![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Nu pot sa trec de log in decat ca root
Last Updated: Sep 29 2019 07:59, Started by
Shahrukhkhan
, Sep 27 2019 23:16
·
0

Posted 27 September 2019 - 23:16

Salut, am trecut si eu recent pe cinnamon si am o problema zic eu ciudata, nu pot sa trec de log in decat ca root, cu userul meu i-a parola se inegreste ecranul ca si cum ar vrea sa intre pe desktop dupa care revin la meniul de log in. De la ce ar putea sa fie, install-ul sistemului a fost facut doar din root. Multumesc
|
Posted 28 September 2019 - 01:03

ls -lash /homeNu cumva ai root ca owner pe directorul din /home? journalctl ca si root ce zice, probabil se plange de ceva (drepturi si permisiuni). |
Posted 28 September 2019 - 03:06

In jurnalctl imi zice ,,PAM unable to dlopen (/usr/lib/security/pam_gnome_keyring.so) cannot open shared object. Am instalat gnome-keyring, am creat din gui un user nou cu drept de admin in wheels si vad ca asa merge. Sper sa tina si dupa restart 😅. Multumesc mult pentru sfat @MembruAnonim
|
Posted 28 September 2019 - 10:38

Hmmm... asta e un work around. Ar trebui sa iti functioneze si fara ca user-ul sa fie in grupul wheel, grupul ala are alt rost.
|
Posted 28 September 2019 - 12:36

Ma gandesc totusi sa nu fie si de la modul in care creez useri. De obicei dadeam useradd user si passwd user din terminal, acum ultima oara l-am creat din mediu gui gnome
|
Posted 28 September 2019 - 16:00

E același lucru, important e să pui opțiunile necesare, de exemplu ca userul să facă parte din grupurile necesare, cel principal (-g) și cele secundare, suplimentare (-G), să-i faci director home propriu /home/user (-m).
Poate ăsta-i motivul pentru care nu te puteai loga cu userul, că nu avea /home/user, userul root are home în /root, director creat automat... useradd -m -g users -G audio,video,root,wheel -s /bin/bash user este o comandă ok de adăugare user, useradd user nu. https://linux.die.net/man/8/useradd Edited by shogun1, 28 September 2019 - 16:02. |
Posted 28 September 2019 - 17:23

useradd user nu am testat niciodata dar ma gandesc ca el default foloseste -m pentru a crea directorul user in /home, -s care specifica shell-ul default definit pe undeva prin /etc/someting (shells) si inca ceva flag-uri. Dar dupa cum am spus nu am testat.
|
Posted 28 September 2019 - 18:33

useradd user nu am testat niciodata dar ma gandesc ca el default foloseste -m pentru a crea directorul user in /home, -s care specifica shell-ul default definit pe undeva prin /etc/someting (shells) si inca ceva flag-uri. Dar dupa cum am spus nu am testat. ![]() Documentație: ”Depending on command line options, the useradd command will update system files and may also create the new user's home directory and copy initial files. ” Attached Files |
Posted 28 September 2019 - 19:08

10x @shogun1. Critical Role FTW asa ca am uitat sa testez live sau intr-un VM comportamentul lui useradd.
|
Posted 29 September 2019 - 07:59

Posturile de mai sus au fost desprinse din topicul Arch Linux- probleme generale.
Edited by _-_, 29 September 2019 - 08:02. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users