Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

Am o speță în care judecătorul care a judecat în primă Instanță a judecat și dosarul de Contestație la Executare Silită !

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002
Am o speță în care judecătorul care a judecat în primă Instanță (pe Fond) a judecat și dosarul de Contestație la Executare Silită, care a fost ca urmare a sentinței date la Fond de același judecător.
Nu este o incompatibilitate evidentă, care trebuia urmată de o abținere (auto-recuzare) a acestui judecător care ... își judecă singur sentința ilegală dată la Fond ? Posted Image
Ce se mai poate face, știind că acel dosar de Contestație la Executare Silită este pe rol, prin invocarea art. 442-444 din NCPC ?

#2
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,798
  • Înscris: 17.12.2019
Ar fi incompatibil doar dacă în contestația la executare ceri lămurirea înțelesului sau întinderii titlului executoriu pentru că atunci ar trebui să explice ce a judecat inițial. ”Ilegalitatea” hotărârii de la fond trebuia analizată în căile de atac.

#3
themis

themis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 21.04.2011
La o simpla cautare pe internet vad ca art. 442-444 C.pr.civ. se refera la procedura indreptarii erorii materiale sau a completarii hotararii. Nici gand de contestatie la executare, care este cu totul altceva. In ceea ce priveste indreptarea erorii, ea chiar se realizeaza obligatoriu de judecatorul care a dat hotararea initiala, asa cum este absolut logic.

#4
lex2010

lex2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 21.10.2009
Depinde ce critici. Critici contestatia la executare propriu-zisa sau/si incheierea de incuviintare a executarii silite?

Edited by lex2010, 26 July 2020 - 11:49.


#5
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002

View Postexqusit_drunk, on 26 iulie 2020 - 08:41, said:

Ar fi incompatibil doar dacă în contestația la executare ceri lămurirea înțelesului sau întinderii titlului executoriu pentru că atunci ar trebui să explice ce a judecat inițial. ”Ilegalitatea” hotărârii de la fond trebuia analizată în căile de atac.
Bomba constă în faptul că în sentința „contabilă” pronunțată la Fond de acest judecător care e și vice-președintele Judecătoriei, după o Expertiză Contabilă eronată, scria că aș fi avut, la final, o falsă datorie de bază (restanță) „uriașă” de ... 46 de lei (!?), această așa-zisă restanță fiind considerată ca falsă și ilegală deoarece, după Executarea Silită pentru o sumă totală de ... 5.000 de lei (impusă soției mele, care ... NU E PROPRIETARĂ A APARTAMENTULUI MEU !), am recalculat eu listele de plată pentru anii 2011-2015 și am depistat minim 7 liste lunare de plată calculate ilegal și eronat, iar datoria finală REALĂ (re-calculată cu atenție), era de ... - (minus) 33 de lei !!!???
Astfel, noi am fost dați în judecată într-un mod TOTAL ILEGAL ȘI ABUZIV, deoarece falsa creditoare Asociația de Proprietari nr. 71 din Brăila (care nu are nici măcar un sediu social legal, iar Statutul și Acordul de Asociere ale A.P.71 SUNT ACELEAȘI DE ACUM ... 23 DE ANI, NE-ACTUALIZATE LA JUDECĂTORIA BRĂILA DIN ... 1997) era debitoare față de mine, ca singurul proprietar al apartamentului obținut înainte de căsătorie !
I-am spus toate aceste ilegalități aceluiași judecător care a dat o sentință total ilegală și eronată, deoarece ... NU EU ERAM DEBITORUL... NU EU ERAM CEL CARE DATORA CEVA, CI ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI - LISTELE LUNARE DE PLATĂ A ÎNTREȚINERII SUNT DOVEZI EXPLICITE ALE CALCULULUI TOTAL ILEGAL AL ACEST AȘA-ZISE RESTANȚE (DATORIA DE BAZĂ, PRINCIPALĂ).
În cazul ăsta, nu este evident faptul că același judecător care a comis o mare EROARE JUDICIARĂ, nu avea cum să mai judece la Contestația la Executare Silită, după ce m-a judecat la Instanța de Fond, el fiind în Incompatibilitate Absolută - art. 41 și 42 din NCPC ?
Ar fi fost culmea ca tot același judecător să recunoască faptul că a comis o mare eroare de judecată și de calcul, mai ales că i-am depus la dosar dovezile cu cele 7 liste lunare de plată ilegal și eronat calculate !

Edited by ram, 10 August 2020 - 14:10.


#6
lex2010

lex2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 21.10.2009
Daca ai scris cererea de chemare in judecata la fel cum ai scris mesajul postat mai sus...

#7
Corl

Corl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 11.04.2006
Deci trebuia sa platesti 46 lei dar de fapt ai de primit 33 de lei ? Cred ca e nevoie de o cale extraordinara de atac la Curtea Suprema de Justitie .

#8
lex2010

lex2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 21.10.2009
Curtea Supremă de Justiție? Care ? Cea din Republica Moldova?
In Romania se numeste Înalta Curte de Casație și Justiție.

#9
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,798
  • Înscris: 17.12.2019
ram, se pare că faci parte din acea categorie de justițiabili care crede că dacă îi spune judecătorului o grămadă de cuvinte insistând pe ilegal și abuziv va câștiga procesul. Procesele se judecă după niște reguli scrise în ”codul de procedură civilă”, reguli a căror nerespectare duce la pierderea procesului deși ai putea avea dreptate.
Nu știu ce ai înțeles din postarea lui lex2010 dar are perfectă dreptate.

#10
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002

View PostCorl, on 10 august 2020 - 14:38, said:

Deci trebuia sa plătești 46 lei dar de fapt ai de primit 33 de lei ? Cred ca e nevoie de o cale extraordinara de atac la Curtea Suprema de Justiție.
Contestația la Executare Silită a ajuns la faza de lămuriri și de modificare a Dispozitivului sentinței, deoarece au fost extrem de multe erori materiale și de judecată (am invocat art. 442-444 NCPC).
Dar cel mai grav este faptul că, după ce am re-calculat eu listele lunare de plată din anii 2011-2015 (sunt în dosarul cauzei și le poate calcula oricine), am găsit minim 7 dintre aceste liste lunare de plată din anii 2014-2015, CALCULATE ILEGAL ȘI ERONAT - în loc de suma existentă în sentința definitivă și în Executarea Silită, de ... 46 de lei (și penalizări total ilegale de ... 846 de lei !), am găsit că la final, suma datorată de mine era de ... - (minus) 33 de lei, adică 46 de lei minus 79 de lei !!!
ASTFEL, FALSA ȘI ILEGALA CREDITOARE A.P.71 BRĂILA, ERA, ÎN REALITATE, DEBITOARE FAȚĂ DE MINE (dacă vreți, vă arăt cele 7 liste lunare de plată care AU FOST CALCULATE ILEGAL ȘI ERONAT) !!!
Pe mine mă interesează ce mai pot face să reușesc Nulitatea Absolută a tuturor actelor de procedură civilă emise de acest judecător INCOMPATIBIL ABSOLUT !

Quote

Noul Cod de Procedură Civilă.
ART. 42. Alte cazuri de INCOMPATIBILITATE ABSOLUTĂ. (1) Judecătorul este, de asemenea, INCOMPATIBIL DE A JUDECA în următoarele situații: 1. CÂND ȘI-A EXPRIMAT ANTERIOR PĂREREA CU PRIVIRE LA SOLUȚIE ÎN CAUZA PE CARE A FOST DESEMNAT SĂ O JUDECE; 13. ATUNCI CÂND EXISTĂ ALTE ELEMENTE CARE NASC ÎN MOD ÎNTEMEIAT ÎNDOIELI CU PRIVIRE LA IMPARȚIALITATEA SA.
ART. 43. ABȚINEREA. (1) Înainte de primul termen de judecată grefierul de ședință va verifica, pe baza dosarului cauzei, dacă judecătorul acesteia se află în vreunul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 41 și, când este cazul, va întocmi un Referat corespunzător. (2) JUDECĂTORUL CARE ȘTIE CĂ EXISTĂ UN MOTIV DE INCOMPATIBILITATE ÎN PRIVINȚA SA ESTE OBLIGAT SĂ SE ABȚINĂ DE LA JUDECAREA PRICINII. (3) Declarația de abținere se face în scris de îndată ce judecătorul a cunoscut existența cazului de incompatibilitate sau verbal în ședință, fiind consemnată în Încheiere.

Edited by ram, 12 August 2020 - 08:17.


#11
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 24.06.2006

View Postram, on 12 august 2020 - 08:12, said:

după ce am re-calculat eu listele lunare de plată
oare aceste calcule n-ar fi luate-n seama daca ar fi facute de cineva autorizat in domeniu si acreditat/credibil in fata legii? intreb si eu

#12
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002

View Postdan210, on 12 august 2020 - 08:43, said:

oare aceste calcule n-ar fi luate-n seama dacă ar fi făcute de cineva autorizat în domeniu si acreditat/credibil în fata legii? întreb și eu
Cele 7 liste de plată calculate ilegal și eronat sunt depuse de mine de zeci de ori la dosarele acestei spețe aberante și ele se pot calcula rapid chiar și de către un elev de clasa a doua (ce mare filozofie e să aduni în fiecare lună 3 cifre - restanța, suma actuală de întreținere și suma restantă și actuală pentru Fondul de Reparații ?).
Să-l fi văzut pe același judecător cum calcula rapid Taxa de Timbru, chiar în timpul ședințelor de judecată, dar nu poate vedea că la dosar sunt calcule ilegale și eronate, prin care falsa creditoare A.P.71 Brăila se dovedește că era, de fapt, debitoare față de familia mea !
Să zicem că excludem calculul ilegal și eronat al așa-zisei creanțe, și vreau să aflu părerea oricui, referitoare la INCOMPATIBILITATEA ABSOLUTĂ a acelui judecător care a judecat speța noastră și la Fond, dar și la Executarea Silită - nu înțeleg cum același judecător poate fi IMPARȚIAL ÎN JUDECATĂ, să poată să-și critice și să-și corecteze sentința ilegală pronunțată tot de el la Fond (eu am probe en-gros pentru a dovedi că acest dosar este și ilegal și abuziv, deoarece nu aveam nicio datorie de bază/restanță față de Asociația de Proprietari - asta se numește în termen juridic „Îmbogățire Fără Justă Cauză”).

Quote

Noul Cod de Procedură Civilă.
ART. 42. Alte cazuri de INCOMPATIBILITATE ABSOLUTĂ. (1) Judecătorul este, de asemenea, INCOMPATIBIL DE A JUDECA în următoarele situații:
1. CÂND ȘI-A EXPRIMAT ANTERIOR PĂREREA CU PRIVIRE LA SOLUȚIE ÎN CAUZA PE CARE A FOST DESEMNAT SĂ O JUDECE;
13. ATUNCI CÂND EXISTĂ ALTE ELEMENTE CARE NASC ÎN MOD ÎNTEMEIAT ÎNDOIELI CU PRIVIRE LA IMPARȚIALITATEA SA.
ART. 43. ABȚINEREA. (1) Înainte de primul termen de judecată grefierul de ședință va verifica, pe baza dosarului cauzei, dacă judecătorul acesteia se află în vreunul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 41 și, când este cazul, va întocmi un Referat corespunzător.
(2) JUDECĂTORUL CARE ȘTIE CĂ EXISTĂ UN MOTIV DE INCOMPATIBILITATE ÎN PRIVINȚA SA ESTE OBLIGAT SĂ SE ABȚINĂ DE LA JUDECAREA PRICINII.
(3) Declarația de abținere se face în scris de îndată ce judecătorul a cunoscut existența cazului de incompatibilitate sau verbal în ședință, fiind consemnată în Încheiere.

Edited by ram, 13 August 2020 - 07:50.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate