Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...

La mulți ani @Ion_Bumbu!
 Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...

Ce abonamente aveți?

Cat ar costa acest poster, se poa...
 

Gratar Kamado: care?

- - - - -
  • Please log in to reply
97 replies to this topic

#73
Clayman

Clayman

    InFlamer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 28.04.2004
Merci Mike, f util, o sa tin cont.  Cineva care poate vb din experienta?

#74
xymzar

xymzar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,666
  • Înscris: 14.10.2004

Vizualizare mesajwolfydRg, pe 26 martie 2024 - 11:51, a scris:

Gasesti si mai ieftin : https://www.dedeman....55-cm/p/7068608 doar 1.600 aproape

Putin mai mic si mai ieftin:
eMag
Altex

Atentie vanzatorul este din Ungaria

LE
Neee, e prea mica partea utilizabil. 28cm

Edited by xymzar, 31 March 2024 - 10:23.


#75
Clayman

Clayman

    InFlamer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 28.04.2004
pt moment mi-am luat unul ca ăla de mai sus sa vad "cu ce se mananca"...bineînțeles ca are un alt nume dar nu asta e important. A costat "doar" vreo 90e poate asta e mai important.

Anyway...pt 1-2 persoane NU e prea mic și nu asta e pb lui.

Pb lui din câte am văzut sunt
- chit ca e ambalat bine pe laterale, deasupra nu e. Ce pui deasupra lui presează capacul de metal și poate să spargă partea superioară (cupola). Al meu a venit așa dar e o spartura minuscula la unul din șuruburile cu care se fixează capacul. Cum l-am luat "de proba" și spărtura f mica nu mi-am bătut capul cu asta chit ca e usor de reparat/lipit...la un grătar mare și scump nush ce-as face. Pb e ca deasupra fiind carton, pana nu-l desfaci de tot din ambalaj n-ai nici o șansă sa vezi o crăpătură înăuntru.

Apoi...fiind doar la prima utilizare imi pare ca tirajul poate nu e cel mai bun. Trebuie sa mai "sap" aici dar no...m-am chinuit un pic să-l urc in temperatura (poate și cărbunii n-au fost cei mai top și cel puțin la început am pus probabil prea putini). Pb lui mare (sau nu) e ca la dimensiunea aia poți face doar mici, ceafa etc, respectiv caldura directă. Daca vrei sa faci vita, trebuie sa "bricolezi" un reflector de caldura...găsești pe ebay direct sau pe Amazon (din bucăți) dar costa cât jumate de grătar...

Si da, pt mai multe persoane, e prea mic.
Cautarile mele continua si pt moment se pare ca in pole position e un KJ classic 1. Astept sa-l prind la o oferta și sar pe el

PS
Treaba cu portabilitatea e funny. Da ai putea să-l cari după tine la iarba verde, dar e prea mic și-n același timp prea greu și prea sensibil ca un om normal să-l ia după el

anyway orice sugestii de la cineva care are experienta sunt binevenite. Mulțumiri anticipate pt asta

Edited by Clayman, 31 March 2024 - 11:01.


#76
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,328
  • Înscris: 05.06.2002
vezi ca in partea de sus chestia aia care obstructioneaza fumul se poate da deoparte cu totul si obtii un tiraj mai bun.

la dedemai gasesti BIG LANDMANN KAMADO CERAMIC BBQ GRILL - GREY, nu-i listat pe site, dar in magazin l-am vazut acu o saptamana la 3400 lei, pret extraordinar. am avut aproape toata gama de kamado-uri de la ei, de la mini, treacand pe la mijlociu si acu am ajuns la asta de vreo luna si sunt f. multumit de ele. eu mai mai ocup si cu afumatul si de asta am tot trecut la modele mai mari.

Edited by Fane, 31 March 2024 - 17:35.


#77
Clayman

Clayman

    InFlamer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 28.04.2004
@Fane merci de pont..pare OK(ish). Stiu ca Landmann au multe modele de gratare pe gaz/carbuni clasice deci ar fi fost imposibil sa nu aibă si kamado

ma uit la un unboxing pe YouTube si din fata ecranului, fata de KJ la preț egal pare ca e împachetat mai prost (asta nu e o pb daca aia de ți-l livrează nu-și bagă picioarele) si aia de la KJ au (nush cum se zice corect) "focarul?" din 6 bucăți distincte ca niște pedale care sunt ținute la un loc de un inel metalic...din ce-am văzut alea se mai crapă daca-l utilizezi un timp îndelungat si e mai ușor/ieftin de înlocuit una singura din 6, fata de tot ansamblul. Orsicat știu ca se poate comanda un cos metalic prin care cărbunii încinși nu stau in contact direct cu ceramica aia si poate pro

Totuși la un pret bun e demn de luat in seama....deci merci

Edited by Clayman, 31 March 2024 - 20:54.


