PostdanX, on 24 octombrie 2020 - 11:01, said:

Si belterii unde sunt, tumang inyalowda?
Toata lumea uita de belteri cand e vorba de statistici...
Probabil pentru ei va fi cel mai dificil, lula gravitație prin părțile alea, doar gravitație artificială.
Deși cred că peste 1000 de ani majoritatea oamenilor vor locui în cilindri rotativi, e mult mai feabilă soluția decât teraformări and shit.

View Postrihan, on 24 octombrie 2020 - 07:31, said:


Peste 60 000 ani, craniul va creste in dimensiune, la fel si creierul, oamenii devenind mult mai inteligenti.


Momentan coeficientul de inteligență scade, am trecut de vârf, fără inginerie genetică și/sau eugenie, o să devină creierul ca nuca.

#13
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postbenis, on 24 octombrie 2020 - 12:21, said:

Momentan coeficientul de inteligență scade, am trecut de vârf, fără inginerie genetică și/sau eugenie, o să devină creierul ca nuca.

Aiurea

#14
rihan

rihan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 26.09.2020
Cred ca trebuia sa pun la titlul acestui topic  o sigla cu  "Interzis userilor cu +60 ani" Posted Image .




View Postvata_pa_batz, on 24 octombrie 2020 - 12:19, said:

Aiureli! Ti s-a explicat deja pe alt topic ca nu exista notinea de rasa nici genetic si nici macar pentru o singura pereche de baze. Citeste, invata si lasa prostiile. Cu educatie precara nu ajungi departe
In cazul tau , da, nu o sa ajungi bine, mai ales daca iti apare in CV ca ai fost  activist politic progresist.

Un "vata pa batz" din 2020 nu poate sa se puna impotriva  unor  200 de ani de cercetari  si impotriva sutelor de  milioane de ani de evolutie.  Selectia naturala nu se va da la o parte din fata unor smiorcaiti progresisti.

Edited by rihan, 24 October 2020 - 12:24.


#15
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 04.02.2011

View Postvata_pa_batz, on 24 octombrie 2020 - 12:22, said:


Aiurea
Să știi că situația e aiurea. Iată de ce:
https://en.wikipedia...ki/Flynn_effect

Quote

Research suggests that there is an ongoing reversed Flynn effect, i.e. a decline in IQ scores, in Norway, Denmark, Australia, Britain, the Netherlands, Sweden, Finland, France and German-speaking countries,[4] a development which appears to have started in the 1990s.[5][6][7][8]


#16
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postrihan, on 24 octombrie 2020 - 12:24, said:


In cazul tau , da, nu o sa ajungi bine, mai ales daca iti apare in CV ca ai fost  activist politic progresist.

Un "vata pa batz" din 2020 nu poate sa se puna impotriva  unor  200 de ani de cercetari si impotriva sutelor de  milioane de ani de evolutie.  Selectia naturala nu se va da la o parte din fata unor smiorcaiti progresisti.

Habar n-ai Posted Image

#17
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 04.02.2011

View Postrihan, on 24 octombrie 2020 - 12:24, said:

Cred ca trebuia sa pun la titlul acestui topic  o sigla cu  "Interzis userilor cu +60 ani" .
Cred că ar trebui să fii mai puțin îngâmfat, după cum vezi, au găsit colegii destule "găuri" în "teoriile" tale universal neștiințifice multilateral demolate.
Îți dau credit pentru idee, nu atât pentru conținut. Dacă te vei comporta frumos poate ne revizuim opinia, există șanse mici să reușești.

Edited by benis, 24 October 2020 - 12:29.


#18
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postbenis, on 24 octombrie 2020 - 12:25, said:

Să știi că situația e aiurea. Iată de ce:
https://en.wikipedia...ki/Flynn_effect

Ia arata cum iti demonstreaza tie articolul ala afirmatia

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate