Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cafea buna
Last Updated: Apr 16 2019 20:03, Started by
drndcg
, May 09 2016 17:20
·
0
#37
Posted 30 May 2016 - 23:19
Espresso, black!!!!!
CU putin zahar imi place doar cea turceasca |
#38
Posted 30 May 2016 - 23:26
Atita da astia la tv cu excesul de zahar ca nu mai pun zahar in cafea, pun un pic de miere zaharisita.
|
#39
Posted 31 May 2016 - 06:27
#40
Posted 31 May 2016 - 10:39
Depinde cata cafea bei, daca-s doua cu juma' de plic fiecare nu cred ca e o problema...daca-s 5 pe zi cu cate un plic jumate e cam mult:)
|
#41
Posted 31 May 2016 - 11:13
#42
Posted 31 May 2016 - 12:33
#43
Posted 31 May 2016 - 12:44
Temperatura la care se face extractia perfecta este in jur de 90 grade + - in functie de tipul cafelei, temperatura influenteaza aciditatea/amareala/acreala din cafea. Chiar daca faci cafea turceasca, la ibric, la espressor, la aeropress, frenchpress, toate se fac folosind apa la 90-94 grade, inainte de punctul de fierbere, deoarece se considera ca la 100grade se distrug din aromele si uleiurile captive in macinatura. O cafea buna si extrasa corect, nu are nevoie de zahar, se simt fara sa exagerez arome florale, de citrice, fructe si ciocolata, depinde iar de ce a bagat producatorul in cafea cand a prajit-o.
Si pentru cine a crescut si inca traieste cu impresia ca cei de la Starbucks fac o cafea buna, imi pare rau pt voi. Edited by Deenman, 31 May 2016 - 12:45. |
#44
Posted 31 May 2016 - 15:53
Ce este Starbucks ?!
Mai, asta cu nuş' ce cafea este mai de elite si alte fîsuri de acest fel, nu au valoare, fiecare om este diferit, papilele fiecaruia de asemenea. Poti sa imi dai mie ce imi dai, daca nu este ca la mamaia care facea la ibric, apoi ghicea la lume, imi dai degeaba la nuş' ce extractor, aparat, filtru, etc. Nu pot sa beau la degetar, cum bea italianul lui soramea, neam nu pot, chin si otrava, lui nu ii place a noastra, cafea lunga stil turceasca. Sintem diferiti si trebuie sa ne ingaduim unii pe altii. |
#45
Posted 31 May 2016 - 18:46
#47
Posted 31 May 2016 - 20:28
N-am zis sa le pui in cantitati egale !
O sticluta din aia tine de ma plictisesc ! |
#48
Posted 31 May 2016 - 22:39
Exact, nici eu nu suport sa simt dulceata in cafea, un virf mic de miere, cit sa ia amareala aia grava.
|
#49
Posted 01 June 2016 - 03:58
#50
Posted 01 June 2016 - 18:39
Am vrut sa se înțeleagă ca folosesc atât de puțin sirop de agave ca o sticluță de sirop îmi ajunge foarte mult timp, până ma plictisesc de ea !
Edited by kodiak, 01 June 2016 - 18:40. |
#52
Posted 11 September 2016 - 02:59
Incercati si cu melasa nerafinata in cafea, ii da o aroma foarte faina. Se gaseste in Auchan.
Best bang for the buck e Movenpick, dupa aia Melitta la mine pe mosie. DarkEnemy, on 04 septembrie 2016 - 11:35, said:
Vreau sa-mi cumpar o presa. Ce recomandati? Nu stiu, cel mai cinstit mi se pare un ibric din ala clasic italian, gen: http://www.emag.ro/a...6/pd/D607DYBBM/ Daca observi designul, intelegi la ce cafetiera ma refer, aia de deasupra, din aluminiu pe care o pui pe aragaz. Asa s-a inventat cafeaua in Italia [ https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/58/f5/a4/58f5a475963106a343c569fb20cdd6d8.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by a3ds, 11 September 2016 - 03:02. |
#53
Posted 11 September 2016 - 06:56
Quote
Daca observi designul, intelegi la ce cafetiera ma refer, aia de deasupra, din aluminiu pe care o pui pe aragaz. Asa s-a inventat cafeaua in Italia [ https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/58/f5/a4/58f5a475963106a343c569fb20cdd6d8.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Cafetiera moka se numeste dar trebuie aleasa una de calitate si grija la garnituri... |
#54
Posted 11 September 2016 - 09:28
aluminiul ala nu-mi miroase a bine. am si eu asa ceva acasa dar nu il mai folosesc.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users