Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
De unde cumparati drojdie?
Last Updated: Oct 03 2020 19:48, Started by
apudCMI
, Mar 31 2020 11:21
·
0
#55
Posted 31 March 2020 - 13:23
#56
Posted 31 March 2020 - 13:24
rich1974, on 31 martie 2020 - 11:58, said:
cat despre fructe, mi-am "loat" acu 10 zile 8 kile de mere si vad ca sunt bine merci, mananc din ele. despre prune uscate nici nu mai zic, le iau ca pe bomboane. sa vedeti ce de faina se va arunca la gunoi dupa deranjul asta. mai am niste ciorba de perisoare in frigider, dar parca tot cu paine as manca-o, nu cu mere proaspete... painea are cu totul alta utilizare decat fructele sau ce ai mai sugerat tu ca inlocuitor. si eu caut drojdie, nu stie nimeni nimic, n-a vazut, n-a auzit. cred ca ar cam fi cazul sa incerc sa fac singur maia acasa.... |
#57
Posted 31 March 2020 - 13:40
Quote Nu am văzut în alte părți ale țării să se facă, doar la mine în sat. Toamna facea cu drojdia ramasa de la vin. Quote Clasică înseamnă fără drojdie. În Antichitate nu aveau drojdie. Faceau bere si Egipteniiacum 5000 de ani... Quote Funcționează, dar nu pentru că e bere. Este suficient să fie apă caldă, zahăr, făină. Acționează ceva mai greu, dar în vremurile astea nu mai contează. ] |
#58
Posted 31 March 2020 - 13:41
Ion_de_la_Raion, on 31 martie 2020 - 12:20, said: Eu nu inteleg asta cu lipsa de drojdie. Paine se gaseste pe toate drumurile, de ce sa faci paine acasa ? Si daca zici ca e mai buna, etc. ok, inteleg, dar de ce acum te-a apucat facutul painii acasa ? Daca erai fan paine facuta acasa, erai si inainte si inainte se gasea drojdie. Nu are niciun sens. In plus, drojdia e marfa perisabila, nu poti lua multa, se strica. Amestecam cu apa si facem lipici. |
#59
Posted 31 March 2020 - 13:58
rich1974, on 31 martie 2020 - 13:11, said:
avantajul painii dospite este ca se mananca mai usor, dezavantajul ei e ca se strica mai repede la caldura. de aia musulmanii nu fac paine dospita, ca ei traiesc in principal in zonele calde. eu sunt sidefat, vad ca paine este ca un drog, cum e heroina, provoaca dependenta. oricum ati lua-o, painea tot junk food ramane, nu exista paine "sanatoasa". eliminati paine vreo trei luni de zile din alimentatie si dupa aia vorbim. Nu te cred. Painea este cel mai simplu si cel mai sanatos aliment. Desigur, daca mananci paine normala nu din aia cu aditivi si alte minuni. Cand eram copil bunicii mei obisnuiau sa pastreze o paine si 3 saptamani. Astazi daca te duci la magazin sa cumperi o paine nu dureaza nici 2 zile. Nu cred ca stii ce e aia heroina. Sper sa nu afli. Poate la tine painea e junk. Presupun ca shaorma, pitzza si macaroanele sunt ok ! Tot din aluat de paine sunt facute macaronarule ! |
#61
Posted 31 March 2020 - 14:01
apudCMI, on 31 martie 2020 - 11:21, said:
Am cautat peste tot, nu am gasit nicaieri. |
#62
Posted 31 March 2020 - 14:02
Pentru cei care inca mai au in casa, sau pot face rost de 1 pliculet cu drojdie uscata instant sau activa.
Am facut ieri seara amestecul si astazi am copt paine la cuptor. Reteta: - 100 ml. apa la temperatura camerei - 100 gr. faina - de preferat tip 650, dar cred ca merge si cu 000. - 3 gr. drojdie uscata - greu de cantarit cu un cantar obisnuit, insa nu imposibil. Se foloseste o casoleta / caserola din plastic cu capac (nu neaparat ermetic, insa suficinet de bine inchis). Se pune apa, faina, drojdia. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune direct in frigider. Daca se lasa peste 12 ore, cu atat mai bine. Eu am lasat-o de la ora 18 ieri, pana azi dimineata la ora 9. Isi dublase, chiar mai mult, volumul, avea basicute si miroase usor a acrisor. Clar era vie si buna de facut paine. La 500 gr. faina (poate fi de un singur fel, sau amestec de tip 650, secara, tarate de grau) se pun din cutiuta, direct in apa pentru paine, cca. 140 gr. Se amesteca pana se dizolva si apoi se urmeaza pasii clasici pentru facut aluatul. Este foarte important ca in cutiura sa fie pus la loc ceea ce s-a luat. Adica, daca ai luat 140 gr, pui la loc imediat 70 gr. faina + 70 ml apa. Ceea ce ramane in cutiuta trebuie hranit pentru a relua ciclul. M-am uitat acum la cutie. Deja de la ora 9 cand am luat din ea si pana acum, din nou si-a dublat volumul. Prin urmare este pregatita sa fac urmatoarea paine, Trebuie urmarita daca are nevoie de hrana (apa si faina). Daca se depasesc 3 - 4 zile, ar putea fi nevoie. Nu am de unde sti inca pentru ca este prima oara cand fac trebusoara asta. Sper sa tina inca 3 zile pana cand voi face urmatoarea paine. Spor! Attached FilesEdited by addumi, 31 March 2020 - 14:03. |
#63
Posted 31 March 2020 - 14:02
Freddy12, on 31 martie 2020 - 13:41, said: Eu imi fac paine in casa de 10 ani, poate si mai mult din simplul motiv ca painea din comert e mult prea sarata si fac retentie de apa in organism. Painea de regim din comert nu se prea gaseste si nici nu are un gust. Eu pun in aluat jumatate din cantitatea de sare, pun seminte diverse( susan, fl.soarelui, chimen ori seminte de in), ceapa, ulei de masline, uneori pun masline sau chiar nuci. E altceva decat painea din comert. Iti recomand preferata mea:paine cu ceapa si chimen, e o bunatate. Pune si ceva poze, ca sa nu murim de curiozitate. |
#64
Posted 31 March 2020 - 14:36
De la atata pita o sa ajungeti ca astia : https://forum.softpe...tach_id=2363043
|
|
#65
Posted 31 March 2020 - 14:40
#66
Posted 31 March 2020 - 15:01
cspot, on 31 martie 2020 - 14:02, said: Pune si ceva poze, ca sa nu murim de curiozitate. Attached Files |
#67
Posted 31 March 2020 - 15:18
Eu am gasit acum 1 ora la un magazin (Sali) din Alexandria, drojdie proaspata 1 kg si spirt 1 litru (sua 500 ml.... parea de 1 litru sticla) = fiecare 13 lei, aveau la discretie, nu se inghesuia nimeni.
N-am luat de nici una, drojdia era prea multa, spirtul.... de lene mai mult, nu aveam neaparat nevoie. Sint preturi OK astea?? Nu stiu care erau preturile de dinainte de criza. Edited by trollerul_de_serviciu, 31 March 2020 - 15:19. |
#68
Posted 31 March 2020 - 15:22
Manasu, on 31 martie 2020 - 11:27, said:
In Lidl, ieri, erau pachete mari, de 500 grame. Nu prea lua nimeni, cutiile erau nedesfacute. Cuburi din acelea mici n-am mai vazut pe nicaieri. |
#69
Posted 31 March 2020 - 15:25
Ati observat cum s-a trecut de la unde gasesc la cum fac acasa?
Ca sa fiu si eu in trend, azi dimineata, putin dupa ora deschiderii, am fost la Lidl de la Sebastian si, ca de obicei, nu aveau nici d'aia proaspata, nici d'aia uscata. |
|
#70
Posted 31 March 2020 - 15:44
#71
Posted 31 March 2020 - 15:49
#72
Posted 31 March 2020 - 16:22
terratec, on 31 martie 2020 - 15:49, said: Cunosti vreo explicatie stiintifica pentru afirmatia asta sau este doar o idee la moda ? fratilor, nu va mai imbatati cu apa rece: paine este un aliment inferior dpdv calitativ. in nici un caz nu este un aliment sanatos. ca o fac unii su seminte, astea sunt niste smecherii ca sa ia banii fraierilor. iti baga 10 seminte si iti dubleaza pretul. degeaba am scapat de comunism daca nu am scapat de obsesia painii, tot la nivelul asta am ramas dupa 30 de ani. nu am vazut pe nimeni intreband de unde cumpara carne de calitate, oua de calitate, fructe de calitate, etc. din pacate asta suntem: o societate care nu a depasit sindromul codrului de paine. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users