Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 

Cafea buna

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
706 replies to this topic

#37
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,878
  • Înscris: 20.10.2015
Espresso, black!!!!!

CU putin zahar imi place doar cea turceasca

#38
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011
Atita da astia la tv cu excesul de zahar ca nu mai pun zahar in cafea, pun un pic de miere zaharisita.

#39
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,878
  • Înscris: 20.10.2015

 crisstonne, on 30 mai 2016 - 23:26, said:

Atita da astia la tv cu excesul de zahar ca nu mai pun zahar in cafea, pun un pic de miere zaharisita.

Vezi ca cica "merea" dezvolta nu stiu ce compusi dincolo de 65°C
nah!
Taie si "merea" acuma, sau bea cafeaua rece!

#40
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,082
  • Înscris: 04.03.2014
Depinde cata cafea bei, daca-s doua cu juma' de plic fiecare nu cred ca e o problema...daca-s 5 pe zi cu cate un plic jumate e cam mult:)

#41
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011

 Tsunnnami, on 31 mai 2016 - 06:27, said:



Vezi ca cica "merea" dezvolta nu stiu ce compusi dincolo de 65°C
nah!

Nu beau clocotita.
Parca la 40° este la miere.

#42
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,878
  • Înscris: 20.10.2015

 crisstonne, on 31 mai 2016 - 11:13, said:

Nu beau clocotita.
Parca la 40° este la miere.

Menirea mea este sa veghez sa nu cumva sa-ti iei fericirea la purtare, :)

#43
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Temperatura la care se face extractia perfecta este in jur de 90 grade + - in functie de tipul cafelei, temperatura influenteaza aciditatea/amareala/acreala din cafea. Chiar daca faci cafea turceasca, la ibric, la espressor, la aeropress, frenchpress, toate se fac folosind apa la 90-94 grade, inainte de punctul de fierbere, deoarece se considera ca la 100grade se distrug din aromele si uleiurile captive in macinatura. O cafea buna si extrasa corect, nu are nevoie de zahar, se simt fara sa exagerez arome florale, de citrice, fructe si ciocolata, depinde iar de ce a bagat producatorul in cafea cand a prajit-o.

Si pentru cine a crescut si inca traieste cu impresia ca cei de la Starbucks fac o cafea buna, imi pare rau pt voi.

Edited by Deenman, 31 May 2016 - 12:45.


#44
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011
Ce este Starbucks ?!  :D
Mai, asta cu nuş' ce cafea este mai de elite si alte fîsuri de acest fel, nu au valoare, fiecare om este diferit, papilele fiecaruia de asemenea.

Poti sa imi dai mie ce imi dai, daca nu este ca la mamaia care facea la ibric, apoi ghicea la lume, imi dai degeaba la nuş' ce extractor, aparat, filtru, etc.

Nu pot sa beau la degetar, cum bea italianul lui soramea, neam nu pot, chin si otrava, lui nu ii place a noastra, cafea lunga stil turceasca.
Sintem diferiti si trebuie sa ne ingaduim unii pe altii.

#45
kodiak

kodiak

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 15.01.2007

 Tsunnnami, on 31 mai 2016 - 06:27, said:


Vezi ca cica "merea" dezvolta nu stiu ce compusi dincolo de 65°C
nah!
Taie si "merea" acuma, sau bea cafeaua rece!

Incercati cu sirop de agave in loc de miere !

#46
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,878
  • Înscris: 20.10.2015
Dulce, nu-mi place cafeaua dulce, mersi

#47
kodiak

kodiak

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 15.01.2007
N-am zis sa le pui in cantitati egale Posted Image !
O sticluta din aia tine de ma plictisesc !

#48
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011
Exact, nici eu nu suport sa simt dulceata in cafea, un virf mic de miere, cit sa ia amareala aia grava.

#49
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,878
  • Înscris: 20.10.2015

 kodiak, on 31 mai 2016 - 20:28, said:

N-am zis sa le pui in cantitati egale Posted Image !
O sticluta din aia tine de ma plictisesc !

Vezi? Eu cand beau cafea nu ma plictisesc.
Trag de ea sa nu se termine.
Cand se termina incepe plictisul

#50
kodiak

kodiak

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 15.01.2007
Posted Image Am vrut sa se înțeleagă ca folosesc atât de puțin sirop de agave ca o sticluță de sirop îmi ajunge foarte mult timp, până ma plictisesc de ea !

Edited by kodiak, 01 June 2016 - 18:40.


#51
DarkEnemy

DarkEnemy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,279
  • Înscris: 19.07.2008
Vreau sa-mi cumpar o presa. Ce recomandati?

#52
a3ds

a3ds

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 13,313
  • Înscris: 26.04.2015
Incercati si cu melasa nerafinata in cafea, ii da o aroma foarte faina. Se gaseste in Auchan.

Best bang for the buck e Movenpick, dupa aia Melitta la mine pe mosie.

 DarkEnemy, on 04 septembrie 2016 - 11:35, said:

Vreau sa-mi cumpar o presa. Ce recomandati?

Nu stiu, cel mai cinstit mi se pare un ibric din ala clasic italian, gen:

http://www.emag.ro/a...6/pd/D607DYBBM/

Daca observi designul, intelegi la ce cafetiera ma refer, aia de deasupra, din aluminiu pe care o pui pe aragaz.

Asa s-a inventat cafeaua in Italia Posted Image
[ https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/58/f5/a4/58f5a475963106a343c569fb20cdd6d8.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by a3ds, 11 September 2016 - 03:02.


#53
bogdan185

bogdan185

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 17.10.2013

Quote

Daca observi designul, intelegi la ce cafetiera ma refer, aia de deasupra, din aluminiu pe care o pui pe aragaz.

Asa s-a inventat cafeaua in Italia Posted Image
[ https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/58/f5/a4/58f5a475963106a343c569fb20cdd6d8.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cafetiera moka se numeste dar trebuie aleasa una de calitate si grija la garnituri...

#54
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
aluminiul ala nu-mi miroase a bine. am si eu asa ceva acasa dar nu il mai folosesc.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate