Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...
 Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina
 Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 

Casuta clasica din Cluj

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016

View PostHadashaway, on 24 octombrie 2019 - 15:33, said:

Foarte dragut! V-ati mutat deja in ea?
Multumim...nu...costruiesc la ea de doi ani...Posted Image
https://forum.softpe...e-cernica-2016/

Edited by Adrianradu, 25 October 2019 - 11:35.


#20
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Din punctul meu de vedere, mansarda faci daca vrei sa mai adaugi un (semi)nivel la o casa existenta deja.
Daca incepi de la 0, nu prea merita...mare lucru nu castigi la costuri, dar pierzi la confort, te complici la mobilare, finisaje, etc.
Si nici castigul de design exterior al casei nu merita pe langa sacrificiile care trebuie sa le faci la interior la mansarda.

In ce priveste P+E(M) vs. doar P...eu mi-am facut P+E si deocamdata sunt incantat de separarea zonei de dormit vs. zona de zi.

Edited by kolfleading, 25 October 2019 - 18:54.


#21
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Am uitat sa mai zic ceva:
Casa cu etaj arata mai bine cu acoperis in 4 ape decat in 2 ape. Daca este drepunghiulara, merge bine si o coama.

#22
Hadashaway

Hadashaway

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 24.10.2019
Nu stiu daca m-am facut inteleasa, noi am pornit de la asumptia ca ne dorim o casa cu acoperis in 2 ape (stil olandez, cu klinker) de aici si dilema mansardei (aceasta se preteaza acestui stil) sau etajul (ceea ce ar insemna un compromis in defavoarea designului)
Acoperisul cu 4 ape nu intra in calcul deoarece nu ne dorim stilul mediteranean.


#23
Hadashaway

Hadashaway

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 24.10.2019
Salutare si multumesc celor ce mi-au raspuns in legatura cu dilema mansardei.

O alta framantare (oarecum rudimentara deoarece nu am nicio dimensiune concreta) este in legatura cu placarea casei cu Klinker (caramida aparenta)
Aici nu vorbesc despre accente, ci Klinker all over :D si pentru ca vrem sa ne incadram si intr-un buget, m-ar interesa 1. daca sunt persoane intre voi care au luat aceasta decizie?
              2. Ce presupune costul (in procente) fata de o tencuiala ?
              3. Ce materiale de termoizolatie se folosesc mai eficient in combinatie cu Klinkerul?

Va multumesc !


#24
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/dxK6p3A0bMs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#25
Ira_Melanox

Ira_Melanox

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 28.04.2006
Noi am facut etaj, si imi pare rau ca nu am facut mansarda inalta Posted Image  Urci de la nivelul placii peste etaj 2-3 randuri de caramida, mai tragi o centura si scazi panta acoperisului sa nu dai cu capul si nici sa ajunga prea inalta sa se incalzeasca greu. A doua oara daca ar fi sa aleg, asa as face.
Izolarea acoperisului e mult, mult mai usor de facut decat tencuit/termosistem/finisare exterioara a inca unui etaj. Dureaza cateva zile. La fel, finisajul cu rigips e mult mai rapid decat cel clasic - iarasi ai pereti in cateva zile.
Orice peste 20 cm vata bazaltica e mai mult decat suficient ca izolatie. Un perete de caramida tip porotherm de 25 izoleaza precum 10 cm de polistiren sau 10 de vata bazaltica (grosier), deci deja la 20 cm vata ar trebui sa fii ok cu izolatia. Vata si antifoneaza destul de bine.
Singura problema reala e sa fii sigur de calitatea montajului si a materialelor folosite la acoperis, ca sa nu ai ulterior telenovele cu infiltratii.
Si sa nu uiti sa inchizi bine zonele dintre capriori inspre exterior - noi am pus acolo OSB prins pe cosoroabe si izolat dinspre interior cu spuma. Mesterii o tineau pe a lor ca suntem nebuni si ca oricum urca polistirenul pe fatada pana imediat sub acoperis (nu am facut sageac), insa am vazut prea multe case cu mucegai in zonele de sub sageac si capriori ca sa risc o etansare insuficienta pe acolo. Intre polistiren si acoperis/sageac mereu sufla vantul. La fel, aceeasi problema pe la cosoroabe si coama de acoperis (a noastra e pusa pe o grinda de beton si a ramas spatiu de umplut acolo). Acoperisul oricum se ventileaza pe sub membrana anticondens, nu ai nevoie de alte gauri aiurea pe unde sa sufle vantul.

Edited by Ira_Melanox, 30 October 2019 - 10:47.


#26
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View PostIra_Melanox, on 30 octombrie 2019 - 10:44, said:

Un perete de caramida tip porotherm de 25 izoleaza precum 10 cm de polistiren sau 10 de vata bazaltica (grosier), deci deja la 20 cm vata ar trebui sa fii ok cu izolatia.
Raportul este de aproximativ 1 la 6, deci 25 cm de caramida inseamna aprox 4 cm de termoizolatie, chiar si mai putin daca discutam de un grafitat cu lambda de 0.031 W/mK. Asa ca pare e una, fizica "zice" insa altceva :)

Altfel pentru treaba cu mansarda, my 2cents: noi am plecat de la inceput hotarati pe ideea de mansarda (sa vedem stelele din pat) dar in fata argumentelor tehnice expuse scris nu am avut mare lucru de ales... Inclusiv dpdv structura placa de peste etaj este un avantaj real, destui structuristi spun asta. Ca sa nu mai discutam dpdv termic, protectie fonica, posibilitati mobilare camere, aspect clasic/normal al camerelor, spatiu de depozitare in pod, risc de infiltratie mai mic (sa iti ploua in pat de ex. :) ).  Costurile sunt similare doar ceea ce obtii e putin diferit in opinia mea. Repet, sunt mare fan masarda, imi place aspectul dar pentru "acasa" am ales totusi altceva.  Iar dpdv design un arhitect bun as trebui sa se descurce si fara balcoane si cu etaj intreg - desigur asta implica si destui $$ daca intradevar e importanta pentru tine treaba asta.

#27
Ira_Melanox

Ira_Melanox

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 28.04.2006
Da, greseala mea, 10 cm polistiren/vata corespund la 58 cm caramida termic eficienta. Deci cu atat mai usor sa pui vata sub niste astereala, sa ajungi la aceeasi eficienta termica cu un perete tencuit peste care pui termosistem.
Legat de klinker... Noi am cautat destul de multe variante pana am ajuns la Klinker Romania (nu merita sa te complici cu intermediari, au reprezentanta prin Balotesti pe DN1, si au fost foarte ok si ca relatie cu clientul si ca seriozitate la termeni si livrare). Ni s-au parut cele mai aspectuoase si variate, am cautat un aspect mai neomogen si mai antichizat. In directia asta Nelissen si Roben mai au modele foarte atractive dar sunt mult mai scumpe. Daca vrei insa ceva mai uniform si mai modern cred ca gasesti alternative destul de usor. Pe la 120-140 RON/mp s-au invartit variantele, gasesti si pe la 60-70 RON/mp din ceramica portelanata sau "piatra reconstituita".

Pentru placare cu klinker trebuie doar sa ai peste termosistem plasa de 300g/mp, prinsa in dibluri cu cui metalic (cam 4-5 pe metru liniar recomanda producatorii). Deci in cazul asta, dibluirea polistirenului se face peste plasa, deci e o decizie pe care daca o iei inainte de a monta termosistemul, te scuteste de niste dureri de cap, si de niste gauri date aiurea in plus in pereti.
Mare atentie la modul de inglobare a plasei in masa de spaclu - trebuie pus un strat de masa de spaclu, apoi plasa... apoi se dibluieste. Peste plasa poti placa direct cu mortarul tras in strat continuu (e mai usor de etansat asa fata de varianta in care pui adeziv pe fiecare placuta). Se acopera cu folie 1-2 zile, mai ales daca e cald afara; nu se lucreaza sub temperaturi de 5 grade; dureaza peste 48 h pana face priza complet (daca umbli la distantieri mai devreme de atat risti sa scoti si placile, noi am patit-o).  
Noi am luat plasa de la Sto (magazin pe Valea Cascadelor).

Edited by Ira_Melanox, 30 October 2019 - 12:21.


#28
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008

View Postcatalijns, on 30 octombrie 2019 - 11:51, said:

Altfel pentru treaba cu mansarda, my 2cents:... Inclusiv dpdv structura placa de peste etaj este un avantaj real, destui structuristi spun asta.

Poti detalia sau cineva care se pricepe, care e diferenta structurala si/sau daca sunt altele obiective ce nu tin de gusturile beneficiarului intre o placa de beton armat peste etaj, adica sub acoperis, si varianta mai simpla si mai ieftina pe lemn?

My 2 cents:
Intreb deoarece din cate stiu eu adaugarea unei greutati asa de mari peste ultimul nivel aduce de la sine si necesitatea unei structuri pe care sta mai rezistente, ex. stalpi, fundatie, mai mult fier si beton etc...
Eu am auzit si explicatii de genul ca lemnul lucreaza in timp, ca placa peste etaj tine mai bine casa, desi eu nu vad cum o poate face din zona acoperisului, din contra cred ca incurca acea greutate la un seism...

#29
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Cel mai probabil ca vei primi structura la fel sau similara sau copy-paste si pentru planseu de lemn si placa de beton. E un minim sub care nu se poate cobori - stalpisorii au tot minim 25x25 cm sau stalpii in cazul structurii pe cadre au tot minim 30x30cm indiferent ce planseu faci. Cat despre fierul care intra in ei.... mare economie nu cred ca este.

La manopera mai salvezi ceva banet si la inchirierea popilor.

Structural ajuta pentru ca exista un efect de saiba, placa uneste oarecum stalpii si peretii.

Mai ajuta pentru ca acea placa nu lucreaza, probabilitatea sa apara fisuri pe tavan e mult mai mica, e o masa unitara, nu se pot dezvolta daunatori in ea, e circulabila din start, sunt ceva avantaje. La ce costuri presupune o casa nu cred ca merita sa te complici. Retine, nu la structura exonomisesti, si daca iesi mai ieftin cu 2000-3000 de euro nu inseamna mare lucru; cele ce vin dupa structura complica bugetul in mod serios.

Edited by Bylly00, 07 November 2019 - 22:34.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate