Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Ciobanesc german, in jur de 6-7 luni, agresiv?

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#19
mcd2020

mcd2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,957
  • Înscris: 02.05.2020
Trauma sau traume traite,si tu tragi ponoasele.Am un motan adoptat in curte in aceeasi situatie,l-am adus de la 2000km,in cusca.Dupa 5 ani de viata la noi,nu mai musca mina,dar miriie la oricine altcineva decat eu si femeia.Da,miriie ca un ciine si cind trece pieton pe strada,si face praf orice motan pe o raza de citiva km.Suflet traumatizat,necesita dragoste si nu ai voie sa ii inseli increderea,adica sa nu il minti niciodata gen il chemi cu mancare si apoi il bati,cum face prostimea.

#20
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Cu pisicile e mai greu, că nu prea le dresăm așa cum facem cu câinii, deci nici plaja genetică nu a fost făcută pentru asta. Adică, cu toate că există pisici care pot fi dresate, majoritatea nu, acționează după diverse instincte și au o personalitate a lor.

Lăsând asta la o parte, eu cred că mulți deținători de câini au așteptări nerealiste. Da, un cățel de câteva luni va mușca, va sări pe oameni, va roade chestii. Nu sunt comportamente ieșite din comun. Nu există câine care stă în cur toată ziua și așteaptă să îi dai tu comenzi. Au și ei problemele lor, personalități diferite, trebuie să fie o adaptare de ambele părți. Trebuie să joci și în ceea ce-i place câinelui să facă, că dacă încerci să îl "educi" să facă doar ce vrei tu, e posibil să ajungi la nebuni, cu câine cu tot.

@Inițiator, eu cred că interpretezi greșit "mușcătura" aceea. E joacă. Dacă ar fi fost agresivă, te-ar fi mușcat cum trebuie. Am o amică care a fost mușcată de câinele de 5 luni. Păi a curs sânge, nu glumă. Apucă tare pentru că n-a învățat să apuce încet. Iar și aici poate fi o întreagă discuție. Sunt unii câini care se joacă mai agresiv, iar alții care se joacă mai domol. De asemenea, mușcătura poate crește în intensitate cu cât joaca e mai antrenantă. Cu cât intră mai mult în joc, cu atât uită de limite. E normal, nu e nimic "agresiv" în asta. Ia-i jucării pe care le poate mușca, pentru a-i satisface pofta asta de a își înfige dinții în ceva. Aceleași jucării pot fi folosite cu succes ca recompensă pentru dresaj dacă are plăcerea asta, ca să nu o mai îndopi cu toate rahaturile. E un lucru pozitiv, nu neapărat negativ.
Ca să nu-ți zdrelești mâinile, poți învăța un semnal, eu folosesc "au". Îl folosești când se joacă și mușcă prea tare, iar în momentul în care-l folosești și întrerupi joaca. O reiei, o întrerupi. E un proces mai lung, pentru că nu va înțelege câinele de ce nu te mai joci. La început va continua să muște cu aceeași intensitate. Dar într-un final va pricepe de ce tot zici tu "au".

Se obișnuiește și cu lesa, și cu zgarda. Pune-i-le și las-o cu ele puse la început, fără să ții tu lesa. Chiar dacă încearcă să le dea jos, las-o puțin, chiar dacă e 10 minute în fiecare zi. Cu timpul le va accepta. Pe urmă o să o poți plimba. Ia un ham pentru început, dacă e așa sălbatică, că o să tragă și îi poți afecta trahea, iar mai târziu poți trece la zgardă.

Caută alte metode de a o obosi. Învaț-o fetch, du-o să se joace cu alți căței, găsește metode de a o obosi, pe urmă încearcă să o dresezi. Unii căței pot fi mai ascultători când sunt obosiți.


Sincer să fiu, poveștile cu "șeful tribului" sau ce mai spun colegii, cu tras câini de urechi, mârâit la cățel, făcut pipi pe el să-i arăți cine-i șeful, cred că pot fi, în mare parte, înlocuite cu o cominicare verbală și prin semne, bazată pe recompense. Iar dacă îi place să muște, ia-i un săculeț de iută, pe care să îl muște, pe care îl folosești ca recompensă. Arată banal, dar, cel puțin a mea, o ia razna când își înfige dinții în drăcia aia.

Nu te enerva dacă cățelul nu face tot ce îi spui. Nu există cățel dresat perfect în lumea asta. Tocmai pentru că sunt atât de inteligenți și pot fi dresați, în general, au și o personalitate destul de puternică. Și au anumite preferințe peste care nu prea te poți pune. Nu încerca să o dezveți ce e natural pentru ea, sunt slabe șanse să reușești. Lucrează tu în jurul acelor caracteristici.

#21
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
@Smurfk : i-am sugerat sa foloseasca metoda cu ciupitul de ureche si chitaitul cand este muscat prea tare fiindca acesta catelusa este de doar o luna in relatie cu oamenii si nu a avut timp sa invete limbajul uman. Tu i-ai zis sa spuna “Au” dar ea nu stie ce inseamna asta. Dar un chitait care imita scheunatul unui caine il va intelege si va sti cat sa-si dozeze muscatura. Ce spun eu sunt in urma observatiilor facute pe viu. Am avut o catelusa din rasa foxterrier sarmos care a avut 5 pui si se jucau foarte dur (tu, care ai tot terrier stii despre ce vorbesc si stii in ce hal se intarata) iar cand vreunul exagera, cel agresat chiraia si parasea joaca lasandu-l pe agresor mofluz. Mai nou m-am ocupat de puii catelusei care a ramas fara stapana, nu sunt atat de amarnici ca foxterrierii dar nici foarte blanzi.

#22
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Nu contează, poate spune și "mușcă-mă, iubi", cât timp e o constanță, de fiecare dată când spune se oprește din joacă, va înțelege la fel de bine ca alt semnal. Nu e necesar să chițăie cățelul.

Cred că depinde de câine. A mea o ia razna mai pe la sfârșitul "programului". Atunci se joacă mai dur. În rest, n-are treabă. Dar uite, pe mine nu mă deranjează deloc treaba asta. O las să se joace așa, dacă celălalt începe să schelălăie, o țin câteva minute, să se liniștească. Nu cred că e un comportament care necesită prea multă atenție. Sunt altele care sunt mai importante, ăsta e rezolvat de o lesă, mai ales că e un comportament care nu apare din senin, doar la joacă. Ideal ar fi să găsești un cățel cu același nivel de energie, să se joace ambii la fel de energic.

Eu am urmat aceleași sfaturi cu a mea. Nu înțelege de chițăit, când îl fac eu. Chiar am încercat, că știu foarte bine ce spui, am citit și eu aceleași îndrumări. A mea nu e așa receptivă când chițăie oameni, își dă seama că sunt eu și nu e un câine. Așa că am mers pe varianta cu "au", care nici nu mă face să arăt penibil în public, dar și funcționează până la urmă. Tot prin același proces ar fi trebuit să trec și dacă aș fi chițăit.

Uite, dacă vorbim de sunete, dacă vreau s-o fac pe-a mea să se oprească din ce face, fac un fel de "pssss" tare, printre dinți. Dintr-un motiv sau altul sunetul ăla o face extraordinar de receptivă. Chițăitul o lasă rece.
Cred că sunt mai inteligenți decât ne imaginăm noi, în ideea că își dau seama foarte când chițăie un câine și când chițăie un om. Nu au vreun moment de confuzie. De-asta, nu știu cât de eficientă e metoda cu chițăitul. La a mea n-a mers, ba chiar am mai încercat-o cu un maidanez, unde, la fel, n-a funcționat. Nu cred că știu, nativ, să muște mai ușor când aud un om chițăind și nici nu fac legătura. Pentru ei, cred că sunt pur și simplu două sunete complet distincte, chițăitul cățelului și cel al omului.

Edited by SmurfK, 13 September 2020 - 22:24.


#23
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Eu am facut proba cu maraitul  si surprizaaa,  s-a oprit din... nu mai tin minte ce trasnaie facea si si-a lasat coada in jos. M-a pufnit un ras... facuse o mutra spasita ca vai de capul lui. S-a dus naibii educatia. Noroc ca e mai mic decat o pisica.

#24
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Da, dar ei se cam opresc la orice sunet nefiresc. De-asta am și zis, treaba cu "psssst" merge că nu e sunet care apare prin natură. Nici mârâitul tău, nu e la fel ca mârâitul câinelui, se oprește. La început chițăitorarea din jucărie a mers, dar cu timpul, s-a obișnuit cu sunetul, iar acum o face atentă, dar nu o mai face să se oprească din ce face.
Pe de altă parte, sunt sunete care îi sperie, cred că mârâitul de care zici tu a făcut parte din această categorie la a ta. La a mea e scotch-ul, dacă trag de o bandă de scotch, o ia razna, se ascunde pe după mobilă, zici că e bătută.

Edited by SmurfK, 14 September 2020 - 08:52.


#25
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,113
  • Înscris: 17.01.2012

View PostFreddy12, on 12 septembrie 2020 - 09:53, said:


Ingrediente:
carne proaspătă de pui (41 %), bucăți de cartofi (uscați), proteine de pasăre (16 %, parțial uscate, incl. hidrolizate), proteine de cerb (4 %, uscate), pulpă uscată de sfeclă (dezaharisită), semințe de in, grăsime de pasăre, drojdie de bere (uscată), clorură de sodiu, ouă (uscate), fructe de pădure (0,3 %, uscate: merișoare, boabe de soc, zmeură, coacăze), plante (0,2 %, uscate: pelin, sunătoare, frunze de urzică, mușețel, coada șoricelului, podbal, rădăcină de păpădie), extract de drojdie (uscat, = 0,2 % beta-glucan și mannan-oligozaharide), mere (uscate), cicoare-inulină (0,1 %), ulei de somon, ulei de floarea-soarelui
Si uita-te si pe sacul de Royal ca sa vezi diferenta.

nu vrei sa fiu io cainele tau?

#26
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010

View Postgushpi, on 19 septembrie 2020 - 18:55, said:



nu vrei sa fiu io cainele tau?
He, he, stai la rand. S-a mai oferit cineva. 😀

Edited by Freddy12, 19 September 2020 - 21:15.


#27
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,113
  • Înscris: 17.01.2012
am mai spus-o, o mai zic: câinii sunt CARNIVORI!!!
nu au nevoie de legume-n alimentație!!!

dacă tot vreți să-i răsfățați, cumpărați-le ceafă cu os (15...22 lei/kg, după noroc)

dar io zic că ei apreciază mai mult timpul petrecut cu stăpânul, decât multitudinea de vitamine turnate-n troacă!!!

PS: vorba bună îngrașă animalu' !

#28
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Carnea de porc cruda e contraindicata deoarece poate sa aiba virusul pseudo-turbarii care este inofensiv la om dar letal pentru caini iar porcii adulti infectati sunt asimptomatici. Numele medical al bolii este maladia Aujeszky.
https://citydogparen...a-cainelui-tau/
Si asta e un lup care trebuie hranit doar cu carne cruda?

Attached Files


Edited by Freddy12, 24 September 2020 - 11:15.


#29
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,113
  • Înscris: 17.01.2012
nu crud bre!
io nu zic crud!
(dar știi de ce? pt că se-nvață la găinile vecinilor..., că ai mei liberi, ale lor libere - cine câștigă? :o )

și am zis că - dacă vrei să-i alinți!

ai mei halesc de toate: tot felul de boabe, cobii de pui, toată mâncarea expirată din frigider (nu știu cum aruncă unii mâncare la gunoi :o ), oase de vită giga, parizer de 6 lei/kg de la toate supermarketurile din oraș, pâine, lapte și iaurt din lada cu expirate și la juma de preț, conserve dedicate

dar niciodată nu dau mai mult de 8 lei/kg de mâncare pt câini!!!

#30
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Asta cu alimentele expirate merge la unii caini, dar altii fac toxiinfectie. Eu nu risc fiindca veterinarii au niste tarife...

#31
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,878
  • Înscris: 20.10.2015

View PostFreddy12, on 19 septembrie 2020 - 21:15, said:

He, he, stai la rand. S-a mai oferit cineva. ��

Poate-o pui d-o haita, c-as veni si io, numa sa nu ma pui la sanie.
L-as marai pe Gushpi toata ziua

#32
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Te pun de paza, nu la tras sania. 😄 Haita am deja. Aveam patru si cu ciuoaia-cinci. Acum, ca am preluat si pe shitzulina vecinei decedate , s-a marit haita. Avea 5 pui, trei am reusit sa-i dau iar doi au ramas la mine. M-am atasat de ei si nu mai imi vine sa-i dau dar nici nu am gasit persoane de incredere. Oricum, am o cusca libera in curte fiindca pe setter il tin in casa ca e prea latracios.

Edited by Freddy12, 24 September 2020 - 15:44.


#33
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,878
  • Înscris: 20.10.2015

View Postgushpi, on 24 septembrie 2020 - 12:21, said:

nu crud bre!
io nu zic crud!
(dar știi de ce? pt că se-nvață la găinile vecinilor..., că ai mei liberi, ale lor libere - cine câștigă? Posted Image )

și am zis că - dacă vrei să-i alinți!

ai mei halesc de toate: tot felul de boabe, cobii de pui, toată mâncarea expirată din frigider (nu știu cum aruncă unii mâncare la gunoi Posted Image ), oase de vită giga, parizer de 6 lei/kg de la toate supermarketurile din oraș, pâine, lapte și iaurt din lada cu expirate și la juma de preț, conserve dedicate

dar niciodată nu dau mai mult de 8 lei/kg de mâncare pt câini!!!

Ai grija la cancer...

View Postgushpi, on 24 septembrie 2020 - 10:38, said:

am mai spus-o, o mai zic: câinii sunt CARNIVORI!!!
nu au nevoie de legume-n alimentație!!!

Cum sa nu?
Acum depinde cat vrei sa traiasca, 8 ani sau8 15 ani.

#34
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,113
  • Înscris: 17.01.2012
1.primul setter s-a dus la 14 ani (și a avut viața lui berilă dpdv mâncare: a băgat bojoci cu orez la greu :( )
2.setterii mei latră numai cu motiv: dacă bate vântul :P
3.„...Asta cu alimentele expirate merge la unii caini...” mey fratelo' nu mai lua și tu literar ce scriu io... :( în niciun caz nu le dau hrană stricată..., „expirată” zic pt că nu mai mâncăm noi - uamenii!
4.nea țunami: 'geaba mârâi la mine! una, pt că-s surd, doi pt că alerg bine-n buiestru! :P

#35
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Mai aveam in frigider 2 felii de sunca, cam de 2-3 zile. Eu am mancat o felie si cealalta i-am dat-o fostului setter. Eu nu am avut   nimic dar cateaua a avut diaree. Era foarte sensibila cu burta, fiind rasa pura cu ascendenti cam inruditi intre ei. Maidanezii sunt mult mai rezistenti deoarece la ei a lucrat selectia naturala. Exemplarele mai sensibile se imbolnavesc si mor in primele 6luni si supravietuiesc doar cei cu un sistem imunitar puternic. Actualul setter e fara pedigree si e mult mai rezistent la boli decat fostul. Nici nu cred ca e 100% setter deoarece maica-sa era mai scunda decat ar fi trebuit si forma capului aducea un pic cu rasa brittany dar el seamana perfect cu ta-su care se incadra perfect in caracteristicele setterului englez.

Edited by Freddy12, 25 September 2020 - 10:17.


#36
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,113
  • Înscris: 17.01.2012
e, uite de-aia io cumpăr numai setteri care nu mai apucă certificat :)
au toate caracteristicile psihice ale rasei, dar mai șchiopătează la aspect...

prima setteriță de care povesteam era cu pedigree, cu participări la concursuri și cu diplome de FB (nu excelent pt că era supraponderală: locuiam cu bunicii pe vremea 'ceea, iar bunica îi dădea pe sub masă bucățele :) )

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate