Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Ajutor pentru a face un control medical, tratament sau operatie in strainatate.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1
cleome

cleome

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 14.09.2008
Am 33 de ani si m-am imbolnavit prin 2012. Diagnostic prezumtiv un bloc de ramura la inima. In ultima vreme mi s-a agravat boala (abia daca mai pot sa scriu topicul asta). As vrea sa merg undeva in strainatate cat mai urgent pentru control, tratament sau chiar operatie daca e cazul deoarece in tara nu am cum sa ma duc pentru ca sunt individ vizat (targeted individual) am fost si amenintat de cateva ori in diferite moduri. Cardul european care oricum nu cred ca am ce face cu el il pot scoate de abia peste cateva luni cand implinesc 5 ani de asigurare. Am cerut ajutor atat in tara cat si in strainatate si nu am gasit. Caut pe cineva dispus sa ma ajute sau sa caute in numele meu un ONG sau pe cineva cu bani din tara sau din strainatate si asta cat mai repede.

#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

View Postcleome, on 14 februarie 2019 - 18:43, said:

deoarece in tara nu am cum sa ma duc pentru ca sunt individ vizat (targeted individual) am fost si amenintat de cateva ori in diferite moduri.
Dezvoltă asta te rog.

2. https://www.i-medic....-stang-si-drept

Din ce am citit aici se pare că se poate diagnostica cu siguranță relativ ușor - electrocardiogramă.
Pe care o poți face la o clinică privată.

Quote


DIAGNOSTIC:
Electrocardiograma
Electrocardiograma reprezinta inregistrarea activitatii electrice cardiace. Prin intermediul electrocardiogramei se poate materializa un traseu al impulsurilor electrice cardiace in urma inregistrarii sale cu electrozi de mici dimensiuni fixati la nivelul pieptului si conectati la un electrocardiograf.
Blocul de ramura poate imbraca mai multe forme in dependenta cu gradul de alterare a conducerii prin intermediul ramurii fasciculului Hiss:
Bloc de ramura complet, in cazul caruia durata intervalului undelor din complexul QRS este mai mare de 0,12 secunde pana la 0,18 secunde.
Bloc de ramura incomplet, in cazul caruia surata intervalului undelor din complexul QRS este mai mica de 0,12 secunde.
In cadrul traseului electrocardiografic, unda R este larga, are forma de " M " in precordialele stangi ( V5, V6 ).
Investigatiile utile determinarii cauzelor blocului de ramura constau in urmatoarele:
Ecocardiografia
Ecocardiografia se realizeaza cu ajutorul ultrasunetelor si permite obtinerea de imagini ale atriilor, ventriculelor, valvulelor si paricardului, foita regasita in jurul cordului. Ecocardiografia permite masurarea dimensiunilor compartimentelor cardiace, a fortei contractiilor miocardice, a grosimii peretilor cardiaci si a modului de functionare a valvulelor cardiace. Ecocardiografie este folosita cu scopul diagnosticarii tulburarilor valvulare, a infarctului miocardic, a cardiomiopatiilor sau a insuficientei cardiace.
Ecocardiografia de stress
In cursul efectuarii ecocardiografiei de stress, cu ajutorul ultrasunetelor se obtin imagini ale cordului in conditii de repaus si de efort fizic maximal. In conditiile in care cordul primeste un flux cantitativ normal de sange, toate segmetele de la nivelul ventriculului stang nu primesc cantitatea de sange necesara, in cazul cardiopatiei ischemice, in timpul desfasurarii de eforturi segmentul realizand o contractie mai scazuta in intensitate in raport cu restul cordului. Ecocardiografia de stress este utila pentru interpretarea testelor de efort.
Scintigrafia miocardica de perfuzie
In unele situatii, pacientilor li se administreaza pe cale intravenoasa o canitate mica de substanta radioactiva numita Thaliu dupa care se efectueaza " fotografii " ale activitatii cardiace inainte si dupa depunerea de efort. Investigatia este considerata sigura, singurele contraindicatii fiind exprimate pentru femeile insarcinate si pentru persoanele alergice la substanta radioactiva folosita, Thaliul. Scintigrafia miocardica de perfuzie faciliteaza vizualizarea fluxului de sange de la nivelul miocardului. Variatiile de concentratie sau absenta Thaliului in unele zone pot sa evidentieze portiunile afectate de ischemie de la nivelul cordului, care primesc o cantitatea insuficienta de sange.
Studiile electrofiziologice
Studiile electrofiziologice reprezinta investigatii mai complexe. O serie de sonde de foarte mici dimensiuni si prevazute cu electrozi sunt introduse intravenos la nivelul antebratului sau a piciorului fiind impinse pana la nivelul cordului. Sondele prevazute cu electrozi pot detecta portiunile de tesut muscular cardiac ce blocheaza transmiterea semnalelor electrice.
TRATAMENT:
Tratamentul recomandat este cel al bolilor cardiace primare, terapia blocului de ramura secundar nefiind, in general, necesara.
Aplicarea stimulatorului cardiac
In conditiile in care frecventa cardiaca este prea redusa sau pacientul este manifesta sincope, medicii specialist pot recomanda supunerea pacientului unor interventii chirurgicale de implantare a unui stimulator cardiac artificial denumit pacemaker. Stimulatorul cardiac artificial este constituit dintr-un generator de impulsuri de natura electrica care este conectat la un electrod sau la doi electrozi conductori inserati pe cale intravenoasa la nivelul compartimentelor cardiace sau la nivelul suprafetei exterioare a cordului. In cazul in care generatorul este aplicat la exteriorul corpului, este realizata o cardiostimulare temporara.
In conditiile unei stimulari cardiace permanente, generatorul de impulsuri electrice se pozitioneaza la nivelul unui buzunar efectuate subcutanat. Impulsurile electrice emise de generatoare sunt conduse la nivelul cordului prin intermediul unor catetere endovenoase pana la nivelul compartimentelor drepte cardiace sau prin intermediun unor electrozi epicardiaci implantati intramiocardic. Un stimulator cardiac artificial isi poate intrerupe activitatea in conditiile prezentei unui ritm cardiac spontan, avitandu-se in acest fel competitia dintre activitatea cardiaca spontana si activitatea cardiaca initiata de generatoarele de impulsuri electrice. Practic, in cazul bolnavilor carora li s-au aplicat stimulatoare cardiace artificiale, pacemakerul intervine in caz de nevoie prin emiterea de socuri electrice adigurand mentinerea frecventei cardiace asemanator cu cea normala.
Strategiile care si-au dovedit eficienta in prevenirea instalarii blocurilor de ramura sunt bazate pe masuri profilactice pentru bolile cardiace:
Renuntarea la fumat.
Adoptarea si respectarea unui regim alimentar sanatos, evitarea alimentelor cu un continut bogat in grasimi saturate si in sodiu sau sare cu scopul scaderii colesterolului si a tensiunii arteriale.
Practicarea de exercitii fizice pentru o perioada de cel putin 30 de minute reprezentate de exercitii aerobice efectuate de cel putin patru ori saptamanal.
Slabirea in cazul persoanelor supraponderale.
Controlarea si monitorizarea tensiunii arteriale in cazul persoanelor hipertensive.

Edited by waterman, 14 February 2019 - 18:57.


#3
cleome

cleome

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 14.09.2008

View Postwaterman, on 14 februarie 2019 - 18:57, said:

Dezvoltă asta te rog.

2. https://www.i-medic....-stang-si-drept

Din ce am citit aici se pare că se poate diagnostica cu siguranță relativ ușor - electrocardiogramă.
Pe care o poți face la o clinică privată.
Am fost la un doctor privat si mi-a spus ca am bloc de ramura dreapta am fost la altul si mi-a spus ca nu am nimic. Referitor la individ vizat nu are rost sa intru in detalii pentru ca cum am mai zis nu imi permite starea de sanatae actuala.

Edited by cleome, 14 February 2019 - 19:09.


#4
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Electrocardiogramă ai făcut ?
Ce simptome ai ?

De ce nu te duci la o policlinică cu renume ? Sau la un spital din țară bun pe așa ceva ?

Edited by waterman, 14 February 2019 - 19:12.


#5
A10Warthog

A10Warthog

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 902
  • Înscris: 12.11.2017
Nu știu de unde ai scos chestia cu 5 ani de asigurare. Devii asigurat după ce plătești 6 luni + luna în curs (5,5% din salariul minim x 7), apoi Cardul European ți se eliberează la cerere în decurs de 7 zile.

Aici ai niște resurse pentru decontarea serviciilor medicale în străinătate:

https://europa.eu/yo...ad/index_ro.htm
https://europa.eu/yo...ts/index_ro.htm

Rezumatul este că s-ar putea să plătești diferența, în cazul în care serviciile medicale din altă țară sunt mai scumpe. Cam asta ar fi soluția, faptul că ești Jason Bourne IRL e irelevant.

#6
cleome

cleome

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 14.09.2008
Am facut maii demult si ecografi. Doar un singur doctor mi-a gasit blocul. Acum nu imi mai permit sa merg la o clinica de renume si oricum imi este frica chiar daca e prvata

View PostA10Warthog, on 14 februarie 2019 - 19:15, said:

Nu știu de unde ai scos chestia cu 5 ani de asigurare. Devii asigurat după ce plătești 6 luni + luna în curs (5,5% din salariul minim x 7), apoi Cardul European ți se eliberează la cerere în decurs de 7 zile.

Aici ai niște resurse pentru decontarea serviciilor medicale în străinătate:

https://europa.eu/yo...ad/index_ro.htm
https://europa.eu/yo...ts/index_ro.htm

Rezumatul este că s-ar putea să plătești diferența, în cazul în care serviciile medicale din altă țară sunt mai scumpe. Cam asta ar fi soluția, faptul că ești Jason Bourne IRL e irelevant.
Nu imi permit.

Edited by cleome, 14 February 2019 - 19:21.


#7
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
cleome, regula pentru cei care cer ajutor în bani aici este să pună dovezi ale bolii de care suferă.
Ca să înțelegi despre ce e vorba uită-te aici:
https://forum.softpe...a-pentru-diana/


Închid topicul ca să nu se mai posteze până când îți pregătești materialul.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate