Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Sony Xperia 1

- - - - -
  • Please log in to reply
129 replies to this topic

#73
t-balt

t-balt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,136
  • Înscris: 05.08.2005
Pai ce mai cauti pe sectiunea asta???

As intelege comentariul tau daca ar fi ceva constructiv, cu argumente serioase..

Dar tinand cont ca specificatiile is mai bune vs un xs sau in cel mai rau caz egale, iar performantele reale mai bune, vezi videoul de mai sus unde iphone xs ia bataie, iar la pret e mult sub un xs... Si am detinut si iphone in paralel cu android... Nimic wow la el, e doar o optiune, facea legea cand androidul era un soft prost optimizat, acuma nu mai e cazul.

Nu e sony Sf Graal, dar e un telefon premium cu specificatii de top pt 2019 si un pret similar cu al concurentei.

#74
omegaa

omegaa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 874
  • Înscris: 19.04.2011

View Postomegaa, on 22 iunie 2019 - 12:28, said:

Se pare ca am butonul de la camera infundat, de aia nu a mers de cand l-am luat si eu tot credeam ca e softul de vina. Abia zilele trecute am verificat butonul dupa ce am fost in magazine sa vad cum functioneaza unul normal. O sa ma duc la vodafone pentru garantie.
Îmi schimba butonul. Sper sa îl lipeascã bine, o sa-i fac testul de presiune oricum și dacã nu e ok nu semnez pentru primire. Prea mult timp nu mai au în orice caz, duminicã se împlinesc cele 15 zile

#75
emilian67

emilian67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 887
  • Înscris: 07.12.2013
Ma intereseaza acest telefon. Cum sta pe partea de conectivitate ? Multumesc.

#76
omegaa

omegaa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 874
  • Înscris: 19.04.2011

View Postomegaa, on 22 iunie 2019 - 12:28, said:

Se pare ca am butonul de la camera infundat, de aia nu a mers de cand l-am luat si eu tot credeam ca e softul de vina. Abia zilele trecute am verificat butonul dupa ce am fost in magazine sa vad cum functioneaza unul normal. O sa ma duc la vodafone pentru garantie.
A fost inlocuit cu un model nou. Toate bune si frumoase. Astazi l-am luat pe cel nou.

#77
emilian67

emilian67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 887
  • Înscris: 07.12.2013
Am luat acest telefon acum 2 zile dupa ce l am comparat cu telefonul baiatului meu (Huawei P 30 Pro). La capitolul poze Huawei sta mai bine, dar nu este o diferenta mare intre ele...Pozele facute in lumina buna-cam 90% din pozele facute de mine- sunt foarte apropiate ca si calitate. In conditii de iluminare slaba , Huawei este mult mai bun. Aici este cea mai mare diferenta intre ele ,calitatea pozelor facute in conditii de iluminare slaba. In rest...sunt identice din punct de vedere al performantelor. Cel putin asta am observat eu Un avantaj al telefonului Sony il reprezinta filmarea 4 K - Creator Mode. Aici Sony este in fata telefonului Huawei.Poti filma 4K minute bune si nu agata,nu se 'revolta' deloc. Iar calitatea filmarilor este una de exceptie. Peste Huawei.
Deci in functie de nevoile voastre, alegeti ce telefon doriti. Ambele modele sunt exceptionale. :)

#78
silviu03

silviu03

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,471
  • Înscris: 07.01.2011
Daca tot ai facut un versus,spune ne si despre display,fast charging,autonomie,etc 🙂

#79
emilian67

emilian67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 887
  • Înscris: 07.12.2013
Display- castigator detasat Sony. Culori naturale ,iluminare suficienta in soare. 4K -ul este cam degeaba la aceasta marime a ecranului, dar culorile redate sunt corecte. Fast charging....cam la fel. Nu sunt mari diferente cu mentiunea ca Sony nu are incarcare wireless. Autonomie ,castigator Huawei. E peste Sony destul de mult. Dar ,pe mine ma tine bateria -la Sony - o zi intreaga. Suficient pentru nevoile mele. Marele avantaj al telefonului Sony- din pct. meu de vedere - este designul....este cel mai "elegant" telefon pe care l am vazut. Arata muuult mai bine decat Huawei. Dar aceasta apreciere este  subiectiva, asa ca...hotarati singuri.  :)  Amandoua sunt telefoane f bune ,depinde doar de ce aveti nevoie mai mult....

#80
emilian67

emilian67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 887
  • Înscris: 07.12.2013
Revin cu o mica precizare. Azi am filmat cu amandoua telefoanele ,Huawei P 30 Pro si Sony Xperia 1.Am filmat 4 k ,30 fps , in conditii de iluminare buna si in conditii de iluminare mai slaba. Filmarile realizate cu Sony in modul Cinema Pro sunt exceptionale. De departe mai bune decat cele realizate cu Huawei. Si nu ma refer la cum se vad pe ecranul telefoanelor, ci cum arata aceste filmari afisate pe televizor. Filmarile realizate cu Sony Xperia 1 au culori naturale, corecte, imaginea este crisp , contrastul fiind de exceptie. Cele mai bune filmari vazute de mine, obtinute cu un telefon. Din pct meu de vedere , in acest moment, Sony nu are competitie la acest capitol. Nu stiu daca au fost "ajutate" si de faptul ca imaginile au fost proiectate pe 2 televizoare Sony (65 ZD9  si   49 XE 9005) , dar sa vazut "ochiometric" diferenta. :)

#81
Bebeluka

Bebeluka

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 983
  • Înscris: 28.07.2015
Sa fiu sincer,wireless charging n-o consider o "mare scofala". In primul rand,nu-l poti folosi cat timp este la incarcat in acest sistem(comparativ cu incarcarea "pe fir" unde poti folosi terminalul cat timp este conectat la cablul incarcare). In al doilea rand,incarcarea wireless vine cu un compromis. Device-ul ar fi devenit ceva mai gros din cauza bobinei/sistemului de incarcare wireless. In al treilea rand,riscul de incalzire al terminalului odata folosit acest sistem de incarcare. Toate doar pentru ca nu mai efectuezi "manevra"de conectare la cablul aferent pentru incarcare...Parere personala..Un moft.
Pana acum,la o luna si ceva de folosinta ma declar multumit.
Am fost doua momente ciudate. Unul cand,la un moment dat,terminalul n-a mai rapsun la nicio comanda. Nimic...Nici macar volum,. Dar a mers restartat prin comanda buton on/off si volum up simultan.
Al doilea moment in care,conectand castile wireless WH-1000XM3,acestea apareau conectate(inclusiv "asistentul"castilor semnala conectarea efectuata),dar continutul audio se auzea tot pe terminal,si nu pe casti. Am reconectat castile de vreo 4 ori.Acelasi rezultat. Am restartat terminalul(buton off si selectare  "restart"),si toate au revenit la normal,conectarea castilor efectuandu-se instant(ca de obicei) si functionand corect. Nicio eroare in sistem,nimic.
In rest,functioneaza ireprosabil.Acumulatorul "ma duce" de dimineata pana seara fara probleme. Seara il bag la incarcat tarziu(dupa orele 23) cu un 25% inca disponibil.

Edited by Bebeluka, 15 July 2019 - 06:44.


#82
emilian67

emilian67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 887
  • Înscris: 07.12.2013
Dupa o saptamana de folosit intens ,ma declar foarte multumit de acest telefon. Bateria tine o zi intreaga fara probleme ,il folosesc destul de intens la serviciu, iar la ora 8 seara ,dupa 10 ore mai am 30-25 %.Pana acum nu s a blocat, merge extrem de rapid ,dar toate telefoanele noi functioneaza la fel. Nu vom observa niciodata ca telefonul "X"  deschide o aplicatie mai repede cu 0.001 ms decat telefonul "Y"...Astea sunt povesti bune pentru marketing ,sau pentru cei mai naivi  care ,chiar cred ca  aceste diferente minuscule vor face vreo diferenta....In modul in care utilizam cu totii telefoanele, aceste mici diferente nu ajuta cu nimic in mod real. Din acest pct. de vedere, toate telefoanele de top sunt cam la fel. Mult mai important, dupa mine, este durabilitatea acestor device-uri.Din fericire , Sony a ales sa foloseasca  Corning Gorilla Glass 6  pe fata si pe spatele telefonului. Deocamdata este singurul producator care a adoptat aceasta noua tehnologie pe ambele fete Si avand in vedere ca Gorilla Glass 6 este de 2 ori mai rezistenta la socuri decat Gorilla Glass 5 , acest lucru nu poate decat sa ma bucure...Posted Image Nu sunt chiar asa de atent cu telefonul, asa ca e f. ok  pentru buzunarul meu...Posted Image

http://www.gadget.ro...orilla-glass-5/
http://www.smartprix...orilla-glass-5/

O alta imbunatatire mare este exactitatea GPS-ului. Pana acum, aveam probleme de localizare ,dar vad ca mai toti producatorii au imbunatatit acest lucru. Primii au fost cei de la Huawei , apoi Samsung cu Samsung 10 , si acum Sony.
In continuare sunt mai mult decat incantat de pozele facute in conditii de iluminare buna. Detalii multe, culori corecte, pozele arata fenomenal.....Aici nu e nici o diferenta fata de Huawei P 30 Pro. Nu sunt mare specialist, este doar parerea unui utilizator normal'
In concluzie, un telefon de exceptie , cu nimic mai prejos decat celelalte dispozitive de top,dar "subevaluat" la noi in mod inexplicabil...

#83
emilian67

emilian67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 887
  • Înscris: 07.12.2013
La aproape 1 luna de utilizare intensiva  a acestui telefon ma declar super multumit. Posted Image Bateria tine surprinzator de bine (acesta  a fost singurul aspect care m a ingrijorat putin la inceput ) , semnal GSM foarte bun in tot orasul ,  download wifi  peste 550 mbps constant , upload 570-600 mbps (abonament  RCS- RDS 1 Gb/s , router Asus AC RT 5300 ) , poze super in lumina buna , poze neasteptat de bune in conditii de iluminare redusa , filmare Cinema Pro super ok (totusi e loc de mai bine - cateodata stabilizarea pe 5 axe mai face figuri.... ) , Netflix-ul se vede excelent pe ecranul acestui telefon .Bluetooth Aptx HD - o facilitate absolut necesara mie - (ma conectez la  boxe Dynaudio Focus 20 XD si la un streamer  Node 2i care are si el Aptx HD) functioneaza impecabil ,fiind  sesizabila diferenta intre melodiile ascultate prin bluetooth fara Aptx HD si cele ascultate cu ajutorul acestei noi tehnologii. Ruleaza foarte rapid , ca orice telefon de top....Concluzia...nota 10...Posted Image
Aaaa...azi  l am scapat pe beton...de la 1-1,5 m...si nu a patit ABSOLUT NIMIC...Posted Image Buna treaba Gorilla Glass 6...Posted Image

Edited by emilian67, 07 August 2019 - 23:20.


#84
dani2013

dani2013

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 09.03.2013
sony xperia 1 este un flagship  cu performante foarte bune., dar cu o reclama inexistenta , cel putin la noi .
in schimb in zona asiatica e mult mai vizibil sony pe piata smartphone .
al meu este fabricat in thailanda si cumparat din singapore. ce sa zic eu am bagat notele9 in sertar si il utilizez pe 1 .chiar daca este mai lung este f bine proportionat si sta bine in mana. bateria ma tine o zi la modul meu de utilizare.iar cu stamina mode activat ajunge pana  la jumatatea celei de-a 2 zi....
pacat ca la noi se gaseste doar iphone samsung sau huawei....in zona asiatica sunt  multe modele  japoneze inexistente pe piata europeana.si nu ma refer la  chinezarii de subsol ....ci la nec /sharp /pantech...genul asta de branduri care nu prea ne spun noua nimic. si la preturi sub modelele de top de la noi...

Edited by dani2013, 24 September 2019 - 10:18.


#85
Cristy0007

Cristy0007

    FM forever

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,400
  • Înscris: 04.05.2017
Mi-a fost cam imposibil sa cred ca ma pot obisnui cu asa telefon lunguet, . Bine am folost 1 saptamana Xperia 10 , si dupa cateva incomoditati cu bagatu in buzunar si senzatia ciudata de a merge cu el pe strada , am renuntat.
Momentan folosesc din martie Xperia xz2 compact , care bineteles este premium fata de Xperia 10, dar ca format as prefera alternative asemanatoare de compacte, gen pixel 2 maxim.
Dar probabil noul Xperia 5 este mai rezonabil dar as tine telefonul asta doar pentru filme, Netflix etc, video in general, in rest e un cosmar daca nu esti gamer Posted Image .

Apreciez sony de multi ani, detin inca in uz pana vor ceda Xperia Z5c si z1C....  ma intrebam daca vor scoate unul compact dupa xperia 1....

Edited by Cristy0007, 27 September 2019 - 19:57.


#86
emilian67

emilian67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 887
  • Înscris: 07.12.2013

View PostCristy0007, on 27 septembrie 2019 - 19:57, said:

Mi-a fost cam imposibil sa cred ca ma pot obisnui cu asa telefon lunguet, . Bine am folost 1 saptamana Xperia 10 , si dupa cateva incomoditati cu bagatu in buzunar si senzatia ciudata de a merge cu el pe strada , am renuntat.
Momentan folosesc din martie Xperia xz2 compact , care bineteles este premium fata de Xperia 10, dar ca format as prefera alternative asemanatoare de compacte, gen pixel 2 maxim.
Dar probabil noul Xperia 5 este mai rezonabil dar as tine telefonul asta doar pentru filme, Netflix etc, video in general, in rest e un cosmar daca nu esti gamer Posted Image .

Apreciez sony de multi ani, detin inca in uz pana vor ceda Xperia Z5c si z1C....  ma intrebam daca vor scoate unul compact dupa xperia 1....

Pai Xperia 5 va fi varianta compacta...:)

#87
madutzu25

madutzu25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,414
  • Înscris: 07.10.2013
Sony Xperia 5 numai compact nu este, la 158mm :(

#88
cosminmares2020

cosminmares2020

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 04.07.2019
Vremea Xperia a cam apus.SONY,trebuie sa aiba decenta de a inchide divizia de telefoane mobile - smartphone-uri asa cum au facut si cu Sony Vayo.
Nu este de ei,sunt depasiti de competitori la toate capitolele.Asa cum au dato-n bara cu Vayo... asa sunt acum cu Xperia.
Din 2011 de cand s-au despartit de Ericsson,au pierdut foarte mult.Eu am si acum in sertar un Xperia Ray care functioneaza ireprosabil dar ce telefoane fabricau ei in 2011 si ce fabrica acum!
Asa cum APPLE au inchis divizia de routere wireless fiindca si-au dat seama ca le-o luase concurenta inainte (vezi MikroTik,Ubiquiti,Cisco). Apple fabricau routere scumpe si depasite DPDV hardware-software,cu functii de "aeropoarte"... lumea cerea de la ei ceva concret,ei o dadeau inainte cu "aeropoartele"... bine ca au avut bunul simt sa se retraga la timp! Asa as recomanda si celor de la Xperia... sa aiba decenta si sa inchida "mustaria" pana n-o dau intr-un esec lamentabil cum au facut-o cu Vayo!

#89
Bebeluka

Bebeluka

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 983
  • Înscris: 28.07.2015
Se pare ca Sony nu insista sa promoveze prea mult produsele in Europa. Nu stiu de ce.Sau acorda acestui aspect prea putina importanta.
Referitor la produsele Xperia....cum ca sunt depasiti de ceilalti competitori la toate capitolele sunt discutii de coltul blocului...
Daca imi poti explica tu mie de ce Xperia 1 este mai slab ca un Samsung S10 plus....
Efectul de turma,La fel si cu marul muscat.
Dar,ma bucur.
Doar ca,in cazul Sony,niciunul dintre terminalele lor NU au fost interzise pe avioane din motive de risc incediu/explozie cum a fost in cazul Note 4. Niciodata NU au fost probleme de securitate cum este cazul recent al terminalelor S10 si S10 plus( vezi cazul recent cu deblocarea prin amprenta ).

#90
emilian67

emilian67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 887
  • Înscris: 07.12.2013
De doua saptamani am si un Samsung Note 10 acasa. Cumparat  pt nevasta. Asa ca acum am putut sa fac o comparatie intre 3 telefoane bune : Sony Xperia 1 , Huawei P30 Pro si Samsung Note 10. Exact ce spuneam cateva posturi mai sus: fiecare dintre ele au plusuri si minusuri. Dar overall sunt la fel....Acum stau si ma intreb ... : de ce sa inchida Sony divizia de telefoane ???  In momentul de fata au un terminal foarte bun, care depaseste concurenta la anumite capitole....si este intrecut de concurenta la altele...terminal cu nimic mai prejos ca ,celelalte doua device-uri. Alegerea o face fiecare,in functie de necesitatile sale. Dar orice ar alege dintre aceste trei modele , nu va gresii. Sunt modele de top, foarte performante.
Asa ca enunturi de genul " Sony trebuie sa inchida divizia de telefoane", venite de pe malurile Dambovitei de la "marii specialisti " si aruncate pe forum cu pretentii de axiome ....nu au nici o valoare.

Edited by emilian67, 04 November 2019 - 22:00.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate