Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Corupția și familia

* - - - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
12 replies to this topic

#1
Trexman

Trexman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,357
  • Înscris: 11.11.2017
Motto: „Eu sunt bine, familiei îi este bine, copiii sunt plecați & muncesc în străinătate, iar de țară și restul mă doare în cur ce li se întâmplă.”


Nemaiputând să urmăresc toate cazurile, toate acuzațiile, toate dosarele, toate clipocirile TV-ului și al internetului românesc, de teamă să nu mi se spargă o venă din cap, am ales să citesc și să cuget. Primul lucru pe care l-am făcut, a fost să citesc, pe larg și „diagonală”, istoria țării în postdecembrism; perioadă pe care o trăim și acum, din păcate.   
Evident, problemele n-au încetat, fiindcă am citit toate mișmașurile din 1990 până-n 2015. Problemele de acum (sociale, economice, politice șamd) își au originile încă din prima lună, ianuarie 1990.

Citind și notându-mi numele oamenilor, am început să fac o căutare pe margine, detalii despre dânșii față de ce s-a scris și din ce am citit eu. Ce controverse, speculații, origini, teorii ale conspirației și altele. Vă dați seama, toți sunt murdari în vreun fel sau altul, de la politicieni până la intelectuali și academicieni, de la servicii secrete până la Liga Profesională de Fotbal (deși nu mă interesează fotbalul).

Pe parcurs, a început să mă deranjeze o treabă. Inițial, nu știam ce era, ce mă deranja, eu citeam și căutam. Puțin câte puțin, ca să nu zic „pas cu pas”, mi se îngreunea aceea problemă, aceea nelămurire. La un moment dat, n-am mai putut și mi-am pus întrebări, cred eu, profunde: „De ce? De ce toate ăstea? De ce s-a ajuns în halul ăsta, de ce nu s-a putut altfel?” - la cât de simplu, pe atât de complex. Niciun răspuns, momentan.

Cu dezamăgire, citeam inepțiile, caterincile, trucuri, aiureli, fente, hoții, abuzuri, corupție cât cuprinde...

Începea să-mi lăcrimeze ochii. Nu știu dacă de tristețe sau de nervi sau... de neputință. Ceva era pe sufletul meu, tocmai mi-am pus întrebările acelea. Să văd, la câte vărsări de sânge, netrebnicie și multă nedreptate, că am ajuns în halul în care ne aflăm, din prezent. Încercam să fac o legătură, încercam să caut buba, să caut fisura, să caut piesa care a crăpat în tot mecanismul ăsta, de ce n-a mers și de ce nu merge.

Am început cu banalitățile: setea de putere, banii & orgoliul. Simplu, nu? Dacă le aplici, imediat îți dai seama ce e fiecare, unii erau exact ca Nescafe-ul, 3 in 1. Cu toate ăstea, nu... nu... nu acolo era buba. Să acuzi, totul se termină acolo. Nu, hoția, corupția, abuzul, toate ăstea sunt efecte, nu cauze. Este de prisos să-i acuzi, ei oricum sunt împăcați cu gândul că sunt ceea ce sunt & ce au făcut. Au un set de motive sau unul singur.
Încercând să fac pe criminalistul și psihiatrul, căutam legături, căutam acel ceva care îi lega pe toți de aceeași „boală”, ei fiind deja contaminați și compromiși. În mod cert, nu începi cu boala înseși, eu încercam să caut sursa bolii, de ce toți sunt bolnavi de putere, orgoliu și după bani. La urma urmei, ăstea sunt trăsături pe care orice om (chiar și tu, cititorule) le are: toți vrem să fim respectați (nu neapărat la nivelul uniformei, la nivel de reprezentanță, ce ești tu, persoana), toți vrem s-avem bani să scăpăm de griji și să-ncercăm să ne bucurăm de viață și, în final, să fim acel cineva care (poate nu chiar tuturor) să fim un mic dictator/totalitarist care comandă.
Foarte greu...

La un moment dat, mă uitam la o poză și mi-a atras atenția, la mâna stângă: inelul de căsătorie. Hmmm...
Am mai căutat așa, am văzut și la alții din lista mea, tot cu inel de căsătorie. Aa, deci sunt căsătoriți, mulți aveau odrasle, majoritatea plecate afară sau care și-au făcut studiile în străinătate. Unii căsătoriți, alții recăsătoriți & restul cu amante sau amanți.   
După ce mi-am notat cine e căsătorit, cine e în relații, cine are odrasle, familie...

„Evrica. Asta trebuie să fie.”

Toți autorii fărădelegilor, hoției, corupției, abuzurilor, toți (sau aproape toți) sunt căsătoriți. Toți au odrasle. Restul erau la a doua căsătorie sau au amante/amanți, cu sau fără odrasle.   

A, ce dovadă e asta, că sunt familiști, că au odrasle, că au relații private? Mare chestie..

Păi, să nu o mai lungesc mult, asta e boala (sau bolile): familia cu sau fără odrasle, respectiv relațiile private în general (dacă nu sunt căsătoriți sau sunt divorțați).



Să zicem, pe persoană fizică, care sunt grijile tale cele mai importante? Fără familie (soț/soție), fără odrasle, fără relații private, care ar fi grijile cele mai importante? Hai, ai prietenii sau amiciție, totu-i amical, nimic profund. Omul nu are atâția prieteni în viață, să fim serioși cu noi înșine.   
Să zicem:

>locuința;   
>banii cât să-ți ajungă să-ți plătești mentenanțele (electricitatea, gazele, televizorul, internetul, telefonul mobil; poate chiar datoria la bancă dacă ai) și hrana;
>activitatea sau inactivitatea în timpul liber;
>costuri suplimentare specifice periodice sau rare (mașina, mobilă, calculator, telefoan mobil, sănătatea etc).

Șiii... cam atât, la urma urmei. A, bine, poți să furi și în cazul acesta dar în ceea ce privește grijile tale, pentru tine, nu ai alte preocupări sau griji suplimentare. Nu spun că nu vor fi cazuri unde fură - de acord -  dar nu se va fura în halul în care s-a furat și se fură în continuare.

În schimb, toți ceilalți, cărora le datorăm situația... soția vrea să aibă pentru coafor, vacanțe și restaurante de fițe scumpe, soțul are moftele și orgoliul său printre ceilalți să se laude în totul felul de cluburi, loji sau societăți, copilul vrea la Sorbona sau Oxford și tare ar vrea Ferrari-ul ăla de ultimă modă de ziua lui/sa, nașul sau nașii sunt și ei pe combinații cu tine, vrea și nepotul sau nepoata să-i bagi în schemă să câștige mult & lejer fără bătaie de cap „să mănânce și ei ceva”, prietenii de partid și business (câteodată nici nu-i mai distingi unii de alții) vor să facă scheme și fente să ciordească și ei fiindcă familiile lor le dau bătăi de cap cu tot felul de lucruri, taxa pe partid dacă vrei să fii în continuare pe nu știu ce liste ca să fii pus în poziții unde vei fura în continuare fiindcă familia și relațiile cer sacrificii... în timp ce plebea stă, se uită, te-njură, urlă șiiii... atât... nimic sângeros care ar putea să bage frica în tine, încât să-i zici soției/soțului, copiilor, nașilor și partenerilor/prietenilor să-și bage poftele în cui.
  
Asta mai înseamnă secularismul, pe lângă separarea dintre stat și religie: desprinderea nevoilor în familie, față de datoriile pe care le ai la locul de muncă sau în general. La urma urmei, omul singur nu fură cât pentru un neam sau familie sau relații private pentru „iubi”, asta mi-e clar.

Edited by Trexman, 11 November 2017 - 20:18.


#2
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,654
  • Înscris: 22.01.2015
Coruptia si La famiglia. Suna mai bine.

#3
sylvius

sylvius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,400
  • Înscris: 01.01.2007

View PostTrexman, on 11 noiembrie 2017 - 20:13, said:

Primul lucru pe care l-am făcut, a fost să citesc, pe larg și „diagonală”


Nu mai citi...

Venele sunt importante, AVC-ul - periculos !

Edited by sylvius, 11 November 2017 - 20:24.


#4
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,218
  • Înscris: 29.07.2013

View PostTrexman, on 11 noiembrie 2017 - 20:13, said:

Nemaiputând să urmăresc toate cazurile, toate acuzațiile, toate dosarele, toate clipocirile TV-ului și al internetului românesc, de teamă să nu mi se spargă o venă din cap, am ales să citesc și să cuget.

Daca te rezumai doar la a citi, era perfect !

#5
claz

claz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,861
  • Înscris: 10.06.2005

View PostTrexman, on 11 noiembrie 2017 - 20:13, said:

Motto: „Eu sunt bine, familiei îi este bine, copiii sunt plecați & muncesc în străinătate, iar de țară și restul mă doare în cur ce li se întâmplă.” (...)
Ma, fugi tare!
Ti-ai facut tu cont sa ne impartasesti asa minunate trairi...
Esti din categoria troll harnic, nu?

#6
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Vorba alora de la "Fara zahar" (parca!)  Mai bine fa un rezumat!

#7
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,283
  • Înscris: 07.02.2003
Astia inceraca sa produca invidie si razvratire in societate... lupta de clasa.

Edited by andreic, 11 November 2017 - 22:18.


#8
george90

george90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 19.08.2006
Asa e  ca esti inca tanar ? Nu'i nimic, trece....

#9
68x95

68x95

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,510
  • Înscris: 16.10.2017
si....dai vina pe diaspora? Vai mie :D

#10
Trexman

Trexman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,357
  • Înscris: 11.11.2017

View Postargonaut, on 11 noiembrie 2017 - 20:25, said:


Daca te rezumai doar la a citi, era perfect !

Mi-ați primit mesajul?

#11
Xritseen

Xritseen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 100
  • Înscris: 19.09.2017
Dacă nu știm că traim intr-o societate sclavagista, nu înțelegem pe cei cu familie, fie sus-pusi sau nu.
"Sus" ajung sclavii performanți, aceia ce si-au permis să își cumpere soție, să plătească taxă de protectie pentru toți, doar ei ar putea fi dispusi să cumpere, de ibicei după acestea, un post de patron sau politician.

Copiii și soția au mai puțin mofturi și mai mult obligații. Ei moștenesc "secretele mafiei" și sunt obligați "să stea la înălțime". E mai rentabil pentru mafie să cultive familii decât indivizi singuri.



#12
Zyx

Zyx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 14.02.2005
Incerci sa explici cu mintea traditionala sau tanara, poate realista   lucruri care nu le poti intelege sau interpreta. Incearca sa te pui in locul lor, observa comportamentul lor si poate ai sa intelegi de ce, desi nu e o filosofie.
Cand ai bani  facut usor din contracte cu statul si pe captuiala, ajuns un un milionar de carton care in cateva luni se poate duce pe copca  ca dormi pe tine si nu observi concurenta sau piata nu esti in contact cu realitatea si crezi ca totul e controlabil, esti un semizeu, nu depinzi de nimeni, ca oricum faci alte contracte cu statu, ai un ciolan de unde poti roade si  nimic nu are valoare pentru tine prea mare sau prea mica; acestea fiind zise nu sunt decat niste oameni care traiesc in bula lor, mafiota si de relatii fara sa aprecieze prea multe, relatii, iubiri, totu e materialist si de consum.

Ceva de genul acesta
https://reportaje.li...-din-intamplare

Edited by Zyx, 10 May 2019 - 15:23.


#13
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019

View PostZyx, on 10 mai 2019 - 15:22, said:

Iti plac povestile fictive?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate