Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Reteta Salata Bostana - salata turceasca
Last Updated: Feb 08 2019 22:31, Started by
Adm
, Feb 08 2019 18:21
·
0
#1
Posted 08 February 2019 - 18:21
Imi place mancarea turceasca, as manca pana crap, dar ce sa facem cu bestiile numite calorii.
In fine, la restaurantul turcesc Divan, imi place in mod deosebit salata cu rodii, numita - Salata Bostana. Am tot cautat pe net o reteta originala, dar tot nu imi iesea, pana cand m-am enervat si am analizat cu mare atentie ce este in farfurie, si mi-a iesit! O portie buna contine: - 2-3 rosii medii, tari (ferme, pt a putea fi taiate cuburi) - jumatate de castravete proaspat (lung) - un ardei iute - jumatate de ceapa rosie - 1-2 linguri de ulei de masline - 1 lingura sos rodii - gasiti la Mega Image. - 1 lingura sumac (mirodenie asiatica, cu gust acrisor) - gasiti la Carrefour - jumatate de lamaie (se stoarce deasupra salatei) - semintele din jumatate de rodie - multa sare si piper - 3-4 boabe de fistic tocat Se taie cuburi (traditional la satar): rosiile, castravetele, ceapa rosie si ardeiul iute (se indepareaza in prealabit semintele). Se amesteca cu multa sare, piper si sumac pt a lasa zeama, cat decojiti rodia. La sfarsit adaugati rodia, ceapa, uleiul si sosul de rodie + suc de lamaie dupa gust. Amestecati bine! La servire presarati deasupra fisticul. Attached Files |
#2
Posted 08 February 2019 - 18:36
Mă tot uit la poză da' degeaba, nu găsesc lingura
Nu-mi pot închipui ce gust are dar arată grozav. |
#3
Posted 08 February 2019 - 18:44
#4
Posted 08 February 2019 - 19:00
Aproximativ clasica salata de vara, cu rosii dulci acrisoare, mai putin fisticul.
|
#5
Posted 08 February 2019 - 19:59
Nu cre ca-mi place salata aia a ta, dar mancarea turceasca/libaneza/ahrabeasca -> cea mai buna.
Ca si salata, Taboule, aia de patrunjel. Si dulciurile lor -> excelente. Inghetata de fistic -> De Vis. |
#6
Posted 08 February 2019 - 20:07
Salata nu ingrasa, dar ce e pe langa da.
Nu ma duc sa mananc doar salata... Taboule si Fattoush parca era din partea libaneza. Dulciurile sunt cam aride pt gusul meu, in marea lor majoritate. Nu sunt insiropate sau aerate, iar continutul de zahar e pana la cer. |
#7
Posted 08 February 2019 - 20:09
Pai poti manca un cubulet, nu o tava.
Oricum, dulciurile sunt dulci cam peste tot. |
#8
Posted 08 February 2019 - 22:31
Incearca si ezme salata. E varianta putin mai complexa a ce ai facut tu.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users