Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...
 Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China
 Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED
 Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...
 

Sfat instalatie termica casa

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#37
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
N-am timp sa postez fregvent .
Ca raspuns la ce sa mai scris : Deocamdata centrala incalzeste DOAR pufferul pentru ca am nevoie de ACM in special la baie . Am cumparat calorifere de ALUMINIU dar nu sunt montate . A venit primavara si montajul ramane pentru la toamna .
Fitru Y este montat , uitate mai cu atentie la poze
Daca acum la 5 focuri facute am depuneri asa mari de mizerie cu particule de rugina in filtru Y ce sa mai zic ce se va intimpla peste 1 an. buba este jaful asta de puffer in valoare de 1930 lei conform facturi fiscale . STANDARD pentru EST.

As baga soluti de inhibare a ruginei asa de produs nou ce l-am cumparat dar in cartea pompei spune vezi foto :

Cred ca teva lor din serpentina arata asa sau mai rau :

Intre timp trebuie sa le trimit raspuns la e-mailul lor halucinant si chiori pe de alta parte ca nu vede din poze cu toate ca le-am facut trimitere si la acest site . Trebuie sa le explic ca la copii de gradinita .

Attached Files



#38
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View Post71cristian, on 06 martie 2020 - 18:53, said:

As baga soluti de inhibare a ruginei asa de produs nou ce l-am cumparat dar in cartea pompei spune vezi foto :
N-are treaba solutia cu pompa. Iti spun din experienta.

#39
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Am cumparat un bidon de solutie ,, minune  "  si astazi golesc iar nu mai stiu a cata oara instalatia sa vad ce gaseac iar si sa o reumplu . Problema este ca nu stiu cu exactitate dozajul pentruca pe unde am mai citit se spune ca acest bidon este suficient pentru un sistem cu 8-10 calorifere , or eu am cam 13 l de apa in recirculare.

View Postkolfleading, on 06 martie 2020 - 15:45, said:

Fernox Protector F1. Se gaseste chiar si la Secpral, eu am mai cumparat de la ei.
                                                                                                                                                                                                                               In veci nu vreau sa mai aud de ei pentruca sunt niste hoti ordinari mai ales dupa cum au tiparit acea carte tehnica a produsului . De unde pot sti eu ca nu au ,, diluat " si aceasta solutie asa cum au facut cu acest boiler  = pe afara vopsit gardu , inauntru leopardu =
Am vazut si studiat cam 4 produse anti-magnetita dar nici unul nu cam corespunde cu termosifonarea . Dupa cum ati vazut din poze sistemul este gandit sa functioneze si atunci cind este pana de energie electrica . Aceste produse au intrarile largi . In schimb iesirile sunt gatuite pe interior cu toate ca au filet exterior de  1" TOL ceea ce anuleaza termosifonarea .
Vedeti eu incerc acum sa pun o floare pe un ca -- at ca sa nu miroase si sa strice atmosfera

Am mai cumparat un termostat cu senzor  de focar limitat din buton pina la 350 grade ca sa-l pun in paralel cu cel de imersie in comandarea pompei de recirculare . Problema este ca in focar sunt temperaturi mai mari si nu stiu cum o sa reziste piesele interioare . Din teste o sa-mi dau seama cam la ce temperatura trebuie setat .
Este greu acum la inceput pina ai gasesc functionarea normala , ca dupa aceea asa o sa ramana .

Attached Files



#40
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Post71cristian, on 01 martie 2020 - 16:49, said:

INOXUL este sfint , dar nu am gasit .
Putea-i sa-i intrebi si pe cei de-aici: Mol Metal.

#41
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Corect ai dreptate nu i-am intrebat pe toti . Anul trecut aflindu- ma in Brasov cu oarece treaba am trecut personal pe la o firma care distribuie/produce echipamente termice si fotovoltaice unde am avut o discutie despre aceasta tema . Nu pot da numele aici dar in particular va pot da si daca vreti puteti suna sa intrebati poate i-si aduce aminte ca sa vedeti ca nu mint . Mi-au spus ca boilerele sunt de inox dat serpentinele din teava neagra. dar ca pot lua de la ei teava de inox gofrata si sa-l duc la un atelier sa o monteze .

Aseara am golit 0,6 bari de mizerie din instalatie si am incarcat cu amestec curat de apa plus solutie si am pornit pompa de recirculare . Din pacate n-am facut poze dar acum am un filmulet cu ce a iesit acum la golire. A se auzi ca mai iese si putin aer inca ascuns prin instalatie , amorsarea ei se face complet si cu centrala in functiune .
Acum scot toata apa si o combin cu 200 ml de solutie .

#42
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Cum pot incarca un video mp4 de 70 MB ca aici mai mult de 32 MB nu ma lasa .

#43
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,317
  • Înscris: 21.01.2009
Sa știi ca aproape toți producătorii de boilere și puffere au aceiași practica: serpentinele sunt netratate pe interior. Maximum cu o pasivizare sau cu inhibator de coroziune. Asta nu înseamnă că toti sunt nepricepuți ci ca în mod normal, într-o instalatie, nu ai oxigen care sa provoace oxidarea. La prima umplere a instalației cu apa ai cel mai mare aport de oxigen și implicit de oxizi. Dacă nu mai golești instalatia  nu mai exista alta sursa de oxigen si logic nu va exista alta coroziune. La completarile ulterioare cantitatea de oxigen e redusa. Cea mai mare greșeală este sa golești instalația.

#44
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Daca apa are conductivitate electrica buna si ai serpentina de fier si tevi de cupru prin instalatie, apare coroziunea galvanica si magnetita si iti mananca serpentina.

#45
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
I-ti multumesc cu recomandarea de inhibitori de rugina . Diferenta este de la cer la pamant , in sensul ca prima data dupa introducerea a 200 ml in instalatie si golirea partiala dupa un foc a mai iesit apa caramizie . Am inlocuit apa si am bagat iar solutie minume ( inhibitor de rugina ) si iar dupa un foc am scos iar partial apa si surpriza , a venit . Ce naiba a facut aceasta solutie ca apa este galbuie si se poate vedea prin ea.  Este altceva si acum i-mi mai revin din acest cosmar.
Acum despre fenomenul galvanizari sau cuprari metalului am citit si eu ceva dar am si vazut fizic . Dupa ce niste contactori trifazici nu mai functionau adica motoarele electrice plecau in 2 faze si dupa ce le desfaceam pentru curatare ( stiu ca nu estew corect ) la anumiti pini pentru stringere se gaseau saibe din metal . Acestea pe partea unde era in contact cu conductorul din cupru  aveau partea metalica galbena adica se cuprase .  Aici la mine CRED dar nu sunt sigur acest fenomen nu se aplica pentru ca nulul de lucru este corect definit si aplicat la fel si nulul de protectie ( PE inpamantare ) , daca ating cele 2 nuluri sar diferentialele .
Am inceput sa izolez aproape toape conductele pentru ca nu am nevoie de caldura degajata si condens pe conducta de apa rece .
Cateva secunde dintr-o tentativa de filmare cu telefonul  care are mai putin de 32 MB si pot incarca aici . Asta este cu ce a iesi dupa prima bagare a solutiei minune in instalatie.

Attached Files



#46
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Eu am folosit solutia de la Fernox si am avut rezultate foarte bune.
Apa tratata este galbuie, dar transparenta.

https://www.reddit.c...in_this_case_a/

#47
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Vezi ? D-asta am pomenit eu de inox ca este sfint .
Acum si eu am ales pina am cules . Si cind le-am scris astora de la cluj despre nemultumirea mea ei se faceau ca nu inteleg care este problema si in al 2 lea e-mail mi-au spus ca tot nu inteleg (ca DE dupe nume este ungur si nu intelege romaneste ) . Si ca mi-a spus in primul e-mail ca teava nu este protejata . Pai unde ma nene pomeniti voi de asta in cartea tehnica ca daca citesti constati ca totu-i perfect . Acum  pomeniti voi despre aceasta spurcaciune dupa ce am cumparat boilerul , l-am montat si am pornit instalatia Acum bag deseama ca si cu anodul ala de magneziu ar fi o problema de au scris de  vreo 4 ori de el si o data incercuit in chenar . Ce atata vorbaraie ca m-am plictisit eu . Ei ascund adevarul ca sub forma de marcheting.

#48
brasil

brasil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 25.09.2006

View Postggelu, on 10 martie 2020 - 17:55, said:

Sa știi ca aproape toți producătorii de boilere și puffere au aceiași practica: serpentinele sunt netratate pe interior. Maximum cu o pasivizare sau cu inhibator de coroziune. Asta nu înseamnă că toti sunt nepricepuți ci ca în mod normal, într-o instalatie, nu ai oxigen care sa provoace oxidarea. La prima umplere a instalației cu apa ai cel mai mare aport de oxigen și implicit de oxizi. Dacă nu mai golești instalatia  nu mai exista alta sursa de oxigen si logic nu va exista alta coroziune. La completarile ulterioare cantitatea de oxigen e redusa. Cea mai mare greșeală este sa golești instalația.


Si ce faci daca nu utilizezi boilerul cu serpentina o perioada de timp, de exemplu vara pana vine sezonul de incalzire, apa aia statuta acolo nu creeaza bacteria legionela?

#49
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,317
  • Înscris: 21.01.2009
Bag seama ca discutam despre lucruri diferite .  Tu vrei sa bagi inhibitor de coroziune pe circuitul sanitar ( adica apa calda de vine la robinet ) ?  Sau vrei sa bei agent  termic ?  Nu de alta dar discutia era despre partea de agent termic unde ,  chiar daca ar aparea legionella , la prima  incalzire a boilerului va disparea .

#50
adit36

adit36

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.01.2009
Buna    scuze ca intervin  dar  tu nu ai facut bine  cu serpentina  . AI pus turul si returul la aceasi analtime  trebuia sa pui returul chiar jos   ca sa se poata face bine termosifonarea asa trebe sa montezi o pompa  altfel nu o sa mearga bine . Daca puneai returul  jos  nici nu trebuia sa amorsezi nimic ca se amorsa singura si mergea frumos fara pompa

#51
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Este bine serpentina . Este la acelasi nivel la centrala pentru ca acolo este capacul de ciment refractar si-mi este usor sa le scot si sa le bag daca o fi vreodata o defectiune. Returul intra pe acolo dar i-si continua traseul in jos si deacolo incepe spirala . Uitate mai cu atentie la primele poze . Am studiat mai cu atentie si am descoperit o mica problema  in legatura cu amorsarea instalatiei care nu era posibila decit cu pornirea pompei . Adica : Aerisitorul l-am montat sus pe teava de retur imediat ce aceasta iesea din puffer ( vezi foto ) . Acum l-am desfacut si l-am montat pe tur in partea cea mai de sus asa ca nu mai este nevoie sa pornesc pompa ca amorsarea se face de la sine .
Acum am alta provocare unde trebuie sa modific iar instalatia pentru ca conform discutiei cu  csi1  de   aici  https://forum.softpe...oard_bodyĂ‚ Ă‚ am fost la el si mi-a dat ce a ramas de la panoul solar adica  cele 20 tuburi cu oglinda si suporti  , iar in urmatoarea perioada ( dupa ce trece nebuia asta  cu virusul ) trebuie sa intregesc sistemul si sa- conectez si pe acesta la instalatie.
Iar trebuie sa regindesc sistemul pentru ca vreau ca cele doua serpentine vreau sa fie cuplate si la centrala dar si la panoul solar unde acum sunt nevoit sa bag antigel in instalatie pe linga acest inhibitor de rugina . Naiba stie cu atitea solutii cum va rezista pompele de recirculare pentru ca acum vor fi 3 la numar . Una care este actuala  , si inca 2 pe care le voi cumpara si le voi pune pe circuitul panoului solar si calorifer . Mai mult ca sigur trebuie sa pun si o vana motorizata pe care o am cumparata  ( vezi pin primele foto) .
Nu mai scap si trebuie sa cumpar si un controler .
Ce sa mai vorbesc este treaba complicata mai ales ca panul solar nu este complect si trebuie sa regandesc iar sistemul .
Tuburile luate face parte din   tuburi vidate Westech Solar HY - H58

Edited by florin71_skoda, 25 March 2020 - 07:30.


#52
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
O parere ar fi bine venita din partea celor care se pricep la asemenea vase de expansiune si in special la cei ce au asemenea model . Vreau sa stiu daca membrana din interior este buna si fiabila . Ca sa ma rezum la sistemul meu de ACM si incalzire aveam lipsa un vas de expansiune pe partea de ACM din boiler si coloana de apa . Pina in vara am stat cu presiunea in din sistem in circuitul meu de apa . Am cumparat un regulator de presiune Honeywell cu manometru si l-am instalat imediat dupa apometru limitand presiunea pe la vreo 3,5 bari . Imediat a aparut o problema asteptata de mine in sensul ca de cite ori faceam focul in centrala presiune pa ACM crestea peste 6,5 bari si se deschidea supapa de presiune si se elimina apa fierbinte lucru care nu-mi placea si regulat pentru a preintimpina aceasta cauza suparatoare cineva din cind in cind trebuia sa dea drumul la robinetul de apa rece ca sa scada presiunea . N-am avut timp pentru rezolvare decit acum cind ieri am cumparat acest vas de expansiune
Attached File  IMG_20201106_104547.jpg   196.42K   8 downloads mai ieftin ( 121 lei ) si DA stiu ca este pentru hidrofor dar este cam la fel principiul.
Specificatiile lui le vedeti aici Attached File  IMG_20201106_104559.jpg   219.89K   9 downloads si are o presiune verificata de 1,5 bari . Treaba este ca nu pot so las asa si trebuie sa mai bag presiune pina la 3,5 bari de aer ca sa fie egala cu presiunea apei . Ca volum de apa am cam 200 litri in boiler si inca vreo 15 litri prin instalatii deocamdata . Aceasta cantitate de apa am luato in calcul ce se poate dilata de la incalzire deocamdata . Mai am inca vreo 80 metri de apa pe coloana prin pamint de la apometru neglijabila ca aceasta este nedilatabila . Am mai cumparat si fitingarai de tot felul si urmeaza sa racordez acest vas de expansiune si sa las si o intrare pe viitor pentru panoul solar . Stau si ma intreb or fi fiabila aceasta basica din interior si nu se va sparge ?? Aceasta este intrebarea mea  intrebatoare !!! Posted Image

#53
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Imera fac de foarte multi ani vase de expansiune si eu stiam ca le fac bine.

#54
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016
Membranele nu sunt toate, "made in RPC" ?

Edited by Hunor_66, 07 November 2020 - 10:41.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate