Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
efecte excludere zahar din alimentatie
Last Updated: May 11 2019 08:13, Started by
dan_tiganu
, May 10 2019 12:52
·
0
#1
Posted 10 May 2019 - 12:52
Salut,
Pe scurt: mi-a iesit glicemia 421 la un control de rutina, acum 3 zile. M-am programat la un diabetolog si am renuntat imediat la zahar. Deja simt ca ma apropii de halucinatii, desi mananc cat imi trebuie, nu ma infometez. E normal cand renunti la zahar sa treci prin niste zile mai nasoale? Multumesc! ps: la medicul specialist ajung abia saptamana viitoare, nu caut tratament sau sfaturi de tratament, vreau doar sa stiu cum afecteaza renuntarea la zahar. |
#2
Posted 10 May 2019 - 13:00
Mai concret ce inseamna c-ai renuntat la zahar: sub ce forma il consumai?
|
#3
Posted 10 May 2019 - 13:04
da este normal. Dar nu recomand sa renunti brusc la el, pentru ca zaharul este ca si un drog. Cel mai bine este sa consumi zahar dar intr-o cantitate scazuta zilnic, dupa care sa renunti la el definitiv (chiar daca 100% nu renunti niciodata, zaharul se afla mai peste tot).
Edited by business11, 10 May 2019 - 13:04. |
#4
Posted 10 May 2019 - 13:05
Dulciuri si sucuri din comert, paine foarte multa, fast food. Practic am incetat sa consum orice aliment care contine zahar (stau mai mult pe salate pana ajung la medic). Si desi ma satur in o ora am iar senzatia de foame, parca nu e acelasi lucru ca atuncu cand mananc alimente cu zahar.
Edited by dan_tiganu, 10 May 2019 - 13:05. |
#5
Posted 10 May 2019 - 13:07
baga banane ...recomandate daca ai diabet ...Exista alimente pentru diabetici, ciocolata, pastile (zaharina) pentru cafea,ceai
|
#6
Posted 10 May 2019 - 13:08
Zaharul nu cauzeaza diabetul. Diabetul de tip 1 se intampla cand celulele din pancreas nu mai produc insulina. iar asta se datoreaza sistemului imunitar nu zaharului.
Zaharul influenteaza cand te ingrasi si de aici diabet de tip 2. dar si daca mananci ca tampitul are acelasi efect. Era o vreme cand mancam ca tampitul dulciuri si nici atunci nu aveam glicemia mare. Depinde daca esti un om activ si cate dulciuri mananci. Edited by bobitad, 10 May 2019 - 13:13. |
#7
Posted 10 May 2019 - 13:09
Folosesc stevia pt ceaiuri/cafea. Si fructe consumam si inainte, la alea nu am renuntat, doar la zaharul procesat.
|
#8
Posted 10 May 2019 - 13:11
Cumparati un aparat de măsurat glicemia, e foarte important pentru cei in situatia ta. Mi se pare foarte mare valoarea de 421, ma mir ca nu ai intrat in precoma diabetica.
https://viatacudiabe...a-diabetica-176 |
#9
Posted 10 May 2019 - 13:12
dan_rromu, on 10 mai 2019 - 13:09, said:
Folosesc stevia pt ceaiuri/cafea. Si fructe consumam si inainte, la alea nu am renuntat, doar la zaharul procesat. Cert e ca o ai destul de mare..destul de aproape sa intri in coma ...ai grija ce mananci, ai nevoie de un program strict in cazul in care ai diabet |
#10
Posted 10 May 2019 - 13:13
poti avea stari "de sevraj", pana la urma zaharul tot un fel de drog este.
asa cum dependentii de droguri nu pot rezista renuntand brusc la ele, nici nu tu vei putea sa renunti la zahar, brusc, de la o zi la alta. https://doc.ro/consu...ndenta-de-zahar atunci cand ai facut controlul de rutina si ti-a iesit glicemia atat de mare, l-ai facut pe nemancate/nebaute ? pe de alta parte, exagerezi si tu renuntand asa brusc la zahar si alimente nesanatoase, e ca si cum ai incerca sa ingrasi porcul in ajun de craciun. crezi ca mai conteaza cateva zile in plus sau in minus, pana ajungi la medic ? eu nu zic sa consumi in nestire zahar si ce obisnuiai sa mananci/bei, dar nici sa suprimi cu totul orice sursa de dulce, in astea cateva zile ramase pana ajungi la medic. |
|
#11
Posted 10 May 2019 - 13:15
bobitad, on 10 mai 2019 - 13:08, said:
Zaharul nu cauzeaza diabetul. Diabetul de tip 1 se intampla cand celulele din pancreas nu mai produc insulina. iar asta se datoreaza sistemului imunitar nu zaharului. Zaharul influenteaza cand te ingrasi si de aici diabet de tip 2. dar si daca mananci ca tampitul are acelasi efect. Era o vreme cand mancam ca tampitul dulciuri si nici atunci nu aveam glicemia mare. nu ma tem ca mi-ar cauza diabet, deja am diagnostic prezumtiv de diabet zaharat pe motiv ca frate-miu are diabet zaharat de cativa ani (asta la medicul de familie), insa nu am avut niciodata glicemia peste limita si acum a sarit deodata in cap, asta fiind motivul pt care am decis sa il scot din alimentatie momentan. corinadaniela, on 10 mai 2019 - 13:13, said:
atunci cand ai facut controlul de rutina si ti-a iesit glicemia atat de mare, l-ai facut pe nemancate/nebaute ? pe de alta parte, exagerezi si tu renuntand asa brusc la zahar si alimente nesanatoase, e ca si cum ai incerca sa ingrasi porcul in ajun de craciun. crezi ca mai conteaza cateva zile in plus sau in minus, pana ajungi la medic ? eu nu zic sa consumi in nestire zahar si ce obisnuiai sa mananci/bei, dar nici sa suprimi cu totul orice sursa de dulce, in astea cateva zile ramase pana ajungi la medic. |
#12
Posted 10 May 2019 - 13:17
Bright Side explică ce se întâmplă după anumite perioade de timp cu organismul nostru dacă renunţăm la zahăr, bazându-se pe lucrarea „Year of No Sugar: A Memoir“, semnată de autoarea Eve O. Schaub. Doza zilnică de zahăr recomandată de specialişti este de şase linguriţe. Iată ce se întâmplă dacă renunţaţi la zahăr:
După două zile fără zahăr: schimbările de dispoziţie vor dispărea; activitatea sistemului digestiv va reveni la normal; organismul va începe să digere mâncarea mult mai bine. După o săptămână fără zahăr: veţi simţi o creştere a puterii fizice şi veţi avea mai multă energie; somnul se va îmbunătăţi; vă va fi mult mai uşor să vă treziţi dimineaţa. După zece zile fără zahăr: veţi pierde între un kilogram şi aproximativ două; presiunea arterială va reveni la normal; va exista mai puţin colesterol dăunător în vasele de sânge. După o lună fără zahăr: calitatea pielii se va îmbunătăţi; veţi simţi gustul mâncării mult mai accentuat; mirosul vă va fi mai ascuţit. După un an fără zahăr: vă veţi simţi mult mai puternic, rezistent şi energic; veţi slăbi; imunitatea va fi mai bună. După cinci ani fără zahăr: veţi arăta mult mai tânăr; vă veţi îmbolnăvi mult mai rar. astia zic ca ar trebui sa te simti mai bine, nu mai rau. P.S. am mai cautat pe net. Nimeni nu zice de reactii adverse in urma renuntarii bruste la zahar. Edited by Bursul, 10 May 2019 - 13:20. |
#13
Posted 10 May 2019 - 13:22
dan_rromu, on 10 mai 2019 - 13:13, said:
nu ma tem ca mi-ar cauza diabet, deja am diagnostic prezumtiv de diabet zaharat pe motiv ca frate-miu are diabet zaharat de cativa ani (asta la medicul de familie), insa nu am avut niciodata glicemia peste limita si acum a sarit deodata in cap, asta fiind motivul pt care am decis sa il scot din alimentatie momentan. Am inteles si eu ca ar fi ceva genetic, ma astept sa am si eu diabet .... dan_rromu, on 10 mai 2019 - 13:09, said:
Folosesc stevia pt ceaiuri/cafea. Si fructe consumam si inainte, la alea nu am renuntat, doar la zaharul procesat. N-ai voie orice fructe...evita pe cele care au zahar, chiar daca e natural...strugurii, nu prea sunt recomandati... Edited by jimi91, 10 May 2019 - 13:24. |
#14
Posted 10 May 2019 - 13:23
#15
Posted 10 May 2019 - 13:25
|
#16
Posted 10 May 2019 - 13:27
Ai grija la carbohidrati nu la zaharul procesat. Din pacate ai diabet de acum. La 400 glicemia dimineata pe nemancate e cam clara treaba. Ai grija la complicatii ca e o boala parsiva.
|
#17
Posted 10 May 2019 - 13:27
dan_tiganu, on 10 mai 2019 - 12:52, said:
Pe scurt: mi-a iesit glicemia 421 la un control de rutina, acum 3 zile. Diagnosticul oricum nu se face dupa o singura valoare, trebuie sa urmaresti valorile pe o durata mai mare de timp si, cel mai important, sa-ti faci testul de 2 ore de toleranta la glucoza. |
#18
Posted 10 May 2019 - 13:33
Bursul, on 10 mai 2019 - 13:25, said:
Fa cum zic colegii, renunta treptat la zahar. Nu o sa mori daca mai bagi cate 2-3 lingurite inca 2 luni. Eu bag miere in cafeaua cu lapte sau sirop de agave. La inceput are gust ciudat, apoi merge de minune. da, incep sa cred si eu ca nu are treaba neaparat cu renuntarea la zahar, cat cu faptul ca imi schimb dieta radical. se pare ca nu e o idee buna sa sari de la burgeri si shaorme la salate si quinoa ) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users