Cum adaugi o adresa in Google Maps
Last Updated: Oct 03 2022 12:45, Started by
Calypsso
, Aug 11 2019 21:45
·
1

Posted 11 August 2019 - 21:45

Salut, locuiesc intr-un cartier noua de case, iar strada mea nu are numele pe ea in google maps, am facut eu ceva prostii si am "adaugat" numele strazii dar gen am adaugat ca pensiune, nu ca strada, practic mi-am pus in fata casei ca am pensiune cu numele strazii
![]() Aveti idee cum as putea sa bag pe google maps strada?, dar sa-mi explicati va rog frumos ca la prosti. ![]() Ideea e ca ii zic la curier sa vina pe strada respectiva, dar nu o gaseste, imi zice "La pensiunea "Strada Cutare?" da, da acolo ![]() Edited by Calypsso, 11 August 2019 - 21:50. |
Posted 11 August 2019 - 22:06

Posted 11 August 2019 - 22:07

deschizi maps, click pe cele trei linii din colt, din meniul care apare alegi trimite feedback, alegi info gresite, alegi strada, alegi numele drumului, il completezi cu numele corect.
|
Posted 11 August 2019 - 22:14

Problema e ca trebuie sa o faca mai multi, ca e un sistem bazat pe crowd
|
Posted 11 August 2019 - 22:39

deschizi maps, click pe cele trei linii din colt, din meniul care apare alegi trimite feedback, alegi info gresite, alegi strada, alegi numele drumului, il completezi cu numele corect. mi-am adaugat adresa care ma interesa pe waze... inainte nu o stia... acum o stie. Deci se poate Edited by unbrutus, 11 August 2019 - 22:39. |
Posted 12 August 2019 - 01:07

In Google s-a incheiat de ceva timp mapmaker-ul, acum numai cu feedback trebuie iar daca strada nu e facuta fizic cineva de la ei trebuie sa o traseze.
|
Posted 12 August 2019 - 06:56

Si cum fac astia harta cu adresele? Doar poze? Daca pui un numar fictiv pe casa, astia il iau de bun, desi adresa cu strada si numarul ala nu exista. .
|
Posted 12 August 2019 - 08:19

Posted 12 August 2019 - 08:45

Vezi ca sunt pe strazi cei de la Google Maps. Am vazut o masina vineri (dupa ce actualizeaza, pun poza cu mine si Bizon
![]() |
Posted 12 August 2019 - 11:23

Posted 13 August 2019 - 09:28

Ba cam da, uneori.
Feedback - pe calculator e sus in stinga > trei liniute > send feedback > missing road > ...... Ca apare imediat, ca trimit ei masina sa faca poza, ca o adauga ei mai tirziu.... asta nu mai stiu, dar nici nu prea conteaza. In ziua de azi, asta cu crowd e tare buna, n-ai vrea si tu sa ai zeci / sute de milioane de potentiali angajati, care sa lucreze gratis pentru tine ?! Edited by trollerul_de_serviciu, 13 August 2019 - 09:29. |
|
Posted 13 August 2019 - 09:34

Posted 13 August 2019 - 17:06

Si cum fac astia harta cu adresele? Doar poze? Daca pui un numar fictiv pe casa, astia il iau de bun, desi adresa cu strada si numarul ala nu exista. .
Nu se poate ! Google Maps nu se bazează pe date introduse de utilizatori . Attached Files |
Posted 01 October 2022 - 13:52

Primaria s-a apucat sa schimbe multe strazi. Acum avem denumire noua, nr blocului a ramas la fel, dar nu apare in maps. Toti suntem obligati sa facem CI noi dar practic adresa nu exista. Cum fac sa gaseasca cei de la Pink Post sau chiar sa vina coletele la adresa noua? Distribuitorii vad ca au inceput ei sa schimbe locul de consum. Asta e bine, dar adresa de corespondență a ramas tot cea veche si daca fac o actualizare a datelor imi trece adresa noua. In veci nu va fi gasita daca nu scrie undeva.
|
Posted 03 October 2022 - 00:56

Pentru varianta desktop, te autentifici in contul Google, apoi deschizi Google Maps in browser, dai click dreapta pe strada si alegi, din meniul ce-ti apare, "Report a data problem", apoi alegi "Add or fix a road", apoi selectezi segmentele de strada si alegi "Edit information" - "Road Name" si introduci complet noul nume "Strada X Y Z", fara a folosi prescurtari.
Actualizarea nu se face instant, Google asteptand sugestii de editare si de la alti utilizatori. Insa din ce inteleg din mesajul tau, deja strada apare in Google Maps cu numele nou, deci poti trece la pasul urmator. Dai click pe locatia care te intereseaza. Ar trebui sa-ti apara un pin portocaliu cu adresa veche si se va deschide si un panou cu informatii in stanga ecranului. In panoul ala de informatii vei avea "Suggest an edit on ...", dai click, apoi iti apare alt panou de unde poti alege "Wrong address", click pe linkul ala, iar apoi iti apare alt panou unde poti actualiza adresa. Nu folosi "Add a missing place" exemplificat intr-un mesaj anterior! Acea sectiune este pentru a adauga puncte de interes (magazine, monumente, ...) nu adrese. Edited by unu999, 03 October 2022 - 01:02. |
Posted 03 October 2022 - 12:45

Nu, strada cu numele nou nu apare in Maps, tocmai de aici problema. Din cate am înțeles e treaba primăriei sa anunțe schimbarea. Tot numele străzii vechi trebuie sa o folosesc atunci când vreau sa fie livrata o comanda sau chiar ca si adresa de corespondenta ptr facturi/notificări.
Ok, mulțumesc pentru sugestie si tutorial. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users