Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Motorola E32, se aprinde flashlig...

La mulți ani @sylvius!

Joy Berceni Biruintei 87

Recomandare suport tableta
 Vanzare apartament

Adaptare motor nou la unele elect...

Sfat achizitie mirrorless Lumix

Romania printre primele poziții d...
 Pisica din Iasi care a mers sa na...

PC fara wifi, conectare smart mon...

Masina cu buget redus

Renovare garsoniera 40 m.p. - ins...
 Amorsa

Catel gasit pe strada

Arhiva tar - descarcare nesigura ...

Racord flexibil gaz in loc de apa
 

CentOS 7 + Gnome 3 = diverse probleme

- - - - -
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#19
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
N-am actualizat nimic, n-am instalat driverul proprietar...

#20
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Actualizează sistemul! Instalează driverul video, în funcție de placa grafică! Întotdeauna actualizezi după instalare!

Altceva, rulezi mai multe sesiuni simultan, 5?

Edited by shogun1, 22 April 2019 - 19:03.


#21
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
Sesiuni simultan? NU! Adica cred ca nu... doar intru din cand in cand in root... cu su...

#22
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Deci te loghezi la boot ca user normal (user+ parolă), intri în interfața grafică, și te loghezi ca root cu su în terminal, da? E ok, eu mă refeream la sesiuni X multiple, e altă treabă, mai multe instanțe ale interfeței grafice, nu contează.
Fă update sistemului te rog, sistem + aplicații, (yum update în terminal) instalează dacă e cazul driverul video, restartează și vezi cum se comportă. Poate cu ultimele versiuni ale pachetelor e ok, ne spui după.

Edited by shogun1, 22 April 2019 - 19:18.


#23
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
@adamsd: Nu ne-ai mai spus care-i treaba dupa update.

#24
blue-line

blue-line

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 13.01.2010
Pe CentOS 7 am renunţat să mai folosesc Gnome, deoarece dual-screen-ul şi desktop-urile virtuale nu mai sunt la fel de flexibile ca pe CentOS 6. Folosesc şi recomand KDE peste GDM.

#25
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010

View Postadamsd, on 20 aprilie 2019 - 10:23, said:

Da, abia astept sa ma inveti niste "vraji"

1. Cum trag o aplicatie din meniurile Gnome pe Desktop (de ex. Applications > Internet > Chrome) ... am incercat nu merge

Selectezi aplicaţia din meniu şi faci click dreapta. Apoi "Add this launcher to desktop"

View Postadamsd, on 20 aprilie 2019 - 10:23, said:

2. Cum vad locatia instalarii unei aplicatii din meniurile Gnome? Daca dau right click, cum as face in windows, lanseaza aplicatia(practic acelasi comportament cu left click)

GNOME 3 are o fereastră de căutare.
Şi asta independent de distribuţie, fie ea CentOS sau Fedora.
Dacă ai ales CentOS, să fii sănătos, că foarte bună este distribuţia asta.


View Postadamsd, on 20 aprilie 2019 - 10:23, said:

3. Cum fac ca o aplicatie instalata printr-un script .sh sa apara prin meniuri, eventual pe desktop? (in windows dau right click pe executabil > create shortcut(pe care il mut unde vreau) sau direct send to desktop as shortcut)
Editor de meniu este ?

View Postadamsd, on 20 aprilie 2019 - 10:23, said:

4. Cum instalez dnf? Am repo-ul epel-release, si am dat yum install dnf ...
dnf este din arsenalul Fedora.
CentOS tot cu yum rămâne.

#26
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019

View Postshogun1, on 24 aprilie 2019 - 06:00, said:

@adamsd: Nu ne-ai mai spus care-i treaba dupa update.
N-am avut timp. Acum am dat yum update. Are 1993 de fisiere de updatat. Sper sa nu crape pana atunci.

Evident ca a crapat. Am dat ceva yum-complete-transaction, incearca sa elimine ce a bagat. Incerc o varianta mai noua, ca asta era 7.2

Reticenta mea cu update are o motivatie totusi: tocmai update-urile mi-au crapat un mint si un Ubuntu acum cativa ani(alt laptop, a schimbat ceva pe la xorg sau ceva cu grafica)

View Postblue-line, on 25 aprilie 2019 - 04:19, said:

Pe CentOS 7 am renunţat să mai folosesc Gnome, deoarece dual-screen-ul şi desktop-urile virtuale nu mai sunt la fel de flexibile ca pe CentOS 6. Folosesc şi recomand KDE peste GDM.
u
Si eu prefer KDE, insa vreau sa ma obisnuiesc si cu Gnome, poate o sa am nevoie(e DE-ul standard asociat cu RHEL). Incepand cu RHEL 8, KDE nu o sa mai fie suportat.

View PostJJackFLASH, on 25 aprilie 2019 - 05:53, said:

Selectezi aplicaţia din meniu şi faci click dreapta. Apoi "Add this launcher to desktop"

GNOME 3 are o fereastră de căutare.

dnf este din arsenalul Fedora.
CentOS tot cu yum rămâne.
Am zis deja ca nu merge, click dreapta lanseaza aplicatiile in executie.

Fereastra de cautare(la care n-ar trebui sa ajung pt. a lansa o aplicatie) nu e mereu de ajutor. De exemplu am si eclipse instalat, gaseste doar directorul. Iar o aplicatie instalata cu un script nu a gasit-o deloc, a trebuit sa adaug eu ceva intr-un fisier local ascuns

De dnf am avut nevoie sa instalez krusader, din oarecare motiv n-am reusit cu yum. N-am inteles care-s diferentele intre ele, daca se bazeaza pe aceleasi repo-uri(se pare ca da)

#27
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,591
  • Înscris: 30.07.2003

View Postadamsd, on 25 aprilie 2019 - 10:17, said:

Incepand cu RHEL 8, KDE nu o sa mai fie suportat.
Eu cred ca se va gasi vreo distributie bazata pe RHEL ce va introduce si alte DE-uri, nu se vor limita strict la pachetele preluate de la Red Hat.

#28
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
Am incercat sa instalez ultima versiune 7.6, acu' nici nu-mi porneste installerul cum trebuie ca: Firmware Bug TSC_DEADLINE disable due to errata; please update microcode to version 0x20 or later.

Crap!

#29
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010

View Postadamsd, on 25 aprilie 2019 - 12:50, said:

Am incercat sa instalez ultima versiune 7.6, acu' nici nu-mi porneste installerul cum trebuie ca: Firmware Bug TSC_DEADLINE disable due to errata; please update microcode to version 0x20 or later.

Crap!

încearcă ultima Fedora.

#30
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

View Postadamsd, on 25 aprilie 2019 - 12:50, said:

Am incercat sa instalez ultima versiune 7.6, acu' nici nu-mi porneste installerul cum trebuie ca: Firmware Bug TSC_DEADLINE disable due to errata; please update microcode to version 0x20 or later.

Crap!
In locul tau as incerca netinstall, asa ai activate repositoriile cu actualizari by default, poate au ultima versiune de intel-ucode: : https://www.if-not-t...tinstall-guide/
Bonus, poti alege interfata grafica instalata, deci pui KDE direct, nu Gnome.

Edited by shogun1, 25 April 2019 - 13:54.


#31
blue-line

blue-line

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 13.01.2010
Nu recomand KDE direct, adică KDE peste SDDM. Peste GDM e mult mai ok.
Cât despre microcode, caută şi un update de BIOS. Datorită acestui bug, spre surprinderea mea, am gasit update-uri de BIOS şi pentru MB-uri mai vechi de 10 ani.
Pe de altă parte, din câte am văzut, kernelul 4.x conţine update-ul de microcode direct în kernel (dacă foloseşti elrepo-kernel, ai să vezi).

#32
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

View Postblue-line, on 25 aprilie 2019 - 16:59, said:

Nu recomand KDE direct, adică KDE peste SDDM. Peste GDM e mult mai ok.
Păi Plasma 5 (KDE 5 cum ar veni) funcționează doar cu SDDM! În CentOS e vechea versiune de KDE, 4?

Edited by shogun1, 25 April 2019 - 18:15.
typo


#33
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019

View Postshogun1, on 25 aprilie 2019 - 17:48, said:

Păi Plasma 5 (KDE 5 cum ar veni) funcționează doar cu SDDM! În CentOS e vechia versiune de KDE, 4?
In centos 7 e plasma 4, cel putin varianta 7.2.

View Postblue-line, on 25 aprilie 2019 - 16:59, said:

Cât despre microcode, caută şi un update de BIOS. Datorită acestui bug, spre surprinderea mea, am gasit update-uri de BIOS şi pentru MB-uri mai vechi de 10 ani.
Pe de altă parte, din câte am văzut, kernelul 4.x conţine update-ul de microcode direct în kernel (dacă foloseşti elrepo-kernel, ai să vezi).
Hmm... incerc un 7.5 mai intai... am cautat update din ala sa-l fac din windows, dar n-am gasit pt. windows 7... bine, eu nici n-am drivere oficiale pt. 7, dar l-am instalat eu cumva.. sa vad din bios ce optiuni sunt..

#34
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019

View PostMembruAnonim, on 20 aprilie 2019 - 12:13, said:

5. Click dreapta si ai o mare optiune cu list folders first sau in optiuni same shit. Nu stiu in nautilus unde e exact insa in PCmanFM parca asa functioneaza. In dolphin o faci din setari, in thunar cred ca e la fel ca in PCmanFM whatever nu folosesc XFCE, LXDE / LXQT, pitic. Doar KDE si i3-wm.
Gresit complet. Trebuie mai intai sa descarci o aplicatie numite dconf-editor, dupa aia acolo mergi la org/gnome/preferences

View PostMembruAnonim, on 20 aprilie 2019 - 12:13, said:

6. In plasma ai dat cu  mucii in fasole, system settings, input something, touchpad, tab no3, disable touchpad when external device is plugin. In primul tab ai posibilitatea sa ii dai on sau off. Apply si cam aste e tot. In pitic ai un fel de control center daca nu ma insel pe unde poti face aceleasi lucruri.
Reinstalat cu plasma. Cand zic o chestie, stiu ce zic.

[ https://i.imgur.com/SAipqQz.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Eh, iata cine da cu mucii-n fasole!

Eu zic ca exista probleme de compatibilitati hardware, voi nu si nu. Desi astea ar cam trebui sa fie cunostine elementare.

#35
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
În KDE, nu-ți vede touchpadul, trebuie instalat driverul. Acum (în Plasma 5) este libinput, dar în KDE 4 era pachetul synaptics.
xinput list

ce output îți dă?

#36
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postadamsd, on 22 mai 2019 - 16:19, said:

Eh, iata cine da cu mucii-n fasole!
Tu. Daca iti pun poza aici promiti sa recunosti ca nu te pricepi?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate