Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Casa P+M eficienta energetic

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
racheru_pmv

racheru_pmv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 24.02.2009
Mersi pentru precizarile cu acoperirea cu beton a armaturilor.
  1. Ma gandisem la varianta asta, de fapt am discutat si cu arhitectul in momentul cand am ales varianta asta, am facut niste calcule si iese o diferenta de aproximativ 3000 de ron in plus pentru sistemul cu caramida de 38, lunand in calcul aceeasi rezistenta termica a peretelui. Am ales asa deoarece cred ca trebuie un echilibru intre masa termica si materialele de izolare.
   2. Este un risc pe care mi-l asum momentan, din cauza unor probleme aparute recent trebuie sa-mi mut butoaiele cu licoare bahica de la tara si asa a aparut obligativitatea beciului. Din studiu geo (facut din birou, bineinteles ca la noi nu vine nimeni sa foreze si nici structuristul nu tine cont de el) reiese ca apa este la 20 m adancime cu variatii plus minus 1 m in functie de precipitatii. Un vecin a zis ca a vrut sa foreze pentru put si ia zis nu stiu cine ca apa ar fi la 40m adancime si a renuntat.
   Pentru hidroizolarea beciului sper sa fie suficient un strat de pietris sub placa si pe marginile beciului, un tub de dren si o hidroizolare in masa betonului.
      Cu baile cred ca ne descurcam, momentan stam 4 persoane (eu, sotia, un copil de 4 ani si cu mama), intr-un apartament cu doua camere si o singura baie de (3 mp cred), deci la casa 3 persoane cu 2 bai o sa fie de ajuns pentru noi. Pentru musafiri sa vina cu baia lor de acasa daca nu le convine ca nu fac camere in plus sau bai pentru eiPosted Image.
   3. As pune cu drag 20 cm de xps sub placa dar sa ajung acolo sa vedem ce fonduri avem.
   4. Am obtinut AC, la noi legal nu pot sa bati un cui fara ac dar proiectele sunt facute la misto sau multi fac proiectul dupa ce se muta in casa.

 wizake, on 13 septembrie 2019 - 11:02, said:

nu contest restul observatiilor, dar in acelasi timp poate fi un avantaj sa ai stalpii mai "retrasi" fata de zidarie. ii aduci la acelasi plan cu niste termoizolatie. Nu strica sa ai stalpii din beton izolati suplimentar.
De chestia asta uitasem, luasem si asta in calcul cand am stabilit configuratia peretilor, betonul are coeficientul de transfer termic mult mai mare decat caramida si e indicata o izolare suplimentara a elementelor din beton fata de cele din caramida.

#20
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Beciul l-as face pe partea de nord sub amprenta de la vestibul- terasa acces si scara , cu coborare din vestibul.

Soclul poti sa-l faci de 37.5 doar pe exterior sau mai poti aplica o metoda : dupa ce faci cofrajul exterior la soclu ,zidesti langa cofraj caramida mica plina sau gv de 12 cu 240 inaltime. Apoi montezi carcasa de armare  si cofrajul interior.

Gandeste-te sa acoperi si terasa odata cu casa.


#21
racheru_pmv

racheru_pmv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 24.02.2009
Ideea cu pozitionarea beciului pe nord ar fi excelenta in mod normal, dar la mine nu merge. Nu vreau sa trec cu butoaiele de vin prin casa. Am incercat sa fac fac scara de pe terasa de acces dar nu-mi incape scara acolo.
  Ca sa am totusi o temperatura ok in beci o sa izolez elevatia si placa de deasupra beciului si o sa fac si acoperis la terasa aceea.

#22
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Attached File  IMG_20190914_161929.png   85.63K   60 downloads
Continui pe laterala acopererisul de la terasa de acces.
Ai parcat masina si duci direct produsele in beci.


#23
racheru_pmv

racheru_pmv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 24.02.2009
La varianta asta nu ma gandisem, fac calculele de cost si o sa iau o decizie. Mersi.
Stie cineva care mai sunt preturile la manopera pentru casa la rosu, si separat daca se poate pentu montaj tigla ceramica?
Am vorbit cu un constructor si mi-a dat un pret la manopera de 250 Ron/mp construit pentru parter si 300 Ron/mp construit pentru beci si pentru mansarda inclusiv montajul tiglei cermaice. E un pret corect?

#24
clauiordache

clauiordache

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 26.09.2013

 racheru_pmv, on 12 septembrie 2019 - 13:15, said:

Salut,

Incep si eu un jurnal de casa, sper sa reusesc sa-l si termin.
Momentan sunt la stadiul in care am obitnut autorizatia de constructie si caut un constructor sper sa torn macat placa de la cota 0 pana vine iarna.
Casa va fi construita din zidarie porotherm 38 sth, cu stalpisori de 25x25 sau 30x30 inca nu sunt hotarat, dimensiunile etrierilor sunt date la interior si la stalpi de 25 nu se respecta acoperirea minima cu beton, iar la stalpi de 30 nu stiu daca nu cumva este fier prea putin sau acoperirea prea mare cu beton.
Izolatia sub placa de la cota 0 extrudat de 10 cm, zidurile izolate exterior cu minim 15 cm vata bazaltica (as vrea 18 cm daca o sa fie buget), iar acoperisul 40 cm vata.
Pentru ventilatie as vrea sa pun un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura (sa vedem cat o sa coste).
Acestea sunt planurile. parter.png mansarda.png plan acoperis.png plan fundatii.jpg detalii fundatii.jpg detalii stalpi.jpg
Modificari pe care as vrea sa le fac fata de planuri sunt urmatoarele:
-in primul rand as vrea sa fac un beci sub terasa mare (dinspre sud)
-in al doilea rand latimea zidurilor de la elevatie trebuie sa fie de 40 cm, nu 25 cm ca in  proiect, pentru a sta caramida cu toata latimea pe elevatie, ar fi ok armarea elevatiei ca in desen?
detalii modificate.jpg
  Cateva randari: 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

Frumos plan! Mult succes. Un buget alocat cat ar fi?Ce oferte de pret ai primit bazat pe acest plan?

#25
RomeoBBL

RomeoBBL

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 26.06.2017

 racheru_pmv, on 17 septembrie 2019 - 10:35, said:

Stie cineva care mai sunt preturile la manopera pentru casa la rosu, si separat daca se poate pentu montaj tigla ceramica?
Am vorbit cu un constructor si mi-a dat un pret la manopera de 250 Ron/mp construit pentru parter si 300 Ron/mp construit pentru beci si pentru mansarda inclusiv montajul tiglei cermaice. E un pret corect?
Manopera, cel putin in Bucuresti/Ilfov se invarte pe la 55-70 euro. deci preturile suna corect. trebuie doar sa ai grija ce e inclus in banii astia, mai ales daca ai izolatii in fundatii (desi nu am vazut asta in primul post, ti-as recomanda o minima izolatie a elevatiei pe interior macar.

#26
racheru_pmv

racheru_pmv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 24.02.2009

 clauiordache, on 17 septembrie 2019 - 12:51, said:



Frumos plan! Mult succes. Un buget alocat cat ar fi?Ce oferte de pret ai primit bazat pe acest plan?
Mersi, bugetul ar fi 30 000 euro la rosu, dar cred ca o sa sara un pic, sa vedem cat.
Am 3 oferte pentru manopera deocamdata:
1. 250 ron/mp construit, fara sa vada proiectul, doar discutie telefonica, cand o vedea acoperisul sigura va urca.
2. 55 000 ron fara sarpanta
3. 250 ron mp/construit pentru parter si 300 ron/mp construit pentru beci si mansarda, inclusiv sarpanta si montaj tigla ceramica.
Pentru ofertele 2 si 3 au vazut si analizat proiectul cateva zile.
Inclin sa accept oferta 3 dar trebuie sa mai discut cu ei pentru ca lor le-a iesit la calcul mai multi mp decat sunt in proiect si e o diferenta de 7/8000 de lei.
Mai ast pana la inceputul saptamanii viitoare si ma hotarasc.


#27
bobby69

bobby69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 01.02.2011

 dimripper, on 12 septembrie 2019 - 13:41, said:

In primul rand felicitari pentru suprafata aleasa. Pentru un P+M e mai mult decat suficient. Am observat un trend de a face case cu amprenta de 100mp sau mai mult, sau daca amprenta e de ``doar`` 70mp, romanul va tranti obligatoriu un P+E+M. Eu cu sotia locuim momentan in 50mp (am stat si in 21mp fara mari compromisuri), urmeaza curand o casa cu amprenta de aproape 50 util, doar P+M.

Toti carora le.am aratat planurile pufnesc in ras, ca ce-mi fac, cotet de caine? Aproape nici unul nu-si mai face calculele de incalzire, racire, intretinere, curatenie, ce vor urma constructiei. Plus privitul lung la camerele goale. Ma bucur ca mai exista si oameni care nu se intind cat 90% din teren. Mobila pe verticala si cat mai restrans. Inca o data felicitari!

Ah, si am fost cam off topic, ca la intrebari nu stiu ce sa-ti raspund Posted Image
Apoi daca tu iti faci o casa de marimea unui apartament mic de bloc este problema ta ! Este normal ca lumea sa pufneasca in ras ! Cine doreste sa-si faca o casa cauta un anumit comfort superior apartamentului cutie de chibrit de la bloc ! Sau cel putin asta vrem cred 99% din cei ce am trecut la casa... Daca nu ai bani de utilitati pt o casa de 100+ m2 mai bine ramai la bloc ca-i mai ieftin ! Dar tu spui ca era ok si 21 m2 ! Frate dar tu de unde ai pornit ?  P.S. casa cainelui se numeste cusca , cotetul este pt oratanii(zburatoare)...

#28
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,593
  • Înscris: 11.03.2006

 bobby69, on 18 septembrie 2019 - 16:31, said:

Apoi daca tu iti faci o casa de marimea unui apartament mic de bloc este problema ta ! Este normal ca lumea sa pufneasca in ras ! Cine doreste sa-si faca o casa cauta un anumit comfort superior apartamentului cutie de chibrit de la bloc ! Sau cel putin asta vrem cred 99% din cei ce am trecut la casa... Daca nu ai bani de utilitati pt o casa de 100+ m2 mai bine ramai la bloc ca-i mai ieftin ! Dar tu spui ca era ok si 21 m2 ! Frate dar tu de unde ai pornit ?  P.S. casa cainelui se numeste cusca , cotetul este pt oratanii(zburatoare)...

Sau poate sa faca ce vrea el, ca face din banii lui, nu ai tai,

#29
racheru_pmv

racheru_pmv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 24.02.2009
Asa zic si eu, fiecare om are nevoi diferite in functie de mai multi de factori : varsta,  nr. membri in familie, stil de viata, ocupatie, nivelul castigurilor actuale si ce asteptari are in privinta veniturile de peste ani si inca o gramada de alti factori.
  S-a mai discutat povestea asta (cat de mare sa fie casa), daca imi aduc eu bine aminte era cineva pe forum care isi facuse o casa de 200+ mp (nu mai stiu exact cati), apoi la ceva timp isi facuse una mai mica cred ca undeva la 150 mp, si zicea ca acum daca si-ar mai face una ar face-o si mai mica. SI in cazul asta nu cred ca era vorba ca nu-si permitea sa intretina prima casa avand in vedere ca si-a permis sa-si faca o a doua casa.

#30
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
Latimea elevatiei (soclul) trebuie sa fie mai mare cu 5 cm de o parte si de alta a zidului ...cel putin asa scrie in normativ. Mor cand vad proiecte facute la misto care nu respecta normativele dar poarta stampila de verificator...
Recomandarea mea este sa mergi pe ziduri exterioare de 30 cm cu stalpisori de 25x25 pe care ii termoizolezi suplimentar. Elevatia ar veni in acest caz de 40 cm latime. Nu e ok detaliul facut de tine (nici cel dat de inginer) pentru ca acoperirea de beton la unele bare este prea mare ...acolo trebuie sa faci o fundatie sub forma unui T intors... ti-am schitat pe detaliul facut de tine cum ar trebui sa arate.
Referitor la termoizolatia sub placa... poti pune linistit un EPS 100-120 (hai EPS150 daca vrei sa fii mai catolic decat papa) in loc de XPS avand in vedere ca nu ai probleme cu apa si oricum sub polistiren o sa ai un strat de rupere capilaritate din pietris margaritar, deci apa la polistiren nu are cum sa ajunga veci.
Beciul eu l-as face sub vestibul si terasa  mica cu accesul sub scarile ce urca la mansarda cum bine a zis si colegul roman_roman. Treci cu butoiul de vin doar prin vestibul...la nevoie faci si un acces din exterior cum la fel de bine a precizat colegul roman_roman numai ca intoarsa scara si pastrat si accesul din interior...in beciul ala nu o sa tii numai butoaiele de vin...o sa intre si doamna dupa zarzavaturi aolo.
Acoperisul intradevar o sa coste dar cum bine ai spus e chestie de gust...
PS: In ce an s-a facut proiectul pentru ca vad ca in 2019 proiectantul face referire, in notele de pe planse, la normativul P100-1:2006, care nu de alta dar s-a schimbat in 2013.
PS2: Mareste clasa de beton la fundatii... C12/15 nu as turna nici la cotet...minim C16/20.

Attached Files



#31
racheru_pmv

racheru_pmv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 24.02.2009
Mersi pentru precizari, chiar nu stiam ca soclul trebuie sa fie cu 10 cm mai mare decat zidul, ma gandeam ca trebuie sa fie egale, dar yo tot vreau sa zidescu cu caramida de 38 cmPosted Image.
  Daca zici ca merge EPS 150 sub placa atunci din asta pun, mai scad un pic din cheltuieli asa ca oricum e la limita bugetul.
  Beciul va ramane totusi sub terasa. M-am tot gandit si razgandit treba asta cu beciul si tot acolo ramane pana la urma:
-sub terasa daca va intra vreo data apa in el, ma gandesc ca nu o sa intre pe la zidul dinspre casa si atunci pot sa sap pe langa el si sa fac o hidroizolatie ca la carte.
-daca il bag sub vestibul si fac scara in interior (sub scara de la parter), pierd in primul rand spatiul de de sub scara, care poate fi folosit la depozitarea diferselor lucruri (oricum mi se pare ca ii cam lipsesc spatiile de depozitare la casa asta), apoi cum ziceam cu butoiele mele nu vreau sa trec prin casa, am butoaie de lemn care abia poti sa le iei 2 pesoane pe sus, sa la frec de parchet de 2/3 ori pe an nu cred ca e ok.
-sa fac acces din exterior ....ma cam complic un pic, apa care poate intra pe scari, zapada care o poate baga viscolul pe acolo, poate si altele care nu-mi trec prin cap acum si poate pe partea aia a casei fac vreo magazie, garaj ceva in viitor mai apropiat sau mai indepartat (in functie de fondurile disponibile), din cauza asta nici nu am facut geamuri mai multe pe nord.
-sa fac acces si din exterior si din interior mi se pare si mai complicat.
  Doamna poate sa intre de pe terasa in beci ca nu-i cad gradele.
PS1 proiectul e facut in 2019, AC a iesit la inceputul lunii septembrie, da cred ca nu se uita nici dracu pe autorizatiile astea, nu degeaba e vorba aia ca semneaza ca primarul.
PS2 Mersi de sfat, si mie mi se parea putin C12/15  dar nu stiam daca e suficient C16/20

Edited by racheru_pmv, 20 September 2019 - 18:41.


#32
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
Extras din NP112 - Normativul de fundatii
Attached File  Pages from NP112 - 2014.jpg   164.02K   52 downloads
Orice inginer ar trebui sa stie treaba asta dar na...
Au fost colegi pe aici care au pus chiar EPS80 sub placa...consider totusi ca e prea putin....ca si idee XPS-ul are rezistenta la compresiune 300 kPa/mp (30 tone/mp) iar EPS-ul in functie de cifrele care il urmeaza: EPS80 are 8 tone/mp iar EPS 150 are 15 tone/mp. Daca umplutura in casete ar fi facuta ca la carte, compactata cu simt de raspundere atunci ai putea merge si pe EPS80 dpdv al calculele ar rezista fara probleme dar are nevoie de un strat solid pe care sa il asezi.
Referitor la beci ai mentionat la un moment dat ca vrei sa folosesti beton aditivat...Daca vei folosi cofraje mai profi (placi doka galbene sau cofraje metalice) astfel incat sa poti vibra corect betonul ca sa eviti segragarile atunci ajunge doar aditivul din beton.

#33
sebip_sebip

sebip_sebip

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,103
  • Înscris: 09.03.2011
Poți să facă elevația și cu aceași grosime cu peretele de zidărie.
@brawnie CR6/2013 pct.5.4.2(2)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate