Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Solutii alternative incalzire cen...

La multi ani @Serafim606!

Eternul neg de pe deget
 Colectionari de telefoane

Automatizare Fotovoltaice cu Home...

Tavan plin de apa in baie, de la ...

Aplicație funcționala pentru flip...
 Taiat gheare pisica - Cu ce, ce r...

Retragere email trimis

German maister

Sfat Sistem hi-fi
 Cați kilowati am consumat?

Alegere antigel - G11/G12 etc

Problema centrala

Caut o culegere de probleme de fi...
 

Constructie EV Charger/Statie incarcare incarcare masina electrica (EVSE)

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
225 replies to this topic

#127
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,399
  • Înscris: 22.05.2003
Cu siguranta nu strica daca alimentezi si sursa de 5V printr-o siguranta.

#128
CLAU03

CLAU03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 356
  • Înscris: 05.06.2021
Ok, o sa iau una de 2A automata si le alimentez pe amandoua... controller-ul si sursa.

E de ajuns doar P (adica sa trec prin ea doar faza) sau trebuie P+N?

#129
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,399
  • Înscris: 22.05.2003
Merge si 1P pus pe faza (nu pe nul)

#130
CLAU03

CLAU03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 356
  • Înscris: 05.06.2021
Ok, merci.

#131
ady.red

ady.red

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 15.01.2007

View PostCourage, on 09 noiembrie 2021 - 18:04, said:

2. Daca ai IP fix la modemul 3g (la Orange era optiune de 5 EUR/luna), poti accesa teoretic din WAN modemul.

La "GIGI" este 2 euro pe lună fără TVA, internet nelimitat.

Quote

Acesta se leaga direct de EVSE-WIFI.
- cu Modbus, dar asa inseamna ca ar trebui sa folosesti teoretic un adaptor Modbus-TTL precum cel folosit la Clau03 (nu am incercat niciodata, dar ar trebui sa mearga)

Din cate am citit și eu, Simple EVSE vine acum incorporat cu Modul UART-RS485. Asta am găsit-o pe siteul EVSE-WIFI.

View PostCourage, on 27 decembrie 2020 - 19:52, said:

In acest tutorial se foloseste versiunea 1.x, care e bazat pe ESP 8266. Noua versiune e bazata pe ESP32 si oarecum ascunsa, adica e recomandat sa cumaprati de la ei un modul custom.

Astept toate piesele de pe Aliexpress si voi incerca sa pun in aplicare EVSE-Wifi 2.x

==== EVSE-Wifi 2.x ====

0. Simple EVSE WB sau Din, cu modbus
1. ESP32
2. Ecran OLED 128x128 RGB ~16 USD
3. RFID Mini ~ 2 usd
4. Sursa 230V (AC) -> 12v (DC) (3W)
5. Contactor bipolar sau terapolar NO cu bobina pe 230V.
6. Cutie.
7. Priza sau cablu + stecher Type 2
8. rezistenta in fct de bransament

Modalitate legate Oled - ESP32
Attachment ESP32_OLED03.jpg

Documentatia e in limba germana, deci Google translate.

Cum ziceam, pentru a incuraja cumpararea modului propriu, bazat pe ESP32, producatorul ascunde informatiile precum conectarea ESP32 la EVSE-WB/DIN.

Am văzut că te-ai apucat de acest proiect cu ESP32, ai reușit ceva sau ai abandonat?
Eu as fi tentat sa iau modulul de WIFI si sa încerc.

Edited by ady.red, 10 November 2021 - 22:40.


#132
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,192
  • Înscris: 26.11.2001
Am incercat, dar e mult peste cunostiintele mele.
Modul EVSE-WIFI 2 este 150 EUR, necesita SimpleEVSE-DIN cu RS485.
Avantajul este ca poti avea la el atasat un LCD, in rest nu cred ca merita diferenta de pret vs versiunea 1, care e aproape free, costul ESP8622 fiind neglijabil.
Modulul v2 am vazut ca in cel mai nou fw mai are ceva interesant, dar nu stiu cat de util pt romani, adica programarea incarcarii pentru anumite perioade de timp.

#133
ady.red

ady.red

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 15.01.2007
Eu am programarea încărcării pe masină și dacă am abonament cu tarif favorabil noaptea o pot programa să se încarce noaptea. Bănuiesc că toate mașinile au.
Numai cei de la Electrica vad ca mai au un astfel de abonament, dar cred ca ies la fel cu Enel.

Oricum, o sa-mi cumpar un SimpleEVSE-DIN cu RS485, ma mai costa 50 de lei sa testez modulul cu ESP32, dacă nu merge trec pe ESP8622.

PS: Văd că în toate sfaturile pe care m-i le-ai dat, ai avut dreptate. Au fost foarte multe informații de pe mai multe site-uri și le-am cam amestecat, scuze pentru stângăciile mele. Mulțumesc!

#134
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,399
  • Înscris: 22.05.2003
Sunt multe masini care nu au setari de programare sau limitare a incarcarii (amperi sau procent incarcare baterie).

Poti cumpara esp32, e ieftin, doar ca nu exista nicio informatie despre cum sa pui pe el firmware-ul.
Modulul original vine cu softul pe el si ii faci upgrade din interfata web.
Mai mult, daca cumperi evse-din cu rs485 module, vezi ca trebuie sa folosesti un adaptor ttl-rs485, asa cum a scris mai sus Courage pt Clau03, cand vei dori sa folosesti modulul cu esp8633 clasic.

#135
ady.red

ady.red

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 15.01.2007

View PostAdm, on 11 noiembrie 2021 - 09:24, said:

Quote

Sunt multe masini care nu au setari de programare sau limitare a incarcarii (amperi sau procent incarcare baterie).
Sunt multi care au masini electrice si nu stiu ca masina lor au aplicație...

Quote

Poti cumpara esp32, e ieftin, doar ca nu exista nicio informatie despre cum sa pui pe el firmware-ul.
De ESP32 mă voi ocupa eu, modulul este open source si sigur există informații de scriere a softului. Acest modul este folosit pentru optimizarea/dezvoltarea componentelor arduino. Sigur este folosit și pentru alte aplicații.
Implicit Simple EVSE este un modul derivat din arduino.
Uite aici un exemplu.

Quote

Mai mult, daca cumperi evse-din cu rs485 module, vezi ca trebuie sa folosesti un adaptor ttl-rs485, asa cum a scris mai sus Courage pt Clau03, cand vei dori sa folosesti modulul cu esp8633 clasic.

Mulțumesc pentru sfat.


#136
ady.red

ady.red

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 15.01.2007

View PostAdm, on 11 noiembrie 2021 - 09:24, said:

Quote

Sunt multe masini care nu au setari de programare sau limitare a incarcarii (amperi sau procent incarcare baterie).
Sunt multi care au masini electrice si nu stiu ca masina lor au aplicație...

Quote

Poti cumpara esp32, e ieftin, doar ca nu exista nicio informatie despre cum sa pui pe el firmware-ul.
De ESP32 mă voi ocupa eu, modulul este open source si sigur există informații de scriere a softului. Acest modul este folosit pentru optimizarea/dezvoltarea componentelor arduino. Sigur este folosit și pentru alte aplicații.
Implicit Simple EVSE este un modul derivat din arduino.
Uite aici un exemplu.

Quote

Mai mult, daca cumperi evse-din cu rs485 module, vezi ca trebuie sa folosesti un adaptor ttl-rs485, asa cum a scris mai sus Courage pt Clau03, cand vei dori sa folosesti modulul cu esp8633 clasic.

Mulțumesc pentru sfat.


#137
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,399
  • Înscris: 22.05.2003
Noi am incercat, dar nu am reusit.
Poate reusesti tu scrierea (si apoi sa mearga) a FW de EVSE Wifi 2

Azi inca e BF si la chinezi, am gasit ieftin mufa mama Type 2 (40 USD) de 32A.

Nu pare a fi Duosida (clasica), o sa va anunt cand vine ce si cum.

#138
CLAU03

CLAU03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 356
  • Înscris: 05.06.2021
Salut, am luat o siguranta automata Schneider de 2A si am montat-o inaintea controller-ului si a sursei.

In meniul principal daca apas pe "Max. Current" imi apare o bara de unde pot selecta valoarea... cateodata pot selecta pana 32A, altadata doar pana la 16A !
Sa zicem ca e la 32A, daca apoi o setez la 14A si apoi vreau sa revin la 32 A... pe bara de selectie nu imi mai apare decat max 16A!!!
Nu stiu de ce, dar de fiecare data cand schimb valoarea si nu numai, se deconecteaza reteaua wifi. Se rebooteaza, sau...?
Daca ma duc in registrii EVSE, pot si de acolo sa modific registrul 1000 si sa configurez curentul la 10, 16, 32A...
Cand vreau sa setez curentul de incarcare de unde ar trebui sa o fac? Din meniul principal "Max current" sau din registri?

Attached Files



#139
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,399
  • Înscris: 22.05.2003
https://github.com/C...-WiFi/issues/19

Registrul 2000 da valoarea default a sliderului dupa fiecare reboot.
Registrul 1000 da valoarea actuala a sliderului (sa zicem ca l-ai mutat tu), se pastreaza pana la urmatorul reboot, cand va deveni valoarea din 2000.
Registrul 1003 da valoarea maxima a sliderului (e dat de valoarea rezistentei dintre PP si GND/PE) - 220 OHM

Cand misti sliderul la mine nu se restarteaza nimic, eu il am legat la reteaua WIFi a casei.

#140
CLAU03

CLAU03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 356
  • Înscris: 05.06.2021
In 2000 e setat la 32A, curentul de incarcare e pus la 14A, dar slider-ul e doar pana la 16A Posted Image
P.S. Cablu de incarcare nu e conectat la statie acum... are vreo influenta?

Inca ceva... am pus in registrul 1000 valoarea de 32A, dar pe slider e 16A... apoi se deconecteaza.
Mai vad eu cand vine masina... ma mai joc atunci cu statia.

Attached Files


Edited by CLAU03, 13 November 2021 - 18:51.


#141
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,399
  • Înscris: 22.05.2003
Nu umbla la 1000, nu ai de ce, ala e sliderul pana la viitorul reboot, cand ar trebui sa se suprascrie cu valoarea 2000.

Daca modifici in Registru 1000, nu se face update si la slider, e limitare de HTML.

Lucrezi doar din Max Current, care da valoarea maxima a sliderului.
Cred ca interfata citeste valori din modulul WIFI, nu din Registru.

[ https://user-images.githubusercontent.com/16325429/133248208-5cfc4a59-bc56-4f7b-8fd4-4ed040a84b7a.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Nu conteaza daca ai prins sau nu cablul, pt ca ai pui (sper) siguranta de 220 OHM pe controller, ca scrie acolo PP-Limit 32.

Asta inseamna ca cablul suporta maxim 32A (PP-Limit).
Din Max current (vezi poza), setezi registru 2000, care e valoarea default la fiecare reboot.

Ai optiune daca vrei ca la fiecare reboot sa se reseteze la acea valoare (Reset Current after charge).

Eu asa am, pt ca am siguranta de 32A, chiar daca al meu ZOE poate mai mult ;)

Attached File  Screenshot 2021-11-13 at 19.27.14.jpg   126K   6 downloads

#142
CLAU03

CLAU03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 356
  • Înscris: 05.06.2021
Din ce stiu eu, nu cred ca am rezistor de 220 ohm pe controller.
Am pe cablu rezistor de 220 ohm intre PP si PE.

#143
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,399
  • Înscris: 22.05.2003
rezistorul de pe mufa e pt a citi masina capacitatea max a cablului.
cel de pe controler stiu ca e optional, poti seta valoarea din 1003, daca nu pui si o rezistenta pe controller.

#144
CLAU03

CLAU03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 356
  • Înscris: 05.06.2021
Eu nu cred ca am rezistor de 220 ohm pe controller... @Courage stie mai bine.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate