Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cafea buna
Last Updated: Apr 16 2019 20:03, Started by
drndcg
, May 09 2016 17:20
·
0
#1
Posted 09 May 2016 - 17:20
Doresc sa cumpar ptr consum personal cafea buna. Fara conservanti, potentatori samd. O vreau gata rasnita. Nu consum mult, poate 100 grame saptamanal .
Puteti sa ma ajutati cu un magazin de unde pot lua? Pretul nu ma intereseaza mult, doar sa fie o cafea ok, nu ca-n comert, si eventual o multitudine de sortimente. Am mai citit le net una, alta dar prefer sa merg le recomandare Multumesc. |
#2
Posted 09 May 2016 - 17:28
Daca tot iti e frica ca cafeaua rasnita contine si alte lucruri, iti recomand sa o cumperi boabe si sa o rasnesti sau sa iti iei un expresor cu rasnita incorporata.
[ https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/08/51/f7/0851f7046b94102a16e7ac338878dee7.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/4c/a7/94/4ca7947476927613d533ad07b123e35d.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#4
Posted 09 May 2016 - 17:37
fii bărbată!
fii cafengioaică adevărată! bagă-i pe toţi în buzunar! dă-le tu altora sfaturi! un pachet de 150 de grame depășeşte 100 de euro. http://www.tea-coffe...ume-kopi-luvak/ http://delicateseflo...luwak-_276.html Edited by nycolae, 09 May 2016 - 17:39. |
#5
Posted 09 May 2016 - 17:38
#6
Posted 09 May 2016 - 17:41
Pt Bucuresti: Sarkis coffee/ Florescu/ Claro Cafe, pt Cj Yume.
Dejeaba iti iei cafea proaspat prajita daca nu stii sa o prepari corect: http://www.espressom...oaspat-prajita/ Tot pe forumul ala gasesti destule informatii. 99% din espressoarele online/din magazinele din romania sunt niste cacaturi. |
#7
Posted 09 May 2016 - 17:45
Si cafeaua proaspat prajita poate fi 'amendata' cu diverse ingrediente.
|
#8
Posted 09 May 2016 - 17:50
#9
Posted 09 May 2016 - 18:13
eu cumpar cafea boabe si o rasnesc inainte de a o face. o fac intotdeauna la ibric.
|
#10
Posted 09 May 2016 - 18:26
nycolae, on 09 mai 2016 - 17:37, said:
fii bărbată! fii cafengioaică adevărată! bagă-i pe toţi în buzunar! dă-le tu altora sfaturi! un pachet de 150 de grame depășeşte 100 de euro. http://www.tea-coffe...ume-kopi-luvak/ http://delicateseflo...luwak-_276.html Valeu, ii recomanzi cafeaua pe care o kakă mangustele? Bibliografie: http://www.imdb.com/title/tt0825232/. Recomand filmul. Cafeaua nu... |
|
#11
Posted 09 May 2016 - 18:44
Am eu acasa din asta, primita acum 1 saptamana. Ca in fiecare domeniu exista si chestii exclusiviste. Am primit-o cadou, ca nu-s nebun sa cumpar cafea la 1400ron/kg.
In general cafeaua gata prajita de la prajitor costa 60-80 Ron per kg, cea mai ieftina, cea clasica. Blendurile, unde fiecare prajitor isi adauga aromele costa mai mult ~100-120ron. Iar cele exclusiviste ajung si la 1400ron/kg dupa cum vezi. E diferenta de la cer la pamant intre cafeaua de la prajitor, extrasa corect, si aia din supermarket, sau de la aparate/automate. Ca idee: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XEo3lf0-nxY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Deenman, 09 May 2016 - 18:44. |
#12
Posted 09 May 2016 - 19:00
Cafeaua scoasa pe cur de maimute , o moda selecta , se pare ca este depasita ...
Am vazut un reportaj cu o cafea si mai si , dupa spusele lor , si daca ne gindim la procedeu de obtinere , e identic ca aia cacata ! Aia din cur se coace in matul gros , asta se coace la soare natural . Este vorba de o cafea uscata natural , in pom , la soare ..in Zair sau Zambia ...nu retin , ca era pe la 3 dim reportajul ... Lipsa umiditatii permite uscarea naturala in pom , boabele arata zbircite , dar dupa spusele lor , e cea mai buna .... |
#13
Posted 10 May 2016 - 05:30
Deenman, on 09 mai 2016 - 19:47, said:
Cafeaua aia de care iti bati tu joc ca un dobitoc, este asa de apreciata si scumpa, pentru ca este triata manual de animale, si aleasa bob cu bob, doar boabele cele mai coapte de cafea, ce ajung la coacere sunt mancate si digerate de animal. De aici si pretul pe masura, culegatorii cand culeg cafeaua nu stau sa aleaga boaba cu boaba, vine la gramada, ca si la culesul de struguri, e ora culesului culegem tot, copt, necopt. Daca ai servi o cafea ad evarata n-ai mai bea posirca pe care o bei zilnic, brb sa-ti fac o poza, cu dedicatie. Am incercat-o acum un an. Are un gust deosebit. Se simte ca e "aleasa" pe criterii de coacere de mamiferele-alea. Destul de scumpa. Mi-am cumparat rasnita manuala sa fiu cat mai aproape de modul clasic de preparare. $70 pentru 50g E in Nordul Thailandei nu in Africa Mamifrele nu sunt maimute ci un fel de pisici (Civet) Adm, on 09 mai 2016 - 17:28, said:
Daca tot iti e frica ca cafeaua rasnita contine si alte lucruri, iti recomand sa o cumperi boabe si sa o rasnesti sau sa iti iei un expresor cu rasnita incorporata. [ https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/08/51/f7/0851f7046b94102a16e7ac338878dee7.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/4c/a7/94/4ca7947476927613d533ad07b123e35d.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Dementiala ceasca. Eu cumpar Lavazza albastra si-o fac praf in expressor. Imi place concentrata (selectez 2 cesti cu minim de apa), mandrei ii place mai ceai (1 ceasca luuuuuuuunga) Si ori o beau neagra ori pun lapte natural in ea Deenman, daca n-ar praji-o asa mult ar fi okay, dar am observat ca marea majoritate o prajesc dincolo de distrugerea gustului. |
#14
Posted 10 May 2016 - 07:52
Un espresso bun trebuie facut din vreo 7 grame de cafea, la 70 usd pe 50 de grame suntem la 10 dolari cafeaua:).
|
#15
Posted 10 May 2016 - 08:23
Daca treceti prin Roma, cand va plimbati prin centru intrati la Sant'Eustachio, Il Caffe'. Loc important pentru amantii de cafea, se zice ca e cea mai buna cafea din Roma, Pentru um espresso e mereu coada...Daca vreti sa luati pentru acasa chiar merita, pe la 30eur KG. |
|
#16
Posted 10 May 2016 - 09:18
Cafeaua , ca orice al viciu ( la figurat ) are un prag stimul care se modifica in timp. Asa cum fumatorul simte nevoie de o tigara mai " tare " , si bautorul de cafea tinde sa aprecieze gustul tot mai intens . Eu sunt bautor de cafea de la 15 ani . Acum mai pot sa beau doar cafea de expresor , facuta la expresor si la tarie maxima. Conteaza gustul si atat. Cafeaua , prin modul ei de procesare , nu permite foarte multe interventii chimice . Capacitatea de a o " aromatiza " este limitata si , in general , orice cafea de firma este buna . Conteaza sa gasesti acea cafea care iti place tie , precum si modul de preparare potrivit. Pentru o aroma mai puternica nu trebuie decat sa maresti cantitatea de cafea raportat la cantitatea de apa. Si fara zahar. Cafeaua cu zahar nu este cafea . Este ceva dulce , un desert , dar nu cafea. Aroma cafelei se diminueaza cand pui orice altceva decat apa si cafea.
Edited by JurasikMan, 10 May 2016 - 09:18. |
#17
Posted 10 May 2016 - 12:08
qawHaq1, on 10 mai 2016 - 07:51, said:
E, intr-adevar, mare diferenta dintre cufureala din struguri copti si aia necopti...alta aroma. Daca-i si din cafea...hehe, cacat de lux! Stii ca intotdeauna se gasesc destepti care comenteaza sa se afel-n treaba. Romanul e buricul pamantului, el le stie pe toate. Mai putin cum sa-si organizeze viata si ce sa voteze |
#18
Posted 10 May 2016 - 12:35
Romanul stie tot in materie de cafea, bea ceai de cafea in fiecare dimineata, din cafea care nu are nici macar 80% in componenta granule de cafea (toate cafelele din supermarket asa sunt). Romanul care nu a baut in viata lui un ristretto, care nu a trait cu altceva decat cu cafea premacinata si preambalta, stata pe raft 6-12 luni. Cafeaua chiar si in stadiul de boabe nu doar la macinare, are niste uleiuri/arome/gaze in compozitie, care la maxim 1 luna de la prajire migreaza in mare parte. Dejeaba iei tu o punga de cafea vidata din supermarket, penrtru ca in momentul in care o deschizi prima data, in partea de sus s-au adunat toate aromele si la deschidere, e pa!
Una e sa ai crema adevarata facuta de cafea, si alta e sa ai spuma pe care o vedeti la reclamele din tv, gen nescaffee. Pana nu gusti/bei un produs bine preparat nu ai cum sa-ti dai seama ca ce bei tu este rau, sa ca nu constituie nici macar 5% din ce inseamna o cafea. PS: nu te pune nimeni sa bei cafea cacata de un animal, ala e doar un sortiment mai exclusivist de cafea, exista mii de soiuri de cafele. Toata lumea care a venit la mine si a baut o cafea decenta, preparata pe loc cu cafea proaspat prajita, rasnita pe loc cu 5 minute inainte sa curga cafeaua, a avut o reactie WOW, si mereu cand vorbim la telefon sau ne intalnim, ma intreaba de cafea. Vorbiti de arome, astia de la Iacobs au scos de jumate de an ceva arome pentru cafea (si nu vorbesc de coffeta sau ce mai era) vorbesc de aromele extra la plic pentru cafea, aroma de vanilie, aroma de sarbatori, alea sunt cancer la plic, si nu au ce cauta intr-o cafea. Cafeaua este diversa ca gust, exista cafele care au nuante de ciocolata, si este chiar asa, nu ai nevoie de dulciuri, altele au gust de nuci, fructe, flori. Romanul bun la toate, chiar ca e mare bautor si cunoscator de cafea, asa cum este mare cunoscator si de vinuri .... ii doresc Romaniei un declin continuu frumos. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users