#78
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,328
  • Înscris: 05.06.2002
eu le folosesc preponderent pt afumat si nu se incinge asa tare focarul. pana acu n-am avut probleme cu el. am un prieten care-l foloseste pt BBQ de niste ani si nu mi-a zis ca ar avea probleme.

#79
Clayman

Clayman

    InFlamer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 28.04.2004
Mi-am facut ieri damblaua si l-am folosit p-ala micu' Posted Image  pt ca p-aici nu exista mici si nu mai mancasem de vreo 2 ani mi-am facut eu amestecul si mi-am facut si niste pulpe...in total vreo 20 de mici (facuti in 2.5 ture) si 3 pulpe medii (facute o data).

Chit ca umplut cu carne si tot invartind micii are probleme in a urca peste 200 C (posibil si de la carbuni)...a mers bine si asta fara sa-l realimentez cu carbuni.

PS
am vazut ieri fizic un kamado cu diametrul la grill de 53cm...practic este ENORM

Edited by Clayman, 02 April 2024 - 11:57.


#80
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,328
  • Înscris: 05.06.2002
dar cine invita dupa aia prietenii la gratar?

#81
Clayman

Clayman

    InFlamer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 28.04.2004
Acum ceva timp mi-am luat un mini-kamado (entry level Carrefour) sa vad cum e si daca e OK am zis ca-mi iau unul mai mare...iaca review-ul

Asadar am mai tras o tura cu el si m-am dumirit ce poate si care-s nevoile...Tura asta am gatit pe el cam 1.5kg de picanha, 1.5kg de piept de pui si 8 vinete medii...toate dintr-o singura tura de carbuni (approx 600g dupa prospect). Eu i-am luat de la Aldi si sunt de calitate medie. Am folosit de 3x deja gratarul si inca mai am carbuni pt inca cel putin 3 ture...

Ca avantaje la asta micul:
1) poti sa-l folosesti in conditii dificile. Aici la mine bate vantul practic NON STOP si de f multe ori, tare. (azi de ex sunt anuntate rafale de 70km/h)...deci un gratar deschis pe seceta la +40 de grade si vant vara e NO-NO
2) carnea sau ce faci pe el are aroma aia de carbuni/fum. Am un Weber pe gaz, pe care l-am tot folosit...nu e deloc rau dar chiar si cu "afumatoarea" instalata, nu e aceelasi lucru
3) Nush cat conteaza dar e economic si n-ai multa bataie de cap cu pusul carbunilor, intoarce-i, fa-le vant etc. Porneste rapid si dupa ce-l lasi sa-si faca numarul nu te chinui prea mult cu el. Pt 1-2 persoane e TOP. Chiar si daca faci carne pt toata saptamana (cum fac eu), e mega suficient
4) se curata f usor..practic lasi grilul metalic acolo si gata. Weberul pe gaz trebuie spalat periodic de depuneri, ca daca nu, iau foc peretii si cuva si nu e "cool" deloc, carnea prinzand gust urat (eu foloseam Karcherul pt a-l curata, deci laborios)
5) in teorie l-ai putea cara dupa tine la iarba verde, dar WTF ar face una ca asta totusi?

Dezavantaje
1) Grilul (27cm) e prea mic daca vrei sa gatesti simultan pt mai multe persoane de ex...faci pe rand ceea ce inseamna ca risti sa mananci rece. Practic NU se poate face pizza pe el (e prea mic)
2) nu prea ai loc sa gatesti cu caldura indirecta chit ca poti sa-ti cumperi add-on-uri sau sa ti le faci singur ca la kamado-urile mai mari. Deci practic faci doar mici, gratar de porc sau de vita si copt vinete, dovlecei, ciuperci etc. Simandicosenii NU se pot face. Te poti complica la o adica dar e nepractic. Realimentarea cu carbuni (dc e necesara) e nepractica...
3) Daca faci multa carne, ocupi toata suprafata grilului si aerul nu mai circula ca inainte, temperatura scade si trebuie sa compensezi asta
4) Fragil...trebuie manipulat cu grija cap coada. In plus chiar si mic tot are vreo 22kg
5) Nu poti sa-l stingi imediat aruncand apa pe el, ii tai oxigenul si se stinge de la sine...dureaza ore pana se raceste

Over all experienta super pozitiva, drept pt care am decis sa imi iau unul mai mare (cred ca pt mine diametrul indicat pt grill ar fi in jur de 45cm). Am vazut de 53 si e clar prea mare pt mine. Evtl revin cu impresii dupa cel folosesc p-ala mai mare

#82
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,328
  • Înscris: 05.06.2002
poti sa si afumi (caldura indirecta) la asta micul, se gasesc si deflectoare de caldura, eu am improvizat unul, dar cantitatea maxima de carne care o poti afuma e de putin peste 1kg. nu este construit pt asta, dar daca vrei numai decat se poate.

la cele cu suprafata de 32 afumi in conditii decente si vin in pachet cu deflector de caldura, de obicei. 4kg maxim intr-o tura.

pt pizza trebuie 48cm suprafata de gatit.

ia in considerare o automatizare la el. la afumat e cam must, la BBQ ajuta, ca face tiraj fortat si ajunge la temperatura mai usor, o controlezi ulterior mai precis si ai si sonde pt temperatura din interiorul carnii. cea mai ieftina automatizare care face treaba pe care am gasit-o eu e asta:
INKBIRD ISC-027BW Bluetooth 5.1 and WIFI 2.4GHz BBQ Temperature Controller, Automatic Smoker Fan Controller, Grill Thermometer with 4 Probes for Kamado,Big Green Egg,Joe, Primo, Vision Grill https://amzn.eu/d/2faGE3M

au avut si promotii, eu am cumparat-o acu un an cu 90€.

#83
Clayman

Clayman

    InFlamer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 28.04.2004
Am vrut sa-i fac si eu la al meu un deflector de caldura (apoi am vazut ca sunt pe ebay de-a gata la aprox 50e cu livrare) dar in final m-am lasat pagubas.

Initial am zis ca iau o placa de pizza de la Lidl mai mare si-o tai cu flexul la dimensiune ...apoi am zis sau mai bine cumpar o placa de inox de 8mm grosime de pe Amazon direct la dimensiune si-o priponesc cu niste carlige metalice plate sus (de la magazinele de bricolaj). Problema e ca la mine, ca sa fie instalata ar trebui ca diametrul placii sa fie de aprox 15 cm ceea ce e ridicol. Nu poti face nimic cum trebe cu rahatisul ala...iar sa gatesti pe rand 2 steak-uri din carne scumpa si sa astepti pana se fac amandoua si-n final le manci reci, merci nu.  

Apoi, sincer eu nu-s prea fan de chestii afumat inabusite gatite ore-n sir (ex. pulled pork cum ai pus tu link-ul ala la topicul cu carbuni -  nu-s rele dar un steak ca lumea mi se pare de 100x mai interesant) deci nu prea ma vad facand asta.  E f. fain kit-ul ala si-s convins ca face super treaba dar sincer nu cred ca adresat celor ca mine. Ma vad facand un pui rotisat sau de ce nu un magret de ex lasand sa cada grasimea aia pe niste legume intr-o tava....dar peste afumat, no fckin way ever. Mai degraba o saramura de crap.....p-o placa de pizza...Chiar asa @fane ai facut asa ceva? Cum a iesit?

Referitor la pizza p-aici o pizza (d-aia mare) are cam 33cm...iar placa de pizza d-aia no name are cam 38cm. Asta de vreau eu sa-l iau are direct accesoriu din asta de pizza in kit care cred ca e pe la dimensiunea aia, pe langa deflectorul ala). Acuma, ocazional faceam pizza si la Weber dar aia industriala chiar si necongelata nu prea e de Doamne ajuta, iar sa m-apuc eu sa fac aluat, nu prea-mi vine pt ca am o pizzerie nu f departe care o face mega buna. Orice i-as face nu cred sa-mi iasa la fel asa ca o sa iau de la ei.

Om vedea la mine e pt carne...cum ziceam eu folosesc constant gratarul indiferent de anotimp..

PS
- la kitul ala au si acum un voucher de 40lire
- termometrul functioneaza f bine l-am utilizat pt picanha, a iesit mega beton.
PS2
bucata de picanha fiind prea mare am facut o parte la sous-vide si-am pus-o la congelator. Vedem cand i-o veni randul cum e mai buna...sous vide ou grill

#84
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,212
  • Înscris: 23.02.2007
Care e topicul cu carbuni mentionat mai sus?

#85
Clayman

Clayman

    InFlamer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 28.04.2004
https://forum.softpe...i-ok-de-gratar/

#86
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,328
  • Înscris: 05.06.2002
in cazul asta cam asa ceva cred ca e de tine. in ro costa in jur de 300 euro. vine su deflector de caldura. pizza nu prea poti face la el si oricum, daca nu te apuci sa faci tu aluat nu cred ca are sens sa te complici. dar BBQ merge facut la el fara probleme, suprafata de gatit e decenta.

eu nu mamanc peste. cand ai scris de peste m-ai cam pierdut. :) si nici nu ma gandesc sa bag miros de peste in gratarele mele. :)

#87
bolo

bolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,015
  • Înscris: 01.11.2005
Am uitat de topicul asta unde pusesem si eu intrebari.

De proba am avut si eu un model mic dar cu diametrul grilului de 33 cm, dupa vreo 3 utilizari l-am vandut in familie si am luat altul mai mare si mai laudat pe grupurile de BBQ, The Bastard , dar tot o chinezarie rebranduita e,cu ceva accesorii mai de calitate. Alegerea a fost data in principal pentru ca au oferit bonus un arzator pe gaz https://www.probbqsh...wokbrander.html
la care mai fac cate un steak sau tochitura in tigaie de fonta,afara.
Pe cel mic incape un Cote a l'os de peste 1kg sau o caserola de mici, noi ne descurcam si peste 6 persoane cu el dar nu mancam din farfurii cu tacamuri ci taiat direct pe fund, cu un rand de carbuni tine 4 coaceri si cateva lazi de Stela Artois.

Ca accesorii recomand un grill din fonta, eu mai folosesc si o placa de fonta in special pentru scrijele(cartofi cu sare pe plita) , chipsurile copilariei.Deflectorul de caldura nu prea l-am folosit, nu prea am rabdare, slow coock nu e de mine.

Exceptand Joe,BG si Primo care sunt in alta liga de pret restul mi se par cam toate la fel,nu sesizez diferete la ceramica, doar la accesorii,vopsea, balamale, arcuri, tiraj, grill,cos de carbuni, focarul ceramic interior, cenusar...

Un pret bun raportat la marime mi se pare Big Joe 1 sau chiar 2

https://grillarena.d...ig-joe-i-bj24rh

https://www.alternat...tm_term=1528336

Edited by bolo, 14 April 2024 - 23:09.


#88
Clayman

Clayman

    InFlamer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 28.04.2004
KJ e făcut tot in China ca mai toate...m-am benoclat la toate...KJ, BGE, Monolith, Bastard, Kokko sau la partea opusă toate no-name-urile cum îi cel de la Carrefour, Sweeek, etc

Din ce-am văzut diferența se face la accesorii...Alea de prim preț le-am exclus din prima ca-s "basice"
Monolith si BGE sunt exagerat de scumpe vin "chele" deci trebuie sa fii fanul lor ca sa dai banii pe așa ceva si trebuie sa ai portofelul f gros.

Inițial eram chitit sa iau KJ1 si mă gândeam eu să-i schimb garnitura cu una de oțel de KJ2 plus ca nu mă prea "coafa" coșul ...care ar fi trebuit schimbat si ala, deci una peste alta ajungeai la KJ2 dar pe etape.  
The Bastard era Ok-ish dar un pic prea mic sau prea mare in combinație cu prețul si accesoriile...pt ce-mi trebuie mie așa ca in final m-am decis pt ceva mediu de la Barbecook pe care să-l folosesc in echipa cu Weber-ul meu si care e more or less pe același principiu cu the Bastard cu aceleași accesorii, doar ca mai ieftin.

Ieri de ex am făcut peste (printre altele) si preferat sa folosesc Weber-ul si nu grătarul pe cărbuni....

Orsicat ar trebui sa ajungă săptămâna asta si-atunci o sa pot sa zic daca m-am păcălit sau nu :)

PS

aici KJ1 e 999 (cu livrarea inclusă) si daca știi sa cauți, găsești ușor un voucher de 10% reducere

Edited by Clayman, 15 April 2024 - 08:11.


#89
Clayman

Clayman

    InFlamer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 28.04.2004
Dimensiune grill 27cm vs 46cm. Sigur nu-mi trebuia mai mare

Attached Files



#90
bolo

bolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,015
  • Înscris: 01.11.2005
A folosit cineva sau a mancat ceva preparat la tandoor? Pe saiturile din .md vad ca sunt totusi scumpe fata de un Kamado oarecum echivalent. Par mai rezistente,ceramica mai groasa, se poate face foc cu lemne,cred ca mentin temperatura mai bine datorita gatului ingust dar totusi e mai polivalent kamado.

Noua moda e cu plita circulara,de ex OFYR,din tabla si cu foc in mijloc dar mie mi se pare fita nu foarte eficienta,esti mult mai castigat cu o tigaie de fonta de 50 cm...

Edited by bolo, 19 April 2024 - 18:29.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate