Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Infectie parazitara - Am nevoie de un sfat.

- - - - -
  • Please log in to reply
74 replies to this topic

#1
Julia30

Julia30

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 05.02.2019
Buna seara !!

Pe scurt - Am o infectie parazitara, care tine timp de 6 luni, m-am indopat cu pastile si nimic, nu scap de ei.  Unde as putea merge, sa incerc la un spital cu boli infectioase ?? SI VA ROG SA VA ABTINETI DE GLUME !! NU E NIMIC AMUZANT AICI.



As avea nevoie de un sfat daca se poate, de ceva perioada ma confrunt cu o problema neobisnuita, de care, aparent, nu mai par sa scap orice as face.

In urma cu 6 luni am constat ca am viermisori in scaun, nu erau decat vreo 3-5, cel putin atatia am vazut cu ochiul liber,
erau intre 4-6 mm lungime, erau rotunzi, usor albisior la culoare,nu erau in forma S si se miscau f repede...

dupa ce am facut marea descoperire al vietii, m-am deplasat de urgenta la farmacie si am avut o mica discutie cu farmacista, mi-a recomandat sa fac un tratament medicamentos cu albendazol timp de 3zile, 1x zi dupa care o saptamana pauza si iarasi timp de 3zile .

in timpul tratamentului insa nu am vazut nimic dubios in scaun, speram ca se vor dezvalui morti in scaun, dar nimic.  Simptome la vremea acea nu prea aveam decat putin diaree si dinsconfort abdominal dar f rar.

A trecut o luna si jumate, timp in care nu simteam aproape nimic neobisnuit, doar rareori balonari, probabil din cauza mancarurilor copioase, nu stiu, a doua luna am inceput sa simt uneori putin prurit in zona anala independent de timpul zilei, si durise cateva secunde, nu m-a deranjat pana la un moment, dupa care usor usurel cu trecerea zilelor a inceput sa devina mai des, am urmat un tratament naturist cu cu ardei iute, usturoi si fiert in lapte cu putina miere, seminte de dovleac.

au trecut doua luni, ma confruntam cu niste mancarimi, mai ziua mai des seara, uneori de scurta durata si suportabile dar alteori de durata si pareau ca nici nu se mai opresc, dureri in abdominale, chiar si dureri de spate, credeam ca innebunesc, am inceput sa fac tratament medicamentos cu NovoVermigal, timp de 10 zile, nu m-a ajutat deloc. Dupa care am inceput un tratament natural pentru deparazitare, capsule vermicin forte, de la fares - Parasites detox 12 de la herbegetica, colon cleanse, nikvorm si nuca neagra, seminte de dovleac, ulei de dovleac...  simptomele s-au ameliorat dupa cateva zile bune, dar ma indoiesc ca a fost din cauza medicamentelor de oarece ele se ameliorau gradat usor inainte sa le administrez, in scaun iarasi nu se vazuse nimic, iar in timpul acesta facusem inca 4-5 examene de coproparazitologie, rezultatele fiind negative.  


Luna a 5a, am fost la medicul de familie care mi-a recomandat sa tin o cura cu tratament medicamentos, zentel 10 zile 1x, cu o pauza de 2 saptamani dupa care 5 zile zentel, sa consum ceai de pelin, nuca neagra, si ceai de cuisoare. pe deoparte a zis ca si membrii familiei trebuie sa faca o cura cel putin 3 zile cu zentel, i-am explicat ca ceilalti membri din familie nu prezinta deloc aceeasi simptome ca si mine, sau de vreun fel, totusi au facut si ei. au trecut 6 luni...

De simptome sa nici nu mai zic, aveam tot felul de simptome chiar si asimptomatice, am slabit f mult,  si nu glumesc, chiar am slabut vreo 17kg de nu mai mult, cateodata simt ca si cum ceva s-ar deplasa in mine Posted Image
am avut de la febra pana la intepaturi in zona peiptului si a inimii, eram de la un pas sa chem salvarea..
simptome..
- Intepaturi in stomac
  - Greata
  - Crampe abdominale
  - Bolboroseli in stomac
  - Gaz excesiv
  - Mancarimi anale
  - Constipatie


Pe scurt -  Unde as putea merge, ce analize sa incerc sau ma duc la un spital de boli infectioase ??

Edited by Adm, 06 February 2019 - 06:08.


#2
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,149
  • Înscris: 19.09.2005
undeva unde au o sectie de parazitologie.

cel mai bine era daca luai un flacon pentru probe biologice si te duceai cu el la urgente.

Edited by arg, 06 February 2019 - 00:33.


#3
albnegru55

albnegru55

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 23.05.2010
Salut! Muncesc in domeniu medical, nu e tertoriul meu problema pe care o ai tu, insa iti pot da un sfat care te-ar putea ajuta.
Nu stiu unde ai putea merge in Romania, unde sa gasesti un medic bun, insa:
Vorbeste cu medicul si spune-i sa iti scrie o reteta cu Biltricide (substanta activa Praziquantel) si dupa comanzi de la FarmaExpress medicamentul sau il aduci prin cineva din Germania sau Austria (din cate stiu in Romania nu se gaseste). Se gaseste in Germania si e destul de scump: 126,60 €  dar se va merita.
Medicamentul asta se foloseste in general pentru tenie, viermi Schistosoma, infectii parazitare din ochii, paraziti ai ficatului, etc. deci iti pot garanta ca o sa te scape de problema pe care ai tu, insa totusi este un antibiotic destul de puternic, nu ar trebui sa il ei de capul tau, asta pentru a evita anumite neplaceri (este in general bine tolerat dar in mod ocazional pot aparea efecte secundare slabe si trecatoare mai ales la bolnavii puternic infectati. Asemenea efecte secundare sunt: dureri de cap, ameteala, greata, diaree.)
( https://en.wikipedia...ki/Praziquantel )
PS. Nu trebuie să luați acest medicament dacă sunteți alergic la praziquantel (asta nu ai de unde sa sti daca nu ai luat pana acum) sau dacă ați luat rifampicină (Rifadin, Rifater, Rifamat) în ultimele 4 săptămâni.

Sa auzim de bine ! Posted Image Stiu ca e incomod sa te confrunti cu o astfel de problema, dar suntem toti oameni si toti putem avea astfel de probleme.

Edited by albnegru55, 06 February 2019 - 01:02.


#4
albnegru55

albnegru55

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 23.05.2010
PS2. Si sa te linistesc:
"cateodata simt ca si cum ceva s-ar deplasa in mine" e din cauza ca te gandesti foarte mult la asta, dar stai linistita ca nu e chiar asa de grava situatia. (cu siguranta nu se deplaseaza nimic in tine, poate doar fecale si gaz)
Febra este posibil sa faci... dar febra mai poti sa faci din alte lucruri.
Intepaturi in zona inimii -e tot de la anxietate, problema ta nu are de aface cu inima, deci uita lucrul asta. Intepaturile de la inima pot avea 2  cauze principle: anxietate si nevralgie intercostala, cand inima are o problema doare cand faci efort si doare pe o suprafata de o palma intre sfarcuri nu te inteapa, nu poti sa arati cu degetul durerea. Durerea de inima nu se modifica la respiratie, la miscare si nu se accentueaza. Cand te doare inima, te doare si daca stai in cap. Si inima doare...nu inteapa.
Intepaturi in stomac - ceea ce ai tu se gasesc in intestinul gros, nu se urca in stomac, stomacul tau este ros de stres si antibiotice, probabil de la ele simti intepaturi.
Greata - e posibil , dar e posibil si de anxietate
Bolboroseli in stomac - de asemenea, e din cauza ca flora ta intestinala e "praf" dar nu din cauza parazitilor.
Mancarimi anale - e posibil
Constipatie - e posibil
Gaze - renunta la paine si fainoase si vezi daca se schimba ceva.
17 kg slabite...e foarte mult.

Lasa-ma sa ghicesc, ai citit toate prostiile de pe net si ai devenit ipohondra.
Te rog eu, nu te panica, chiar daca au trecut 6 luni, lucrurile nu sunt asa de horror precum ti le imaginezi tu, e normal sa fi speriata, dar parazitii aia sunt mai slabi decat corpul tau si medicamentul potrivit ii va omora pentru totdeauna.

Edited by albnegru55, 06 February 2019 - 01:20.


#5
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016
Te duci la un specialist in boli parazitare, nu in boli infectioase.
Una-i una, alta-i alta.

Si nu te tratezi cu ce zice farmacista sau medicul de familie, te duci la medicul specialist.

Care iti va recomanda niste examene serologice prin care va evidentia niste antigeni parazitari, dupa care va stabili protocolul terapeutic.

Care protocol dureaza in jur de 3 luni, dupa care din nou analize, si din nou decizie medicala.

In acelasi timp se investigheaza posibiltatile de re-infestare.

#6
Julia30

Julia30

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 05.02.2019

 arg, on 06 februarie 2019 - 00:31, said:

undeva unde au o sectie de parazitologie.

cel mai bine era daca luai un flacon pentru probe biologice si te duceai cu el la urgente.
Da, stiu, ai dreptate, a

 albnegru55, on 06 februarie 2019 - 00:54, said:

Salut! Muncesc in domeniu medical, nu e tertoriul meu problema pe care o ai tu, insa iti pot da un sfat care te-ar putea ajuta.
Nu stiu unde ai putea merge in Romania, unde sa gasesti un medic bun, insa:
Vorbeste cu medicul si spune-i sa iti scrie o reteta cu Biltricide (substanta activa Praziquantel) si dupa comanzi de la FarmaExpress medicamentul sau il aduci prin cineva din Germania sau Austria (din cate stiu in Romania nu se gaseste). Se gaseste in Germania si e destul de scump: 126,60 €  dar se va merita.
Medicamentul asta se foloseste in general pentru tenie, viermi Schistosoma, infectii parazitare din ochii, paraziti ai ficatului, etc. deci iti pot garanta ca o sa te scape de problema pe care ai tu, insa totusi este un antibiotic destul de puternic, nu ar trebui sa il ei de capul tau, asta pentru a evita anumite neplaceri (este in general bine tolerat dar in mod ocazional pot aparea efecte secundare slabe si trecatoare mai ales la bolnavii puternic infectati. Asemenea efecte secundare sunt: dureri de cap, ameteala, greata, diaree.)
( https://en.wikipedia...ki/Praziquantel )
PS. Nu trebuie să luați acest medicament dacă sunteți alergic la praziquantel (asta nu ai de unde sa sti daca nu ai luat pana acum) sau dacă ați luat rifampicină (Rifadin, Rifater, Rifamat) în ultimele 4 săptămâni.

Sa auzim de bine ! Posted Image Stiu ca e incomod sa te confrunti cu o astfel de problema, dar suntem toti oameni si toti putem avea astfel de probleme.



Multe multumiri, Albnegru55  !! Sunt foarte bucuros si rescunoscatoare pentru informatiile pe care mi le ai oferit azi.  Multa sanatate ! Posted Image
Crede-ma n-am mai avut asa ceva in viata mea pana acum, dar cred ca e o prima data pentru tot.
Am sa mai astept sa aud cate ceva din partea voastra dupa care voi merge din nou la un ultim consult la medicul de familie.


#7
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

 Julia30, on 06 februarie 2019 - 01:22, said:

... voi merge din nou la un ultim consult la medicul de familie.
Du-te la un consult la medic parazitolog.
Medicul de familie face mai mult triaj.

#8
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,631
  • Înscris: 07.02.2003
Te duci la parazitolog in primul rand... in rest eviti tratamentele naturiste (care doar agraveaza treaba)... cam asta e, e usor, se rezolva.

 Hunor_66, on 06 februarie 2019 - 01:29, said:

Du-te la un consult la medic parazitolog.
Medicul de familie face mai mult triaj.
Trebuie sa aibe trimitere mai intai deci ierarhic, familie - specialist :)

 albnegru55, on 06 februarie 2019 - 01:13, said:

Gaze - renunta la paine si fainoase si vezi daca se schimba ceva.
Of iar teama de gluten... :P Daca n-a avut nimic pana acuma nu e de la aia.

#9
albnegru55

albnegru55

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 23.05.2010

 andreic, on 06 februarie 2019 - 01:52, said:




Of iar teama de gluten... Posted Image Daca n-a avut nimic pana acuma nu e de la aia.
Stiu ca e o tevatura mare cu glutenul... dar eu zic din propria experienta, daca mananc fainoase sau beau lapte sunt in stare sa pornesc cu "fortele proprii" alarma de gaz pe care o am in bucatarie :))))

#10
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,631
  • Înscris: 07.02.2003

 albnegru55, on 06 februarie 2019 - 01:13, said:

17 kg slabite...e foarte mult.
Absortie deficitara, de aici si gazul si restul... probabil rezultatul "tratamentelor naturiste".

 albnegru55, on 06 februarie 2019 - 01:55, said:

sunt in stare sa pornesc cu "fortele proprii" alarma de gaz pe care o am in bucatarie Posted Image)))
Probabil de la metan Posted Image La tine cauza e scaderea cantitatii de lactaza, enzima. Unele persoane nu produc suficiente.

Edited by andreic, 06 February 2019 - 02:01.


#11
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

 Julia30, on 06 februarie 2019 - 00:20, said:

[b]Buna seara !!

[b]Pe scurt - Am o infectie parazitara, care tine timp de 6 luni, m-am indopat cu pastile si nimic, nu scap de ei.  Unde as putea merge, sa incerc la un spital cu boli infectioase ?? SI VA ROG SA VA ABTINETI DE GLUME !! NU E NIMIC AMUZANT

     Pe scurt, te duci la medicul de familie si sau la un laborator de analize si ceri sa faci o analiza copro-parazitologica.
      Asta inseamna sa pui un pic de kaka intr-o cutiuta.
      Vei afla mai multe detalii cand ajungi acolo.

       Uite aici si alte detalii:
        https://www.synevo.r...oparazitologic/
         Totusi daca ajungi la medicul de familie cere si o trimitere la un psihiatru.

         Cu placere !

Edited by cspot, 06 February 2019 - 04:40.


#12
editielimitata

editielimitata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 416
  • Înscris: 05.01.2019
organismul uman "nu stie" transforma mancarea in minerale.
ptr asta traiesc in corpul nostru micro-organisme, bacterii si ciuperci care care transforma mancarea
in minerale.
aceasta "revolta" a micro-oraganismelor pe care "medicii" o numesc infectie parazitara,
este de fapt un dezechilibru intre organismele maligne si benigne.
orice medicament vei lua, acesta nu stie face diferenta intre cele 2 categorii.
remediu ?
nu mai manca "tampenii". hraneste-te.
si vei hrani si micro-organismele benefice care traiesc in tine, si vei fi sanatoasa, "para siempre".  Posted Image
s-auzim de bine !
nu ! nu sunt medic de profesie.
sunt doar un geolog pasionat de Natura.

Edited by editielimitata, 06 February 2019 - 05:19.


#13
hightech-sys

hightech-sys

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,955
  • Înscris: 23.06.2009
e o problema extrem de delicata la noi in tara intrucat nu se gasesc medicamente eficiente ..... iar doctorii in domeniu sunt foarte putini

medicii de familie ..... praf .... chiar si cei specialisti

singura metoda efcienta de identificare a tipului de infectie este amprenta anala .....

analizele copro de multe ori dau gres .....

Edited by hightech-sys, 06 February 2019 - 05:51.


#14
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,631
  • Înscris: 07.02.2003

View Posteditielimitata, on 06 februarie 2019 - 05:10, said:

organismul uman "nu stie" transforma mancarea in minerale.
In general mancarea nu se transforma in minerale... mineralele, vitaminele samd raman asa cum sunt odata elilberate, unele vor fi absorbite altele ignorate iar mancarea este redusa de organism prin sistemul enzimatic la molecule simple precum glucoza/glucide, lipide, proteine, acizi grasi etc...
Microorganismele (adica bacteriile) prefera intotdeauna ce e usor de redus si nu preea au ce face cu mineralele...
Deci sa nu lasam ignoranta de pe site-urile de vanzare a "miracolelor naturiste" sa ne intunece mintile, aia nu e stiinta.

Edited by andreic, 06 February 2019 - 08:29.


#15
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
in primul rand trebuie sa iti dezvolti parazitii benefici. nu lua nici o pastila. mananca sanatos (cresti grasimea si reduci drastic fibrele si carbohidratii) si lucrurile se vor rezolva de la sine.
pastilele iti omoara si microorganismele benefice.

#16
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,631
  • Înscris: 07.02.2003

View Postrich1974, on 06 februarie 2019 - 08:29, said:

in primul rand trebuie sa iti dezvolti parazitii benefici.
Alte abureli... nu exista paraziti benefici. Flora nu este un parazit. Pastilele nu omoara componente ale florei decat daca sunt antibiotice. Pastilele rezolva fara probleme paraziti doar ca ele trebuie sa fie specializate si numai sub tratament medical nu dupa ureche.
Sunt boli precum colitele in care pentru tratare e necesar si un atac cu antibiotice specifice, fara frica insa, flora se va reface chiar si ajutata de suplimente.

Edited by andreic, 06 February 2019 - 08:36.


#17
octav_sergiu

octav_sergiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 457
  • Înscris: 07.10.2010
Sunt medici foarte potenti in strainatate (gen SUA, Franta, etc) ce fac consultatii on-line (gen Skype), si care cred ca te pot ajuta mai mult decat cei de la noi. Ca exemplu il pot da pe Michael Ruscio. Problema intradevar este delicata din cauza duratei si a tratamentelor multiple (care nu doar ca nu au ameliorat problema, ba mai mult ca sigur au afectat si alte lucruri pe acolo). Solutia va fi un regim strict nutritional + o serie de suplimente nutritive + o medicatie specifica. Din pacate nu cred ca se poate face un astfel de drum fara supraveghere medicala. Un minim de sfaturi poti primi si aici, dar per total nu cred ca te va ajuta semnificativ. Daca acum 6 luni puteai face ceva fara medic, acum nu cred ca se mai poate exclude.

#18
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
ideea este ca toata viata ta o sa ai de a face cu paraziti, ca nu traiesti in mediu steril. singura solutie este o alimentatie corecta. orice ai face, paraziti tot o sa ai.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate