Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum curat gletul de pe perete

Muzica trance

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger
 Autorizatie Birou Acte Auto

Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...
 Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa
 Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?
 

Sa renunț la Linux mint 18.3 KDE?

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#19
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postrexir, on 27 ianuarie 2020 - 17:54, said:

Recitește, poate reușești să înțelegi că eu mă refer la diferența de hard ocupat în momentul în care am deja toate programele necesare mie instalate, nu la cât ocupa inițial:
Citeste tu ce ai scris si poate intelegi. _NU_ KDE ocupa acel spatiu. Acel spatiu e ocupat de ceea ce instalezi tu si care _NU_ tin de KDE. Ai inteles acum? Sau inca vrei sa dovedesti cum ca un DE in GNU/Linux ocupa mai mult ca intreg repozitorul unei distributii. E ca si cum as zice eu acum ca i3-wm ocupa 941GiB pe laptop si undeva spre 2.5 - 3 TiB pe desktop. Fara a tine cont ca de fapt 99.999% din spatiul ala e ocupat de altceva.

Nu incerca sa argumentezi ca nu iese. Poate timpul ala de boot ca altceva nu ai ce argumenta. Si ala se poate reduce destul de usor cu un pic de interes.

#20
Ausradierer

Ausradierer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 492
  • Înscris: 22.10.2005
Daca vrei sa vezi cat ocupa kde, pune un neon. Da' lasa-l pe rexir, e plin netu de specialisti d-astia.

#21
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu stiu ce e ala neon :|, adica in afara de corpurile de iluminat folosite pe vremuri in bloc-uri. Oricum KDE e acelasi pe orice distributie deci pot vedea in Slackware, in 14.2 se zice clar 8GiB daca se instaleaza full adica atat KDE cat si xfce (8GiB in /usr ma refer) plus ce mai contine ISO-ul de Slackware.

#22
rexir

rexir

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 07.01.2020

View PostMembruAnonim, on 27 ianuarie 2020 - 19:59, said:

Citeste tu ce ai scris si poate intelegi. _NU_ KDE ocupa acel spatiu
Și unde anum,e am afirmat eu așa ceva? Da aplicațiile KDE ale cui sut? Ale Gnome cumva?

Ia mai încearcă! Hai să-ți traduc:
Aplicațiile KDE sau Qt echivalente ale celor GTK instalate în Mint ocupă de 3 ori mai muilt spațiu pe HDD. Pe cine mama mă-sii interesează o distribuție sterilă și inutilă lipsită de aplicațiile necesare. Ce sa fac cu rahaturile alea care vin default instalate în Manjaro KDE sau Neon când eu le înlocuiesc si pe alea cu care vine Mint-ul începând cu instalarea Bomi și Lollypop (Cantata în cazul KDE, Audacious (QT - pt. KDE) și extrem de multe alte programe de editare, conversie, prelucrare, electronică, simulare, etc. care nici măcar nu există în distribuțiile respective și pe care le folosesc la modul curent.
În altă ordine de idei, că am mai spus chestia sta pe aici, de unde până unde ai ajuns tu să compari funcționarea și durata la boot a unui Arch cu KDE minimal în care ai vreo trei aplicații și mai nimic altceva cu cea a Manjaro KDE care nu numai că vine deja împănat dar am mai adăugat și eu aplicații fără număr, widgewturi active, teme, extensii active samd./
Da știu, o să se trezească vreun deștept, ca ăsta de mai înainte, care o să mă intrebe de ce am instalat atâtea.
Răspunsul e simplu: în cazul aplicațiilor pentru că îmi trebuie și le folosesc iar widgeturile, extensiile, temele, iconurile și altele din aceeași categorie, pentru că există, mi-au plăcut și le-am considerat utile și atractive.
Și daca o sa mai replice vreunul ca d-aia pleacă greu și ocupă spațiu mult o să-i răspund și eu că, în acest caz, submediocrii ăia de un amatorism mai mult decât evident care dezvoltă KDE (și care ani de zile nu numai ca nu au reușit să rezolve reclamațiile venite prin feedback dar au și sters ani la rând pe tăcute tot ceea ce venea pe dot.kde.org și au le-au ignorat pe cele de pe bugs.kde.org, ca să nu se vadă ce pocnitoare au reușit să dezvolte și cât sunt de incapabili, lucru ce a culminat cu culmea manifestării incapacitătii și limitării adica restricțiile impuse în Dolphin) ar fi trebuit să ne spună: băi userilor vedeți că găsiți pe store.kde.org o gr ămadă de chestii interesante și bine gândite de alții decât noi (că noi nu prea suntem în stare de așa ceva) da' să nu le instala ți ca atunci o să se vada că pocnitoarea noastră nu prea știe să se mai comporte bine decât daca o folosiți doar așa cum v-o dăm noi.
Ca sa n-o mai lungesc ca m-am săturat de retorica asta stearpa de forum atunci când încerc sa dialoghez cu unii cu limitatoare de vedere model fanboi (lucru pe care l-am spus încă de la început):
Cum Mint Cinnamon cu același număr de programe (GTK) și aproximativ aceleași customizări (apleturi, deskleturi) pleacă în sub 1 minut și ocupă 21GB de hard iar Manjaro KDE are nevoie de 3 minute jumate si ocupă 60 GB de hard cu echivalent6ele KDE și Qt ale acelorași programe instalate în Mint.
Unde e vina programelor sau ce vreți voi să tot insinuați pe aici căutând fel de fel de pretexte penibile și în esența care e marea diferență?!
E o distribuție linux cu un DE și un același număr și tip de programe instalate deci toate diferențele apar doar datorită DE-ului.

#23
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Huh. Tu nu faci altceva in afara de a generaliza un caz particular. Cand umplii sistemul cu toate mizeriile e normal sa se miste ca ochiul mortului, dar e greu de inteles acest lucru. Vrei sa continui? Sau ai inteles despre ce vorbesc? Lasa incercarea puerila de a ma face fanboy, departe de mine asta, sunt  doar realist.  Cu ce te ajuta toate widgeturile folosite? Fix pix, pana si un copil stie ca folosirea lor excesiva manca resurse. E de vina OS-ul? DE-ul? PEBKAC.

Tot timpul ai impresii ca toti cei care utilizeaza un PC vor utiliza fix chestiile pe care le folosesti tu. Se vede si din postarea de mai sus ca esti arogant, da Arch cu KDE si cu aplicatiile  necesare mie, nu tie ca nu e PC-ul tau dar esti prea incuiat ca sa intelegi ca tuturor celorlalti li se rupe de ce ai tu instalat pe janghina aia a ta. Tu esti de ala, vesnic nemultumit si care vede vinovati pe altii pentru propriai mizerie. Dar am mai zis nu are rost sa se discute cu tine din cauza:
- iti place sa faci flame;
- off topic;
- esti hater;
- esti arogant;
- crezi ca ce faci tu cu un PC fac toti;
- etc.

Cand vei invata ca, cazul tau e unul particular asa cum e si al meu si al tuturor celor care folosesc un PC atunci poate, poate exista sansa ca cineva sa aibe ce discuta cu tine. Ma indoiesc dar sa zicem ca ar exista. Pana atunci renunta la ochelarii de cal pentru a fi in stare sa vezi imaginea de ansamblu.

Ca sa iti mai creasca tensiunea, KDE ocupa 8 GiB, scrie asta pe o foaie si pune-o undeva unde sa o vezi. Restul pana la 60 GiB sunt mizeriile tale useless pentru restul de 90%+ de utilizatori KDE deci las-o ca macane.  Mai scrie povesti, oricum nu le citeste nimeni.

#24
Anonymous1986

Anonymous1986

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,388
  • Înscris: 03.03.2016
Momentan cred ca raman la KDE, am instalat câteva chestii de hvec/h265 și acum merge cât de cât(în proporție de 70%),nu cred ca o sa primesc o cursivitate mai mare pe alt DE
Din păcate e procesorul slab și nu prea poate sa decodeze hvec.
AR trebuii sa mai primesc update-uri pana la 2021,nu?

Edited by Anonymous1986, 27 January 2020 - 23:45.


#25
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
problema de baza e placa video din seria 4000 care nu are driver proprietar si nu decodeaza h264. Astfel toata munca e pe procesor. Daca schimbi placa video o sa mearga acceptabil.

#26
Ausradierer

Ausradierer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 492
  • Înscris: 22.10.2005

View PostMembruAnonim, on 27 ianuarie 2020 - 21:15, said:

Nu stiu ce e ala neon Posted Image, adica in afara de corpurile de iluminat folosite pe vremuri in bloc-uri
https://neon.kde.org/

#27
rexir

rexir

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 07.01.2020

View PostAnonymous1986, on 27 ianuarie 2020 - 23:43, said:

nu cred ca o sa primesc o cursivitate mai mare pe alt DE

N-ai de unde indiferent de DE sau orice alta distribuție linux din motivul care ți-a fost explicat deja.
În schimb pe configurația aia merge foarte bine un Windows 8.1 care nu îți va mai face niciuna dintre problemele de care te izbești atât timp cât ai un linux pe el.

View PostAnonymous1986, on 27 ianuarie 2020 - 23:43, said:

AR trebuii sa mai primesc update-uri pana la 2021,nu?

Doar ce mai vine pentru Ubuntu 16.04 ca setări de securitate și doar până la anu' în Aprilie.
Mint a retras orice forma de suport pentru aceasta distribuție și, din acest motiv nici nu se poate face upgrade la o versiune superioară, adica trebuie sa te gândești foarte bine ce vei face din primăvara anului viitor daca insiști sa rămâi cu ce ai acum în acel laptop.

Edited by Dany_Darke, 28 January 2020 - 13:46.


#28
Anonymous1986

Anonymous1986

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,388
  • Înscris: 03.03.2016

View Postchilly willy, on 28 ianuarie 2020 - 00:17, said:

problema de baza e placa video din seria 4000 care nu are driver proprietar si nu decodeaza h264. Astfel toata munca e pe procesor. Daca schimbi placa video o sa mearga acceptabil.
Aștept să-mi dea cineva o placa (gt430) sper sa meargă accelerarea video

#29
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
gt430 e veche si entry level. Probabil ca va merge totusi mai bine ca aia pe care o ai ca are driver nu ca e nus ce hardware

#30
Anonymous1986

Anonymous1986

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,388
  • Înscris: 03.03.2016
Scuze, nu era 430,azi a cautato și e vorba de gt730 1gb gdr5

Edited by Anonymous1986, 29 January 2020 - 21:49.


#31
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
much better desi nici asta nu e foarte noua totusi e mult mai bine

#32
Anonymous1986

Anonymous1986

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,388
  • Înscris: 03.03.2016
Dacă îmi merge ok,nu renunț deocamdată la mint kde

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate