Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
efecte excludere zahar din alimentatie
Last Updated: May 11 2019 08:13, Started by
dan_tiganu
, May 10 2019 12:52
·
0
#37
Posted 10 May 2019 - 14:02
O incerc si eu .Nu stiam .Pare super faina .Multam de reteta !
|
#38
Posted 10 May 2019 - 14:33
#39
Posted 10 May 2019 - 14:40
Bogotta, on 10 mai 2019 - 14:33, said: Vezi ca minti ? Inclusiv painea are zahar, deci nu ai renuntat. Te imbeti cu apa rece. Stai calm. Asa ce imi plac atotstiutorii ca tine. De unde stii tu ca mananc paine? As baga o franzela cu chifla, e adevarat, dar deja stiu ca are zahar, deci e printre alimentele excluse. Doh. |
#40
Posted 10 May 2019 - 14:41
Pâinea conţine glucide şi amidon, nu zahăr. Glucidele se descompun în zaharuri, adică zaharoză, fructoză şi glucoză, ultima e cea mai rea că e asimilată cel mai lent.
Edited by mihaicozac, 10 May 2019 - 14:42. |
#41
Posted 10 May 2019 - 14:43
mihaicozac, on 10 mai 2019 - 14:41, said:
Pâinea conţine glucide, nu zahăr. Glucidele se descompun ĂŽn zaharuri, adică zaharoză, fructoză şi glucoză, ultima e cea mai rea că e asimilată cel mai lent. |
#42
Posted 10 May 2019 - 14:46
ccf_cristi, on 10 mai 2019 - 14:00, said: Cum faci dulceata fara zahar? Si ce gust are? Scuze de off Poti folosi xylitol in loc de zahar adica zahar de mesteacăn care are un indice glicemic mult mai mic decat zaharul alb. Pentru diabetici Potrivit indexului Glichemical, produsele alimentare pot fi împărțite în trei grupe: consumul nutrienților cu un indice glicemic (IG) cuprins între 0 și 55 va crea o glicemie mică, IG cuprins între 56 și 69 va produce un nivel mediu de glucoză în sânge, iar nutrienții cu un IG cuprins între 70 și 100 vor induce o glicemie mare. Doar pentru a face o comparație, IG al zahărului alb și brun tradițional este suprins între 68 și 100, iar în cazul zahărului de mesteacăn, IG ajunge până la 7. Un număr de experimente clinice au arătat că zahărul de mesteacăn este procesat de organism extrem de încet și doar parțial. Zahărul de mesteacăn nu determină schimbări bruște (nici creșteri, nici descreșteri) ale glicemiei, mai degrabă o stabilizează. Diabeticii care utilizează zahărul de mesteacăn își vor urmări totuși glicemia atunci când vor începe să utilizeze acest tip de zahăr. Pacienții cu diabet trebuie să ceaară informații medicilor despre beneficiile și efectele fiziologice ale zahărului de mesteacăn. Zahărul de mesteacăn poate fi folosit în prepararea multor feluri de mâncare și băuturilor reci sau calde, fără a face schimbări în rețete. Îl puteți folosi pentru a îndulci produsele de patiserie, torturile, felurile de mâncare fierte sau la grătar, deserturile sau băuturile. Rețineți că nu îl puteți utiliza în prepararea felurilor de mâncare ce conțin drojdie deoarece zahărul de mesteacăn nu hrănește ciupercile și drojdiile datorită efectului său antibacterian. |
#43
Posted 10 May 2019 - 14:49
dan_rromu, on 10 mai 2019 - 13:15, said: nu ma tem ca mi-ar cauza diabet, deja am diagnostic prezumtiv de diabet zaharat pe motiv ca frate-miu are diabet zaharat de cativa ani (asta la medicul de familie), insa nu am avut niciodata glicemia peste limita si acum a sarit deodata in cap, asta fiind motivul pt care am decis sa il scot din alimentatie momentan. dimineata, conform procedurii, pe nemancate/nebaute. nu prea incerc sa ingras porcul, desi ar fi bine ca am slabit zece kile in 4 luni, incerc sa nu intru in coma. |
#44
Posted 10 May 2019 - 14:50
#45
Posted 10 May 2019 - 14:59
mihaicozac, on 10 mai 2019 - 14:41, said:
Pâinea conţine glucide şi amidon, nu zahăr. Glucidele se descompun în zaharuri, adică zaharoză, fructoză şi glucoză, ultima e cea mai rea că e asimilată cel mai lent. sunt destule sortimente de paine feliata in comert, care au gust de-a dreptul dulceag, cu siguranta se adauga zahar in compozitie. https://lataifas.ro/...are-si-educare/ |
#46
Posted 10 May 2019 - 18:15
|
#49
Posted 11 May 2019 - 02:26
#50
Posted 11 May 2019 - 05:27
mihaicozac, on 10 mai 2019 - 14:41, said:
Pâinea conţine glucide şi amidon, nu zahăr. Glucidele se descompun în zaharuri, adică zaharoză, fructoză şi glucoză, ultima e cea mai rea că e asimilată cel mai lent. Painea contine zahar. Nu e vorba de ce contine ea natural ci de ce se adauga in ea de catre producatori. Ma rog, cine nu mananca, nu mananca. Am si eu o prietena care nu mananca decat salata, goala.... si smoothie-uri.... Atat. Plus ca face aerobic mereu. Binenteles ca nu se ingrasa dar asta nu e viata dupa parerea mea.... Pentru initiator, ai grija si la alcool, in special bere si vin. |
#51
Posted 11 May 2019 - 06:37
dan_rromu, on 10 mai 2019 - 13:45, said: asa o fi sevrajul. sa zici "hai, inca o lingurita si gata". nu cu lopata, dar zilnic vreo doi litri de suc acidulat (pepsi, mirinda, fanta, etc) si undeva la o ciocolata/trei napolitane mari/doua pachete de biscuiti. cat sa simt ca traiesc. |
|
#52
Posted 11 May 2019 - 08:13
dan_rromu, on 10 mai 2019 - 13:59, said: decembrie 2018 75 kg, martie 2019 68, aprilie 2019 65. lasati obezitatea sa vina la mine. (1.85 inaltime, nu am specificat ) ) Sanatate si dumneavoastra! Am impresia ca ești tare mândru de faptul ca ai cu vreo 10 kg mai putin decat minimul recomandat... Tu esti un schelet ambulant, zahăr nu bagi, organismul nu are nici un fel de rezerve, cum ai vrea sa te simți ? Du te la medic că tu o să pici din picioare in ritmul ăsta. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users