Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bec far VW Touran 1T3

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 

S.U.A.

* * - - - 7 votes
  • This topic is locked This topic is locked
508 replies to this topic

#19
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,891
  • Înscris: 20.10.2015

 redbotos, on 19 decembrie 2018 - 22:16, said:

Statele Unite ale Americii , un imperiu in decadere.
Se pare ca presedintele Trump ales , restrange randurile si micsoreaza puterea globala pe care o avea.
Razboie economice, sanctiuni, si scandaluri politice interne, face ca cea mai puternica tara din lume si cel mai mare fambricant si explotator de arme din lume , se clatina serios.
Vreau sa pornesc topicul asta pt ca se sduce in discutii despre U.S.A. , comparari si alte lucruri in care se va discuta despre S.U.A.

Ai inceput cu o tampenie

M-am oprit din citit pentru ca il aduci in discutie pe Trump, alta tampenie, America NU e condusa de Trump, Congresul o face. Trump e numai un CEO al Americii, el executa si promite rezultate

Care e scopul postului, lasand la o parte "decaderea". Mie de ex imi merge mai bine decat imi mergea acum 4 ani, la fel si multor milioane de americani

#20
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,637
  • Înscris: 02.10.2009
Cand un "rosu" deschide subiect despre americani sa te astepti sa o tina doar intr-o anumita directie si sa vrea sa citeasca doar ce-i place.

Daca se clatina serios ceva in America e gasca de talhari care au parazitat viata politica atatia amar de ani, democrati si republicani la un loc. De aici zvarcolirile lor ca nu-si mai pot baga nasul in vietile oamenilor de pe intreaga planeta.

Recomand oricaruia o vizita in cateva locuri, in Chicago, San Fra, Texas, in fermele din sud est, o raita pe la San Diego la "vaporase" si sa-l vad dupa aia. Sa vada acolo forta natiunii.
Dar nu, "rosii" se vor ingramadi sa vada doar periferiile si haznalele, ca e lumea lor si cred ca o inteleg mai bine.

#21
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018

 redbotos, on 19 decembrie 2018 - 22:16, said:

Statele Unite ale Americii , un imperiu in decadere.
Se pare ca presedintele Trump ales , restrange randurile si micsoreaza puterea globala pe care o avea.
Razboie economice, sanctiuni, si scandaluri politice interne, face ca cea mai puternica tara din lume si cel mai mare fambricant si explotator de arme din lume , se clatina serios.
Vreau sa pornesc topicul asta pt ca se sduce in discutii despre U.S.A. , comparari si alte lucruri in care se va discuta despre S.U.A.

Stai jos, ZERO, pentru bombaneala care ti se pare real din motive nefondate.  Te vei clatina si faramita mult mai repede decat USA, pe garantate!

 diegodanny, on 19 decembrie 2018 - 22:47, said:

Orice imperiu are si un sfarsit, si vor aparea imperii noi gen china si rusia Posted Image

Se va inventa si o noua bautura cu care se va ciocni pe acele succese ca sampania franceza nu se va prapadi pe asa ceva, mai bine se lasa sa curga in ocean!

#22
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
in Europa nu o sa vedem "caderea" asta nici in urmatorii 50 de ani

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/IYqAMrB1hRs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#23
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 11.09.2007
chiar si simplul fapt ca alte tari s-au ridicat puternic in ultimii ani dovedeste ca hegemonia sua scade, mai ales ca vorbim despre locuri in care americanii au avut control aproape total. dar e normal, sua a beneficiat de o perioada lunga de timp in care nicio tara nu i s-a opus la modul serios, tarile europene au fost internate la terapie intensiva dupa ultimul mare razboi, china inca nu avea dezvoltata infrastructura iar rusia a fost folosita doar pentru a pune in practica manicheismul de care a avut nevoie sua.
celelalte tari care au ridicat capul recent au facut-o tot datorita tehnologiei care a permis ca economiile locale sa fie integrate si conectate la cea globala si datorita legii internationale care a impiedicat talharia.

dupa razboi, sua a creat nato pe baza acestui dualism bine-rau pentru a permanentiza conflictul cu partea ruseasca, era singurul mod prin care sua putea stationa militar in europa pentru o perioada lunga de timp si prin care sa continue inarmarea. dupa niste ani si multa propaganda situatia se traduce simplu: sua si rusia sunt singurele superputeri iar noi o platim pe una dintre ele sa ne apere de cealalta. o mizerie!

pamantul asta nu suporta vidul, era clar ca cineva va umple golul lasat de marile puteri pe mapamond odata cu inceputul sfarsitului lor. secolul 20 a fost perioada necrofagilor iar cel mai mare dintre ei a fost sua, ca nu si-au castigat influenta prin lupta, pur si simplu a fost cea mai inchegata si libera tara la momentul oportun, atunci cand puterile traditionale se dezintegrau luptandu-se intre ele.
stim ce a urmat mai departe, sua si-a impus dolarul si sistemele financiare ajutati fiind de imensa armata pe care o avea in spate si a inceput sa controleze situatia ca un veritabil interlop care iti vorbeste frumos dar trimite gealatii sa-ti faca o vizita. asta atunci cand nu-ti baga racheta in casa prin fereastra deschisa.

eh, dar intre timp s-au mai schimbat lucrurile, tarile s-au dezvoltat, fostele puteri se scutura de praf si se recompun si se pare ca lucrurile tind sa revina la starea lor naturala, asa cum se intampla de fiecare data in natura. china, cea mai populata tara din lume, a beneficiat din plin de tehnologiile moderne si a reusit intr-un timp record sa-si modernizeze infrastructura si chiar sa produca la randul ei tehnologii de varf. cu siguranta este o superputere. rusia este aproximativ la fel ca atunci cand a decis sa intre in schema clocita sua, nu si-au dat seama rusii ca au fost prostiti, probabil ca nici nu le pasa. intr-o realitate bazata pe economia globala, sa fii doar o forta militara este egal cu zero, cetatenii tai vor trai prost si atat. rusia este doar o tara intinsa, nicidecum o superputere.
este o conditie necesara sa ai pamant la dispozitie dar nu este suficient. o superputere inglobeaza mai multe conditii; pamant-resurse, populatie, arme, sistem adminstrativ performant, sistem financiar bine pus la punct si inca cateva mai mici care conteaza si ele. rusia e mare si are arme dar nu indeplineste restul conditiilor. india e mare, populata, are si cateva arme dar le fel ca in rusia, lipsesc celelalte. brazilia e pe aceeasi linie, indonezia la fel, singura tara care se apropie de acest statut este japonia, dar este tinuta din scurt de sua. nu stiu pentru cat timp!

adevarata superputere este UE.
europa a castigat cel mai mult in urma acestui secol de razboi, a iesit mai puternica si mai unita din el, s-a nascut UE. aceasta entitate va pune capat dominatiei dolarului si hegemoniei sua in lume. UE este cel mai rau lucru care li se putea intampla americanilor dar in acelasi timp restul lumii se bucura, UE este privita cu admiratie de restul tarilor care conteaza. cumva, e si normal sa fie asa, sua a fost in varf zeci de ani, europa a condus lumea secole intregi, mii de ani.
in UE, educatia si sanatatea sunt accesibile oricui, lucru care nu se poate spune si despre mareata sua. UE nu are niciun dusman declarat iar asta e un aspect important pentru diplomatia globala.
conteaza foarte mult si modul de guvernare a tarilor care compun UE, chiar daca sunt democratii si se folosesc de capitalism in economie factorul social este unul foarte puternic si este respectat ca atare.
multi opun un sistem economic -capitalismul- unui sistem politic, socialismului, cu toate ca sunt lucruri total diferite, am observat asta in special in sua. oamenii de acolo, din cauza unei educatii precare, inteleg ca europa este condusa de un soi de comunisti de secol 21. nu prea inteleg ei de ce platesc mici averi pentru educatie si pentru sanatate in cea mai bogata tara dar sunt convinsi ca nu exista tara mai buna ca sua, sunt convinsi ca sunt exceptionali. cine suntem noi sa le stricam bucuria...normal ca nu le-am spus ca salariile lor au cam batut pasul pe loc sau ca infrastructura a cam ramas in urma. cam mult a ramas in urma.
am mai observat si faptul ca cei mai multi vorbesc despre sua bazat pe ce au vazut in filme, ca nu prea au calcat pe acolo - e valabila si reciproca, americanii chiar sunt mult in urma europenilor ca turisti. in filme apar cele mai frumoase colturi de sua de obicei dar in momentul in care parasesti orasele cele mai mari si mai populare ti se deschide in fata un peisaj obosit, uzat si depasit. in multe cazuri esti luat prin surprindere de cat de multe locuri parasite si decrepite sunt prin state si de situatia drumurilor, ajungi sa-i intelegi ca stau toti cocotati in suv-uri. este evident ca prin locurile alea a trecut o civilizatie care a trait pe picior mare, lucru care te face sa te intrebi: oare ce s-a intamplat?

s-a intamplat faptul ca sua nu mai poate lua orice, oricand, folosindu-se de forta de care dispune, s-au terminat zilele alea. acum trebuie sa cumpere, la fel ca restul. acum trebuie sa fie performanta, la fel ca restul. elementele se intorc la starea lor naturala, cum spuneam, isi (re)intra si ceilalti in drepturi si se subtiaza tot mai mult fiecare felie de tort. datoriile sunt si ele tot mai greu de vandut si nu mai pot sa se bazeze nici pe asta. razboi nu mai pot sa faca si oricum le-au cam pierdut pe toate chiar daca s-au luptat cu tot felul de desculti atunci cand cei puternici erau la pamant. a cam venit momentul sa se restranga, sa-si regandeasca strategiile si nevoile pentru ca lumea s-a schimbat, si nu in favoarea lor. cam asta se intampla acum cu sua, s-a terminat huzurul!

in timp ce vorbim, sua este o tara ramasa in urma din punct de vedere administrativ, economic si al infrastructurii dar cel mai important, a ramas in urma din punct de vedere social.
si rusii au trimis chestii in spatiu -chiar le-au dat si la americani rachete- si au si multi miliardari, dar asta nu-i face un popor avansat.
in scurt timp, sua va fi doar o poveste frumoasa de spus copiilor si nepotilor -the american dream. in rest, va fi doar o alta tara in care se vorbeste engleza si singura care a folosit bomba atomica.

ps: vad ca au iesit americanii la albit. spor sa aveti!

Edited by morenno, 20 December 2018 - 05:45.


#24
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,734
  • Înscris: 06.08.2004
De cate ori aud cum Rusia face si drege iar SUA o ia la vale, ma apuc sa ma uit la filmuletul asta, in loop, e hipnotizant..
http://2oqz471sa19h3...p-economies.mp4

Sa tot fi SUA "care o ia la vale" si cu GDP-ul care creste incontinuu

#25
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,682
  • Înscris: 22.01.2015
NU MOR CAII CAND VOR JAVRELE!

#26
wiseguy76

wiseguy76

    just don't

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,220
  • Înscris: 24.05.2006
Nu mai ganditi in clisee- americanii sunt grasi, rusii sunt alcoolici, chinezii o sa domine lumea, UE e leaganu' civilizatiei. Daca istoria ne-a invatat ceva, e ca oricand exista o agenda ascunsa, si jucatori pe care nimeni nu-i baga in seama ajung sa ia deciziile cele mai importante.
Viitorul e downsizing si sustenabilitate, si Trump stie asta- nu ne mai permitem sa cheltuim banii altora pe lucruri de care n-avem nevoie. Cheltuim ce ne trebuie, sustinem productia interna, sanatoasa, curata, si cresterea bazata pe valoare adaugata, nu pe specula. Asta e drumul pe care se duce SUA, spre deosebire de UE, care pluteste intr-un nor de idei liberale, departe de realitatea actuala.
Iar China e la vale de mult, faptul ca au reusit sa o ascunda atat de bine, nu inseamna ca nu e reala. Inclusiv catastrofa ecologica pe care a creat-o marele partid comunist in cautare de profituri imediate. Si China e tinta principala a lui trump, asa cum a lui Putin e UE.

#27
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,891
  • Înscris: 20.10.2015
Hmm,
Dinamismul, adaptarea rapida a legilor si a afacerilor la nevoile pietii
cultura muncii,
incurajarea muncii si a afacerilor,
responsabilitatea,
egalitatea,
lipsa birocratiei europene,
libertatea tehnologica,
salbaticia naturii,
spatiile uriase,


astea nu le prea intalnesti in Europa

#28
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,117
  • Înscris: 03.07.2008

Quote

Statele Unite ale Americii , un imperiu in decadere.

De 100 de ani tot in decadere este... conform propagandei antiamericane.


#29
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,734
  • Înscris: 06.08.2004

 wiseguy76, on 20 decembrie 2018 - 07:14, said:

Nu mai ganditi in clisee- americanii sunt grasi, rusii sunt alcoolici, chinezii o sa domine lumea, UE e leaganu' civilizatiei. Daca istoria ne-a invatat ceva, e ca oricand exista o agenda ascunsa, si jucatori pe care nimeni nu-i baga in seama ajung sa ia deciziile cele mai importante.
Aud des expresia asta dar niciodata nu am zabovit suficient asupra ei. Niciodata nu e lamurita, care "istorie"? E un truism? Daca agenda e ascunsa, cum o cunoaste cineva? Inseamna ca nu e ascunsa. Daca nu e ascunsa, de ce ii spune "ascunsa"? Daca nimeni nu stie de "agenda ascunsa" atunci cum "conduce lumea"?
Imi pare o expresie de genul "Daca istoria ne-a invatat ceva, dupa noapte urmeaza zi si dupa zi urmeaza noapte ceea ce duce la deciziile cele mai importante".

 Tsunnnami, on 20 decembrie 2018 - 07:22, said:


spatiile uriase,
Apropo de asta, daca te uiti la filmuletul cu GDP-ul pe care l-am pus mai sus, o sa vezi ca Japonia ajunge la un moment dat aproape de 2/3 din GDP-ul american.
Japonia care e o tara construita pe o stanca in mijlocul marii.
In timpul asta, Rusia, care are un teritoriu mai mare decat america, japonia si europa la un loc, apare cred ca 2 secunde in top 10.

#30
wiseguy76

wiseguy76

    just don't

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,220
  • Înscris: 24.05.2006

 Cris007, on 20 decembrie 2018 - 07:39, said:

Aud des expresia asta dar niciodata nu am zabovit suficient asupra ei. Niciodata nu e lamurita, care "istorie"? E un truism? Daca agenda e ascunsa, cum o cunoaste cineva? Inseamna ca nu e ascunsa. Daca nu e ascunsa, de ce ii spune "ascunsa"? Daca nimeni nu stie de "agenda ascunsa" atunci cum "conduce lumea"?
Imi pare o expresie de genul "Daca istoria ne-a invatat ceva, dupa noapte urmeaza zi si dupa zi urmeaza noapte ceea ce duce la deciziile cele mai importante".


Istoria politica mondiala? Nu reptilieni, masoni si NWO, alea sunt pentru history channel. Istorie boss, gen, pe Kennedy l-a impuscat unu' care era psihopat si comunist? Da' de fapt l-a executat CIA-ul? In Romania acu' 30 de ani poporul a vrut libertate si dictatorul a fost executat? Si de fapt a fost o lovitura de stat orchestrata de niste anonimi care au preluat puterea si inca o detin? Genul ala de istorie.

#31
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,734
  • Înscris: 06.08.2004
Adica istorie tip dosarele X si ziarul Click!
Mda, cum banuiam. In cel mai bun caz supraevaluam importanta unor intamplari pana la nivel de oculta mondiala pe modelul "mi s-au spart rotile de 2 ori in ultima saptamana, nu poate fi o intamplare".

#32
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,636
  • Înscris: 15.01.2017

 Cris007, on 20 decembrie 2018 - 07:59, said:

Adica istorie tip dosarele X si ziarul Click!
Mda, cum banuiam. In cel mai bun caz supraevaluam importanta unor intamplari pana la nivel de oculta mondiala pe modelul "mi s-au spart rotile de 2 ori in ultima saptamana, nu poate fi o intamplare".

Historical documents.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5wXDnJt3cUI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


#33
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018

 MikeSpike, on 20 decembrie 2018 - 07:10, said:

in scurt timp, sua va fi doar o poveste frumoasa de spus copiilor si nepotilor -the american dream. in rest, va fi doar o alta tara in care se vorbeste engleza si singura care a folosit bomba atomica.

Bre, la ce distanta ai calatorit de la garsoniera ta?  Nu prea departe din cate se vede, mai e mult pana departe!

#34
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

 diegodanny, on 19 decembrie 2018 - 22:47, said:

Orice imperiu are si un sfarsit, si vor aparea imperii noi gen china si rusia Posted Image
Nu chiar...imperiul roman a sfarsit dupa mia de ani si ceva....de la vreo 100 inainte de hristos pana la 1000 dupa hristos...aproximativ....ba chiar si mai mult daca luam bizantul in considerare.....
America e un imperiu mult prea tehnologizat ca sa mai piara  vreodata ...va ajunge in 100 de ani la apogeul fizicii si chimiei si cu asta va atinge nemurirea moment in care nimeni nu va mai avea cum sa il doboare....restul ....europenii sunt tot pe acolo, idem japonezii si cativa altii..... cat despre lumea a 3-a si a 2-a ...astea vor prelua controlul insa numai in momentul cand sua deja va fi un imperiu al sistemului solar , iar lor le va reveni libertate absoluta pe pamant ....tot din bunavointa americanilor...cu alte cuvinte sua va ceda hegemonia numai in momentul in care marea masa a pamantenilor va ajunge o civilizatie de tip 1 pe scara kardashev ....

#35
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015

 morenno, on 20 decembrie 2018 - 05:16, said:

chiar si simplul fapt ca alte tari s-au ridicat puternic in ultimii ani dovedeste ca hegemonia sua scade, mai ales ca vorbim despre locuri in care americanii au avut control aproape total. dar e normal, sua a beneficiat de o perioada lunga de timp in care nicio tara nu i s-a opus la modul serios, tarile europene au fost internate la terapie intensiva dupa ultimul mare razboi, china inca nu avea dezvoltata infrastructura iar rusia a fost folosita doar pentru a pune in practica manicheismul de care a avut nevoie sua.
celelalte tari care au ridicat capul recent au facut-o tot datorita tehnologiei care a permis ca economiile locale sa fie integrate si conectate la cea globala si datorita legii internationale care a impiedicat talharia.

dupa razboi, sua a creat nato pe baza acestui dualism bine-rau pentru a permanentiza conflictul cu partea ruseasca, era singurul mod prin care sua putea stationa militar in europa pentru o perioada lunga de timp si prin care sa continue inarmarea. dupa niste ani si multa propaganda situatia se traduce simplu: sua si rusia sunt singurele superputeri iar noi o platim pe una dintre ele sa ne apere de cealalta. o mizerie!

pamantul asta nu suporta vidul, era clar ca cineva va umple golul lasat de marile puteri pe mapamond odata cu inceputul sfarsitului lor. secolul 20 a fost perioada necrofagilor iar cel mai mare dintre ei a fost sua, ca nu si-au castigat influenta prin lupta, pur si simplu a fost cea mai inchegata si libera tara la momentul oportun, atunci cand puterile traditionale se dezintegrau luptandu-se intre ele.
stim ce a urmat mai departe, sua si-a impus dolarul si sistemele financiare ajutati fiind de imensa armata pe care o avea in spate si a inceput sa controleze situatia ca un veritabil interlop care iti vorbeste frumos dar trimite gealatii sa-ti faca o vizita. asta atunci cand nu-ti baga racheta in casa prin fereastra deschisa.

eh, dar intre timp s-au mai schimbat lucrurile, tarile s-au dezvoltat, fostele puteri se scutura de praf si se recompun si se pare ca lucrurile tind sa revina la starea lor naturala, asa cum se intampla de fiecare data in natura. china, cea mai populata tara din lume, a beneficiat din plin de tehnologiile moderne si a reusit intr-un timp record sa-si modernizeze infrastructura si chiar sa produca la randul ei tehnologii de varf. cu siguranta este o superputere. rusia este aproximativ la fel ca atunci cand a decis sa intre in schema clocita sua, nu si-au dat seama rusii ca au fost prostiti, probabil ca nici nu le pasa. intr-o realitate bazata pe economia globala, sa fii doar o forta militara este egal cu zero, cetatenii tai vor trai prost si atat. rusia este doar o tara intinsa, nicidecum o superputere.
este o conditie necesara sa ai pamant la dispozitie dar nu este suficient. o superputere inglobeaza mai multe conditii; pamant-resurse, populatie, arme, sistem adminstrativ performant, sistem financiar bine pus la punct si inca cateva mai mici care conteaza si ele. rusia e mare si are arme dar nu indeplineste restul conditiilor. india e mare, populata, are si cateva arme dar le fel ca in rusia, lipsesc celelalte. brazilia e pe aceeasi linie, indonezia la fel, singura tara care se apropie de acest statut este japonia, dar este tinuta din scurt de sua. nu stiu pentru cat timp!

adevarata superputere este UE.
europa a castigat cel mai mult in urma acestui secol de razboi, a iesit mai puternica si mai unita din el, s-a nascut UE. aceasta entitate va pune capat dominatiei dolarului si hegemoniei sua in lume. UE este cel mai rau lucru care li se putea intampla americanilor dar in acelasi timp restul lumii se bucura, UE este privita cu admiratie de restul tarilor care conteaza. cumva, e si normal sa fie asa, sua a fost in varf zeci de ani, europa a condus lumea secole intregi, mii de ani.
in UE, educatia si sanatatea sunt accesibile oricui, lucru care nu se poate spune si despre mareata sua. UE nu are niciun dusman declarat iar asta e un aspect important pentru diplomatia globala.
conteaza foarte mult si modul de guvernare a tarilor care compun UE, chiar daca sunt democratii si se folosesc de capitalism in economie factorul social este unul foarte puternic si este respectat ca atare.
multi opun un sistem economic -capitalismul- unui sistem politic, socialismului, cu toate ca sunt lucruri total diferite, am observat asta in special in sua. oamenii de acolo, din cauza unei educatii precare, inteleg ca europa este condusa de un soi de comunisti de secol 21. nu prea inteleg ei de ce platesc mici averi pentru educatie si pentru sanatate in cea mai bogata tara dar sunt convinsi ca nu exista tara mai buna ca sua, sunt convinsi ca sunt exceptionali. cine suntem noi sa le stricam bucuria...normal ca nu le-am spus ca salariile lor au cam batut pasul pe loc sau ca infrastructura a cam ramas in urma. cam mult a ramas in urma.
am mai observat si faptul ca cei mai multi vorbesc despre sua bazat pe ce au vazut in filme, ca nu prea au calcat pe acolo - e valabila si reciproca, americanii chiar sunt mult in urma europenilor ca turisti. in filme apar cele mai frumoase colturi de sua de obicei dar in momentul in care parasesti orasele cele mai mari si mai populare ti se deschide in fata un peisaj obosit, uzat si depasit. in multe cazuri esti luat prin surprindere de cat de multe locuri parasite si decrepite sunt prin state si de situatia drumurilor, ajungi sa-i intelegi ca stau toti cocotati in suv-uri. este evident ca prin locurile alea a trecut o civilizatie care a trait pe picior mare, lucru care te face sa te intrebi: oare ce s-a intamplat?

s-a intamplat faptul ca sua nu mai poate lua orice, oricand, folosindu-se de forta de care dispune, s-au terminat zilele alea. acum trebuie sa cumpere, la fel ca restul. acum trebuie sa fie performanta, la fel ca restul. elementele se intorc la starea lor naturala, cum spuneam, isi (re)intra si ceilalti in drepturi si se subtiaza tot mai mult fiecare felie de tort. datoriile sunt si ele tot mai greu de vandut si nu mai pot sa se bazeze nici pe asta. razboi nu mai pot sa faca si oricum le-au cam pierdut pe toate chiar daca s-au luptat cu tot felul de desculti atunci cand cei puternici erau la pamant. a cam venit momentul sa se restranga, sa-si regandeasca strategiile si nevoile pentru ca lumea s-a schimbat, si nu in favoarea lor. cam asta se intampla acum cu sua, s-a terminat huzurul!

in timp ce vorbim, sua este o tara ramasa in urma din punct de vedere administrativ, economic si al infrastructurii dar cel mai important, a ramas in urma din punct de vedere social.
si rusii au trimis chestii in spatiu -chiar le-au dat si la americani rachete- si au si multi miliardari, dar asta nu-i face un popor avansat.
in scurt timp, sua va fi doar o poveste frumoasa de spus copiilor si nepotilor -the american dream. in rest, va fi doar o alta tara in care se vorbeste engleza si singura care a folosit bomba atomica.

ps: vad ca au iesit americanii la albit. spor sa aveti!
Dumnezeu să-ti dea sănătate pt postarea plina de realitate si adevăr.
Discutia ar trebuii purtata in jurul acestei postări.
Mi se pare ca omul cunoaste mai bine cum stau lucrurile in America, decat noi toti la olaltă.



#36
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 11.09.2007

 Tsunnnami, on 20 decembrie 2018 - 07:22, said:

Hmm,
Dinamismul, adaptarea rapida a legilor si a afacerilor la nevoile pietii
cultura muncii,
incurajarea muncii si a afacerilor,
responsabilitatea,
egalitatea,
lipsa birocratiei europene,
libertatea tehnologica,
salbaticia naturii,
spatiile uriase,

astea nu le prea intalnesti in Europa

le intalnesti, cum sa nu, dar nu conteaza pentru ca nu asa se face comparatia.
fiecare loc are un dinamism unic pentru ca fiecare entitate se compune altfel.
la fel sunt si oamenii, negri pot sa sara mai mult si sa alerge mai tare dar atunci cand vine vorba de inteligenta si atitudine le da creierul eroare. asiatici sunt foarte inteligenti dar nu au spiritul de lupta in ei, cel putin nu ca europenii. intre alb si negru gasesti toate rasele, fiecare cu dinamismul ei.
nu are rost sa compari punct cu punct rasele, e mai indicat sa te uiti la modul in care se manifesta si la ce lasa in urma. sua a fost inventata de europeni pentru ca asta fac europenii, cuceresc si dezvolta. chinezii au ajuns si ei in vremurile descoperirilor -si chiar mai inainte- pana la capatul pamantului dar nu au ramas, nu au cucerit, nu au dezvoltat pentru ca nu asa au evoluat, nu le este scris in gene. va veti lamuri peste ani cand vor ajunge mai multe rase umane in spatiu dar tot albii, tot europenii vor fi cei care vor lua in stapanire situatia si o vor dezvolta. de data asta nu vor mai fura nici americanii si nici rusii tehnologia europeana, o vom folosi noi in avantajul nostru.

Edited by morenno, 20 December 2018 - 09:13.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate