Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Dieta Zero Carb
Last Updated: Apr 14 2019 12:04, Started by
MembruAnonim
, Dec 17 2018 11:03
·
0
#37
Posted 18 December 2018 - 20:38
vinciun, on 18 decembrie 2018 - 13:17, said:
Cam cat zahar poate fi in peste sau in salam? Depinde de produs. Conservă de pește, mai ales în sos de roșii, o grămadă. Ideea e că se adună și nu concepi aceste produse a fi dulci, așa că mai pui lângă ele și o prăjitură. Citești pe ambalajul prăjiturii, vezi că te încadrezi sub necesarul zilnic dacă o mănânci, dar tu ai depășit deja necesarul din cauza altor produse. Gândește-te doar că ketchup-ul e o pătrime zahăr. Nu e un aliment dulce, nu-l mănânci pe înghețată. Pe de altă parte, înghețata are tot o pătrime zahăr. Dintre astea doua, înghețata o percepi ca desert, ketchup-ul îl consideri condiment, cu toate că au același conținut de zahăr. Când vrei să slăbești nu renunți la ketchup sau muștar, renunți la înghețată. Și chiar dacă sunt cantități mici, nu le bagi în seamă, pentru că nu le percepi dulci. Mintea ta nu își ia "doza de dulce" când le consumi, dar corpul tău și-o ia. După ce mănânci genul ăsta de produse, tot ai poftă de prăjituri sau ciocolată, pentru că, în concepția ta, nu ai mâncat nimic dulce. Eu n-am nimic împotriva zahărului. Personal îl consum, dar o fac din plăcere, nu ca să mi se pară iaurtul puțin mai gustos. Dacă vreau zahăr, ăla provine din prăjituri, ciocolate, bomboane, plăcinte, de orice mi-e poftă, dar nu prea consum produse cu zahăr adăugat. Cum zice și colegul mai sus de cartofi prăjiți cu pâine. Dacă vreau să-mi fac o poftă, știi ce fac? Îmi iau o pâine de-aia proaspătă, îmi prăjesc cartofi și-mi fac cu șnițele de pui. Carbohidrati la greu. Dar mănânc așa odată pe lună, aia-i singura pâine pe care o consum, și o fac de plăcere, nu din necesitate. La fel cu prăjiturile. Îmi iau o prăjitură sau două odată pe săptămână, ăia-i cam cea mai mare cantitate de zahăr pe care o consum, în rest mai mănânc câte o banană sau un măr, dar nu mă înfig nici în fructe. Pe mine modul ăsta de a scoate zahărul din mâncărurile care nu se simt dulci și de a-mi introduce cumva în dietă alimentele pe care le mănânc pentru a mă simți bine din punct de vedere mental, pentru a nu pofti la ele, m-a ajutat să pierd 20 kg și să mă mențin la o greutate pe care o consider ideală, fără să sufăr și fără să am pofte. Și eu unul sunt convins că marea problemă în modul în care vedem mâncarea a fost demonizarea grăsimii, care a dus la adăugarea de amelioratori de gust pe produse "light". Ne-am speriat de grăsime și colesterol, așa că am început să punem zahăr pe produse care nu ne plăceau, doar pentru a le putea mânca. |
#38
Posted 19 December 2018 - 00:29
-Jinx-, on 18 decembrie 2018 - 11:14, said: Au ce cauta...in momentele potrivite....la oamenii potriviti. Dieta asta e preluata din medicina unde era folosita in principiu ca metoda de control a epilepsiei la copii. Mai are si alte beneficii Majoritatea dintre noi ne-am desensitivat la efectele insulinei mancand carbohidrati simpli cu indice glicemic mare in exces. E o problema generala a societatii in care traim, in care mare parte din dulciurile procesate contin cantitati enorme de zahar, glucoza, HFCS(high fructose corn syrup) etc, O astfel de dieta practic te poate ajuta sa iti resetezi rezistenta la insulina, ajutandu-ti organismul sa proceseze mult mai eficient carbohidratii atunci cand te reintorci la o dieta normala. Sunt convins ca în anumite cazuri poate sa fie ceva interesant și util, dar nu în forma în care se mediatizează și se aplicat anapoda e o tampenie. Alimente procesate pline de zahar, glucoza & HFCS sunt chestii care trebuie tăiate(sau limitate drastic) din principiu pentru o viata sanatoasa. Cine consuma la greu asa ceva are o cultura alimentara care tinde spre 0 și nu trebuie împins spre chestii complicate ca și "low carb" ci spre concepte de baza. Edited by ionutzitaly, 19 December 2018 - 00:30. |
#39
Posted 19 December 2018 - 00:29
#40
Posted 21 December 2018 - 22:26
#41
Posted 23 December 2018 - 04:50
razvansd, on 17 decembrie 2018 - 11:32, said:
Idee nu e sa renunti compet la carbo ci doar la o buna parte din ei. Iar atunci cand mananci carbo , evita-i pe cei simpli (zahar , faina alba, cartof alb , orez , paste albe) ci alege-i pe cei complecsi (faina integrala,orez integral ,cartof dulce , paste integrale ). Fructele de asemenea contin carbohidrati , la dieta asta maxim 1 fruct pe zi. Ideal ar fi sa nu depasesti 25-30 g carbo pe zi , daca combini si cu sport te-ai scos . |
#42
Posted 23 December 2018 - 20:37
Keto merge bine acum iarna, dar nu de sarbatori.
Eu cunosc persoane care au slabit la inceput pe keto, dar mai apoi, tot pe keto s-au ingrasat. Pana la urma tot cantitatea (caloriile) decide. Grasimile aduc foarte mukte calorii in corp. |
#43
Posted 07 April 2019 - 20:01
mi-am luat inima in dinti si am inceput si eu dieta ketogenica. intentionez sa o tin vreo 3 luni de zile, depinde cum ma simt. mari efecte nu simt, singura treaba e ca mi-a cam disparut senzatia de foame.
|
#44
Posted 07 April 2019 - 22:32
Nu stiu altii cum sint dar eu maninc orice , o fi interesant sa pari altfel , sa inventezi noi moduri de a te alimenta ?
|
#45
Posted 08 April 2019 - 17:50
rich1974, on 07 aprilie 2019 - 20:01, said:
mi-am luat inima in dinti si am inceput si eu dieta ketogenica. intentionez sa o tin vreo 3 luni de zile, depinde cum ma simt. mari efecte nu simt, singura treaba e ca mi-a cam disparut senzatia de foame. S-ar putea sa experimentezi keto rash, cam jumate fac asta. e o eruptie, nu te scarpina si o sa treaca. |
#46
Posted 08 April 2019 - 18:46
Trece pe naiba. Încă o am, și au trecut vreo 2 ani
După câteva luni au început să îmi iasă bube pe față. Dacă nu mănânc grăsimi multe nu mai ies. Dar în 3 locuri nu mi-au dispărut încă. Noroc că nu se fac altele noi. Dar dacă aș băga vreo 3 felii de pâine cu vinete cu maioneză, a 2-a zi aș fi roșu tot |
|
#47
Posted 09 April 2019 - 04:40
In cazul meu, am impresia ca mi-a crescut putin tensiunea. Desi nu mi-am luat-o inainte. Dar parca simt ca bate inima mai puternic. Poate e perioada de adaptare, cine stie.
|
#48
Posted 09 April 2019 - 08:21
#49
Posted 11 April 2019 - 18:11
Doar puțin. Am mers la dermatolog, mi-a zis ce cremă să folosesc și nu a funcționat. Desigur, am eliminat din alimentație ceea ce am observat eu că îmi accentuează roșeața. Asta a fost în vară.
Luna trecută am scos de la medicul de familie din nou trimitere (la interne de data asta) pentru a face investigații mai serioase, poate fi de la ficat, fiere, stomac etc., dar încă nu am făcut următorul pas. Sunt delăsător când vine vorba de medici, chiar dacă nu ar trebui, fiind vorba de sănătatea mea, și aspectul meu Edited by R10, 11 April 2019 - 18:12. |
#50
Posted 13 April 2019 - 06:50
am si eu o nedumerire privind iaurtul: vad ca scrie pe eticheta ca are 4% glucide. dupa mine, iaurtul este lapte fermentat. tinand cont ca are 4% proaspat, cum naiba de ramane 4% in iaurt?
am vaga banuiala ca astia adauga glucide in lapte, ca la final sa fie procentul mai mare decat normal, sa nu fie chiar asa de acru. |
#52
Posted 13 April 2019 - 14:55
Eu cred ca se referea la cele simple. Am vazut si eu ca contin glucide. Dar laptele contine glucide care probabil nu se pierd prin fermentare.
Eu cand beau iaurt, mi-l fac singur din lapte luat de la cineva de la tara. Daca il las sa zicem 24 de ore iese perfect la gust, dar daca il las 2 ore in plus este mult mai acru, deci nu as crede ca are mai putine glucide, ci doar a fermentat mai mult. Ceea ce am zis in primul rand sunt doar banuieli personale, nu am citit despre cum isi pierde/pastreaza glucidele prin fermentare, pentru ca facandu-mi acasa din lapte de casa nu este un lucru important pentru mine. Edited by R10, 13 April 2019 - 14:56. |
#53
Posted 13 April 2019 - 15:35
rich1974, on 13 aprilie 2019 - 06:50, said:
am si eu o nedumerire privind iaurtul: vad ca scrie pe eticheta ca are 4% glucide. dupa mine, iaurtul este lapte fermentat. tinand cont ca are 4% proaspat, cum naiba de ramane 4% in iaurt? am vaga banuiala ca astia adauga glucide in lapte, ca la final sa fie procentul mai mare decat normal, sa nu fie chiar asa de acru. Faci confuzie intre zahar procesat, adaugat suplimentar in iaurt, si lactoza, care e glucida ce apare in mod natural in lapte. Uita-te pe eticheta, la ingrediente si vezi daca scrie acolo ca ar avea zahar adaugat. |
#54
Posted 13 April 2019 - 16:23
Nu fac nici o confuzie, in mod logic, lactoza ar tebui prin fermentatie sa scada procentual, nu? La asta ma refer. Ca lactoza e folosita la fermentatie.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users