Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Sera de la Brazi, de la plantat la recoltat
Last Updated: Apr 17 2024 20:34, Started by
corsica
, Feb 26 2019 21:45
·
51
#487
Posted 06 April 2021 - 07:23
danr, on 05 aprilie 2021 - 22:24, said:
o sa le conduci pe doua brate ? Ridichi la ghiveci cultiv de ani buni, de fapt și salată. Ca substrat folosesc mranita și pământ de pădure, exact ca la răsaduri. Sămânța o pun în ghiveci de 85 mm, la adâncimea de 10 mm și primește doar apă și Cropmax. E vorba de Escala F1. |
#488
Posted 06 April 2021 - 09:27
Foarte interesant. Voi incerca si eu. Iar salata de care cultivi si in ce fel de ghivecel? Merci de raspunsuri
Edited by gabiroa, 06 April 2021 - 09:39. |
#489
Posted 06 April 2021 - 10:25
Același ghiveci, dar nu strică dacă este mai mare. Rădăcinile salatei trec prin fundul ghiveciului și intra în pământul din seră.
În primăvară lui 2017 așa am cultivat în seră, a fost prima recoltă obținută. |
#490
Posted 10 April 2021 - 05:46
Am început marea copilire, conducerea pe două brațe și ruperea primilor ardei.
Ultimele nopți au fost cu temperaturi negative dar am trecut cu bine. Attached Files |
#491
Posted 29 April 2021 - 19:57
Multumesc mult Corsica pentru seminte. Astazi au ajuns la locul lor. Abia astept prima salata. Spor tuturor
|
#492
Posted 30 April 2021 - 10:55
gabiroa, on 06 aprilie 2021 - 09:27, said:
Foarte interesant. Voi incerca si eu. Iar salata de care cultivi si in ce fel de ghivecel? Merci de raspunsuri |
#493
Posted 30 April 2021 - 20:25
Astăzi au fost 24 gr. C iar în seră am reușit să mențin 29, cu aerisirea la coama deschisă la maxim. La noapte se anunță 10 gr, apoi 13, 14, etc. Aerisirea va rămâne deschisă cca. 10% și pe perioada nopții, plantele sunt destul de mari.
Attached Files |
#494
Posted 30 April 2021 - 21:16
in ce stadiu mai esti cun plantele in sera?
plantezi in gradina ? |
#495
Posted 30 April 2021 - 21:47
În seră, tomatele au legat la rodul unu și încep a inflori la rodul 4. Merg cu polenizarea din anii trecuți, metoda bondarul. Ardeii i-am copilit, am rupt primele fructe și i-am condus pe două brațe, încă nu i-am palisat, mă încurcă răsadurile rămase spre vânzare după sărbători.
În grădină voi planta mâine tomatele și dovleceii, pentru vinete și ardei e prea frig, reperul e înflorirea salcâmului. |
#496
Posted 01 May 2021 - 12:41
pai, mai pune si tu poze cand ai timp, mai vedem si noi ceva....., mai schimbam o idee, mai aflam ceva
am plantat si eu in gradina azi vreo 100 fire de rosii, big beef f1, ghittia, unibac in rest, in sera am vreo 70 de fire de big beef f1 si ghittia, plus rasadurile de ardei, vinete, pepene, tucchini, castraveti, ardei iute, morcov, ceapa, patrunjel, toare rasadurile facute de mine, inclusiv alea din sera crescute la led pentru toate am pregatit biloane cu folie de mulcire neagra si banda de picurare, inclusiv pt morcov si ceapa rasad pe care o sa le pun prin folie cu plantatorul mai am in gradina ceva salata si ridichi, abia se formeaza... in sera la big beef deja am buchetul doi inflorit, sa vedem cand leaga in gradina am mers pe feritilizare de baza cu gunoi de pasare de la gainille mele, si approx. 50gr italpollina la radacina la plantare in sera am avut fertilizare de baza cu italpollina, apoi dupa plantare de trei ori npk echilibrat kristalon verde 1 gr/planta - a fost foarte frig, plantele sufereau si am zis sa le scot din mizerie au mai primit: fungicid - cupru - champ - acceptat in organic cropmax - organic bor organic cropmax + trainer - organic se pregateste calciu organic ulterior doar ingrasamant organic furia - pt potasiu Attached FilesEdited by danr, 01 May 2021 - 12:44. |
|
#497
Posted 01 May 2021 - 12:44
Bine ca mi`ai adus aminte, sa bag si eu un butoi cu gainat de gaina la fermentare ca am uitat complet si e cel mai tare ingrasamant posibil cu efecte imediate!
|
#498
Posted 01 May 2021 - 21:44
danr, on 01 mai 2021 - 12:41, said:
pai, mai pune si tu poze cand ai timp, mai vedem si noi ceva....., mai schimbam o idee, mai aflam ceva Am fost si inca sunt foarte ocupat cu rasadurile. A fost o primavara capricioasa, suntem cu cca. doua saptamani intarziati la plantare, dar o rezolvam noi si pe asta. Astazi am reusit sa plantez tomatele si dovleceii in gradina socrilor si am montat plasa de umbrire, mai mult anti-grindina. In sera sunt cu lucrarile la zi, palisat, copilit, sapat, etc. Astept sa termin si cu vanzarea rasadurilor de ardei si vinete sa pot palisa ardeii. Sunt putin ingrijorat ca nu prea mai gasesc urzica in padurea de unde ma aprovizionam pentru a face macerat, poate gasesc alta sursa. Cateva poze proaspat developate: Attached Files |
#499
Posted 02 May 2021 - 14:01
Nu mi s-a părut a fi o primăvară capricioasă raportat la ultimile primăveri. As zice că e una normala ,posibil datorat si faptului că anul trecut cu carantina am mai lăsat natura sa răsufle in voie ,și cel mai probabil vom avea parte în viitorul apropiat de o vreme mai normala. Raportat la celelalte primăveri întradevăr e cu 4-5 zile întârziere. Am comparat cu pozele făcute în ceilalți ani.
|
#500
Posted 02 May 2021 - 14:39
roman_roman, on 02 mai 2021 - 14:01, said:
Nu mi s-a părut a fi o primăvară capricioasă raportat la ultimile primăveri. As zice că e una normala ,posibil datorat si faptului că anul trecut cu carantina am mai lăsat natura sa răsufle in voie ,și cel mai probabil vom avea parte în viitorul apropiat de o vreme mai normala. Raportat la celelalte primăveri întradevăr e cu 4-5 zile întârziere. Am comparat cu pozele făcute în ceilalți ani. Ai observat foarte, foarte greșit. Acum posibil sa fie 5 zile, peste o luna poate va fi "înainte" cu 5 zile, ceea ce nu face perioada de 6 luni sa fie deloc normala.. Mulți dintre noi ne raportam la mult mai multe lucruri pt ca avem și alte culturi activități... Cultura mare sau livezi sau cultura de legume și răsaduri șamd... Abia când le coroborezi și compari cu 3xperienta altor ani poți da verdicte. Ca idee, pomii anul asta au pornit mai repede pt ca iarna a fost blândă, dar după por ire au evoluat extrem de lent... Frână. Cais și vișin și par inflorit în același timp nu e deloc obișnuit... Soiuri dintr-o specie care normal infloresc la 7-10 zile distanta sa înflorească simultan nu e normal.. Și tot felul de asemenea anomalii... Mulți din zona asta agricola spun ca e anul dracului,lucru cu care nici cu ala nu prea sunt de acord dar cert este ca nu e deloc asa un an normal... Devine normal dintr-un singur punct de vedere, al faptului ca în general ultimii 5 ani ca să nu zic 10, sezoanele au avut aproape mereu abateri de la normal... Faptul ca trăim în anormalitate, diferita sau nu de la an la an în ultimii 5g10, nu înseamnă că e... Normal... Nu, înseamnă că normalitatea ultimilor zeci de ani s-a dus dracu și totul e greu predictibil... În agricultura, prin natura lucrurilor o zona definita de factorul impredictibil al vremii, a devenit extrem de greu de lucrat... Acum 10 zile dacă ma intrebai dacă pot planta roșiile, în sar nu afara, ziceam sa mai aștepți nițel... Maine și poimâine plante, concomitent în solar și afara și nu doar roșiile ci și ardeiul.... În 4 zile deja de la asa și asa plantarea în solar a devenit ceva ce trebuia făcut deja și probabil ca pana mâine sau poimâine când o voi termina 3 deja târziu.... Deci nu 3 deloc ok anul asta, groaznic nu e, sănătoși sa fim, dar ok în niciun caz. |
#501
Posted 02 May 2021 - 16:22
Vreme-clima normala normala nu prea o sa mai avem din simplu motiv că lumea o deranjează și nici nu exista perspective în viitorul apropiat de a mai avea la normalitatea pe care o aveam acum câțiva zeci de ani când lumea se mai urca într-o căruță - bicicleta sau chiar pe jos.
Apropo de lucrul asta. Văzusem zilele trecute un reportaj de la americani privind schimbarea mijloacelor de transport de la combustibil la energie electrică . Culmea că americanul nu dorește aceasta schimbare din simplu motiv că se pierd locuri de munca. Așa că concluzia ar fi - mai bine poluam fara număr dar sa avem ce pune in farfurie. |
|
#502
Posted 02 May 2021 - 18:42
corsica, daca ai timp si chef, imi spui si mie, te rog, pe ce tehnologie ai mers/mergi anul asta: fertilizare baza, ingrasaminte, tratamente.
multumesc Edited by danr, 02 May 2021 - 18:43. |
#503
Posted 02 May 2021 - 21:04
Stii ca am facut o analiza de sol si am primit o schema de fertilizare doar pentru tomate, insa nu o respect.
Ca si fertilizare de baza am bagat in toamna vreo 20 de roabe de mranita de 3 ani de la iepuri si pasari, am aratat aici. La plantare au primit un tratament cu topsin si apoi doua fertilizari cu 15-30-15, la interval de doua saptamani, cate un gram/planta. Tot la doua saptamani au primit 14-11-25, iar zilele trecute, inainte de a bilona am imprastiat Orgevit. Cropmax au primit de doua ori pana acum, au doua luni de la plantare. Voi continua fertilizarea cu 24-8-16 cand vor incepe sa lege mai bine si apoi, la coacere, cu 10-5-26 si potasiu. Pana acum nu am facut niciun tratament, aerisesc la maxim, noaptea nu mai inchid, iar insectele, din cauza vremii reci de pana acum, inca nu au aparut. Mai sunt pregatit cu Borocal, Calciu, Magneziu, Atonik. In functie de evolutia culturii voi face modificari. Caut gainat de prepelita, am ceva promisiuni, si urzici... PS: cel mai mare pericol ramane totusi tuta absoluta, aici chiar sunt ingrijorat si ma tot documentez. |
#504
Posted 03 May 2021 - 21:26
Cum dai maceratul de urzici? Foliar sau la sol?
Cat de des? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users