Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Ajutor...durere dupa 8 luni de la extractie, nici o pista!

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
dimripper

dimripper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 663
  • Înscris: 12.04.2007
In urma cu 3 ani incepe aceasta poveste, ce incepe sa semene cu un vis urat sau chiar mai mult. Am investit timp, bani si mai ales nervi intr.un dinte pe care in cele din urma l.am pierdut, dar continua sa ma bantuie de 'dincolo'.

- Octombrie 2017: un medic dentist care pana atunci imi facuse impresie foarte buna, ia decizia (ce mai tarziu s.a dovedit inutila si neinspirata) de a scoate nervul molarului 2-5 (stanga sus), pe motiv ca, caria pentru care m.am dus era prea avansata si intra in camera pulpara. Alti medici ce au vazut ulterior radiografia au spus ca nu se impunea scoaterea nervului. Peste o saptamana s.a grabit sa si astupe canalul.

- Noiembrie-Decembrie 2017: incep dureri variabile la radacina, medicul o scalda, ca inventez eu probleme, ca ma iau dupa internet, ca sa am rabdare. Am expus problema la vremea respectiva si pe forum (https://forum.softpe...asea-fara-nerv/)

- Anul 2018: ajung de 2 ori la un endodont, care descopera ca molarul meu avea un canal de 23,5 mm lungime, din care fusesera obturati doar 18 mm! Goleste si restul radacinii de nerv, folosing martori chimici pentru a fi sigur ca a trecut prin tot dintele. Dupa scurt timp repeta operatiunea, pentru ca inca simteam dureri acolo. In final, dam amandoi din umeri. Se pare ca s.a intervenit de prea multe ori pe dinte si a ramas traumatizat, singura explicatie pentru care un dinte devitalizat doare.

- 2018-2019: incep parca sa ma obisnuiesc cu durerile care variau oricum, se acutizau uneori, mai ales cand fumam mai mult. Incep chiar sa uit de povestea cu dintele.

- Iunie 2019: ma mut in Germania. Toate interventiile de mai jos au loc aici.

- Toamna 2019: Revin durerile. Si sunt aproape constante. Radiografie - infectie la radacina. Antibiotic - nici un rezultat. 2 solutii - rezectie apicala sau extractie. Ambele acoperite de asigurare.

- Decembrie 2019: aleg rezectia (desfacere gingie, taiere radacina, curatare tesut infectat. Rata normala de succes - 75%). Renunt la fumat inca dinainte de operatie. La inceput pare ca se normalizeaza treaba, dar in nici 2 luni reaparar durerile. Radiografie - infectia reaparuta, ba chiar pare ca vrea sa se intinda si spre radacinile dintilor vitalizati.

- Februarie 2020: extractie. Curatare rest tesut afectat, asigurat 200% ca nu va mai aparea infectia, totul va fi okay, si ca peste 3 luni pot sa incep sa ma gandesc la implant. Durerile se atenueaza, dar nu complet.

- Iunie 2020: fac radiografii in 2 locuri diferite. Rana curata, osul vindecat, nici urma de infectie, sinusul curat, dintii adiacenti impecabili. La mine continua din cand in cand durerea surda. Pe cat a fost posibil dupa extractie am evitat sa mananc pe partea stanga daca existau riscuri sa intre fragmente in spatiul liber. Nici n.am mai fumat.

- Saptamana in curs: durere surda permanenta, senzatie de amorteala continua a obrazului in dreptul fostei radacini. Deranjant ca un purgatoriu. Fac o radiografie, si ca sa fie siguri, un CT. 2 doctori cu experienta analizeaza CT-ul timp indelungat. Din nou, osul curat, zero infectie, dantura in regula. Imi spun ca n.au rost s.o deschida sa mai curete o data, pentru ca nu e nimic de curatat. Innebunesc. Vorbim de medicamente neurologice, s.ar putea ca nervii care ajung acolo unde era dintele sa interpreteze prost situatia de la fatza locului si transmit semnale false catre creier. Desigur, e doar o teorie. Si nu pot sa le iau in acest moment, deoarece medicamentele neuroologice vin cu efecte adverse serioase (ameteli). Iar eu in perioada curenta conduc 1000 km/saptamana. Nu e o solutie. Nu acum.

Mai mult decat durerea, e teama ca e totusi o infectie care s.ar putea extinde si sa.mi pierd jumate din dinti. Sau din fatza. Deja nu mai stiu ce sa cred.

Teorii:
1.Atypical Odontalgia / Phantom Tooth Pain (treaba cu neurologicul). Medicamentele au multe efecte adverse si nu e garantat succesul.
2.Prea multa anestezie si prea multa cotrobaire in zona timp in astia 3 ani. Trauma iremediabila in zona. Implicit amorteala.
3.Infectie/alte probleme care pentru un motiv sau altul nu se vad nici la radiografie, nici la CT. Sau vin de prea departe ca sa fie descoperite asa. Daca cu primele doua variante pot trai oarecum impacat, gandul ca s.ar putea sa fie a 3.a imi provoaca mai multe anxietate decat durerea insasi.

Ca sa sumarizez ce se intampla acum: durere in os, similara cu cea de cand aveam si dintele si infectia, amorteala in obraz tot in dreptul radacinii. Durerile se estompeaza la stimuli: daca consum bauturi, alimente dispar aproape complet, dar doar pentru scurta durata. La palpare/presiune cu degetul nu simt nimic deosebit, nu identific un punct anume de unde vine durerea. Cu toate astea, chiar in timp ce scriu amorteala e prezenta acolo, mai intens ca toata saptamana asta. De ce acum asa intens, la 8 luni de la extractie?...

Va rog, idei, scenarii, experiente proprii. Orice m.ar putea ajuta sa.mi fac o idee despre ce naiba se intampla acolo.

Multumesc!

Edited by dimripper, 05 September 2020 - 22:41.


#2
YalFa

YalFa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 02.05.2020
Sigur nu ti-a fost afectat nervul trigeaman ?Daca iei Ketonal sau Aulin dispare durerea ?

#3
greenlife

greenlife

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,972
  • Înscris: 29.07.2017
Pare o nevralgie. Cunosc pe cineva care dupa o interventie la un dinte a fost nevoit sa-si reorganizeze toata viata. Pana la urma s-a stabilit ca in urma anesteziei s-a deranjat un nerv. Caz foarte foarte rar. Cand era in crize nu-i ceda durerea cu nimic. A reusit s-o controleze dupa vreo 7 ani de tratamente si vizite la urgente, cu banalul timonil.

#4
vdesigns

vdesigns

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,141
  • Înscris: 14.04.2018
ce program de igiena ai

#5
dimripper

dimripper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 663
  • Înscris: 12.04.2007

View PostYalFa, on 06 septembrie 2020 - 01:22, said:

Sigur nu ti-a fost afectat nervul trigemen ?Daca iei Ketonal sau Aulin dispare durerea ?

Sigur ca...habar n.am. Dar cautand care e ala, acum o pista si o grija in plus :D Am citit acum rapid ca s.ar vedea in examene radiologice?..
Singurele medicamente pentru durere pe care le iau uneori sunt cele pentru migrene, fie Antinevralgic pe care l.am adus prin RO, fie Ibu(profen sau altceva) de 600mg, care se da pe aici pe reteta pt orice fel de durere. Am luat de cateva ori si pentru dinte, si au functionat pentru o perioada. Desigur, daca durerea nu e intensa, prefer sa nu bag pilule in ficat.

View Postvdesigns, on 06 septembrie 2020 - 07:42, said:

ce program de igiena ai?

Ireprosabil: Ata dentara, periute interdentare, irigator, doua paste (Sensod. si Parad.). Periuta soft pe care o alternez cu periuta electrica (seara), am renuntat totusi de o sapt la periuta electrica, ca sa mai inlatur un potential factor. Apa de gura (oral-b sau parad.). La mine in timpul zilei periuta interdentara si guma (uneori cu xylitol). Si astea de multi ani, nu de cand a inceput problema cu molarul.

Am mai uitat sa precizez ca am 36 de ani.

#6
carolinaherera

carolinaherera

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,345
  • Înscris: 18.12.2019
eu m-as duce inca o data la endo, dar sa cauti care lucreaza cu microscopul (vezi Dentestet-foarte scump, dar foarte bun, parerea mea)
amorteala este din cauza nervului afectat de una dintre procedurile efectuate...

#7
YalFa

YalFa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 02.05.2020

View Postdimripper, on 06 septembrie 2020 - 09:53, said:

Sigur ca...habar n.am.
https://anatomie.rom...rvul-trigemen-v

Nevralgia de tigemen se manifesta daca de exemplu stai in curent cu capul (frunte transpirata in aer rece, de exemplu) si in loc sa te doara capul, te doare dintele, atunci cand faci o sinuzita usoara
in loc sa te doar sinusurile te doare... o masea, idea este orice afectiune ORL in nevralgia de trigemen se manifesta la dinti si nu la zona lezata.

Este posibil ca tu sa racesti in diferite zone ale capului iar durerea sa se manifeste la dinti si nu la zona afectata si asta din cauza nevralgiei de trigemen care da impulsuri false la creieri spunandu-i gresit un ar fi durerea.

Pentru cei care cred ca notiunea de "a te trage  curentul" este o inventie romaneasca, ii invit sa vada parerea medicilor( nu, nu este un mit este cat se poate de real)
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3nZ4bBecr04?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#8
dimripper

dimripper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 663
  • Înscris: 12.04.2007

View Postcarolinaherera, on 06 septembrie 2020 - 17:08, said:

eu m-as duce inca o data la endo, dar sa cauti care lucreaza cu microscopul (vezi Dentestet-foarte scump, dar foarte bun, parerea mea)
amorteala este din cauza nervului afectat de una dintre procedurile efectuate...

Multumesc pentru sugestie, dar dupa cum scriam in primul post, nu mai locuiesc in Romania.
In al doilea rand, foarte sigur, endodontul a lucrat numai cu microscop cand a facut obturatia pe care primul o facuse prost.
Si ce anume sa faca acum cu microscopul? Sa deschida rana (cat de adanc?) ca sa vada nervi afectati? Nu s.ar vedea mai degraba in CT treaba asta?


View PostYalFa, on 06 septembrie 2020 - 19:09, said:

Este posibil ca tu sa racesti in diferite zone ale capului iar durerea sa se manifeste la dinti si nu la zona afectata si asta din cauza nevralgiei de trigemen care da impulsuri false la creieri spunandu-i gresit un ar fi durerea.
Nu se pune problema sa fi racit recent. Si in nici un caz de vreo raceala care sa se intinda pe asemenea durata.

#9
vdesigns

vdesigns

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,141
  • Înscris: 14.04.2018

View Postdimripper, on 06 septembrie 2020 - 09:53, said:

Sigur ca...habar n.am. Dar cautand care e ala, acum o pista si o grija in plus Posted Image Am citit acum rapid ca s.ar vedea in examene radiologice?..
Singurele medicamente pentru durere pe care le iau uneori sunt cele pentru migrene, fie Antinevralgic pe care l.am adus prin RO, fie Ibu(profen sau altceva) de 600mg, care se da pe aici pe reteta pt orice fel de durere. Am luat de cateva ori si pentru dinte, si au functionat pentru o perioada. Desigur, daca durerea nu e intensa, prefer sa nu bag pilule in ficat.



Ireprosabil: Ata dentara, periute interdentare, irigator, doua paste (Sensod. si Parad.). Periuta soft pe care o alternez cu periuta electrica (seara), am renuntat totusi de o sapt la periuta electrica, ca sa mai inlatur un potential factor. Apa de gura (oral-b sau parad.). La mine in timpul zilei periuta interdentara si guma (uneori cu xylitol). Si astea de multi ani, nu de cand a inceput problema cu molarul.

Am mai uitat sa precizez ca am 36 de ani.
incearca dupa fiecare masa

#10
Corl

Corl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 11.04.2006
Dureri de cap ai ? Durerile de cap sunt un semn pentru sinuzita . Adica e posibil ca infectia sa fie localizata in alt punct .

#11
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006

View Postcarolinaherera, on 06 septembrie 2020 - 17:08, said:

eu m-as duce inca o data la endo, dar sa cauti care lucreaza cu microscopul (vezi Dentestet-foarte scump, dar foarte bun, parerea mea)
amorteala este din cauza nervului afectat de una dintre procedurile efectuate...

Ce sa facă la endodont dacă el nu mai are dintele?

#12
carolinaherera

carolinaherera

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,345
  • Înscris: 18.12.2019
chiar! un CT cranian ai facut?

#13
dimripper

dimripper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 663
  • Înscris: 12.04.2007
Da, am mai facut in primavara, dar din alte motive. Altceva decat deviatia de sept nu am in neregula pe.acolo

#14
carolinaherera

carolinaherera

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,345
  • Înscris: 18.12.2019
pffff o fi de la deviatia aia de sept, nu stiu ce sa zic...
foarte dubios oricum
sa ne tii la curent!

#15
jderjerpelit

jderjerpelit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 08.07.2006
[Fix la fel am patit si eu. La primul premolar superior, durere la inceputul starii de urgenta. M-am dus si am nimerit la o tuta. Mi-a deschis camera pulpara, m-a harait ca turbata. Dupa ea, au mai intrat pe canale diversi stomatologi de vreo 11 ori. A 12 oara mi-a fost tratata si obturat la microscop. Pus pivot, desi mai durea, Fix aceleasi caracteristici ale durerii. Dispare cand mananc sau beau.  Acum, la 6 luni, am cedat nervos si am extras-o, desi radiologic nu avea mare lucru. Am 3 saptamani de la extractie, plaga este aproape vindecata si doare la fel. Nici o  schimbare. Innebunesc.

Edited by jderjerpelit, 17 September 2020 - 15:03.


#16
carolinaherera

carolinaherera

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,345
  • Înscris: 18.12.2019
Posted Image

#17
Steetch

Steetch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,210
  • Înscris: 15.09.2015

View Postjderjerpelit, on 17 septembrie 2020 - 15:02, said:

[Fix la fel am patit si eu. La primul premolar superior, durere la inceputul starii de urgenta. M-am dus si am nimerit la o tuta. Mi-a deschis camera pulpara, m-a harait ca turbata. Dupa ea, au mai intrat pe canale diversi stomatologi de vreo 11 ori. A 12 oara mi-a fost tratata si obturat la microscop. Pus pivot, desi mai durea, Fix aceleasi caracteristici ale durerii. Dispare cand mananc sau beau.  Acum, la 6 luni, am cedat nervos si am extras-o, desi radiologic nu avea mare lucru. Am 3 saptamani de la extractie, plaga este aproape vindecata si doare la fel. Nici o  schimbare. Innebunesc.

Parca scrii despre sotia mea...

Edited by Steetch, 30 October 2020 - 00:37.


#18
carolinaherera

carolinaherera

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,345
  • Înscris: 18.12.2019

View PostSteetch, on 30 octombrie 2020 - 00:35, said:

Parca scrii despre sotia mea...
Posted Image Posted Image Posted Image tare asta

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate