Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...
 Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id

DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana
 Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...

Radio Bucur 1

Sfaturi boiler pana la bransament...
 Creare site gen OLX / Autovit

Imagini gratuit sau contra cost i...

Fisuri beton de egalizare

Reincepe mineritul in UE
 

CentOS 7 + Gnome 3 = diverse probleme

- - - - -
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#37
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019

 MembruAnonim, on 22 mai 2019 - 20:47, said:

Tu. Daca iti pun poza aici promiti sa recunosti ca nu te pricepi?
Ce zici tu acolo, ca vrei sa-ti folosesti propriul laptop sau masina virtuala cu touch compatibil, pt. a arata ca EU nu ma pricep pe laptopul MEU, si ca incompatibilitatea hardware de care vorbesc e fake? :D asta e deja intoxicatie de la muci cu fasole...

#38
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Rugamintea mea e sa va concentrati la subiect, lasati contrele...

@adamsd: ai instalat driverul de care ziceam? Tu ignori chestiile elementare, actualizari, instalari drivere, samd. OK, sunt anumite probleme, incompatibilitati, nu neaga nimeni, dar nu cred ca e cazul acum!

#39
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
exact ce spuneam, probleme peste probleme peste probleme ... ba cu dependintele, ba mama naibii...

1. ma chinui sa instalez un dictionar longman(ldoce5) pentru care am si versiune de linux dar ma lovesc de probleme cu diverse dependinte(programul pare ca a fost facut pentru 32 bit iar eu incerc sa-l pun pe 64, dar pare ca nu doar asta e problema),,
mi-a cerut mai intai nu stiu ce libc ... rezolvat cu yum install glibc.i686 ... dupa eroare ceva cu gtk 1.0 .. rezolvat si aia cu gtk2.i686 ...

ultima mizerie pe care nu pot sa o rezolv: ./ldoce5-bin: error while loading shared libraries: libpangox-1.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

am sapat ceva pe net si am gasit sa incerc asta: yum install pangox-compat pangox-compat-devel
a instalat ceva dar degeaba, niciun efect... mai gasesc ceva cu un repository mai vechi epel dar nu mergea link-ul...

idei?

2. pointer/cursor de mouse standard e negru si se vede greu pe un monitor extern de la distanta... dau sa caut sa schimb, in system settings, worksapce appearance, cursor theme.. singurul instalat e adwaita cu negru ... dau pe get new theme... eroare: Loading of providers from file: blabla.kde.org.blabla failed ... WHY? ok ... am optiune install from file... evident sap netul sa descarc ceva files, abia am gasit doua, multe mi-au dat eroare... iar in chrome tot nu funct. corect, pe link-uri imi apare "mana" neagra in loc de alba (o sa ziceti ca-i vina chrome si poate o fi, dar de ce toate mizeriile astea se intampla pe linux si nu pe windows sau mac?)

edit: legat de synaptics, yum install synaptics imi da: Package xorg-x11-drv-synaptics-1.9.0-2.el7.x86_64 already installed and latest version
evident tot "device not found" si optiuni greyed out in touchpad settings

 shogun1, on 23 mai 2019 - 06:50, said:

Tu ignori chestiile elementare, actualizari, instalari drivere, samd.  
Dupa cum vezi eu NU ignor nimic, ce e de instalat instalez(mai ales daca stiu ca trebuie instalat), iar cu updaturile DOAR daca rezulta ca e necesar, caci sunt DEJA ARS cu ele! Cel mai simplu mod de ati freca un linux functional e sa-ti faci update-uri la lucrurile care iti functioneaza - am patit-o de cateva ori pana acum si cu Ubuntu si cu mint si cu centos!

Edited by adamsd, 02 June 2019 - 09:16.


#40
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
incerc sa instalez o chesti numita peek pt. captura gif de ecran ... bag repoul si yum install si ... dau sa execut (cu root):

peek:21331): GLib-GIO-CRITICAL **: 11:00:07.820: g_dbus_proxy_new_sync: assertion 'G_IS_DBUS_CONNECTION (connection)' failed
Error: Failed to open file “/root/.config/gtk-3.0/settings.ini”: No such file or directory
(peek:21331): GLib-GIO-ERROR **: 11:00:07.994: Settings schema 'com.uploadedlobster.peek' is not installed

fara root nu-mi apare prima treaba cu "critical" dar restul apare...

Edited by _-_, 02 June 2019 - 10:55.
Exces de emoticoni si limbaj cu caracter emfatic.


#41
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
iar a crapat saracia la restart... oh no, something has happened&crap ... cu chiu cu vai am reusit sa intru in rescue mode cu niste comenzi stupide, ca automat nu stie ... cred ca de la instalarea gtk2 cumva mi-a instalat si gnome display manager si l-a bagat in loc de kde(sau nu stiu, asta am crezut eu) ... am reusit sa-l dezactivez cu systemctl disable gdm, insa nu am reusit sa activez kdm , zice ca nu-l gaseste ... acum imi booteaza in consola ... si am problema si de la network manager(sau poate de acolo e toata problema, nu-mi dau seama) ...
[ https://i.imgur.com/8SJe3F6.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://i.imgur.com/0kGs5MY.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

daca dau startx din rescue mode imi intra in kde, dar n-am wi-fi si alte chestii(nu stiu daca nu incarca driverele sau ce se intampla)

Edited by adamsd, 04 June 2019 - 12:06.


#42
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Vrei sa zici SDDM, KDM e relicva in clipa de fata, nu mai este dezvoltat (ceva minti idioate au decis ca e prea greu sa il dezvolte in continuare si au ales sa vina cu alt BS numit SDDM).

echo $XDG_DATA_DIRS

Ce zice? indica si catre /root/.config/ sau mai bine zis ~/.config/?
I-a si baga un ochi:
https://github.com/phw/peek/issues/238



#43
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
reistalat dracovenia, acum nu-mi merge VLC cum trebuie... mai mult ca sigur ceva dependinte bulite ... o iau razna total... acu' i-am dat un yum update complet, vad ce se intampla, dar am o presimtire nasoala...

#44
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
update-ul mi-a reparat vlc-ul intr-un final(in windows n-am avut absolut niciodata astfel de probleme si folosesc VLC de +15 ani)

acum ma chinui sa instalez un calculator (matematic) normal la cap caci ala standard e o porcarie aberanta... caut pe net si gasesc qalculate ca ar fi bun... dau yum install qalculate... imi instaleaza, dar nu gasesc nimic instalat cu interfata grafica... dupa vreo doua comenzi gasesc o porcarie pentru linia de comanda... pai cum pana mea vine asta? sap netul ... totul e varza, fragmentat si superfragmentat, idiotii care se ocupa de o parte din cod, binaries le lasa pentru altii, interfata grafica pentru altii, samd... nebunie tipica linux! :puke: cred ca bag gnome calculator ca era ok...

#45
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019

Quote

cred ca bag gnome calculator ca era ok...
ok pe naiba, ca ii lipseste spre exemplu functie de memorie.. iar prostia de kcal are memorie dar nu-ti afiseaza ce ai introdus cu exceptia numerelor curente sau rezultatelor... dar asa-s cam toate in linux, mereu lipseste ceva, mereu nu functioneaza cum trebuie ceva...

#46
blue-line

blue-line

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 13.01.2010
Mai ai opţiunea să iei galculator de pe un Fedora şi să ţi-l recompilezi pentru CentOS (rpmbuild --rebuild <pachet>.src.rpm). Eu aşa fac când vreau un anumit pachet.

#47
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
o iau razna... ma chinui sa execut un script la start-up cu systemd care sa-mi dezactiveze automat touchpad-ul ... comanda e simpla: xinput disable 14 - pus intr-un fisier touchpadoff.sh

am creat un fisier rezolutie.service cu urm. continut:

[Unit]
Description=
After=network.target

[Service]
Type=simple
ExecStart=/bin/bash /home/xulescu/touchpadoff.sh
Restart=on-failure

[Install]
WantedBy=multi-user.target


touchpadoff.sh e:
xinput disable 14
exit 0


inainte sa pun acel exit 0 dadea o eroare:
systemd can't run script (code=exited, status=1/FAILURE)

si am gasit pe net despre excel exit 0, dar s-ar putea sa fie o greseala care de fapt ascunde eroarea reala

cand ii dau:
[root@192-168-0-100 xulescu]# systemctl status rezolutie.service -l

imi da:


Quote

● rezolutie.service
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/rezolutie.service; enabled; vendor preset: disabled)
   Active: inactive (dead) since Sun 2019-06-09 17:16:08 EEST; 1min 24s ago
  Process: 5200 ExecStart=/bin/bash /home/xulescu/touchpadoff.sh (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 5200 (code=exited, status=0/SUCCESS)
Jun 09 17:16:08 localhost.localdomain systemd[1]: Started rezolutie.service.
Jun 09 17:16:08 localhost.localdomain bash[5200]: Unable to connect to X server
dar nu dezactiveaza touch-ul...

evident daca iau linia de mai sus de la execstart si o execut eu in linia de comanda, functioneaza ok si dezactiveaza touch-ul:

[root@192-168-0-100 xulescu]# /bin/bash /home/xulescu/touchpadoff.sh

WTF is wrong?

si care e treaba cu: bash[5200]: Unable to connect to X server ... ce x server ii trebuie?
------------------------------------
LE:

am mutat touchpadoff.sh in /usr/bin  .... degeaba ...

daca scot acel exit 0 imi da eroarea asta:

rezolutie.service
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/rezolutie.service; enabled; vendor preset: disabled)
   Active: failed (Result: start-limit) since Sun 2019-06-09 17:59:21 EEST; 2s ago
  Process: 17544 ExecStart=/bin/bash /usr/bin/touchpadoff.sh (code=exited, status=1/FAILURE)
M
ain PID: 17544 (code=exited, status=1/FAILURE)
Jun 09 17:59:21 192-168-0-100.rdsnet.ro systemd[1]: Unit rezolutie.service entered failed state.
Jun 09 17:59:21 192-168-0-100.rdsnet.ro systemd[1]: rezolutie.service failed.
Jun 09 17:59:21 192-168-0-100.rdsnet.ro systemd[1]: rezolutie.service holdoff time over, scheduling restart.
Jun 09 17:59:21 192-168-0-100.rdsnet.ro systemd[1]: Stopped rezolutie.service.
Jun 09 17:59:21 192-168-0-100.rdsnet.ro systemd[1]: start request repeated too quickly for rezolutie.service
Jun 09 17:59:21 192-168-0-100.rdsnet.ro systemd[1]: Failed to start rezolutie.service.
Jun 09 17:59:21 192-168-0-100.rdsnet.ro systemd[1]: Unit rezolutie.service entered failed state.
Jun 09 17:59:21 192-168-0-100.rdsnet.ro systemd[1]: rezolutie.service failed.

... un "script" cu o amarata de comanda care functioneaza perfect din linia de comanda... incep sa cred ca are ceva de face cu acel x server ... dar de ce-ar avea? si e pus dupa serviciul de networking, adica ma gandesc ca ar trebui sa mearga...

Edited by adamsd, 09 June 2019 - 17:03.


#48
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
Initial voiam sa pun ceva pt. schimbat rezolutia la un monitor extern, dar am zis ca-i mai simplu cu comanda de touchpad... ok am incercat cu comenzile pt. schimbat rezolutie monitor extern, trei linii de comenzi xrandr ... exact aceeasi eroare!

#49
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
xrandr si xinput sunt pentru X e clar ca nu au cum sa functioneze fara X pornit.

Folosesti SDDM? Parca in configul lui am vazut ca poti specifica sa ruleze ceva comenzi dupa ce porneste SDDM-ul astfel incat server-ul X sa fie pornit cand le rulezi. Sau modifici unit-urile alea de systemd sa ruleze dupa display-manager.service astfel te asiguri ca X-ul e pornit.

Edited by MembruAnonim, 09 June 2019 - 17:34.


#50
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
Si acel After=network.target nu e conectarea la retea(internet)??? Ca aia se intampla binisor dupa ce e xserver pornit.

de fapt nu-mi merge cu xserver pornit cand dau logat in mod grafic din linia de comanda: systemctl start rezolutie.service .. imi da exact aceeasi eroare!

nu stiu ce folosesc(si nu stiu cum sa aflu), dar cum am zis, nu merge cand sunt logat in mod grafic si dau manual start..

Edited by adamsd, 09 June 2019 - 17:36.


#51
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009

 adamsd, on 09 iunie 2019 - 17:33, said:

Si acel After=network.target nu e conectarea la retea(internet)??? Ca aia se intampla binisor dupa ce e xserver pornit.
Te conectezi la internet înainte de pornirea (eventuală, nu obligatorie) a interfeței grafice.

Fără supărare, te întreb iar, de ce CentOS? CentOS e pentru servere, nu pentru laptop, întâmpini tot genul de probleme, în plus nu sunt pe aici decât 2-3 useri care se pricep...
Ai probleme care nu apar pe distribuții dedicate desktopului/ laptopului!

#52
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
mesaje:

Job for rezolutie.service failed because start of the service was attempted too often. See "systemctl status rezolutie.service" and "journalctl -xe" for details.
To force a start use "systemctl reset-failed rezolutie.service" followed by "systemctl start rezolutie.service" again.

 shogun1, on 09 iunie 2019 - 17:36, said:

Te conectezi la internet înainte de pornirea (eventuală, nu obligatorie) a interfeței grafice.
Nope! Vad eu cand se conecteaza! Dupa cum am zis, nu asta e problema, nici cu comanda manuala logat deja in mod grafic nu merge.

#53
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Reteaua se ridica inainte de X garantat. E printre primele servicii care pornesc pentru ca mai apoi porneste ipset, daca folosesti, apoi iptables si ip6tables sau nftables. Ultimul care porneste este display-manager care porneste DM-ul care porneste X-ul. Vezi ca ai retea chiar daca iti crapa DM-ul la boot. Intri in consola si ai internet.

#54
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019

 shogun1, on 09 iunie 2019 - 17:36, said:

ără supărare, te întreb iar, de ce CentOS? CentOS e pentru servere, nu pentru laptop, întâmpini tot genul de probleme, în plus nu sunt pe aici decât 2-3 useri care se pricep...
Ai probleme care nu apar pe distribuții dedicate desktopului/ laptopului!
Ca sa invat cum se foloseste cat mai bine, in caz ca imi va trebui vreodata(la job se fac deployment-uri java predominant pe rhel/centos), si am zis ca impusc doi iepuri folosind-ul ca si desktop in acelasi timp cu invatatul, dar vad ca numai belele...

 MembruAnonim, on 09 iunie 2019 - 17:45, said:

Reteaua se ridica inainte de X garantat. E printre primele servicii care pornesc pentru ca mai apoi porneste ipset, daca folosesti, apoi iptables si ip6tables sau nftables. Ultimul care porneste este display-manager care porneste DM-ul care porneste X-ul. Vezi ca ai retea chiar daca iti crapa DM-ul la boot. Intri in consola si ai internet.

 shogun1, on 09 iunie 2019 - 17:36, said:

Te conectezi la internet înainte de pornirea (eventuală, nu obligatorie) a interfeței grafice.
Se prea poate ca aveti dreptate. Ce vad eu in mod grafic am impresia ca e doar o componenta grafica, insa serviciul e deja pornit... probabil altceva trebuie facut..

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate