Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Socializare -grupuri

Puteti sa-mi indicati numele soft...

Pret zugravit

Megalopolis (2024)
 Integra A8690

Solutie asamblare perete - cada.

Balans la ridicare picior dupa ac...

Izolatie intre OSB si placa de be...
 instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...
 Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi
 

Plan casa P+E sugestii

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
34 răspunsuri în acest subiect

#1
Paulorossi

Paulorossi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 79
  • Înscris: 23.07.2009
Salut prieteni,

La primavara intentionez sa incep constructia unei case parter+etaj.Suprafata terenului este de 600 mp,front stradal 14,5 ml.Suntem 3 membrii in familie:eu,sotia si copilul.
In acest sens am mers la arhitect pt conceperea unui plan pt ideile noastre.Suntem in faza in care se elaboreaza diferite versiuni ale planurilor casei.
Doresc sa impartasiti cu mine toate ideile voastre vizavi de aceste planuri pt a reusi sa optimizam cat mai bine spatiul din casa.Deasemenea ,ne dorim sa micsoram putin suprafata desfasurata de la parter iar pe cea de la etaj sa o reducem cat mai mult asfel incat sa am 2 dormitoare cu dresinguri si un living+o baie generoasa.
Am atasat una dintre versiuni pe care oarecum o agream.
Ca si idee ,la parter ne dorim neaparat dormitor cu baie matrimoniala,o mica baie de servici si un spatiu tehnic unde sa pun masina de spalat si un boiler pt ACM.
Orice idee din partea dvs este binevenita.
MULTUMESC ANTICIPAT

Fișiere atașate



#2
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 14.284
  • Înscris: 13.03.2017
Pai la parter vrei dormitor cu baie matrimoniala + inca o baie mica ?
Este pierdere de spatiu + bani inutila
Iar la etaj vrei un living ??? + o baie generoasa la 2 dormitoare ?
Living la etaj ? Care ar fi scopul ? Urci musafirii la etaj sau, cum ?

#3
Paulorossi

Paulorossi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 79
  • Înscris: 23.07.2009
Vreau la parter neaparat dormitor cu baie matrimoniala.Intentionez sa dorm la parter dupa ce ma mut.Baia de servici este deservita in principiu de musafiri.Nu mi a suras niciodata ideea cand merg in vizita la cineva si merg la baie sa ma impiedic in toate cosmeticele sau sa-i vad chilotii in masina de spalat.
Cand spun living la etaj ma refer la un spatiu poate pt relaxare/birou pt copil sau colegii ei cand vin in vizita,ma rog,un spatiu in care pot socializa/studia si sa pastram intimitatile.

#4
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 14.284
  • Înscris: 13.03.2017
Living la etaj nu am mai vazut pana acum
Dar, ma rog ...
Daca la parter insisti cu 2 bai + dormitor, bucataria unde o mai pui ?

#5
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.249
  • Înscris: 28.04.2003
ba da numa carcotasi, ala de la etaj nu e living in adevaratul sens al cuvantului ci mai degraba o camera de relaxare, poate pune omul acolo o masa de biliard, un bar, un proiector, ceva si are si acces la terasa.
Mi se pare ok facuta casa, singurele chichite care eu le-as schimba, as pune usa de la garaj cu acces din casa sa nu mai iesi afara si apoi iar in garaj.
Si am vazut cazile sunt foarte mici, 1.50, pana mea, cine locuieste in casa? copilu minune sau e casa de copii? Cand ai atata loc, pune si tu o cada sa stai lungit cum trebuie si sa poti sa te relaxezi calumea.

#6
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.798
  • Înscris: 06.09.2004

 Paulorossi, on 18 noiembrie 2019 - 14:42, said:

Vreau la parter neaparat dormitor cu baie matrimoniala.Intentionez sa dorm la parter dupa ce ma mut.B
si copilul sa doarma singur sus? nici eu nu inteleg logica. cati ani are copilul?

#7
Paulorossi

Paulorossi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 79
  • Înscris: 23.07.2009
Versiunea 4 din proiectul de casa atasat anterior se constituie din modificarile versiunii 2 pe care o atasez mai jos.Practic am mutat semineul in living,am sugerat modificarea scarilor si deplasarea lor spre peretele dinspre vecin intrucat in prealabil am acordul acestuia pt montarea geamurilor de la baie la mai putin de 2 m cat sugera legea.Idem si pt camara.
Am sugerat aceste modificari sa am acces la baia de servici direct din living pe considerentul ca musafirii odata asezati in living ajung mai repede in baie,nu mai trebuie sa treaca prin zona de hol/antreu unde probabil isi vor lasa incaltamintea.La fel,o sa mi fie si mie mai usor sa ajung in baia de servici cand ma goneste nevasta dimineata ca deh nu incapem amandoi la cat sta ea in baie.Am mai castigat si putin spatiu pt hol din portic intrucat am prelungit holul deoarece am mutat geamul de la camara din versiunea V2.
Usa de la garaj vreau sa dea inspre exterior,nu am nevoie de scari acolo,nu am agreeat niciodata sa ies din garaj in casa in special daca pornesc masina dimineata,se mai face fum care poate intra in casa,cand plec de acasa tre sa inchid mai putine usi,pot avea acces in garaj direct din curte,pana ma mut acolo mai depozitez materiale de constructii si as avea acces de afara,etc.
Cat despre cazi nu intentionez decat in baia mare de sus sa pun una.In baia matrimoniala de la parter vine cadita pt dus.In cea de servici vine doar lavoarul si vasul de toaleta,atat.
Copilul are 7 ani.Pana termin casa mai creste nitel.In plus mai am un dormitor la etaj,am putea convetui toti la etaj cativa ani pana mai creste dar asta e relativ.
Tin neaparat sa am un dormitor jos prin prisma faptului ca e posibil sa am grija de parinti/socrii si stiu ca le-ar fi greu sa urce scarile toata ziua.In plus si pt noi v-a fi mai greu in viitor tot urci scarile.Din studiile pe care le-am facut pe forumuri si din chestionari,tendinta se pare ca e spre casa doar Parter, unul dintre considerente tinand de dormitor pe care multi nu si-l proiecteaza la o casa p+m sau p+e.Nu vreau sa ma intind prea mult cu amprenta la sol si de aceea am ales p+e.In plus oarecum e mai intim si pt noi si pt copil pe viitor,de accea am ales sa am un living sau un spatiu de recreere.Era o camera pe care nu vroiam sa o concep ca si dormitor.Am destule dormitoare,cred, pt cati membrii de familie suntem.

Fișiere atașate



#8
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 18.049
  • Înscris: 20.07.2003
V4 l-ai facut tu sau l-a sugerat arhitectul? E interesant ca de la V2 oarecum generic ai ajuns la o casa de pe archipelag.pl. Nimic rau cu acele case, tipii sunt destul de meseriasi.

Problema cu proiectele online este ca au in mod intentionat niste greseli, ca sa nu le copieze direct toti desenatorii. De exemplu la V4 al tau, usa de la grup sanitar parter te loveste in coloana cand stai la chiuveta.

Te sfatuiesc sa te mai gandesti la trecerea prin dressing catre baie. La etaj ai o usa inutila din dormitor catre dressingul cu acces de pe hol, iar livingul de la etaj suna a idee buna acum, dar tine minte ca planurile "noi si copilu' locuim in aceeasi casa cand creste mare, e bine sa avem o separatie" nu se materializeaza aproape niciodata. Copilu' invariabil pleaca.

E o idee gresita sa nu ai acces din casa direct in garaj. Se pune o usa speciala antifoc si nu ai probleme. Daca nu ai acces, probleme vei avea cand ploua sau ninge si faci curse pe afara ca sa iei ceva din masina. Gandeste-te daca nu ai loc de tras garajul mai in interiorul casei, ca sa salvezi un perete. Adica asa cum e planul original pe archipelag. Posted Image

#9
Paulorossi

Paulorossi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 79
  • Înscris: 23.07.2009
Merci pt sugestii.
V2 l-a făcut arhitectul.V4 tot arhitectul dar i l-am sugerat eu pornind de la V2.Nu m-am inspirat de nicaieri.Chiar sunt curios daca ai vreun link.Usa la baia de servici nu m am gândit să o pun in alt loc,nu mi a venit în cap alta idee.E adevărat ce spui că te poate lovi.Am pornit de la premiza că un potențial musafir o va închide daca o folosește.Eu cel puțin așa fac când merg in vizită și mai ales daca e mulțime.
Ce vrei sa spui prin "sa am grija când trec prin dressing spre baie"?
Nu îmi fac Pb că copilul v a rămâne cu mine,nici nu iau în calcul aceasta ipoteză.Ma gândeam până creste sa aplic aceste premize,apoi daca mai binevoiește să mă viziteze sa aibă putina intimitate.
Ușa de la garaj era în V2 sub intrarea acoperită de la portic și nu m ar fi plouat dar mă enervau scările din garaj care m ar fi oprit sa merg cu mașina cat mai in fata dat fiind faptul că garajul nu are decât 5,7 m lungime.Am preferat sa mut ușa mai in spate sa elimin scările și să merg cu mașina cat mai in fata sa am loc suficient și eu și pasagerii sa trecem prin spatele mașinii și eventual sa am acces și loc în spate sa descarc bagajele.Acesta fost raționamentul cu ușa de la garaj.
Și apoi daca ușa ar fi fost în casa mi ar fi furat din zona de antreu unde as dori sa mi amenajez un mic dressing  cu pantofar și eventual un cuier.Am fost în multe locuințe unde intrai direct de afara în living și nu aveam unde să mă descalț sau cuierul era în cealaltă parte a casei.
Aștept orice sugestie,chiar sunt curios de acel link,poate as mai primi alte idei.
In V4 livingul mi se pare puțin mare chiar și dormitorul as vrea să l aliniez cu marginea terasei sa mai.micsorez din casa.Insa nu știu cum as putea micșora livingul.Ma gândeam să fac casă mai puțin lata sa mai tai din living 1 m dar as tăia și din bucătărie.

#10
un_arhitect

un_arhitect

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 527
  • Înscris: 05.08.2013
Ca si probleme eu vad 3:
1) Scara are 16 trepte, accesul catre dormitorul de la parter nu cred ca se va putea face pe acolo (o usa are h =210- preuspun ca ai trepte de 17.5, asta inseamna ca pana la a 12 treapta ai 210 cm, din care scazi grosimea ramperi de aprox. 15, rezulta o usa de 195 (asta pe hartie,-farmacie) daca mai si gresesc la grosimi de sape, etc o sa ai mai putin. imparte podestul in doua, mai adauga o treapta acolo, si o sa fie ok
2) locul ala de luat masa de la parter e infiorator.., Cum intra cei 2 de langa geam, avand in vedere ca o masa are latime de 90-100 cm, si un scaun de minim 45 cm?
I3) la etaj baia e imensa..  eu as compartimenta acolo altfel, as face 2 bai mai mici un pic, evental una cu acces din dormitorul din dreapta jos.
In opinia mea V4 e mai nefericita ca v2, problemele metionate mai sus raman, plus ca ai pierdut lumina/ventilarea de la baia de la parter, si ai transformat un dressing (spatiu destul de util pt depozitare) intr-o baie, pastrand a doua baie imensa.. Pune depozitare langa baia de 9.22 mp reducand din suprafata acesteia.. In plus, pozitioneaza tu  patul dublu in cea de-a doua camera :D
Bafta

Editat de un_arhitect, 19 noiembrie 2019 - 09:06.


#11
SYL

SYL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.311
  • Înscris: 01.06.2006

 Paulorossi, on 18 noiembrie 2019 - 14:42, said:

Vreau la parter neaparat dormitor cu baie matrimoniala.Intentionez sa dorm la parter dupa ce ma mut.Baia de servici este deservita in principiu de musafiri.Nu mi a suras niciodata ideea cand merg in vizita la cineva si merg la baie sa ma impiedic in toate cosmeticele sau sa-i vad chilotii in masina de spalat.
Cand spun living la etaj ma refer la un spatiu poate pt relaxare/birou pt copil sau colegii ei cand vin in vizita,ma rog,un spatiu in care pot socializa/studia si sa pastram intimitatile.

Si eu sunt cu casa in constructie...la exterior mai am sa dau decorativa, la interior e la gri.
La parter am dormitor matrimonial cu dresing si baie, plus un wc de serviciu. Deasemena bucatarie inchisa si living de 24mp.
La etaj am camera copilului cu baie proprie, un birou, inca o baie si un living de 28mp. Livingul de sus am zis sa il foloseasca fi-mea cand o fi mai mare si o sa isi cheme colegii/prietenii...

#12
Paulorossi

Paulorossi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 79
  • Înscris: 23.07.2009

 un_arhitect, on 19 noiembrie 2019 - 08:59, said:

Ca si probleme eu vad 3:
1) Scara are 16 trepte, accesul catre dormitorul de la parter nu cred ca se va putea face pe acolo (o usa are h =210- preuspun ca ai trepte de 17.5, asta inseamna ca pana la a 12 treapta ai 210 cm, din care scazi grosimea ramperi de aprox. 15, rezulta o usa de 195 (asta pe hartie,-farmacie) daca mai si gresesc la grosimi de sape, etc o sa ai mai putin. imparte podestul in doua, mai adauga o treapta acolo, si o sa fie ok
2) locul ala de luat masa de la parter e infiorator.., Cum intra cei 2 de langa geam, avand in vedere ca o masa are latime de 90-100 cm, si un scaun de minim 45 cm?
I3) la etaj baia e imensa..  eu as compartimenta acolo altfel, as face 2 bai mai mici un pic, evental una cu acces din dormitorul din dreapta jos.
In opinia mea V4 e mai nefericita ca v2, problemele metionate mai sus raman, plus ca ai pierdut lumina/ventilarea de la baia de la parter, si ai transformat un dressing (spatiu destul de util pt depozitare) intr-o baie, pastrand a doua baie imensa.. Pune depozitare langa baia de 9.22 mp reducand din suprafata acesteia.. In plus, pozitioneaza tu  patul dublu in cea de-a doua camera Posted Image
Bafta
Merci pt recomandari.
Vorbesti de versiunea V2 sau V4?
La V4 scarile o sa vina mai in spate si cred ca o sa am acces la dormitor destul de lejer,dar,sa fiu sigur,ma informez in detaliu.
Tot la V4 am eliminat semineul din acel colt si cred ca pot deplasa masa stanga sau o pot pune invers cred.Ai alta sugestie?
Stiu ca baia de la etaj e mare dar probabil o sa pastrez doar o baie ,nu cred ca se mai justifica o a doua.Nu inteleg,ce lumina/ventilatie am pierdut din baia de la parter?Ce dressing am transformat in baie?

 SYL, on 19 noiembrie 2019 - 09:06, said:


Si eu sunt cu casa in constructie...la exterior mai am sa dau decorativa, la interior e la gri.
La parter am dormitor matrimonial cu dresing si baie, plus un wc de serviciu. Deasemena bucatarie inchisa si living de 24mp.
La etaj am camera copilului cu baie proprie, un birou, inca o baie si un living de 28mp. Livingul de sus am zis sa il foloseasca fi-mea cand o fi mai mare si o sa isi cheme colegii/prietenii...
Poti pune cateva schite cu planurile tale de casa?
Merci

#13
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 13.188
  • Înscris: 17.01.2012

 Paulorossi, on 18 noiembrie 2019 - 14:28, said:

Salut prieteni,
...
Doresc sa impartasiti cu mine toate ideile voastre vizavi de aceste planuri pt a reusi sa optimizam cat mai bine spatiul din casa.Deasemenea ,ne dorim sa micsoram putin suprafata desfasurata?!?! de la parter iar pe cea de la etaj sa o reducem cat mai mult asfel incat sa am 2 dormitoare cu dresinguri si un living+o baie generoasa.
...
Orice idee din partea dvs este binevenita.
MULTUMESC ANTICIPAT

1.am subliniat cu roșu ce io cred că DE FAPT nu-ți dorești!!! de ce? iote:
1.1.inutil de multe dresinguri
1.2.ce-i aia „spălătorie”?
1.3.chiar TE VEZI cu 2/4 moși orbecăind prin casa ta? altfel, ai extrem de multe dormitoare...
1.4. știi cum denumești iarna băile și holurile? „spații inutil încălzite”!
1.5. concluzionez că: ori ai menajeră, ori nu-ți iubești prea mult soția!!! păi tu știi cât îți ia să faci curat în TOATĂ casa aia?

2.s-ar putea ca ferestra din „cămara” unde vrei CT să fie prea mică..., iar coșul de gaze nu știu unde ar fi poziționat (nu „văz” unde-i nordul!)
3.masa de la parter e nefericit amplasată (dar s-a mai zis...)
4.chiuveta din baia mică de la parter pune-o în continuarea ușii (din poziția deschis)

5.CALORIFERELE? ce faci cu ele? la parter toate vor fi puse de-a lungul pereților..., la etaj doar la un dormitor va fi sub o fereastră, la altul ușa va lovi caloriferul...
5.1. știi că pt eficiență maximă ele ar trebui poziționate sub ferestre
5.2. și nu numai pt eficință, ci și pt că altfel vor fi zone de disconfort termic în preajma ușilor/ferestrelor (radiația termică are niște legi specifice...)

6.deoarece ai o suprafață vitrată mare, solicită de la început să ai înglobate în măsurători jaluzele exterioare din aluminiu - iarna în .ro ține 6/9 luni, iar vară avem numai aproape 2 luni!!!

PS: vezi că după modificare, nu mai corespunde poziția coșului de fum al șemineului! deci și acoperișul poate suferi modificări...

#14
Paulorossi

Paulorossi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 79
  • Înscris: 23.07.2009

 gushpi, on 19 noiembrie 2019 - 13:53, said:


1.am subliniat cu roșu ce io cred că DE FAPT nu-ți dorești!!! de ce? iote:
1.1.inutil de multe dresinguri
La ce versiune te raportezi?Banuiesc ca la V2.Care DRESSING e inutil si de ce?

 gushpi, on 19 noiembrie 2019 - 13:53, said:

1.2.ce-i aia „spălătorie”?
Era un loc unde puteam amplasa masina de spalat in versiunea V4 am realocat masina de spalat un zona spatiului tehnic din continuarea baii de servici.In spatiul tehnic intentionez sa montez masina de spalat si un boiler pt ACM

 gushpi, on 19 noiembrie 2019 - 13:53, said:

1.3.chiar TE VEZI cu 2/4 moși orbecăind prin casa ta? altfel, ai extrem de multe dormitoare...
Nu stiu ce rezerva viitorul dar e posibil,e o varianta pe care o iau in calcul.Trei dormitoare ar fi mult?

 gushpi, on 19 noiembrie 2019 - 13:53, said:

1.4. știi cum denumești iarna băile și holurile? „spații inutil încălzite”!
E imposibil sa elimin holurile,la intrare am nevoie de antreu unde pot sa imi las hainele si incaltamintea,e normal acest lucru,asa cred eu.Celelalte holuri le-as diminua dar cum?

 gushpi, on 19 noiembrie 2019 - 13:53, said:

1.5. concluzionez că: ori ai menajeră, ori nu-ți iubești prea mult soția!!! păi tu știi cât îți ia să faci curat în TOATĂ casa aia?
Ar fi mai util sa-mi spui ca crezi inutil in casa

 gushpi, on 19 noiembrie 2019 - 13:53, said:

2.s-ar putea ca ferestra din „cămara” unde vrei CT să fie prea mică..., iar coșul de gaze nu știu unde ar fi poziționat (nu „văz” unde-i nordul!)
Nu inteleg ce vrei sa spui...Nu exista o CT,exista un spatiu tehnic,incalzirea se realizeaza printr-un schimbator de apa/apa.Nu exista cos de gaze.Daca vezi primele at
asemente iti dai seama unde e nordul

 gushpi, on 19 noiembrie 2019 - 13:53, said:

3.masa de la parter e nefericit amplasată (dar s-a mai zis...)
Se pare ca e asa dar inca nu mi s-a sugerat nicio solutie

 gushpi, on 19 noiembrie 2019 - 13:53, said:


4.chiuveta din baia mică de la parter pune-o în continuarea ușii (din poziția deschis)
O sa tin cont de acest lucru Posted Image

 gushpi, on 19 noiembrie 2019 - 13:53, said:


5.CALORIFERELE? ce faci cu ele? la parter toate vor fi puse de-a lungul pereților..., la etaj doar la un dormitor va fi sub o fereastră, la altul ușa va lovi caloriferul...
5.1. știi că pt eficiență maximă ele ar trebui poziționate sub ferestre
5.2. și nu numai pt eficință, ci și pt că altfel vor fi zone de disconfort termic în preajma ușilor/ferestrelor (radiația termică are niște legi specifice...)
La parter in principiu va fi IPAT,la etaj au loc sub geamuri

 gushpi, on 19 noiembrie 2019 - 13:53, said:


6.deoarece ai o suprafață vitrată mare, solicită de la început să ai înglobate în măsurători jaluzele exterioare din aluminiu - iarna în .ro ține 6/9 luni, iar vară avem numai aproape 2 luni!!!

PS: vezi că după modificare, nu mai corespunde poziția coșului de fum al șemineului! deci și acoperișul poate suferi modificări...
O sa mai reduc din suprafata vitrata,in living e imens,e absurd sa montez un geam/usa colosala mai ales ca e orientat spre sud,probabil ma raportez strict la necesarul de lumina.O sa am in vedere aceste aspecte implicit jaluzelele.Iarna nu mai e ce a fost ,cel putin nu in Bihor,de aceea daca observi am optat pt un acoperis in 4 ape care in mod normal ma protejeaza mai bine de vand in detrimentul celui cu 2 ape si mai inclinat care ar fi suportat mai bine zapada.

#15
SYL

SYL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.311
  • Înscris: 01.06.2006

 Paulorossi, on 19 noiembrie 2019 - 09:47, said:

Poti pune cateva schite cu planurile tale de casa?
Merci
Scriu de la serviciu, si am schimbat calculatorul, si din pacate nu le am in laptopul nou.

#16
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 13.188
  • Înscris: 17.01.2012

 Paulorossi, on 19 noiembrie 2019 - 15:09, said:

La ce versiune te raportezi?Banuiesc ca la V2.Care DRESSING e inutil si de ce?

mă uitam pe V2-1.
păi dacă camerele au spre 16 mp, atunci sunt suficient de mari să pui ceva dulapuri și atunci de ce dressing?
iar dacă vrei dressing la fiece cameră, atunci nu mai pui dulap in dormitor și treci la dimensiunea de 3,5x3,5 (la naiba, „decât” dormi acolo, nu-ntorci motoreta :( )

Era un loc unde puteam amplasa masina de spalat in versiunea V4 am realocat masina de spalat un zona spatiului tehnic din continuarea baii de servici.In spatiul tehnic intentionez sa montez masina de spalat si un boiler pt ACM

acea spălători aș fi făcut-o dressingul general

Nu stiu ce rezerva viitorul dar e posibil,e o varianta pe care o iau in calcul.Trei dormitoare ar fi mult?

-în formația actuală de 2+1, deja ai două în plus (că ai 3 sus și unul jos)
-puștulache crește și vă părăsește (așa e-n 90% din cazuri!),
(știi în 6 ani de câte ori am utilizat extra-dormitorul meu? de fo' 6 ori a câte 1/2 nopți!!!)

E imposibil sa elimin holurile,la intrare am nevoie de antreu unde pot sa imi las hainele si incaltamintea,e normal acest lucru,asa cred eu.Celelalte holuri le-as diminua dar cum?

...

Ar fi mai util sa-mi spui ca crezi inutil in casa

nu asta făcui?

Nu inteleg ce vrei sa spui...Nu exista o CT,exista un spatiu tehnic,incalzirea se realizeaza printr-un schimbator de apa/apa.Nu exista cos de gaze.Daca vezi primele at
asemente iti dai seama unde e nordul

dacă ai PDC apă/apă, atunci fă IPAT peste tot!!!
(randamentul pompei de căldură scade extrem dacă vrei temperaturi mari)
ori, IPAT-ului îi trebuie 40*C, iar caloriferelor peste 60*C

La parter in principiu va fi IPAT,la etaj au loc sub geamuri

...


#17
claudiu2012

claudiu2012

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.370
  • Înscris: 03.05.2012
https://forum.softpe...13-casa-135-mp/
135 mp utili platesc 500 de ron la gaze la 24 grade in living cu -20 grade afara, centrala 33 kw condens Viessmann

eu nu cred ca iti trebuie mai mult decat acest spatiu eu sunt in aceeasi situatie sotie si un copil si imi este super spatiul...nu te lafai in spatiu mare sa faci precum alti vecini ai mei care au facut-o de 300 mp si incalzesc doar 100 mp...ce idiotenie....sa vezi acolo probleme de condens....si zugraveala anuala...Posted Image)))
am 3 dormitoare sus 14 mp 12 mp si 19  mp  si o baie de 8 mp plus un pod marisor si parterul cu un living de 36 mp....un hol de 10 mp o bucatarie de 14 mp si o baie de 6 mp
ce vrei mai mult?????

Editat de claudiu2012, 21 noiembrie 2019 - 13:17.


#18
Paulorossi

Paulorossi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 79
  • Înscris: 23.07.2009
Salut,
claudiu2012,o schita de la casa chiar si rudimentara,m-ar lamuri.Asa e greu sa-mi dau seama ce si cum.
Atasez o schita de la parter facuta intr-un program 3D.Ce spuneti?Ar fi mai interesanta decat versiunile precedente?
As reduce suprafata putin la parter si am si avantaj ca nu ies cu garajul 6 m din casa deci pot merge cu casa mai aproape de drum si castig spatiu in curtea din spate.Un alt avantaj ar fi ca la etaj,peste garaj nu as fi constrans sa construiesc nimic asfel incai poate as mai reduce din suprafata construita.
OrIce idee/sugestie e binevenita.
MULTUMESC ANTICIPAT

Fișiere atașate


Editat de Paulorossi, 21 noiembrie 2019 - 16:37.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate