Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Agențiile de turism/voiaj de pe v...

Sate cu apa curenta, canalizare s...

Antena satelit DIGi prin fibra op...

Recomandare imprimanta
 Masina spalat indesit wisl 85 nu ...

Modificare frecventa rami ddr4

Ramon(2023)

Probleme internet (ping,packetloss)
 Refinanțare cu ipoteca !

Adictia la medicamente opioide.

reziliere contract

E normal sa aiba viteza mai mica ...
 Kaufland - Pareri / Sugestii / Re...

Ce fel de calorifere/radiatoare s...

Ce inseamna C.I+?

O luna de permis si un Ford Monde...
 

Nu pot sa trec de log in decat ca root

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 606
  • Înscris: 30.07.2009
Salut, am trecut si eu recent pe cinnamon si am o problema zic eu ciudata, nu pot sa trec de log in decat ca root, cu userul meu i-a parola se inegreste ecranul ca si cum ar vrea sa intre pe desktop dupa care revin la meniul de log in. De la ce ar putea sa fie, install-ul sistemului a fost facut doar din root. Multumesc

#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
ls -lash /home

Nu cumva ai root ca owner pe directorul din /home? journalctl ca si root ce zice, probabil se plange de ceva (drepturi si permisiuni).

#3
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 606
  • Înscris: 30.07.2009
In jurnalctl imi zice ,,PAM unable to dlopen (/usr/lib/security/pam_gnome_keyring.so) cannot open shared object. Am instalat gnome-keyring, am creat din gui un user nou cu drept de admin in wheels si vad ca asa merge. Sper sa tina si dupa restart 😅. Multumesc mult pentru sfat @MembruAnonim

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
Hmmm... asta e un work around. Ar trebui sa iti functioneze si fara ca user-ul sa fie in grupul wheel, grupul ala are alt rost.

#5
Shahrukhkhan

Shahrukhkhan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 606
  • Înscris: 30.07.2009
Ma gandesc totusi sa nu fie si de la modul in care creez useri. De obicei dadeam useradd user si passwd user din terminal, acum ultima oara l-am creat din mediu gui gnome

#6
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
E același lucru, important e să pui opțiunile necesare, de exemplu ca userul să facă parte din grupurile necesare, cel principal (-g) și cele secundare, suplimentare (-G), să-i faci director home propriu /home/user (-m).
Poate ăsta-i motivul pentru care nu te puteai loga cu userul, că nu avea /home/user, userul root are home în /root, director creat automat...
useradd -m -g users -G audio,video,root,wheel -s /bin/bash user este o comandă ok de adăugare user, useradd user nu.

https://linux.die.net/man/8/useradd

Edited by shogun1, 28 September 2019 - 16:02.


#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
useradd user nu am testat niciodata dar ma gandesc ca el default foloseste -m pentru a crea directorul user in /home, -s care specifica shell-ul default definit pe undeva prin /etc/someting (shells) si inca ceva flag-uri. Dar dupa cum am spus nu am testat.

#8
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009

View PostMembruAnonim, on 28 septembrie 2019 - 17:23, said:

useradd user nu am testat niciodata dar ma gandesc ca el default foloseste -m pentru a crea directorul user in /home, -s care specifica shell-ul default definit pe undeva prin /etc/someting (shells) si inca ceva flag-uri. Dar dupa cum am spus nu am testat.
Am testat eu pe timpuri, când am trecut pe Arch, nu creează /home/user... Mi-am bătut puțin capul atunci, nu mă puteam loga... Posted Image
Documentație: ”Depending on command line options, the useradd command will update system files and may also create the new user's home directory and copy initial files. ”

Attached Files



#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
10x @shogun1. Critical Role FTW asa ca am uitat sa testez live sau intr-un VM comportamentul lui useradd.

#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,868
  • Înscris: 21.03.2013
Posturile de mai sus au fost desprinse din topicul Arch Linux- probleme generale.

Edited by _-_, 29 September 2019 - 08:02.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate