Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
NOI TESTE RO-ALERT! Daca prim...

Solutie wireless sau poate wire

Cum aflu in ce tara se afla o anu...

Cum scap de plata TVA-ului?
 alcool etilic vs droguri ilegale

WST - numar de inmatriculare

Schimbare Yala aplicata ciudata

Placa de baza pentru combo 3700x ...
 Pachet la penitenciar

Splitter tv - diferenta dintre fr...

Receptoare second-hand?

Conectare masina de spalat vase l...
 Fast & Furious Presents: Hobb...

probleme care se pot inrautati

Apartament cu modificari - releveu?

Viteza upload 4G
 

Forțare Windows 10 Boot Manager să aleagă SSD-ul

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
goguxx2000

goguxx2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 24.09.2006
Salut,

Am următoarea problemă:

- am clonat Windows 10 pe un SSD nou

- L-am montat cu adaptor în locul unității DVD ROM

- În BIOS nu apare SSD-ul

- La boot-are dacă apăs F12 apare meniul de Boot Manager și pot alege SSD-ul, după care boot-ează bine mersi pe SSD

Problema este următoarea - cum fac să conving Boot Manager-ul să boot-eze automat pe SSD?

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 47,416
  • Înscris: 15.06.2004
1. Cand pui asa ceva la un laptop pui SSD-ul in locul HDD-ului si HDD-ul in locul unitatii optice.
2. Ai clonat corect SSD-ul ? Nu ar strica o poza din Disk manager.

Legat de pct1 - e mai rapid SSD-ul in locul HDD-ului. De obicei ptr unitatea optica portul SATA e doar SATA 2 cel mult.

#3
goguxx2000

goguxx2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 24.09.2006
Știu asta :)

Dar nu vreau să desfac laptop-ul...e cel de serviciu și este-n garanție.

Asta ar fi ultima soluție să fac rocada între ele...m-am gândit la asta da pierd garanția.

De clonat e clonat sigur bine pt că merge absolut fără nici o problemă...și este clar mai rapid ca HDD-ul, chiar și pe SATA II.
Cu Disk Manager m-am asigurat că sunt cu boot-ul pe SSD Posted Image

#4
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,279
  • Înscris: 01.01.2008
Pe hard-disk mai este tot windows 10? În msconfig, la boot paths, ce apare?

#5
goguxx2000

goguxx2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 24.09.2006
Da și pe HDD a rămas Windows-ul.

Dacă nu apăs F12 la boot-are se duce automat pe HDD și pornește de acolo.

În Msconfig apare doar

Windows 10(C:\WINDOWS) : Current OS; Default OS

#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 47,416
  • Înscris: 15.06.2004
Pai nu in windows trebuie sa faci setarile ci in BIOS. Sa pui SSD-ul ca mediu de bootare - daca e posibil.
Daca e un BIOS foarte simplist setarile sunt limitate.

#7
goguxx2000

goguxx2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 24.09.2006
Păi am scris că nu-mi apare în BIOS...că dacă apărea era simplă treabă Posted Image

Laptop-ul este un ACER Aspire E15 E5-574-52RH.

BIOS-ul e destul de simplist.

Print screen din Disk Manager. SSD-ul e drive C.

Attached Files


Edited by goguxx2000, 16 April 2019 - 08:48.


#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 47,416
  • Înscris: 15.06.2004
Pare a fi corect facut.
Doar ca daca BIOS-ul tau nu permite boot decat de pe HDD0 nu ai ce face. Singura solutie ramane mutarea SSD-ului in locul HDD-ului - care ai zis ca nu o poti face.

#9
goguxx2000

goguxx2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 24.09.2006
Am rezolvat! Posted Image

Am rulat aplicația BOOTICEx64_2016.06.17_v1.3.4.0 și la tab-UEFI la edit Boot Entries am pus ca primă opțiune de boot-are Windows Boot Manager ce puncta SSD-ul.

Default era Windows Boot Manager ce pointa către HDD.

#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 47,416
  • Înscris: 15.06.2004
Daca ai modificat cu un soft cel mai probabil booteaza acum de pe sectorul de boot al HDD-ului cu retrimitere la SSD.
Daca scoti SSD-ul e posibil sa nu mai booteze deloc.

#11
goguxx2000

goguxx2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 24.09.2006
Nu am de gând să-l scot Posted Image ca să testez.

Da am boot-at și cu F12 am ales HDD-ul și s-a dus pe el...

#12
laur3ooo

laur3ooo

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 11.11.2006
In unele BIOS-uri daca schimbi ODD-ul cu altceva sata, tot ca unitate optica apare in descriere. Ai incercat sa setezi ODD-ul ca primul dispozitiv in lista de boot?
Am un Toshiba L850 pe post de subiect de experimente si stiu sigur ca asa apare in UEFI/BIOS cu care vine placa de baza, chiar si dupa un upgrade de firmware. Am avut SSD in locul unitatii optice si HDD la locul lui, dar si invers, si dispozitivul conectat in slot-ul de 2.5 aparea cu descrierea corecta, iar cel cu adaptor aparea ca ODD.
Sistemul de operare il detecta corect, si daca avea un bootloader (functional, bineinteles) pe el, nu erau probleme daca vroiam sa bootez de pe el, in afara de numele care aparea in BIOS.
Dar am avut de a face cu destule interfete BIOS ca sa-mi dau seama ca din lipsa de spatiu si/sau interes, o gramada din ele sunt create alandala.

Edited by laur3ooo, 21 April 2019 - 16:22.


#13
goguxx2000

goguxx2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 24.09.2006
E clar o "scăpare" a BIOS-ului.

Am schimbat și la laptop-ul soției în weekend (are un Lenovo) și a fost foarte simplu - apare în BIOS ca Windows Boot Manager (SSD Patriot Burst), l-am pus pe prima poziție și gata Posted Image

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate