Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

De vorba cu un personaj imaginar

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Vezi-ti de treaba. Toti facem scenarii cu problemele care ne framanta . De cate ori urmeaza sa ai o intalnire , un hop , un examen , o vizita la medic , ...orice care implica doua persoane , in mintea ta faci un scenariu . Este de fapt o pregatire . In teorie toti ar trebui sa fim frumosi , pletosi , destepti si spontani. Uita-te in jurul tau si vezi cati corespund . Mai mult de jumatate din barbatii peste 30 de ani au chelie , frumosi sunt doar un procent cu o singura cifra , de destepti ....ma abtin , iar de spontani , intotdeauna , fara exceptie , dupa ce spunem cate o tampenie  suntem convinsi ca puteam scoate ceva mai destept pe gura daca ne-am fi gandit mai bine .
De asta facem scenarii in mintea noastra. Ca sa vizualizam evenimentul si sa ne pregatim macar cateva variante de actiune / raspuns / abodare. Toti ne imaginam evenimente care nu se intampla si in care am putea deveni eroi . Ne place asta . Este o supapa de eliberare a tensiunilor provocate de o realitate prea banala .
Este absolut normal sa discuti cu prietenul imaginar atata timp cat o faci in gand . Cand o faci verbal ....atunci devine caz de psihiatrie .

#20
rixthina

rixthina

    superb membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 29.10.2017
Oricum, in realitate iese altceva. Daca trece intamplator si mama iubitei pe acolo, adios sarut frantuzesc imaginat.

 _carpatos, on 06 februarie 2019 - 18:05, said:

Îmi imaginez ca vorbesc cu o persoana imaginara, care este fie un prieten, fie iubita,....

Edited by rixthina, 06 February 2019 - 20:34.


#21
cosmi7

cosmi7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.10.2013
In primul rand as ruga persoanele care nu ai habar despre ce vorbesc sa taca (unii cred ca au venit sa faca misto pe un topic serios)... nu este schizofrenie, si eu am aceasta problema(cand am fost mic am suferit de OCD si chiar pana in ziua de azi mai simt din efecte), nu este ok dar nu esti dement. Este diferenta intre a vedea o persoana si a iti imagina o conversatie in capul tau. Diferenta este ca persoana schizofrenica chiar aude pe cand tu generezi constient o conversatie. As putea intra in amanunte insa pe scurt, motivul pentru care o faci este ca iti doresti acel lucru (conversatie) foarte mult ... gen nu esti implinit in in legatura cu acel lucru si incerci sa iti generezi singur cum ti-ar placea sa fie in momentul respectiv.
Nu stiu daca ai observat dar totodata este o problema FOARTE mare de concentrare.
Eu te-as sfatui sa te duci la doctor nu pentru ca esti "dement" pentru ca nu esti, dar ai nevoie de ajutor, nu trece cu vederea, nu o sa se remedieze de la sine, ba dinpotriva. Trebuie sa actionezi constient, sa stai concentrat pe ce faci, e greu stiu dar nu este alta posibilitate. Dute la doctor, te poate ajuta in problema asta cu niste pastile.

#22
cosmi7

cosmi7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.10.2013
Cu alte cuvinte tu incerci sa evadezi din situatia in care esti si iti generezi singur o alta realitate care poate fi orice (in cazul tau o conversatie cu o anumita persoana). Faci acelasi lucru pe care il face un copil cand isi imagineaza tot felul de chestii si incepe cu "chiu chiu wa wa". Nu esti dement dar nu este nici ok ceea ce faci. Incearca sa remediezi problema, cand iti vine evadezi iarasi forteazate si nu o fa, pe termen lung nu este ok, pe moment te face sa te simti bine dar iti spun din experienta ca nu este ok. Incepi uso usor, si ajungi ca in orice situatie care nu iti place sa incepi sa iti imaginezi. O sa iti pierzi puterea de concentrare rau de tot si va degenera in sensul ca tu acuma generezi conversatia dar mai incolo vei descoperi dupa 2-3 secunde ca deja esti in acea lume pe care tu o generezi, cu alte cuvinte se genereaza singura pentru ca tu ti-ai invatat creierul ca este o cale usoara sa scape de momentele neplacute (este ca un drog si da dependenta). Eu acuma incerc sa fac reversez procesul acesta. Cand imi vine sa evadez ma chinui sa ma impac cu momentul acela plictisitor/neplacut si sa trec peste. Dinou, oprestete din asta, este periculos pe termen lung. Nu sunt doctor dar am stat si am analizat problema asta pe care o am, si daca tu stai frumos intr-un loc si analizezi de ce faci asta o sa ajungi la aceasi concluzie.
Pe scurt, ceea ce faci este sa evadezi de fiecare data cand ceva neplacut apare, nu o fa, viata este grea uneori, accept-o. E ca si cum de fiecare data cand apare ceva neplacut tu te-ai droga (pentru ca iti da o senzatie placuta si te elibereaza din momentul respectiv) insa la un nivel mult mai mic.

Edited by cosmi7, 07 February 2019 - 16:26.


#23
rixthina

rixthina

    superb membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 29.10.2017
Poate fi o metoda prin care te rupi de alte lucruri si te concentrezi asupra unei actiuni.
De exemplu, esti in fata unui incendiu, si pe moment poate te simti paralizat, ai face multe, dar nu stii de unde sa incepi.
Poate e bine sa iti spui chiar cu voce tare planul de actiune, undeva in subconstient prin cunostintele cumulate il vei gasi.

Sau, poate metoda e buna doar in situatii-limita, si nu trebuie sa apara in actiunile curente, in rutina zilnica.

#24
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Interesant.
Când conduc mai dau haotic din mâini, apăs butonul aferent și mă întreabă Siri de sănătate.  
Înjur o non persoană feminină.   Măcar Ioana este o ființa umană,  dar Siri?
Și știu că Siri nu-i om  dar, cu toate astea, tot nu mă abțin să o întreb pe ton răstit ce bib bip bip vrea de la viața mea.
Așa se țăcănește omul.  Încet, fără să-și dea seama.   Ajunge să vorbească singur ( a remarcat cineva că din ce în ce mai mulți oameni vorbesc singuri în mașină?)  sfârșind în deliruri tip pământul plat și tunelurile daci e de sub Marea Neagră.  
Și la farmacie nu mai poți cumpăra pastile de cap fără rețetă de la medicul de nebuni.   Și algocalminul l-au pus pe interdicție.
De parcă dacă aș vrea să mă sinucid trebui musai să beau un cocteil pe bază de distonocalm și rudotel. Phua ..


P.S.
Apropo, cutremurele de ieri din Marea Negră, la 5km adâncime, v-ați dat seama ce sunt!    





#25
rixthina

rixthina

    superb membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 29.10.2017
Tunelurile dacice nu rezista o vesnicie. Cu atat mai putin psihicul nostru.

#26
Sammael

Sammael

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 13.09.2007

 _carpatos, on 06 februarie 2019 - 18:05, said:

În primul rand v-aș ruga sa nu râdeți. Pro le a mea este urmtoarea: de multe ori îmi imaginez ca vorbesc cu o persoana imaginara, care este fie un prieten, fie iubita, fie o alta persoana, adică o persoana reala vreau sa spun, dar dialogul este unul imaginar. Lucrul acesta se petrece oarecum învoluntar de exemplu stau la coada la semafor și în gând ii spun unui prieten, sa zicem Andrei "bai ce mama dracului se întâmplă"ca și cum el ar fi acolo, sau ma plictisesc la serviciu și îmi imaginez ca stau de vorba cu iubita și ii spun tot felul de lucruri, dar când ma întâlnesc cu ea fizic parca nu mai am chef sa-i spun mare lucru.
Cum se numeste aceasta afecțiune și cum se poate trata?
Daca acest lucru nu-ti afecteaza viata in vreun fel negativ atunci de ce-i dai o conotatie negativa?
Doar pentru ca ai o lume interioara foarte bogata nu inseamna ca esti bolnav. Atunci cand ai ceva important de spus o sa ti se dezlege si limba.

#27
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

 _carpatos, on 06 februarie 2019 - 18:05, said:

Cum se numeste aceasta afecțiune și cum se poate trata?

Mulți oameni au tipul ăsta de conversații, nu cred că e o afecțiune. Schizofrenie ar fi dacă tu ai purta discuții cu altcineva, fără să conștientizezi dacă acea persoană e acolo sau nu în realitate. Cât timp treaba asta nu-ți influențează negativ viața, nu e o afecțiune, e normal.

Eu vocalizez, de cele mai multe ori, discuții telefonice, înainte de a le avea. Vorbesc prin casă, "bună ziua, numele meu este..., v-am sunat în legătură cu...". La fel, vocalizez anumite convorbiri pe care urmează să le am, întâlniri. Dar de multe ori vorbesc și prostii, anumite cuvinte care îmi plac cum sună, sau alăturări de cuvinte. Repet alăturări de cuvinte cu pronunție ciudată, de genul "sase sași". Și acum, în timp ce scriu mesajul ăsta, îl vocalizez, nu neapărat cu voce tare. A, și gesticulez și din mâini în fața calculatorului.

Fiecare avem tot felul de chestii de-astea. Nu-i nimic ciudat la ele. Pot deveni problematice dacă uiți că ești înconjurat de persoane și le ai. Atunci îți pot afecta viața de zi cu zi. În rest, bagă mare, că nu-i treaba nimănui ce conversații ai tu de unul singur.


În România, nu înțelegem caracterul uman. Ni se pare cumva că toți ar trebui să fim la fel, să ne placă aceleași chestii, să reacționăm la fel. Cred că e și un fel de incultură, că nu luăm legătură cu mai multe obiceiuri, cu oameni diferiți. Vorbitul singur are o conotație foarte problematică în societatea românească, dacă o faci, înseamnă că ești dus cu capul. Dar asta pentru că lumea nu prea recunoaște că o face, nu pentru că n-o face. E ca sexul oral. Din declarații, nimeni nu-l face.

Edited by SmurfK, 08 February 2019 - 20:57.


#28
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,934
  • Înscris: 07.11.2007

 business11, on 06 februarie 2019 - 18:10, said:

Schizofrenie

Ai vorbit sa nu taci! daca asa s-ar manifesta schizofrenia spitalele ar ramane goale, fi serios.

Initiator, ai imaginatie si asta e un lucru bun. si mai bun e ca nu te plictisesti...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate