Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Centrala Peleti

Centrala Termica Heat Line pe Gaz

Problema conectare radio
 Functionare lada frigorifica

Impunerea preturilor de catre Stat?

Norma de munca, part-time.

Lucrari publice in bataie de joc ...
 Huawei health

Recomandare Aparat de incalzit ae...

Ford a inceput construirea celui ...

Unde sunt descarcarile de pe yout...
 Camera supraveghere solara

Somaj Germania

Amareala constanta in cavitatea b...

Trepidatii Fiat Ducato 2.3 JTD 120
 

Constructie EV Charger/Statie incarcare incarcare masina electrica (EVSE)

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
224 replies to this topic

#163
ady.red

ady.red

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 15.01.2007
Eu dacă dau descuiere la mașină din telecomanda îmi oprește încărcarea și descuie priza.
Ai putea folosi asa, nu se întâmplă nimic.

#164
CLAU03

CLAU03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 05.06.2021
Asta stiu... era vorba de anumite setari pentru pornirea/oprirea incarcarii din statie.

#165
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,391
  • Înscris: 22.05.2003
EDIT

Am incercat, nu merge

Quote

E2_could not process - wrong parameter or EVSE-WiFi runs in always active mode


#166
CLAU03

CLAU03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 05.06.2021
Nu se intampla nimic daca activez Enable API.

#167
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,391
  • Înscris: 22.05.2003

View PostCLAU03, on 07 decembrie 2021 - 11:20, said:

Nu se intampla nimic daca activez Enable API.


Nu merge...

E2_could not process - wrong parameter or EVSE-WiFi runs in always active mode



#168
CLAU03

CLAU03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 05.06.2021
Asta e...

#169
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,192
  • Înscris: 26.11.2001
Cautand pe Aliexpress un alt producator decat Duosida de stecher Type 2 de 32A, am dat de feyree.

https://www.aliexpre...3508953999.html

32A, trifazic.

a venit azi si la prima vedere:
- pare dintr-un plastic mai casant
- are niste garnituri care nu imi amintesc sa existe la Duosida.
- in fct de grosimea cablului, s-ar putea sa fie probleme cu garnitura de intrare.
- are acelasi sistem tampit de sertizare cabluri, ca Duosida

O sa fac nise pose side by side.

Atasat fisierul cu care au venit.

Attached File  20211214125237_001.pdf   114.39K   15 downloads

Suruburile vin separat, intr-o punga sigulata.
Asta e foarte bine, pt ca Duosida mi-a venit unul lipsa.

Edited by Courage, 14 December 2021 - 12:59.


#170
ady.red

ady.red

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 15.01.2007

 Courage, pe 02 septembrie 2021 - 18:55, a scris:

Pe asta am montat-o în panou, dar o sa mai vina una, iar când vine te contactez pe PM.

Aveam deja un RBCO de 32A cu 30mA tip A, și a trebuie sa jonglez cu traiectul cablurilor.
La ETI intrarea e pe jos, la Type B e pe sus, la fel și contorul cu Modus.

Curentul merge așa:

1. RCBO de 32A cu 30mA tip A
2. RCD de 40A, Type B
3. Contor cu modbus
4. EVSE (afara).

Contorul se va conecta prin 2 cabluri de 0.75 (A+B) prin Modus la un convertor Modus->TCP (RJ45) care urmează sa vina și va transmite în rețea datele de consum ale stației.

Singura Setare care de făcut este ID pentru Modus.

Pe magistrala Modus fiecare dispozitiv trebuie sa aibă ID diferit, iar la unele e mai greu de setat, deci am pus ID 3, pt ca în general aparatele vin cu ID 1.

Salutare!

Intrebare, cum pot conecta SMD630 ModBus la ESP8266 prin convertor daca "portul" este ocupat cu comunicatia cu SimpleEVSE?
Aseară m-am jucat putin cu modulele cumprate de mine, SimpleEVSE este DIN fără modul integrat de RS485.
Sunt un pic bulversat de informații..., SimpleEVSE-ul meu este cel de 65 euro fără modul aditional pe DIN și nu am gasit nici-o schema despre cum se conecteaza SMD630 ModBus la intreaga configuratie.

Am setat ID5 și baud 96k pe SMD630 dar nu stiu cum pot verifica dacă comunica intre ele si dacă e ok.
Porturile A și B le-am conectat și la SimpleEVSE.
Poate cineva să detalieze?
Mulțumesc!

PS. Apar noi versiuni de SimpleEVSE și chiar pentru acesta actual există un modul de control care se conectează pentru incuiereaprizei.

#171
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,192
  • Înscris: 26.11.2001
Pt a folosi contorul modbus cu ESP8266 e nevoie de un adaptor RS485 - TTL, precum cel folosit mai sus de CLAU03 (in directie inversa).
Apoi vezi imaginea atasata.

Attached Files



#172
ady.red

ady.red

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 15.01.2007
Corect!
Asa reiese din ce s-a mai discutat pe forum, am citit de 5 ori, dar acolo am conectat EVSE-ul, am activat ModBus și e totul ok.
Este posibil ca el sa comunice, dar nu am cum sa verific ��.

Am refăcut conexiunile și observ ca TX-ul de la TTL-485 clipește de 4 ori. EVSE-ul ledul rosu continuu aprins, verde de 3 ori la un interval de timp iar ESP8266 clipește o data la un interval de circa 7-8 secunde.
Clipurile sunt scurte la toate modulele.

Am făcut o filmare pana la urmă.  https://photos.app.g...ZZvWxP5Hhne4uA6
Și tot nu am aflat dacă într-adevăr SMD630 comunica/primește informația.

#173
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,192
  • Înscris: 26.11.2001
Cred ca singura metoda de a testa functionalitatea cotorului, ramane sa il bagi in productie si sa faci o incarcare.
Eu am pus LED doar pe EVSE, deci nu mi-am batut capul cu cel de la ESP.

* pt contorizarea unor sesiuni de incarcare, cred ca s-ar putea sa fie nevoie si de useri (RFID).

PS cand legi adaptorul, cablurile de la ESP trebuie sa fie in cruce (TX - RX, RX - TX), teoretic.

Edited by Courage, 02 February 2022 - 05:33.


#174
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,391
  • Înscris: 22.05.2003
3 clipiri + pauza e ok in acest stadiu.

Attached Files



#175
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,391
  • Înscris: 22.05.2003
mai precis, pt ce iti trebuie contorul de curent?

- dc nu pui RFID, ar trebui sa iti arate doar consumul pt sesiunea curenta, in pagina de dupa login.
- daca pui RFID, ar trebui sa iti memoreze si consumul pt fiecare sesiune/rfid
- daca il fosloesti pt sistem PV (folosire exces), atunci nu ai nevoie de RFID, iar ESP trimite datele catre controllerul superior (EVCC/OpenWB etc) prin API, insa asta nu mai e MUSAI daca avem compensare cantitativa.

#176
ady.red

ady.red

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 15.01.2007

 Courage, pe 02 februarie 2022 - 05:30, a scris:

Cred ca singura metoda de a testa functionalitatea cotorului, ramane sa il bagi in productie si sa faci o incarcare.
Eu am pus LED doar pe EVSE, deci nu mi-am batut capul cu cel de la ESP.
* pt contorizarea unor sesiuni de incarcare, cred ca s-ar putea sa fie nevoie si de useri (RFID).
PS cand legi adaptorul, cablurile de la ESP trebuie sa fie in cruce (TX - RX, RX - TX), teoretic.
La asta mă gândeam și eu că ar mai fi singura cale de a testa.
Referitor la PS:
Câtă dreptate ai, nu mi-am mai dat seama dar logic așa ar trebui să fie.
Mulțumesc!

 Adm, pe 02 februarie 2022 - 05:38, a scris:

3 clipiri + pauza e ok in acest stadiu.
Mulțumesc!

 Adm, pe 02 februarie 2022 - 07:57, a scris:

mai precis, pt ce iti trebuie contorul de curent?
- dc nu pui RFID, ar trebui sa iti arate doar consumul pt sesiunea curenta, in pagina de dupa login.
- daca pui RFID, ar trebui sa iti memoreze si consumul pt fiecare sesiune/rfid
- daca il fosloesti pt sistem PV (folosire exces), atunci nu ai nevoie de RFID, iar ESP trimite datele catre controllerul superior (EVCC/OpenWB etc) prin API, insa asta nu mai e MUSAI daca avem compensare cantitativa.
Contorul l-am luat pentru contorizarea consumului general/per sesiune încărcare, etc. Stau la bloc și deocamdată nu știu unde mă leg.
Am RFID, l-am testat, dar e deconectat deocamdată pentru că dacă îl activez în ESP și nu e conectat intră loop.
Și da, ai dreptate, dar eu mă asteptam să inregistreze un consum pe userul admin, parcă, pentru că a fost activat RFID, create conturi pe cartele, dar acum este dezactivat, iar la Logs, dacă nu mă înșel înregistrază loguri per sesiune chiar dacă nu este activat RFID.
Nu am PV, mi-aș fi pus dacă locuiam la casă.

Edited by ady.red, 02 February 2022 - 09:06.


#177
ady.red

ady.red

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 15.01.2007
Mda, ce pot să vă spun...

Am reușit până la urmă, dar de fapt erau mai multe probleme:

1. Alimentarea la convertorul TTL-RS485 era pe 3,3v și el avea nevoie de 5v pentru a functiona corect, asa ca am alimentat din pinul VIN de pe ESP.
2. Am montat RFID-ul corespunzator și l-am activat din setări. Am încercat în fel și chip toate variantele de baud din contor cu RX/TX ca în schemă și invers, rezultat 0.
Suspectam modulul meu de TTL-RS485 ca nu e compatibil deoarece al vostru arată altfel.
După circa 3 ore de încercări am luat manualul de la contor și documentația de pe ghitgub la citit și am găsit ca contoarul se poate conecta numai pe ID002 și baud 9600.

Attached File  Screenshot_20220202-232752_Chrome.jpeg   102.74K   2 downloads

Am făcut setările și surpriza, funcționează.
La status în ESP când activezi funcția de contoar apar toți curenții, voltaj, amperaj, consum, etc.
M-am jucat puțin cu cartelele RFID și funcțiile din ESP și totul e funcțional.

Attached File  2.jpeg   59.63K   2 downloads Attached File  3.jpeg   61.35K   1 downloads Attached File  Screenshot_20220202-232454_Chrome.jpeg   99.17K   1 downloads

Nu înțeleg ce se întâmplă cu secțiunea de Log de nu este accesibilă tot timpul. La mine afișează asa.

Attached File  5.jpeg   34.05K   0 downloads

Acum că m-am liniștit pot sa trec la următoarea etapă de automatizare și protecția curenților mari care încarcă mașina.
Am ales sa merg pe produse ETI deoarece am văzut o stație OEM cu contactori, siguranțe diferențiale tip B+ și siguranțe de tip C, iar prețurile sunt accesibile.

@Courage & @Adm:
Mulțumesc mult pentru sfaturile voastre pentru ca eram în impas de a mai încerca să conectez contoarul.

PS @Courage: După ce am conectat corect contoarul am inversat RX cu TX, dar nu a mers. A mers ca în instrucțiunile de ghithub.

Edited by Adm, 07 February 2022 - 04:52.


#178
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,391
  • Înscris: 22.05.2003
Eu chiar ma miram dc ai schimbat Id :)
Evse are id 1 si default contorul parca are 2.
Prima poza nu se deschide, pune plz poze in amanunt pt altii interesati.

Log-ul poate fi sters, dar din ce stiu eu, merge dor cu rfid si sesiuni.

#179
ady.red

ady.red

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 15.01.2007
Mai mult, am uitat să specific că, contoarul, când comunică corect afișează pe display semnul din imagine:

Attached Files


Edited by Adm, 07 February 2022 - 04:47.


#180
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,192
  • Înscris: 26.11.2001
Dusmanul binelui e "maibinele"
La prima mea statie am spus sa pun un esp8266 d1 mini pro cu antena externa, pt ca nu am semnal deloc cu jucaria interna.

Aceasta placa, clona, are se pare o mica problema: daca alimentezi de pe pinul de 5V, da curent mai departe (3.3V) catre RFID (care are nevoie de 3.5V), dar nu booteaza.

Asadar, a trebuit sa mai sacrific un cablu micro-USB ca sa Alimetez placa.

RFID are ledul aprins, insa prin 3mm de plastic nu citeste cipul RFID si sincer poate la vada ma mai uit la el, ca acum e prea frig.

Also, nu ai destui pini de "Ground", deci a trebuit sa leg o multime de Grounduri la (-) de la sursa de 5V.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate