Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Nu știu ce să fac...un sfat?

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#1
om_simplu

om_simplu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 06.01.2016
Bună ziua. Împărtășesc și eu cu voi o situația, mai concret viața mea de până acum.
  Sunt într-o dilemă a exisenței mele și nu prea știu ce să fac, sau dacă mai este ceva de făcut.

Să încep cu ce este bine.
Nu am de ce să mă plâng. Sunt însurat, am 5 copii. Și eu și nevasta avem servicii bune de tot financiar, nu ne-a afectat pandemia etc. Avem bani, avem unde sta, avem socrii de nota 10. Ne permitem 2 bone lunar, sunt  conștient că am la 35 de ani mult.
E adevărat, am luat-o de la f puțin, dar suntem harnici amândoi. Ambii suntem cu studii superioare, soția a lucra și la ambasadă unei țări importante înafară etc.
Pentru mulți e un vis frumos să fii așa. Și ptr noi.
Soția mă iubește, suntem compatibil sufletește și sexual și la multe capitole. Socrii sunt ok, n-au dat case, stau cu copchii ca să ne putem dezvolta profesional etc.

Totul bine și frumos. Recunosc, lucrând mult eu nu fac nimic în casă, dacă mai spăl mașina uneori :)), găsesc totul la punct etc. Viață de filme ce să mai!

Acum să continui cu ce mă deranjează.

Suntem căsătoriți din 2009. Ne respectăm, nu ne înșelăm, avem încrederea oarbă unul într-altul. Soția mea este foarte sofisticată. Știe 4 limbi străine grele, nu contaeză care, căștigă mult de tot, se învârte în niște cercuri mamă-mamă, dar mi se pare că este totuși perfecționistă cu mine. Mă dorește sobru, fără să fac glume ( spune că un bărbat serios e atractiv nu un măscărici :)) și tot felul de chestii din aste pe care eu le văd ca limitări.
De ce ai slăbit, de ce vorbești mult, de ce ți-ai cumpărat fără mine maieul ăla, cum ai îndrăznit să mergi fără mine la petrecerea aia etc.
Eu lucrez mult în deplasare, pe teren. Și stau mult printre oameni de la țară de diferite categorii.
Asta de 10 ani.



Problema e că, am ajuns într-o situație în care am devenit foarte nefericit. Nu mai vorbesc cu nimeni. Îmi place să tac și toată ziua și doar să mă gândesc. Sunt oricum mai introvertit și singuratic. Asta în urma faptului că am realizat că deși am o viață de dorit ptr mulți, eu vreau ceva mai simplu.
I-am spus soției clar că nu mă simt împlinit cu modul nostru așa cum cred unii high-class de viață.
Mi-ar plăcea să am o viață așa cum au clienții mei provinciali. Oameni simpli, cu 8-10-12 clase maxim, care poate nu vorbesc gramatical corect și habar nu au cine o fi fost de ex Napoleon. Dar sunt oameni simpli, cu o inimă simplă care se bucură de micile bucuri zilnice ale vieții la maxim, de parcă ar trăi ultima zi din viață. Oameni care poate fac eforturi să își ia un BMW SH uriașe, care poate d-abia ajung în Grecia în vacanță, care o mai ard pe o manea poate, mai un păhărel de vin, care știu să râdă, care sunt veseli astăzi neștiind ce va fi mâine.
Oameni pt care bucuria sau fericirea înseamă să vii de la muncă, sa bei o bere la doză cu tovarășii, să mergi apoi acasă la nevastă, la copii sa mănânci poate cartofi cu cârnați ( nu ca noi chestii vegannnnn ahhh), să te uiți la un film, regulezi nevasta și dormi. Simpli, veseli, fără o viață sofisticată dar seacă.

Recent i-am spus nevestei că vreau să vindem tot în oraș și să nefacem o casă mare la țară, cu curte și ce mai trebuie. Vreau să stau dimineața în hamac, să văd soarele, să stau în aer, să mă duc cu copii la oi, la pescuit, nu ca acum la tot felul de cursuri de înot etc. Să salut cu un zâmbet larg pe badea Ion care trece pe la mine și își scoate pălăria, să dau sărut mâna băbuței de la colțul uliței și seara să dau o tură cu bombardierii din sat :)) și alte chestii frumoase ptr mine pe care le văd zilnic la clienții mei.
I-am spus soției mele că o apreciez dar că mi se pare foarte sofisticată, prea complicată. I-am zis că mi-aș fi dorit o fată cum sunt printre clientele mele, doar cu liceul poate, dar focoasă și înfiptă, fără atâtea programări ptr orice activitate bla bla bla.
Să nu mă înțelegeți greșit, ambii provenim din familii de ambasadori, avem aceeași educație, nu suntem unul mai școlit și altul nu.

  Un prieten de al meu cu care am discutat îndelung pe tema asta, a făcut un gest care ne-a uimit pe unii din grupul nostru de prieteni. El e un tip școlit în Scoția la nu știu ce universitate her majesty university tralalalala, și și-a luat o nevastă cu 8 clase din RP Moldova, mamă mamă. Sfârăiesc amândoi doar din priviri, se phut ca iepurii și sunt maxim de fericiți. Ea e simplă, îl adoră, îl și iubește și invers și el, iar ea îmi spunea că se simte recunoscătoare că a scos-o din sărăcie etc știți voi clișeul și ptr ea împlinirea maximă e să fie soție și mamă. Visează ca noi 5-6 copii, și pt ea visul suprem e să îi pregătească pe ei de școală zilnic, când vine acasă soțul să îl aștepte cu masa caldă și lenjerie sexy etc. Ea nu vrea școală etc etc.
Prietenul meu îmi spunea că după părerea lui fie va fi un declick și poate vom ajunge la vreun divorț amiabil strict pe motive de compatibilitate, fie unul dintre noi ( eu ) vom începe vreo aventură.
Eu nu vreau Doamne Ferește așa ceva. Cam asta e situația mea, și am preferat să v-o povestesc vouă aici pe forum, oameni simpli care sunt sinceri și care de multe ori pot ajuta mai bine decât cineva de specialitate.
Am fost la 4 psihologi și mi s-a luat de ei. Cu altă ocazie poate o să vă povestesc ce mi-au sugerat ei.
Mulțumesc pt timpul acordat, poate cineva o putea să mă ajute cu un sfat real și de ajutor, mulțumesc!

#2
eStev

eStev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 06.09.2012
Esti sigur ca nu o sa te saturi si de viata aia simpla?

#3
Darkestnight

Darkestnight

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,806
  • Înscris: 26.10.2017
Daca spun ca nu te cred,tu ma crezi cand spun asta?Posted Image

#4
dsarewq

dsarewq

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,370
  • Înscris: 04.06.2020

 om_simplu, on 20 iunie 2020 - 10:32, said:

Soția mea este foarte sofisticată. Știe 4 limbi străine grele, nu contaeză care, căștigă mult de tot, se învârte în niște cercuri mamă-mamă, dar mi se pare că este totuși perfecționistă cu mine. Mă dorește sobru, fără să fac glume ( spune că un bărbat serios e atractiv nu un măscărici Posted Image) și tot felul de chestii din aste pe care eu le văd ca limitări.

La fel sunt și eu de peste 16 ani însurat cu o femeie și nu își schimbă nici gândirea nici modul de viață și cam la fel de singur și trist sunt și eu.

Nu ai ce să faci și mai ales că ai și 5 copii nu poți nici divorța.

Dacă o forțezi pe soția ta să renunțe la viața care o are acum este terminată psihic și s-ar plafona profesional.

Nu ai decât să accepți situația și să continui cu același stil de viață că nu se va schimba soția ta.

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Multa lume viseaza la o viata asa cum aveti voi, si pentru si mai multi este ciudat ceea ce iti doresti. Mi se pare interesant cum tu, om din clasa de sus a societatii, ai reusit sa te vezi din afara, sa iti vezi familia din afara, pentru ca in general nu se intampla asta.
Traiul simplu, la care tu visezi, vine cu mai putine responsabilitati, mai putine implicatii sociale, dar si cu mai putini bani. Dar care poate fi o viata mult mai frumoasa.  Nu am retinut daca aveti copii si daca si sotia ta este de acord cu schimbarea asta. Inainte sa o puneti in aplicare faceti o proba, sa vedeti daca sunteti facuti si daca va acomodati cu viata simpla sau nu. Nu de alta, dar sa nu cadeti din lac in put.

Edited by MembruAnonim, 20 June 2020 - 10:55.


#6
dsarewq

dsarewq

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,370
  • Înscris: 04.06.2020

 om_simplu, on 20 iunie 2020 - 10:32, said:

Recent i-am spus nevestei că vreau să vindem tot în oraș și să nefacem o casă mare la țară, cu curte și ce mai trebuie. Vreau să stau dimineața în hamac, să văd soarele, să stau în aer, să mă duc cu copii la oi, la pescuit, nu ca acum la tot felul de cursuri de înot etc. Să salut cu un zâmbet larg pe badea Ion care trece pe la mine și își scoate pălăria, să dau sărut mâna băbuței de la colțul uliței și seara să dau o tură cu bombardierii din sat Posted Image) și alte chestii frumoase ptr mine pe care le văd zilnic la clienții mei.

Pe o femeie ca soția ta un bărbat o face de rușine dacă ar fi așa și ar trebui să divorțeze de el.

Edited by dsarewq, 20 June 2020 - 11:00.


#7
victord36

victord36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,886
  • Înscris: 15.04.2007
Fa-ti o amanta,dupa gustul tau,daca zici ca ai bani nu e o problema.Asta o sa-ti puna si trupul si mintea in miscare (trebuie sa-i arati si lu aia ca esti in stare,si pe cealalta trebuie sa o minti de sa crezi si tu).Daca nu merge nici asa divort,50% din venit pensie alimentara si aia e.Bafta !

#8
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006
Deci ca să sintetizez ce ai spus - ai muncit de-ai rupt până la 35 de ani, ai o viață foarte bună, 5 copii, te-ai înțeles cu nevasta până ați ajuns în situația asta bună, socrii vă ajută aveți bani etc. - DAR TU te-ai săturat de toate astea și ai vrea o viață simplă, idilică, boemă, cam cum e prezentată romanțat în cărțile vechi - să stai pe prispa casei, copii să fugă în jurul tău, badea Ion să îți dea binețe iar soarele să apună frumos după o căpiță de fân.

Problema este că viața asta pe care o vrei tu de fapt nu există - tu ai foarte mulți bani și de asta problema banilor nu există, motiv pentru care poți lua toate celelalte lucruri mult mai în ușor. Dacă nu ai avea bani, nu ar avea cine să stea cu cei 5 copii ai vedea că e dificil să le faci de mâncare să îi supraveghezi și să mai mergi și la muncă - și ai vedea că în nici un caz nu ai lenevi în hamac, ci ar trebui să mergi să muncești pentru a avea bani cu care să cumperi de mâncare.
Cât privește oile du-te la stână și când plouă și stai acolo vreo 3 - 4 zile și mai discutăm după aceea.

Cât privește faptul că soția ta e perfecționistă și încearcă să controleze felul tău e a fi, asta poate fi un lucru deranjant. Pe de altă parte după cum vezi tu lucrurile probabil de aceea ați ajuns așa de bine, pentru că ea este perfecționistă, dar asta este nerelevant. Dacă tu simți că idealul tău este să renunți la tot, să te muți la țară să crești oi asta este, însă trebuie să fii realist și să înțelegi că oamenii obișnuiți de 35 de ani cu 5 copii nu fac astfel de lucruri, astea sunt chestii care se întâmplă în filme, soția ta nu are de ce să renunțe și ea la tot iar pentru copiii tăi cel mai bun lucru este să rămână alături de soția ta.

Edited by spider8, 20 June 2020 - 11:05.


#9
dsarewq

dsarewq

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,370
  • Înscris: 04.06.2020

 om_simplu, on 20 iunie 2020 - 10:32, said:

Am fost la 4 psihologi și mi s-a luat de ei. Cu altă ocazie poate o să vă povestesc ce mi-au sugerat ei.
Mulțumesc pt timpul acordat, poate cineva o putea să mă ajute cu un sfat real și de ajutor, mulțumesc!

Te-ai dus degeaba la psihologii ăia, problema este numai la tine - faceți parte din categorii sociale total diferite chiar dacă zici că sunteți născuți în familii la fel și te depășește viața asta a soției care e normală pentru ea.

Dacă nu aveați 5 copii ea trebuia să divorțeze de tine - tu ești problema și nu ea.

Edited by dsarewq, 20 June 2020 - 11:10.


#10
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
Interesantă problema.., dacă te ai saturat de viața asta sobră si de atâta seriozitate încearcă cum ai zis tu. Cu actuala sotie sigur nu o să meargă după cum ai descris o așa ca trebuie să incerci singur, oricum zici ca câștigi bine așa că nu vad nici o piedică sa încerci, nu esti dependent de ea. Și dacă chiar nu esti fericit si ai si 35 de ani eu zic sa încerci pentru că mai ai destulă viață de trait pentru a o trai ca un trist.

#11
om_simplu

om_simplu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 06.01.2016
Nu sunt troll cum credea cineva. Eu îmi iubesc nevasta, am și cliente din astea puicuțe de le fug ochii mamă mamă. Puteam să phut până acum câteva zeci. Îmi iubesc mult soția și realizările ei ptr familie doar că am senzația că sunt blocat într-un tipar din care nu pot ieși.
De ex, mi-aș dori să facem un concediu în zonele alea din Indonezia, Cambodgia, Thailanda bla bla, să stau printre sătenii de acolo, să prin pești cu ei. Am colegi care fac asta, e adevărat muncesc juma de an ptr asta. Nevastă-mea nu și nu, că e scump avionul, vaporul, că mai bine mai cumpărăm un apartament etc. Dpdv economic gândește bine.
  Mi-aș dori să stau de ex 3 zile singur, să mă uit l aun film bun, să mă gândesc, să mă uit la apus, e foarte mișto apusul în zona unde lucrez...ea îmi spune că asta înseamnă egoism și că nu sunt un exemplu ptr copii mei, că trebuie să fiu linie și punct, sobru, mă vrea mereu la cravată și costum în sensul ăsta, mă simt de ceva vreme ținut în chingi.
  Am colegi care efectiv pleacă de acasă câteva zile singuri sau cu alții cu motoretele, la pescuit etc. Mă invită și pe mine. Dar soția mea îmi tot spune că acum sunt căsătorit, gata cu prieteniile de acum 10 ani, trebuie să fiu responsabil, cum doamne ferește să plec fără ea etc. Și mi s-a cam luat....
  Dar recunosc că nu am ce să îi reproșez. Problema la ea nu e la hardware ci la software...dacă mă înțelegeți.

#12
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,783
  • Înscris: 12.01.2018
ascută la mine.dacă chiar  ai avea5 copii n-ai avea timp nici să sufli.
îmi place de nevasa și socrii tăi imaginari
nu esti simplu că ai imaginație sau visezi?

Edited by EMPP, 20 June 2020 - 11:28.


#13
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Eu ti-as sugera sa-ti iei o casa la tara in apropierea orasului unde stai si cand vii de la servici sa mai zabovesti acolo cateodata sa te descarci.Iar weekendurile neaparat acolo la tara cu un pic de gradina sa-ti pui rosii,castraveti vinete.Poate prinde si nevasta-ta pana la urma gustul "satului" si cine stie.

#14
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
cand ai două bone eu zic ca ai timp să respiri

#15
dsarewq

dsarewq

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,370
  • Înscris: 04.06.2020

 om_simplu, on 20 iunie 2020 - 11:25, said:

Dar recunosc că nu am ce să îi reproșez. Problema la ea nu e la hardware ci la software...dacă mă înțelegeți.

Cred că la tine s-a cam stricat sistemul de operare și trebuie să-i dai un reinstall ca să gândești ca un om normal și nu ca un visător mai ales că aveți și 5 copii.

Are prea mulți viruși sistemul tău de operare din cap și trebuie să-i dai un reinstall ca să ștergi virușii ăia.

Edited by dsarewq, 20 June 2020 - 11:34.


#16
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
inițiator, dar dacă ai face si cum ai vrea tu? ar mai fi înțelegere??.. pentru ca poate vă înțelegeți si e relația bună doar pentru ca faci tot ce vrea ea... ori asta e o problema.

#17
stevetlangat

stevetlangat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,737
  • Înscris: 24.10.2019
Ti s-a urat cu binele. Se mai intampla.

Quote

Ițic, care avea multi copii si era foarte necajit, merge sa se planga la rabin:
– Rabi, ce sa fac? Nu mai pot suporta! La mine in casa mea e un iad! Multi copii, toti tipa, se bat, nevasta mea ii cearta toata ziua, ei plang, vin la mine si-mi spun, ea vine si ea, o harmalaie la mine in casa , mereu dezordine si cearta, nu mai pot, innebunesc, simt ca mor! Si nu mai am loc, simt ca ma sufoc. Imi vine sa-mi iau campii. Ce sa fac?
– Ai gaini?
– Da!
– Timp de o saptamana baga si toate gainile in casa si tine-le acolo cu voi. Sa vii la mine dupa aceea si sa-mi spui cum e.
Peste o saptamana vine iar, rabinul il intreaba cum a fost.
– Cum sa fie rabi? E si mai rau ca inainte, copiii plang, nevasta tipa, peste tot gainat, gainile cotcodacesc, innebunesc, nu mai pot… spune-mi ce sa fac?
– Baga si capra in casa cu voi iar peste o saptamana vino si-mi spune cum e.
Peste o saptamana vine iar la rabin, la fel se plange, iar rabinul il pune sa bage si vaca in casa…
Dupa inca o saptamana de stat in casa cu copiii, nevasta, gainile, capra si vaca, vine evreul iar la rabin iar acesta ii spune sa scoata vaca din casa si peste o saptamana sa vina sa-i spuna cum e…
– Ei, rabi, parca e mai bine… nu mai e vaca, nu mai e balega, e oarecum mai bine..
Rabinul ii spune sa scoata si capra iar peste o saptamana la fel procedeaza si cu gainile.. Apoi il intreaba?
-Ei, ia spune-mi, acum cum e la tine in casa acum?
-E minunat rabi! Numai eu copiii si nevasta in casa! Oh! Nu mai am ce sa-mi doresc! Niciodata nu am fost asa fericit!

Edited by stevetlangat, 20 June 2020 - 11:38.


#18
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,107
  • Înscris: 05.05.2010
daca vede nevasta'ta postarea asta, ala esti. Pare ca te-ai plictisit de fandoselile ei de 'doamna' si vrei ceva mai simplu Posted Image

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate