Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Star Trek - o realitate alternativã posibilã

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#37
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,631
  • Înscris: 07.02.2003

View Postionutz_joe2009, on 28 decembrie 2018 - 14:54, said:

E gresit, petrolul este resursa inepuizabila(suc de mortaciune).
Inepurizabilitatea e de milioane de ani insa... o sa ramanem fara pentru urmatorul milion de ani :P

#38
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View PostWIRUS1111, on 28 decembrie 2018 - 00:50, said:

Infinity tata, inteleg ce spui.
Dar tu realizezi ca nu o sa prinzi epoca aia?
Poate dupa ce mori , lumea nu o sa evolueze cum ti-ai dori tu, ci o  sa se intoarca in evul mediu din cauza epuizarii petrolului.  Sau nah, robotii vor pune stapanire pe oameni si ei vor coloniza tot sistemul solar, ducand mostenirea omenirii mai departe.  

Si apoi, stii bine ca nu exista viata dupa moarte.
Asa ca limiteaza-te la ce poti vedea si face in viata asta, altfel intri in depresie.

Io zau ca nu mai inteleg nimic, unu imi zice nepoate, altu tata, altu ba baiatule, samd!Posted Image

Mizez pe aparitia legaturii wireles intre neuroni si unitatile de siliciu.

Nu ma intereseaza rolul meu in acea lume, eu am deja locul meu in acea lume deoarece eu am creat-o si ma manifest in ea, deci pentru mine nu este nici departe, nici straina, ...

Eu nu supun universul proprilor mele dorinte, dar cunosc regulile evolutiei, asa ca ...

Eu prefer un ev mediu pentru a porni pe calea mai putin corupta decat stagnarea in coruptia actuala (un exemplu ar fi motoarele pe gaz de sinteza si zepelinele pe heliu, samd).

Robotii nu au de ce sa stapaneasca oamenii, e ca si cum noi am vrea sa stapanim mustele si furniciile, dar augmentarea biologicului si aglutinarea retelelor cuantice ar fi un salt fantastic spre postumanitate transumanism.

Exista viata după moarte 100% desi nu subscriu modelelor religioase, de fapt exprimarea este gresita din moment ce nu stim ce inseamna dupa ori inainte.

Depresia are cauze microbiene si alte disfunctionalitati organice la fel precum orice boala ori stare de proasta dispozitie.

Oricum am mai multe indeletniciri pamantesti decat acestea, asadar le combin gratios, cat despre caracter ma apropii mai degraba de un chinez harnic dar molcom si intelept, decat de un stresat plin de angoase si anxietate din emisfera vestica.

#39
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011

View Postandreic, on 28 decembrie 2018 - 20:36, said:

Inepurizabilitatea e de milioane de ani insa... o sa ramanem fara pentru urmatorul milion de ani Posted Image

Am eu senzatia ca petrolul poate fi produs si in alte feluri.Nu de alta, dar am inventat chiar si reactorul nuclear.Insa nu se poate da peste cap economia actuala, mai trebuie scosi bani si trait din ala din pamant.Si nu veniti cu alternative noi la petrolul din pamant, muriti(vi se taie capu) daca nu e ultrasecret si vreti sa dati peste cap, peste noapte, o intreaga economie Posted Image.Cu alte cuvinte, nu se pot schimba regulile economiei mondiale peste noapte(treptat doar, altfel razboi mondial).Sunt tari care sunt dependente de extractia de petrol, ce le faci alora?Ca mor de foame si scot "tunu".

Pana atunci, facem tuica la cazan Posted Image)

Edited by ionutz_joe2009, 29 December 2018 - 10:31.


#40
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
https://ro.wikipedia...Reactor_nuclear
  • O altă aplicație este propulsia navală (în special pentru scopuri militare).
  • Există și reactoare nucleare pentru cercetare unde fascicolele de neutroni se folosesc pentru activități științifice sau pentru producerea de radioizotopi destinați utilizărilor civile (medicină, industrie, cercetare), sau militare (arme nucleare).
Asa...ca daca nu era in scop militar, nu ne-ar fi fost prezentata nici asta.Adica...nu facem noi ce vrem aici.

Si cine iar?Tot americanii.Ca nu degeaba e ultrasecret mai tot.Bomba atomica, SURPRIZA, le-a dat surpriza!Parerea mea e ca astia-s departe rau acum si ca noi, oamenii normali, habar nu avem ce dracu asi in meneca au astia.


Enrico Fermi și Leó Szilárd, ambii de la Universitatea din Chicago, au fost primii care au construit o pilă nucleară și au prezentat o reacție în lanț controlată, pe 2 Decembrie 1942. În 1955 ei și-au împărțit patentul de invenție pentru reactorul nuclear U.S. Patent 2.708.656. Primul reactor nuclear din SUA a fost utilizat pentru a produce plutoniu pentru arma nucleară. Alte reactoare au fost folosite în propulsia navală (submarine, nave militare).

Edited by ionutz_joe2009, 29 December 2018 - 11:01.


#41
LORELYAN

LORELYAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,704
  • Înscris: 15.08.2006

View Postlan2000, on 29 decembrie 2018 - 12:49, said:

....
Niciun astronaut nascut pe Pamant  n-ar putea sa reziste pe Marte mai mult de 3-5 ani. E ca la inchisoare.   Innebunesti acolo, intri in depresie, ajungi sa ....


Optimism exacerbat, organismul uman nu rezista 3-5 ani fara notiunea de ...echilibru !
Nici macar 3-5 zile !
Nici macar 3-5 ore !
Exista oameni care viseaza sa ajunga la stele, la Luna, in spatiu, ignorand limitele fizicului uman !

#42
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011

View PostLORELYAN, on 29 decembrie 2018 - 13:37, said:

Exista oameni care viseaza sa ajunga la stele, la Luna, in spatiu, ignorand limitele fizicului uman !

Caruia daca e produs in laborator nu-i prea mai sunt aplicabile legile alea.Ca daca vor , se joaca cum vor cu genele si ADN-ul.Oaia Doli a fost doar inceputul, au pus putin in tema-se poate, se pot crea rase noi chiar.

Chiar zilele trecute vorbeam cu cineva, vroia ca odrasla lui sa ajunga medic stomatolog.I-am spus ca in viitor vor creste maselele dupa ce luam o pastila si ca odrasla va trebui sa se reprofileze.

Curios, stirea am vazut-o azi la tv.Un mic implant, maseaua creste inapoi(cica se lucreaza, eu cred ca tehnologia e deja aplicabila de ani buni).Stiti ca de ex  rechinului  dupa ce-i cade un dinte, ii creste altu ca ala care a cazut.

Tehnologia nu-i petrolul , omul e tehnologia, nu petrolul a inventat omul.

Edited by ionutz_joe2009, 29 December 2018 - 16:25.


#43
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postlan2000, on 29 decembrie 2018 - 12:49, said:

Pai spune-o asa!
Cu tehnologia actuala abia daca am putea sa colonizam Luna, gen sa amplasam un hotel pe Luna unde sa vina turisti periodic dus-intors si sa extragem Helium-3 si cam atat fiindca e la cateva zile distanta.  
Marte e prea departe, iar intr-o  asemenea calatorie dus-intors de 3 ani   astronautii n-ar putea indura atata timp de radiatii si conditii de gravitatie 0/respectiv gravitate scazuta pe Marte. Daca te duci pe Marte, acolo ramai pana mori pentru ca pe Pamant nu ai mai putea trai din cauza diferentelor de presiune/gravitatie.
Conditile sunt extreme si nu putem construi nimic cu atata praf si furtuni de nisip, nu exista inca echipamentele necesare , iar navele spatiale actuale nu pot transporta foarte multe provizii si materiale de constructii. Si apoi , ce sa faci acolo decat sa stai non-stop la adapost fiindca planeta aia nu va fi in veci terraformizata din cauza absentei campului magnetic.  
Niciun astronaut nascut pe Pamant  n-ar putea sa reziste pe Marte mai mult de 3-5 ani. E ca la inchisoare.   Innebunesti acolo, intri in depresie, ajungi sa te sinucizi sau sa faci o prostie incat sa compromiti misiunea si sa risti vietile membrilor echipajului, mai ales ca stai inghesuit intr-o incapere metalica stramta, iar afara iesi musai cu costum si casca de astronaut.
Pentru Marte trebuie alta tehnologie. Sa inventam intai motoarele si reactoarele pe baza de  fuziune  nucleara, nanotehnologia, sa imbunatatim genetica si robotica, apoi am putea fi pregatiti pentru o calatorie pe Marte.
Pana atunci, pe Marte vor merge roverele, sondele si poate intr-un viitor apropiat, droizii.

Dracului, mai bine inventam portaluri cu care sa deschidem gauri de vierme ca sa putem merge pe planete locuibile cu aer respirabil/ecosistem/apa   din alte sisteme solare decat sa ne complicam cu  regoliti  sterpi  ca Marte si  Luna.

E josnic ca traim intr-un sistem solar plin de regoliti imposibil de colonizat si ca si sistemele solare apropiate sunt pline de regoliti si gigantice gazoase, fara nicio planeta similara cu a noastra.

Vor urma metspamale organice ori polialoyd cu litiu tip nanospuma dopate cu heliu ori chiar cu apa ori cu plastic si heliu, acestea vor fi adevarate scuturi antiradiatii.

#44
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postlan2000, on 29 decembrie 2018 - 20:10, said:

Fara petrol, omul se intoarce la secerat graul manual sau la cules zarzavaturi  (iar daca nu creste nimic nemaifiind pesticide, ghinion, un an moare de foame),  la pasunat,  la masina de cusut,  la caruta trasa de cal, la lumanari, la taiat copacii cu toporul, la spalat rufe cu urina  si ierburi medicinale.

Nici nu stiti cat noroc am avut ca au fost cinci extincii mari in trecut la momentul potrivit, sau faptul ca planeta asta a fost bogata in zooplancton si in alge

Stramosii foloseau boii la arat, secerau fie cu coasa fie cu cositoarea mecanica (o chestie cu cosor elice antrenata de roti fie de forta umana printr-un sistem de parghii si roti).

La lampi cu ulei, la sareta amishilor (si ce bine arata), iar lemnele nu erau taiate mai scurt de 2-3 metrii si se bagau in soba lunga din afara casei pe dedesubt, in Oltenia se mai gasesc asemenea case si bordeie cu vatra lunga cat casa.

Rufele se spalau cu lesie din cenusa ori sapun din lesie de cenusa si grasimi animale.

View Postlan2000, on 29 decembrie 2018 - 20:26, said:

Oamenii (asta daca au aparut) de pe alte planete probabil n-au avut norocul asta din cauza climatice sau de relief  si de asta nu s-au depistat urme de civilizatii interstelare prin galaxia asta.  
Nici nu aveti idee cat noroc am avut ca planeta asta are acum sase continente cu varietati de relief, patru oceane navigabile cu avantaje comerciale  , trei tipuri de clima, patru anotimpuri,  o atmosfera cu o compozitie potrivita alcatuita din oxigen, dioxid de carbon si un pic de azt, varietati de roci , gaze, combustibili  si metale ca sa ne putem dezvolta,  un ecosistem complex cu varietati de vegetatie si o fauna diversa, activitate geologica potrivita, un climat cat de cat stabil,   un satelit natural ca Luna, planete gigantice care atrag asteroizi ce ne-ar putea lovi pe noi, o distanta potrivita fata de Soare, camp magnetic.

Alte planete ca Marte si Venus n-au avut norocul asta. Si cand  spun  "noroc" nu ma refer la extraterestri sau la zei creatori, ci pur si simplu s-a intamplat,  contextul matematic i-a fost mai favorabil planetei asteia.  

Cred ca chiar s-ar putea sa fim singurii in partea asta a galaxiei. Nu cred sa fie alt sistem solar cu o planeta norocoasa ca a noastra.  

Fiindca starea naturala a universului e de fapt cea fara de viata, fara bioorganisme.

Exista asemenea planete cu civilizatii vesnic primitive, dar nu sta nici macar coltul acesta de galaxie doar in acest tipar, asa ca or fi destule si planetele foarte similare cu Terra, chiar daca nu au atatea continente ori oceane si mari, nici macar atatea anotimpuri, nici Luna, samd.

Rolul lui Jupiter este supralicitat in captarea asteroizilor, este suficient sa te gandesti ca asteroizii si cometele nu se misca direct spre Jupiter, iar devierea nu le conduce spre Jupiter ci aiurea spre Soare, samd

Luna nu are nici un rol decat acela ca poate cadea la o adica pe pamant daca un mare asteroid ar lovi-o rupand o bucata mare din aceasta apoi resturile ar frana Luna pe orbita sa, ...

Marte are ziua de 24 ore, cam aceeasi inclinatie pe axa ca si Pamantul, idem celelalte planete.

#45
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View PostBraviaAmpero, on 27 decembrie 2018 - 22:31, said:

In ce sens ? Ca sa ai un inceput de univers Star Trek in primul rand trebuie ca banul sa dispara si fiecare sa munceasca pt bine si propasirea celuilalt. Asta e din pacate marxism asa spre comunism.
Si la drept vorbind , in sistemul capitalist nici vorba sa creezi o nava precum cele din Star Trek.Toti miliardarii planetei nu si-ar permite jumate de motor dar apoi toata nava si cu toate cele.

Se va ajunge la asa ceva după inventarea calculatorului cuantic, astfel se va produce o explozie a roboticii, lumea va deveni plina de droizi, androizi, samd, iar oamenii vor deveni ineficienti in 99% dintre situatii.

In majoritatea filmelor si serialelor sf se omit intentionat exact acele detalii care stau la baza lumii viitorului, dar mai bine haidem sa vedem care sunt acelea:

1.) Orasele si satele, plus infrastructura actuala, nu vor mai fi utile asa ca vor ramane piese de muzeu.
In viitorul apropiat oamenii vor locui in rulote mobile izolate perfect cu izolatii de aerogel, iar tehnologia va fi atat de eco si performanta incat vom extrage apa pura din orice sursa, inclusiv din aer.

Chiar si cladirile vechi vor fi izolate perfect cu aerogel.

2.) Majoritatea activitatilor vor fi facute de roboti, droizi si drone, astfel ca nu va trebui sa ne miscam din propriul fotoliu.

3.) majoritatea activitatilor vor fi facute prin realitate virtuala augmentata si in realitatea virtuala-augmentata.

4.) Ceea ce nu au reusit sa faca oamenii in 100 de ani, vor reusi sa faca robotii si IA, astfel ca pana la sfarsitul secolului vom avea chiar mai multe si mai mari realizari deja ca tehnologii mature si compacte decat au fost imaginate in serialele sf.

5.) Pentru binele umanitatii va exista o monitorizare absoluta a fiecarui om si fiecarei activitati, iar razboaiele vor fi eradicate, deoarece prima natiune din lume care va dezvolta mini-micro-dronele insecta, vor face sah-mat cu toti hegemonii din lume, altfel se va putea ajunge ca un singur om izolat sa puna la pamant toata planeta intr-o clipita.

Asadar nu vor mai exista dictaturi, nici state separate, companii separate, samd, nici macar in cazul companiilor care vor explora si exploata spatiul.


Practic va fi o lume mult prea avansata ca sa se permita existenta oricarei autonomii ori violente. Binele comun va prima independentei personale, desi va exista o independenta extrema la nivel cotidian.


Nu vor exista nivele de dezvoltare intre populatie si cei din varful ierarhiei militare-mondiale, astfel ca toti oamenii vor fi egali si astfel nu vor mai exista infractiuni, trafic de arme, droguri, criminalitate organizata, agresivitate domestica, samd.



PS:

Filmele sf ne prezinta o realitate futuristica de tip schizoid, unde lumea veche traieste in cadrul unor tehnologii ultime.

Sa ne gandim la cateva scenarii de acest tip:

- In seria sf Cruciade se arata exact acest aspect, cum cineva necunoscut a infestat intreaga umanitate decimand-o. Exista mai multe asemenea filme in care se prezinta acelasi tip de scenariu, asa ca este este foarte ciudat sa ne gandim ca putem progresa dincolo de sec 21 fara a schimba din temelii sistemul socio-politic mondial.


De asemenea nimeni nu ar fi interesat sa lezeze macar si superficial o alta civilizatie extraterestra de frica repercursiunilor (poate aceia ne trimit o microsonda plina cu o supertoxina pe care eliberand-o in atmosfera inalta ne-ar anihila intr-o clipa pana la ultimul), nici vorba de razboaie intergalactice.


Chiar si după augmentarea biotica completa si trecerea intregii umanitati in mediul cuantic-virtual, chiar si atunci vom ramane calmi si intelepti, deoarece exista si virusi informatici si pulsuri EM, micro-drone care pot distruge tot ce s-a cladit pana in acel moment.


Probabil ca Pamantul va fi o lume a miliardelor de miliarde de retele separate si unitati independente, majoritatea duplicate, iar tehnologia va cuprinde si multe optiuni alternative rezistente si ascunse in fata unei posibile agresiuni, facand din civilizatia umana digitalizata o forma mai rezistenta decat oricand.

Edited by Infinitty, 11 March 2019 - 10:07.


#46
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
exista deja tehnologii anti-nanotehnologie.....una din ele e un banal EMP cu raza de 1 km sau ceva....

#47
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Exista desigur, insa ce faci cu tehnologia?

Ce faci cu dronele din apa, ori din subsol, din zone pustii?


#48
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
un EMP le poate lovi si pe astea...plus ca daca pui niste nanoroboti sa sape sa zicem un tunel din china in sua li se termina naibii bateria la cat au de sapat...sau oriunde ar incerca....sateliti si drone ar monitoriza roiul de nanoroboti din aer , inca dinainte de a incepe sa sape in pamant sau sa vina prin apa....
pericolul de la nanoroboti vine de fapt de la actiunile cu cativa nanoroboti, cum ar fi asasinatele , care vor reprezenta in viitor un mare pericol....practic va trebui sa monitorizam total granitele si sa tinem spionii si strainii dubiosi cat mai departe de orasele de locuit ale persoanelor importante pentru a pune o distanta mare intre nanoroboti si respectivele tinte. plus itinerarii ascunse , anonimitate pe net , si alte alea in asa fel incat agentii strainii sa nu stie unde sa trimita nanorobotul asasin....
de asemenea VIP-urile vor avea in ei implantate leacurile necesare impotriva tuturor formelor de otravuri , care vor declansa in momentul in care se va injecta otrava de catre nanorobot....
tot VIP-urile vor avea implantati nanoroboti de aparare , care vor curata tot.....
vom avea camere speciale care vor monitoriza pe o distanta de ~20 de metrii tot ce misca , de la radiatie pana la diverse forme de otravuri ...tot aceste camere vor fi capabile de poze care sa vada prin straturile nanorobotilor si sa ii identifice din distanta si sa ii termine cu ajutorul unor minilasere ....
astea sunt solutiile...

#49
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Nu am eliminat insectele si mai ales acarienii, practic se confunda cu praful, cat despre roiuri, vezi tu, densitatea poate fi incredibil de mica si cu cateva molecule de sarin ...  

Efectiv nu poti imbraca planeta in lasere si PEM.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate