Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Am vazut odata un film...

Problema scurgere apa rama termop...

Durata estimata de viata a unei i...

Identificare filet butelie r290
 Sifon pe circuitul frigorific.

Vizibilitate Hard Disk nefolosit ...

Salariu minim european in Romania

verificare specificatii lapgop Asus
 Problema cu o camera Panasonic MD...

Probleme cu reddit

Problema sunet boxa noua

Despre proiectarea drumurilor urb...
 Final Cut Camera

Z6III vs Z8

Foloseste careva CFD-uri si sa ai...

Un calculator ieftin ?!
 

Nu pot sa trec de log in decat ca root

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 30.07.2009
Salut, am trecut si eu recent pe cinnamon si am o problema zic eu ciudata, nu pot sa trec de log in decat ca root, cu userul meu i-a parola se inegreste ecranul ca si cum ar vrea sa intre pe desktop dupa care revin la meniul de log in. De la ce ar putea sa fie, install-ul sistemului a fost facut doar din root. Multumesc

#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
ls -lash /home

Nu cumva ai root ca owner pe directorul din /home? journalctl ca si root ce zice, probabil se plange de ceva (drepturi si permisiuni).

#3
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 30.07.2009
In jurnalctl imi zice ,,PAM unable to dlopen (/usr/lib/security/pam_gnome_keyring.so) cannot open shared object. Am instalat gnome-keyring, am creat din gui un user nou cu drept de admin in wheels si vad ca asa merge. Sper sa tina si dupa restart 😅. Multumesc mult pentru sfat @Kagaroth

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
Hmmm... asta e un work around. Ar trebui sa iti functioneze si fara ca user-ul sa fie in grupul wheel, grupul ala are alt rost.

#5
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 30.07.2009
Ma gandesc totusi sa nu fie si de la modul in care creez useri. De obicei dadeam useradd user si passwd user din terminal, acum ultima oara l-am creat din mediu gui gnome

#6
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
E același lucru, important e să pui opțiunile necesare, de exemplu ca userul să facă parte din grupurile necesare, cel principal (-g) și cele secundare, suplimentare (-G), să-i faci director home propriu /home/user (-m).
Poate ăsta-i motivul pentru care nu te puteai loga cu userul, că nu avea /home/user, userul root are home în /root, director creat automat...
useradd -m -g users -G audio,video,root,wheel -s /bin/bash user este o comandă ok de adăugare user, useradd user nu.

https://linux.die.net/man/8/useradd

Edited by shogun1, 28 September 2019 - 16:02.


#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
useradd user nu am testat niciodata dar ma gandesc ca el default foloseste -m pentru a crea directorul user in /home, -s care specifica shell-ul default definit pe undeva prin /etc/someting (shells) si inca ceva flag-uri. Dar dupa cum am spus nu am testat.

#8
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

View PostMembruAnonim, on 28 septembrie 2019 - 17:23, said:

useradd user nu am testat niciodata dar ma gandesc ca el default foloseste -m pentru a crea directorul user in /home, -s care specifica shell-ul default definit pe undeva prin /etc/someting (shells) si inca ceva flag-uri. Dar dupa cum am spus nu am testat.
Am testat eu pe timpuri, când am trecut pe Arch, nu creează /home/user... Mi-am bătut puțin capul atunci, nu mă puteam loga... Posted Image
Documentație: ”Depending on command line options, the useradd command will update system files and may also create the new user's home directory and copy initial files. ”

Attached Files



#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
10x @shogun1. Critical Role FTW asa ca am uitat sa testez live sau intr-un VM comportamentul lui useradd.

#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Posturile de mai sus au fost desprinse din topicul Arch Linux- probleme generale.

Edited by _-_, 29 September 2019 - 08:02.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate