Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...
 RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...
 Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...
 

Sfat instalatie termica casa

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#19
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

 Fluk3, on 12 decembrie 2019 - 21:15, said:

inmultesti cubajul cu un factor de 50 la o casa bine izolata (iese undeva la 2700) cu 60 la o izolatie cat de cat (3200) si cu 70 daca sufla vantu prin pereti Posted Image (iese pe la 3800W)
Cum ti-a dat 2160 ?
Am inmultit cu 40.
Inseamna ca casa mea ii mai bine izolata.
Noi dormim in tricouri si pantaloni scurti, si ne acoperim cu o patura subtire din bumbac.
N-am mai dat jos pilota din dressing de cand am montat instalatia de incalzire centrala, acum 5 ani.
Inainte aveam sobe de teracota pe gaze, si era o temperatura foarte variabila, in dormitoare si sufragerie cald, pe holuri rece...

#20
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
La multi ani
Am un spatiu foarte mic pentru amplasarea unei instalatii termice adica L- 60 cm , l - 50 cm, h - 2, 4m . Aici trebuie sa pun o centrala pe lemne jos home made si deasupra la 10 cm un puffer de 200 l woody pe care l-am cumparat acum o luna . Intrebarea este : Principiul termosifonarii si-o face datoria fara sa mai pun pompa de recirculare in incalzirea apei din puffer ?
Nu sunt in domeniu si nici insalatii nu am mai facut dar m-am documentat foarte mult insa nu prea am gasit multe informatii in acest fel.

#21
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Nimeni , nimic ?
Centrala pe care am inceput sa o construiesc va avea cadru din cornier/fier ,usa din fonta si interiorul din samota . Ca sa incalzesc pufferul o sa folosesc 10 m de serpentina din teava colac cupru de 18 mm.

#22
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 19.11.2008
Salut. Referitor la termosifon nu ma pot pronunța... însă iți ofer câteva date tehnice privind schimbatorul:
O spirala de 10 m.l. teava fi 18  asigură un schimb termic de aproximativ 28 kw la un delta T de 10 grade (schimator metalic apa-apa),  
Puferul tau de 200 litrii, se incarca de la 40 la 80 de grade cu cei 28 de kw in aproximativ 20 de minute!!!

Ce putere va avea focarul?
Ce necesar termic are locuința?

#23
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Sa fiu sincer nu prea stiu ce putere are focarul, Problema mea este ca locul unde vor fi amplasate centrala si pufferul este limitat , Acestea vot fi in interior pe un hol. Nu prea am nevoie de incalzire , mai mult ma intereseaza  ACM pentru baie . Acum ne incalzim cu un calorifer pe ulei si nu prea i-mi comvine. Nu prea sunt multumit de izolatia pufferului care are o izolatie de 5 cm pe care o vroiam mai mare dar asta costa si ocupa mai mult spatiu . Nu mai vorbesc de centrala care sunt scumpe si mari ca dimensiuni . Sunt limitat de buget asa ca am luat decizia de a constui centrala . Asa cum am mai spus TERMOSIFONAREA o fi suficienta pentru incalzirea pufferului care are 2 serpentine fara sa mai folosesc o pompa de recirculare si fara sa am surprize urite ? De maine o sa mai revin cu detalii eventual poze ca acum este tarziu .

#24
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Primele douã poze sunt cu loc unde trebuie sã fie amplasate instalații de incalzire adica jos centrala și deasupra pufferul. Restitui sunt detalii de început de centrare și câteva mateiale pentru îngrijirea le-am comparat. Pret material 800 lei adica: cornier 4/4 cm la 6m, 50 buc samota subtire, usa fonta, 10 m teava colac cupru cu 18 mm, 8 tuburi silicon rezistent la 1200 grad, 5 kg ciment refractar si apa de sticla, 2 bax -uri de vata bazaltica de 5 cm, o foaie de tabla de 0,8 grosime, burlan de inox pentru evacuare fum spre cos, electrozi de 2 kg, o cutie vopsea neagra rezistențã la temperaturã, un vas expansiune de 12 l, suruburi și piulite. Pe timp de sãptãmânã pentru automatizare sunt comparate pompa sau vana electricã. Mai trebuie sã fie ceva ce este sãtim pe parcursul proiectului.
Usa a trebuit sa o tai si sa o modifica pentru ca sa se deschida pe dreapta si sa se poata izola cu vata bazaltica.

Attached Files



#25
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
lucrarea la centrala avanseaza si i-mi mai trebuie vreo 7 bucati samota . Maine trbuie sa plec sa ,ai cumpar.

Attached Files



#26
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Acesta este stadiul lucrari la centrala . I-mi mai trebuie 6 bucati samota asa ca maine plec la cumparaturi .

Attached Files



#27
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Salut

Am reusit si am terminat centrala . Am pornit sistemul de incalzire compus din centrala  HOME MADE  , puffer ,pompa de recirculare si tevile aferente si fitingaraie. Deocamdata sunt in teste cu ea , dar am si unele nelamuriri . DAR sa o luam in ordine cronologica cu pozele

Attached Files



#28
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Cam asa arata sistemul finalizat cam 90 % . Spun asta pentruca mai trebuie facut traseul la calorifer ( este din aluminiu ) , sa cumpar o pompa tot electronica pentru acesta . Trebuie sa mai cumpar un termostat care sa reziste pina pe la vreo 600 grade si sa-i pun bulbul in focar . Din pacate nu gasesc asa ceva . Gasesc numai termostate care rezista pina la 400 grade , si cred ca este putin ca in focar s-ar atinge temperaturi mai mari . Sa mai cumpar inca un termostat de imersie si sa- pun pe teaca pe care am montato imediat pe teava de tur care iese din centrala . Asta se vede din imagini. Dupa testele facute am ajuns la concluzia ca  aceste 2 termostate trebuie sa le conectez in paralel cu pompa de recirculare pentruca si dupa stingerea focului si trecerea jarului in focar tot mai este pentru o buna perioada de timp temperatura care sa inmagazinat in samota .
Am incercat si principiul termosifonarii si functioneaza , DAR nu pentru mult timp in teste am pornit pompa pentru ca temperatura apei ajungea pe la 90 grade si se auzea in puffer zgomote ciudate . Daca o sa raman fara curent cred ca nu voi avea probleme cu instalatia toata treaba este sa am apa in special rece in puffer . Pufferul fiind cu 2 serpentine ( sus pentru centrala termica si jos pentru sistem solar ) le-am conectat intre ele deocamdata prin acel racord din cupru ceea ce se vede in poze . Admisia de aer in centrala am gindito si facuta prin aceea teava de deasupra si coboara pina jos pe interior la baza focarului astfel incalzindu-se aerul pentru o ardere eficienta . Deocamdata presiunea de pe circuitul inchis de transfer caldura nu este relevant pentruca eu in teste il tot cresc si-l scad ca sa-mi dau seama de presiunea optima . In urmatoarea postare o sa va spun ce nelamuriri am si cu ce m-am mai comfruntat

Attached Files



#29
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Ce nu-mi place la aceasta instalatie de ACM  ?
Nu-mi place PUFFERUL WOODY . Desi ei spun ca acesta este emailat , am constatat ca nu este chiar asa . Email ar fi pe tabla interioara si pe exteriorul celor 2 serpentine ( schimbatoare de caldura ) ca m-am uitat cu o lanterna . Nu este email pe interiorul serpentinelor DESI este email doar in raza vizuala drept dovada fara sa vreau am golit de 2 ori instalatia partial si 1 data total pentru ca a trebuit sa schimb garniturile de cauciuc cu unele de clingheri pentruca mustea apa cind se incalzea . De fiecare data apa este murdara , rau de murdara . In poze se vede a fi rugina . De fiecare data a trebuit sa o schimb . Intra cam 13 litri in schimbatoarele de caldura .  Am rezerva de apa de ploaie strinsa de pe copertine de plastic si aceasta ete tansparenta fara impuritati . Apa din interiorul pufferului ( ACM ) este cum trebuie adica transparenta . Acum la cei 1900 lei cumparat din Arsani Ploiesti mi se pare scump. Sper sa nu se corodeze serpentinele si sa se sparga ca asta da paguba .
INOXUL este sfint , dar nu am gasit . Am gasit puffere din inox dar cu serpentine din teava neagra . Inca o nemutumire o am cu un termomanometru cumparat de ceva vreme care intra apa in el . Si acesta trebuie schimbat .
Am citit intr-o arie la incalzirea in pardoseala precum ca cineva are un puffer de 200 l si spunea el ca apa calda ai ajunge cam 20 ore daca o foloseste la cateva spalari scurte . Nu am postat acolo ca am zis sa nu alterez . Miercuri am facut un foc de vreo 3 ore cu un plin de lemne in focar si apa in puffer era sus 70 grade si jos 60 grade . Am facut baie 2 persoane , am folosit apa cat de cat si astazi de dimineata mai inca mai era calduta . Temperatura ambientala de dimineata era cam 17 grade . Dupa cam 2 ore de focareala a crescut la 20 grade . Centrala fiind izolata toata cu vata bazaltica are mute parti reci ceea ce am si vrut inca din stadiul constructiei mai putin usa si partea superioara unde poti tine mana . Folosesc pompa de recirculare pe nivelul minim pentru ca am ajuns la concluzia din teste ca asa este bine . Eu as fi vrut sa mearga cu cei 5 w din constructie dar singura se duce la 7 w.

Attached Files



#30
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Nu sunt mutumit de acest puffer woody . Am cumparat un termostat cu senzor de imersie si teaca acestuia este mai mica aferent senzorului. A trebuit sa golesc iar istalatia de apa pentru a schimba teaca initial montata. Si ce sa vezi  iar APA  CARAMIZIE  si mare mizerie +mazga  in filtru Y asa cum se vede in poze. Cum este posibil asa ceva la un puffer nou . Din ce naiba e facuta teava din RUGINA ????
Toata instalatia este compusa din cupru , bronz si inox . Am doar un T si 2 nipluri zincate ca nu am gasit atunci din bronz . Vreau putin ajutor : Cu ce si ce sa folosesc sa curat tevile pe interior de rugina fara a le afecta . In felul acesta risc sa stric pompa de recirculare si vana de la CALEFFI care nu sunt tocmai ieftine . Apa calda  (ACM ) este curata , macar asta sa ma mai linisteasca . In carte scrie ca este smaltuit . tratat de inalta eficienta. Ai dracului mincinosi . Nici nu vreau sa ma gindesc la cei ce au centrale metalice sau fonta . Degeaba dati vina pe instalatori ca n-au ce sa faca sa stopeze rugina . Si va mai plingeti ca vi se strica instalatiile . Degeaba ai centrala pe gaze si un JEG de PUFFER si va mirati cand va intra in avarie.

Am mai schimbat si un termomanometru care incepuse sa intre apa in el din ce in ce mai rau . Pentru un contact cat mai eficient si indelungat intre bulbul senzorului si teaca am pus pasta termo pentru procesoare . Asa am gintit . Nu cred ca o sa faca rau ca doar am facut pentru mine. Nu gasesc termostat pentru focar care sa reziste la temperaturi de peste 600 grade .

Ultima poza este cu apa curata  ACM

Attached Files



#31
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Care puffer ? Ca eu vad ca tu ai de fapt un boiler cu 2 serpentine.

#32
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Era boiler daca puneam si rezistente electrice dar eu a acolo am montat un dop si un termomanometru . Incalzirea electrica nu ma intereseaza . Acum este pe post de puffer - Rezervor de Acumulare Agent Termic. Dar sa lasam asta ca asa nu se rezolva problema .

#33
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Incearca un aditiv "inhibitor de coroziune".

#34
71cristian

71cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 26.12.2019
Multumesc de recomandare , dar de care ?

Am trimis nemultumirea mea printr-un e-mail la firma distribuitoare

Attached Files



#35
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,317
  • Înscris: 21.01.2009
Din cate spui nu prea vad care ar fi sursa apei ruginii alta decat caloriferele  si serpentinele  boilerului ( interiorul lor) .  Acolo din pacate nu prea ai ce face .  Caloriferele ( in principiu )  sunt pasivizare si tratate anticoroziv. Nu incerca sa scoti apa si sa o inlocuiesti pentru ca vei accelera coroziunea.
Nu inteleg totusi care e problema ca apa e colorata .  Daca mai si miroase e semn ca s-a oxidat orice urma de oxigen atomic . Pompa si  vana nu se strica de la culoare ci de la impuritati. Pentru astea monteaza un filtru .

#36
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

 71cristian, on 06 martie 2020 - 10:56, said:

Multumesc de recomandare , dar de care ?
Fernox Protector F1. Se gaseste chiar si la Secpral, eu am mai cumparat de la ei.
Si, pentru mai multa siguranta, eu as monta si un filtru anti-magnetita Fernox TotalFilter TF1 sau TF1 Compact. Si acesta se gaseste la Secpral.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate