Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Putregaiul din admistratia publica centrala si locala

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
17 replies to this topic

#1
dmx85

dmx85

    antrenor dă jmekheri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,260
  • Înscris: 06.01.2009
Incepem discutia cu un caz oarecare din administratia publica:

EXCLUSIV Fiul lui Gabriel Oprea a fost angajat pe ascuns timp de o lună la Ministerul Agriculturii/ SURSE: Nu era vorba de bani. Oprea credea că așa se maturizează fiul său, un copil crescut cu totul la dispoziție

Fiul fostului ministru de interne, Gabriel Oprea, a fost angajat temporar pe perioada lunii mai la ministerul agriculturii, după ce la începutul anului a încercat să se angajeze fără succes la același minister, au declarat pentru G4Media.ro surse din minister confirmate de un răspus oficial.

Gabriel Marin Oprea (23 de ani) s-a ocupat, teoretic, de activități ce au ținut de asigurarea Președinției Consiliului UE de către România. Potrivit surselor G4Media.ro, tătăl lui Oprea jr a dorit să-și angajeze fiul la minister în încercarea de a-și maturiza fiul, un obișnuit al cluburilor și aparițiilor mondene.

”În perioada 01 mai – 01 iulie 2019, domnul Gabriel Marin Oprea a fost angajat temporar al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, îndeplinind activități specifice privind organizarea de evenimente pe perioada asigurării de către România a Președinției Consiliului UE și implementarea strategiei de organizare comună a pieței conform regulamentelor europene și cadrului legislativ național”, se arată într-un răspuns transmis G4Media.ro de ministerul agriculturii.

Oprea jr. a lucrat în baza unui contract pe perioadă determinată, prin urmare nu are statut de funcționar public și nu a depus declarații de avere și de interese. Ministrul agriculturii, Petre Daea, nu a răspuns întrebărilor transmise de G4Media.ro.

La începutul anului, fiul generalului Gabriel Oprea a încercat să se angajeze la Ministerul Agriculturii. După ce presa a relatat despre concursul unde s-a înscris Oprea jr., concursul a fost anulat și postul blocat.

Totuși, Oprea jr a reușit să se angajeze două luni mai târziu, dar nu în urma unui concurs, ci pe baza unui contract pe perioadă determinată.

Maturizare pe bani publici

Surse din cadrul Ministerului Agriculturii au declarat pentru G4Media.ro că Gabriel Marin Oprea nu prea venea la muncă. Potrivit acestora, Gabriel Oprea dorea ca fiul său să se se maturizeze și să aibă un serviciu cu program.

”A fost angajat pe pile, venea când voia și pleca cu mult timp înainte de terminarea programului. Lucra direct cu secretarul general din minister, Constantin Ilie Aprodu, și el un apropiat al lui Gabriel Oprea”, ne-a explicat o sursă din ministerul Agriculturii.

Aceeași sursă ne-a explicat și motivul pentru care Gabriel Marin Oprea ar fi fost angajat pe un post unde salariul lunar era aproape de o mie de euro.

”Ne era vorba de bani, Gabriel Oprea credea că așa se maturizează fiul său, un copil crescut cu totul la dispoziție. Credea că așa mai renunță la fete, cluburi și mașini. Asta spuneau chiar apropiații secretarului general Ilie Aprodu, care știau de la acesta. Este haios, dar ăsta este adevărul. Gabriel Oprea își maturizează fiul pe bani și funcții publice. Funcție care putea fi ocupată de un copil cu adevărat muncitor, care avea nevoie de un salariu ca să-și plătească lunar chiria”, a declarat o sursă din minister.

Concursul ar fi fost cu dedicație

În februarie, Gabriel Marin Oprea a trecut de prima probă la un concurs de angajare la Ministerul Agriculturii, potrivit informațiilor prezentate de minister și consultate atunci de G4Media.ro. El a încercat să ocupe un post la Autoritatea Competentă pentru Acreditarea Agențiilor de Plăți și a Organismului Coordonator din cadrul Ministerului Agriculturii.

Oprea jr. a trecut atunci de proba dosarului de înscriere, iar după examenul scris, concursul a fost anulat și postul înghețat. Concursul pentru postul de consilier debutant trebuia încheia printr-un interviu cu o comisie specializată din ministerul condus de Petre Daea.

„După relatările din presă, angajaților din minister le-a fost frică să-l ajute pe Oprea jr la concursul scris, așa că postul a fost blocat și concursul anulat. Nu a mai fost reluat niciodată, semn că acel post era cu dedicație”, ne-a mai explicat sursa din minister.

Gabriel Marin Oprea nu a putut fi contactat pentru a explica ce atribuții a avut la Ministerul Agriculturii. Nici tatăl său, Gabriel Oprea, nu răspunde la întrebările transmise.

Conform datelor primite de la surse din minister, secretarul general Ilie Aprodu ar încerca să-l angajeze pe Oprea jr. într-un post permanent.

Pasionat de lux

Fiul fostului vicepremier este cunoscut în cercurile mondene din București pentru prezentările de modă ca manechin al creatoarei de modă Adina Buzatu, dar și pentru aparițiile în cluburile de lux.

În vârstă de aproape 23 de ani, Gabriel Oprea jr. a fost student la o facultate a Universității Româno-Americane.

Potrivit BN24.ro, Gabriel Oprea jr. a primit cadou de la tatăl său la împlinirea vârstei de 19 ani un autoturism Audi S7 Matrix de de 100.000 de euro, automobil cu care tânărul posta fotografii pe contul său de Instagram.

În 2015, proaspăt student, Oprea jr. a intrat și în politică, fiind instalat de tatăl său la șefia organizației de tineret din Sectorul 1 al UNPR, partid condus de Gabriel Oprea, potrivit Epoch Times.

Gabriel Marin Oprea a primit de la tatăl său, prin donație, o vilă din cartierul Cotroceni, conform declarațiilor de avere ale fostului vicepremier.

Donația a avut loc înainte ca procurorii DNA să instituie sechestrele asigurătorii în vederea recuperării pagubelor din dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

În 2018, Cancan l-a surprins pe Oprea jr la un club din Mamaia într-un Mercedes de lux și purtând un ceas estimat la 30.000 de dolari.

G4media.

Intrebarea ar fi: ce ar putea sa faca partidele ce sper ca vor guverna incepand cu 2020-2021 pentru a implementa niste criterii de performanta reale in administratia publica astfel incat cazuri precum cel prezentat mai sus sa nu mai existe?

Edited by dmx85, 22 July 2019 - 08:44.


#2
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,338
  • Înscris: 29.07.2013

Quote

Intrebarea ar fi: ce ar putea sa faca partidele ce sper ca vor guverna incepand cu 2020-2021 pentru a implementa niste criterii de performanta reale in administratia publica astfel incat cazuri precum cel prezentat mai sus sa nu mai existe?

N-ar putea sa faca NIMIC!
Pentru ceea ce ne-am dori cu totii este nevoie de un reset, actiune care nu are cum sa se intample, indiferent cine ar guverna tara.
Poate o mica dictatura ar putea fi solutia dar si atunci, nepotismul impamantenit de sute de ani pe meleagurile astea ar functiona fara tagada :)

Edited by argonaut, 22 July 2019 - 09:06.


#3
geo76com

geo76com

    Maninc clone fara memorie si stresez userii bugetari

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,976
  • Înscris: 14.09.2004
Asa isi fac CV si cind o sa concurezi cu ei pe acelasi post o sa te bata la "experienta".
Si sa vezi ce mandrii o sa fie de joburile pe care le-au avut cind ei nici nu stiu unde se afla institutia la care au lucrat...Posted Image

#4
dmx85

dmx85

    antrenor dă jmekheri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,260
  • Înscris: 06.01.2009
Poate ca o solutie ar fi organizarea concursurilor pt posturile de functionar public in sistem informatic. Testu' sa fie facut cu intrebari bine gandite, cu situatii practice, nu citate din legislatie. Si cei care concureaza sa aiba acces liber la Google, sa poata vedea legile si sa se foloseasca de acele articole de lege sa rezolve intrebarile care pot reflecta spete cu care ei ca viitori functionari s-ar putea lovi. Adica sa fie un test orientat mai mult pe practica si mai putin pe teorie, iar evaluatea sa fie facuta de un sistem informatic, nu de un om.

E o idee, nu zic ca e cea mai buna, da' cred ca s-ar gasi niste solutii daca s-ar vrea o reformare a sistemului.

Degeaba ii vom da jos pe astia de acum daca in administratie nu se va face curatenie.

#5
FreemanG1

FreemanG1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 724
  • Înscris: 14.07.2014
Mai bine vindea izmene si maieuri la talcioc cum facea tasu.

#6
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019

 dmx85, on 22 iulie 2019 - 08:43, said:


Intrebarea ar fi: ce ar putea sa faca partidele ce sper ca vor guverna incepand cu 2020-2021 pentru a implementa niste criterii de performanta reale in administratia publica astfel incat cazuri precum cel prezentat mai sus sa nu mai existe?

Absolut nimic. E o Mafie de nedescris in institutii - numa neamuri, numa pupatori in cur, numa colectori de spagi, prestatori de servicii orale... numa din astia..  Sunt greu de scos afara ca toti sunt cu forme legale cu hartiile la zi.

#7
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,338
  • Înscris: 29.07.2013

 FreemanG1, on 22 iulie 2019 - 09:22, said:

Mai bine vindea izmene si maieuri la talcioc cum facea tasu.

Asta-i un eufemism :)
Ai impresia ca din izmene si maieuri isi permite sa-si cadoriseasca beizadeaua cu masini de 100.000 si ceas de 30.000 de euroi?!
Coropisnita aia batrana a trecut de la statutul de mirositor al basinilor lui Miron Cozma la director in cadrul Rezervelor Statului si-apoi pe la RAPPS, dupa care a fost indesat in politica de Basescu.
Este exemplul clasic de bugetar de-o viata, bogat de plesneste. Si, ca el, mai sunt o gramada.

Initiator, hai ca o dregi cu examenele de care zici, la functionarii publici.
Ce te faci in cazuri ca TAROM, unde din 2000 de angajati, 800 au diferite grade de rudenie intre ei ?! :D

#8
dmx85

dmx85

    antrenor dă jmekheri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,260
  • Înscris: 06.01.2009
Ce sa faci? Faci o evaluare, nu o "ievaluare", adica ceva facut pe bune si cine corespunde sa ramana, cine nu, la revedere! Daca raman posturi neocupate faci concurs cu aplicatie ca la examenu' auto, de exemplu.

#9
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,682
  • Înscris: 22.01.2015
Rezolvarea-I simpla:Se face un import de pesti balon,se angajeaza un chef autohton(fara raspundere penala),se gatesc pestii aia si se dau la festivalul bugetarilor(strict numa ei)Care scapa e promovat,care nu---Ghinion!

#10
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007
Sa-i dea Dumnezo bunutu' sanatate la crizatu' de Caramitru si sa-i dea putere de munca sa se tina de cuvant sa curete viermuiala infecta bugetara.

#11
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,243
  • Înscris: 05.06.2002
uite aici criteriu de competenta:

Teodorovici: Cei care fac internship la Guvern să fie angajați în administrație fără examen

#12
dmx85

dmx85

    antrenor dă jmekheri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,260
  • Înscris: 06.01.2009
Asta se traduce in: "ne-am saturat sa tot facem concursuri aranjate ca e de munca si ne mai e si frica sa nu ne toarne vreunul"

#13
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pana nu vin la guvernare astia din strada nu se va schimba nimic...

#14
dmx85

dmx85

    antrenor dă jmekheri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,260
  • Înscris: 06.01.2009
Despre subiectu' asta avem stiri fara numar, fara numar:

1.
Grindeanu și consiliera fostă Miss-Buzău, în Azore, pe bani publici, la o plenară de comunicații poștale
http://www.epochtime...ostale---289725

2. La ministrul transporturilor, cuc, in birou, se discuta de spaga de 500.000 euro pt un post de director general la CFR.

Edited by dmx85, 22 July 2019 - 12:46.


#15
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016
De trei ori am incercat sa citesc titlul si numai asta imi iese:

Quote

Grindeanu şi consiliera fostă Miss-Buzău, în Azore, pe bani publici, la o poşta


#16
geo76com

geo76com

    Maninc clone fara memorie si stresez userii bugetari

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,976
  • Înscris: 14.09.2004

 Jammalan-the-Prophet, on 22 iulie 2019 - 12:46, said:

De trei ori am incercat sa citesc titlul si numai asta imi iese:
Probabil ai ratat subiectul cu Grindeanu si consiliera balerina. :lol:

#17
Trexman

Trexman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,371
  • Înscris: 11.11.2017

 dmx85, on 22 iulie 2019 - 08:43, said:

Intrebarea ar fi: ce ar putea sa faca partidele ce sper ca vor guverna incepand cu 2020-2021 pentru a implementa niste criterii de performanta reale in administratia publica astfel incat cazuri precum cel prezentat mai sus sa nu mai existe?

Nu, tu tocmai le-ai stricat intenția („jucăria”) cu întrebarea asta. Ei toți vor să-și împartă puterea între ei, să dețină ei cheițele de aur. Am mai scris aici care este planul pe termen lung.   
Toți suferă de complexul complexele lăsate de familia Ceaușescu (împreună cu găștile și anturajele lor), ca standard de măsurare al elitismului (că local, că național). Las câteva exemple:

Să ai vile, conașe și case de vacanțe; cum avea familia Ceaușescu? Posted Image   
Să ai după tine gloata ta personală de servitori, șoferi, ajutători, paznici, adulatori, gașcă ș.a.; cum avea familia Ceaușescu și relațiile lor cu anturajele? Posted Image   
Să ai sau să-ți cultivezi o putere de decizie și influență într-o instituție/companie/agenție/minister/cancelarie/țară; ca familia Ceaușescu, anturajele lor și nomenclatura comunistă? Posted Image
Să te umpli cu diplome, premii, medalii, onoruri și doctorate (aruncate în CV, ridicole și absurde); ca familia Ceaușescu? Posted Image
Să-ți trimiți beizadelele să învețe în țări străine și/sau să aibă acces la țări străine unde să se distreze; așa cum au beneficiat copiii familiei Ceaușescu și copiii anturajele lor nomenclaturiste, respectiv securiste? Posted Image
Să-ți ascunzi și să-ți vâri avuția prin conturi offshore (mai nou prin achiziția de case, vile sau apartamente) în străinezia; așa cum a făcut familia Ceaușescu prin intermediul Securității? Posted Image   
Să ai obiecte de lux, mașini, bunuri de consum la care populația de rând nu are acces sau n-are cum să-și permită din cauza exclusivismului și/sau prețurilor mari; așa ca familia Ceaușescu și anturajele lor? Posted Image
Să stabilești o dinastie (rubedenii, nășisme, cumetrii, nepotisme, familisme, etc.; alt.) care să stabilească în perpetuitate controlul clanului tău consângean; așa cum voia familia Ceaușescu? Posted Image  

Exemplele pot continua sub o formă mai amănunțită sau alta.

Eu nu sunt nici psiholog și nici psihiatru, dar nici orb nu sunt.
Nu ai cum să te uiți la toți ăștia, mici și mari în felul lor, fără să-ți treacă prin cap teoria (sau măcar ghicirea) că toți suferă de același patogen obsesiv-compulsiv: „Trebuie să-l imit pe Ceaușescu dacă vreau să emanez putere/să par că sunt cineva/să nu trec prin viață ca prostul. Dacă reușesc să îl surclasez, și mai bine pentru mine și ai mei...”

Toți vor să-l copieze cât pot de mult, iar dacă îl surclasează, se simt ei mai bine în subconștientul creierașelor lor bolnave.

Edited by Trexman, 22 July 2019 - 14:45.


#18
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Baaaa, dar cata samanta a insamantat galeo de s-au molipsit si aia vechii ca dela polenul de....... futu-i ce "lipsus am" ( al dreaq neamtu ala micu cum il cheama ca am uitat) planta aia care  infloreste in august de le curg mucii la toti alergicii.....

Edited by myshyk, 22 July 2019 - 16:22.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate