Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum curat gletul de pe perete

Muzica trance

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger
 Autorizatie Birou Acte Auto

Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...
 Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa
 Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?
 

Șefii Asociațiilor de Proprietari vor fi obligați să arate Acordul de Voință al tuturor proprietarilor !

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002
Conducerile Asociațiilor de Proprietari din România vor fi obligate, conform art. 50 din Legea nr. 196/2018, să dovedească faptul că există Acordul de Voință al TUTUROR proprietarilor, înscris în Acordul de Asociere, mai ales prin prezentarea declarațiilor scrise și semnate de către TOȚI proprietarii Asociației respective (pot fi și acte adiționale la Acordul de Asociere inițiat la înființarea Asociației respective).
Sunt curios cum se va aplica acest articol 50 la Asociația de Proprietari nr.71 din Brăila, știind că în cadrul acesteia sunt 458 de proprietari (teoretici, deoarece ei n-au mai fost verificați la Oficiul de Cadastru din 1997, de la înființarea A.P.71), care locuiesc în imobile alcătuite din 9 blocuri și 28 de scări, acestea fiind situate pe 5-6 străzi diferite, la mare distanță unele de altele:

Quote

Legea nr. 196/2018 - Art. 50. Acordul de Voință al Asociației de Proprietari se realizează:
a) în Adunarea Generală a Asociației de Proprietari;
b) în baza declarațiilor scrise și semnate ale FIECĂRUI proprietar.
Noi, ca proprietari în cadrul A.P.71 din Brăila, dacă nu avem încă din 1997 detalii clare despre toți vecinii noștri (suntem 458 în total), să știm care și câți mai sunt proprietari, dar și membri semnatari ai Acordului de Asociere al A.P.71 (timp de 21 de ani), este logic că avem tot dreptul să nu recunoaștem legalitatea acestei false persoane juridice, cu mulți proprietari care sunt decedați de mult timp, dar care sunt și acum înscriși în Acordul de Asociere depus la Judecătorie pe 23.12.1997, pentru înregistrarea acestei așa-zise persoane juridice - A.P.71 din Brăila.
Pentru a fi în legalitate, orice șef de Asociație de Proprietari trebuie să actualizeze toate datele și componența reală a membrilor Asociației respective, să se știe care și dacă au semnat Acordul de Voință, pentru că altfel nici Adunările Generale nu pot fi legal convocate (sunt nule, de fapt și de drept) dacă nu știm care sunt membrii Asociației noastre, care să aibă drepturi depline, și să știm astfel dacă sunt calculate corect și legal toate Cotele-Părți Indivize !
Obligația actualizării tuturor datelor privind proprietățile și Cotele-Părți Indivize aferente lor se pot vedea în Legea nr. 196/2018:

Quote

Art. 107. - În termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi: (...) c) preşedinţii Asociaţiilor de Proprietari sunt obligaţi să actualizeze, în baza actelor de proprietate asupra locuinţelor şi/sau spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din Condominiu, toate informaţiile privind proprietăţile, suprafeţele şi cotele-părţi indivize aferente acestora, în vederea calculului cotelor de contribuţie la cheltuielile Asociaţiei pentru respectiva locuinţă.
La fel, este obligatoriu pentru șefii de Asociații și textul aflat în art. 104, alin.(2): Asociațiile de Proprietari înființate anterior intrării în vigoare a prezentei legi își păstrează statutul juridic obținut la data înființării acestora, dar se vor organiza și vor funcționa în conformitate cu prevederile prezentei legi.

#2
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,252
  • Înscris: 15.01.2014
Art. 50. -
Acordul de voință al asociației de proprietari se realizează:

a) în adunarea generală a asociației de proprietari sau
b) în baza declarațiilor scrise și semnate ale fiecărui proprietar.

#3
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009
iar cu asociatia aia a ta? please don't...

#4
geobut

geobut

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 297
  • Înscris: 20.11.2018
Si daca nu semneaza se desfiinteaza?
Ar fi cea mai grozava lege daca ar fi asa, dar ceva imi spune ca nu e asa... nu renunta partidul la mici securisti lipitori pusi in asociatii sa manance si gura lor bani degeaba.

#5
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,747
  • Înscris: 26.08.2008
Ce-s aia SEFI AI ASOCIATIILOR? Serios intreb...
Cum sefi?
De ce nu serifi?

#6
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,301
  • Înscris: 23.02.2017

View PostBlueKing-69, on 23 noiembrie 2018 - 18:11, said:

De ce nu serifi?
sau Dumnezei.

Majoritatea asa se considera si se vad. Ca si primarii. Ca si orice roman pus intr-o functie ceva, in care e ales sa SERVEASCA, el intelege ca e ales sa faca ce vrea.

Ar fi bine daca s-ar impune acordul de vointa, pt ca la sedinte nu se duce nimeni si se aproba tot felul de lucruri ilegale uneori fara nici un forum

Edited by unbrutus, 24 November 2018 - 10:31.


#7
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002

View PostBlueKing-69, on 23 noiembrie 2018 - 18:11, said:

Ce-s aia SEFI AI ASOCIATIILOR? Serios intreb...
Cum sefi?
De ce nu serifi?
Îi denumești cum vrei. Mai pe scurt, conducătorii de Asociații de Proprietari sunt ca și șefii noștri, niște mici dictatori, care refuză respectarea legislației din domeniu.
Cu toate că le scrii Contestații, Petiții, etc., ei refuză să răspundă în scris, mergând în continuare cu furturile dovedite, replicându-ne: „ei și ce dacă au încălcat legile, tot nu fac pușcărie” !
În fine, eu zic să discutăm On-Topic, pentru că subiectul postat de mine este chiar vital pentru orice Asociație, mai ales cea în care avem 458 de proprietari ce locuiesc în 9 blocuri și 28 de scări, situate pe 6 străzi diferite.
Eu zic că în articolul 50 din Legea nr. 196/2018 este o definiție generală pentru Acordul de Voință, al oricărui proprietar al Asociației.
Interesant este acest alineat din art. 50: Acordul de Voință al Asociației de Proprietari se realizează: b) în baza declarațiilor scrise și semnate ale FIECĂRUI proprietar.
Eu zic că el se referă în special la semnarea proprietarilor în Acordul de Asociere, pe baza declarațiilor de Acord de Voință, scrise și semnate de .... FIECARE proprietar, pentru a dovedi calitatea de membri a fiecăruia dintre ei !
La Asociația noastră, nu știm câți din cei 458 de pseudo-proprietari mai sunt proprietari reali, dar nu știm nici câți dintre ei au semnat în Acordul de Asociere, pentru că altfel Adunările Generale au fost ilegal convocate, posibil convocând și semnând procesele verbale persoane care ori sunt chiriași, ori nu sunt membri semnatari ai Acordului de Asociere (mulți care erau proprietari membri în 1997 sunt decedați de mult), încălcându-se acest articol 2 din Legea 196/2018: o) Membru al Asociației de Proprietari - proprietarul semnatar al Acordului de Asociere sau al unei cereri depuse la Asociație.
Asociația nu mai e legală ca persoană juridică dacă nu se știe câți și care sunt membrii Asociației, obligatoriu semnatari ai Acordului de Asociere - altfel, Asociația se poate dizolva de drept, pentru că scopul ei nu mai e atins !
Cum noi nu știm câți mai sunt și membri și proprietari în Asociația noastră cu 458 de proprietari, este logic că putem cere dizolvarea, deoarece inclusiv la Adunările Generale au dreptul să voteze sau să candideze doar membrii proprietari, altfel se încalcă grav Legea 230/2007, art. 7 și art. 9 (în Instanțe se judecă și după vechea Lege 230/2007) !

#8
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,747
  • Înscris: 26.08.2008

View Postunbrutus, on 24 noiembrie 2018 - 10:30, said:

sau Dumnezei.

Majoritatea asa se considera si se vad.

Ce importanta are cum se considera si se vad ei?

View Postram, on 26 noiembrie 2018 - 08:12, said:

Îi denumești cum vrei. Mai pe scurt, conducătorii de Asociații de Proprietari sunt ca și șefii noștri, niște mici dictatori, care refuză respectarea legislației din domeniu.

Sa fim seriosi, daca asa ii considerati - sefi si dictatori - va meritati soarta.
Mai sunteti si sute de proprietari.
Daca aia o iau pe aratura puteti lejer cu o majoritate sa faceti lucrul elementar: sa ii schimbati, sa ii faceti de sa nici nu mai iasa din casa. Fara neaparat mari drame si dus in panzele albe in justitie.
Dar cuvantul magic probabil este "schimbati". Pentru ca din lene, teama sau indolenta nu se baga nimeni altcineva sa le ia locul.

View Postram, on 26 noiembrie 2018 - 08:12, said:

Cu toate că le scrii Contestații, Petiții, etc., ei refuză să răspundă în scris, mergând în continuare cu furturile dovedite, replicându-ne: „ei și ce dacă au încălcat legile, tot nu fac pușcărie” !
Furturi dovedite?
458 de proprietari si stati lemn in faca cuiva pe care l-ati dovedit ca a furat? Ce ar mai fi de zis?
Cum ziceam... nu puscarie, nu batut, dar nu vad de ce nu ii puteti schimba in secunda 2 si astfel sa rezolvati situatia.

_____________
On topic discutam, pe materialul tau. Dar chestiunile de forma expuse deja palesc in fata realitatii mult mai palpabile.

View Postram, on 26 noiembrie 2018 - 08:12, said:

... altfel Adunările Generale au fost ilegal convocate, posibil convocând și semnând procesele verbale persoane care ori sunt chiriași, ori nu sunt membri semnatari ai Acordului de Asociere (mulți care erau proprietari membri în 1997 sunt decedați de mult), încălcându-se ...

Ce rahat cauta acel posibil in plangerea asta a ta? Te-ai / v-ati duce cu o astfel de supozitie intr-o instanta?
De ce nu va strangeti un mic comitet de initiativa si mergeti din proprietate in proprietate si faceti un recensamant , o actualizare astfel incat sa va lamuriti cu temerea asta...

Edited by BlueKing-69, 26 November 2018 - 10:10.


#9
geobut

geobut

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 297
  • Înscris: 20.11.2018
De ce sa nu se duca.
Deaceea exista plangeri si autoritati, sa investigheze daca s-a faptuit sau nu.
Tu doar te plangi ca e posibil, avand in vedere ca nu exista transparenta si deci nu ai de unde sa stii cine si cum a semnat.
Oricum ca regula, la asociatii se semneaza in fals in veselie. adunarile nu le fac decat ei in fals.
Eu sunt membru si nu doar in una, teoretic... si tot teoretic au fost adunari ale membrilor... doar ca nici un membru nu stie cand, ca au avut ei grija sa semneze pentru noi... autoritatile dau din umeri ca sefii asociatiilor sunt numiti de partid. De faptul ca prietenii sefilor de asociatie sunt scutiti la plata cheltuielilor mai are rost sa zic, ca se intampla in fiecare asociatie... in apartamentele prietenilor locuiesc chiar si 10 si platesc pentru 1, nu degeaba au inventat si prostia asta cu plata per locuitor declarat in loc de plata per apartament, ca sa poata sa beneficieze de scutiri cine trebuie.
Politicianul ce va desfiinta si va face ilegale asociatiile vor avea votul meu, indiferent de cine e el.

Edited by geobut, 27 November 2018 - 00:06.


#10
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,747
  • Înscris: 26.08.2008
Pai sa se duca, nu am zis sa nu o faca. Dar cu asa ceva?
Acum si cu autoritatile astea obligate sa investigheze orice... o fi ok sa le blochezi cu tot felul de aberatii?
Asa si la Cotroceni ajung sesizari cu rapiri de catre extraterestri sau mai stiu eu ce minuni.


Tot nu inteleg, e asa greu sa se constituie rapid un comitet de initiativa (sau cum vreti sa numiti o grupare de oameni interesati si cu implicare) si acesta sa ceara informatii de la asociatia careia apartin? Ca pentru un singur individ / proprietar inteleg ca e mai dificil in unele cazuri.

Sa nu mai zic de implicare in sensul schimbarii entitatilor ("sefilor" astia cum ii numiti) care [aparent] nu-s in regula? Vad ca tot fugiti de ideea asta cu implicarea.

View Postgeobut, on 27 noiembrie 2018 - 00:04, said:

autoritatile dau din umeri ca sefii asociatiilor sunt numiti de partid.
De care partid, frate, sunt numiti "sefii asociatiilor"? Posted Image
Poti detalia enormitatea asta?

Edited by BlueKing-69, 27 November 2018 - 10:38.


#11
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002

View Postgeobut, on 27 noiembrie 2018 - 00:04, said:

De ce sa nu se duca.
De aceea exista plângeri și autorități, sa investigheze dacă s-a făptuit sau nu.
Tu doar te plângi ca e posibil, având în vedere ca nu exista transparenta și deci nu ai de unde sa știi cine și cum a semnat.
Oricum ca regula, la asociații se semnează în fals în veselie. adunările nu le fac decât ei în fals.
Eu sunt membru și nu doar în una, teoretic... și tot teoretic au fost adunări ale membrilor... doar ca nici un membru nu știe când, ca au avut ei grija sa semneze pentru noi... autoritățile dau din umeri ca șefii asociațiilor sunt numiți de partid. De faptul ca prietenii șefilor de asociație sunt scutiți la plata cheltuielilor mai are rost sa zic, ca se întâmplă în fiecare asociație... în apartamentele prietenilor locuiesc chiar și 10 și plătesc pentru 1, nu degeaba au inventat și prostia asta cu plata per locuitor declarat în loc de plata per apartament, ca sa poată sa beneficieze de scutiri cine trebuie.
Politicianul ce va desființa și va face ilegale asociațiile vor avea votul meu, indiferent de cine e el.
În sfârșit cineva care e în temă cu abuzurile și ilegalitățile en-gros din aceste Asociații „penale”, comunistoide, care sunt caduce, deoarece ele pur și simplu nu există, d.p.d.v. strict legal, pentru că din 458 de posibili proprietari (posibili membri asociați), dacă sunt vreo 50 care au semnat Acordul de Asociere sau un act adițional la acesta („șefii” A.P.71 Brăila nici n-au auzit de acest document vital pentru o Asociație de Proprietari, pentru a fi legală ca persoană juridică).
Dacă noi nu știm cine sunt proprietari și nici membrii Asociației, de ce să le mai plătim și salariile, și alte fonduri ilegal impuse, fără a se vota în Adunările Generale, care nu sunt convocate legal de mai mulți ani - AM ȘI CÂȘTIGAT (FĂRĂ A AVEA AVOCAT) CEL PUȚIN UN PROCES CU SENTINȚA DE NULITATE ABSOLUTĂ A ADUNĂRII GENERALE DIN 30.05.2015, ȘI URMEAZĂ ÎNCĂ DOUĂ, PENTRU ANULAREA A.G. DIN 2017 ȘI 2018 !

#12
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,747
  • Înscris: 26.08.2008
Cate aberatii!!!

Tot nu sunteti in stare sa va strangeti jumatate+1 din cei 458 sa faceti concret ceva?
Sa "daramati" si sa constituiti alte structuri, sa "umblati" la salarii? E stupida rau aia cu "sefii asociatiilor pusi de partid".

E cam stupid sa te tot plangi pe forumuri (nu ma refer strict la tine, initiator) sau in parc la masuta de sah in loc de a strange o majoritate, de a te mobiliza si de a schimba ceva daca tot esti afectat si iti pasa!

Inteleg sa inteleg si eu ceva: chiar nu va puteti strange o masa critica de nemultumiti si sa faceti ceva concret pentru voi?
[la intrebarea asta nu va raspunde probabil nimeni, niciodata]

Edited by BlueKing-69, 07 December 2018 - 08:39.


#13
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,301
  • Înscris: 23.02.2017

View PostBlueKing-69, on 07 decembrie 2018 - 08:37, said:

Cate aberatii!!!
mai ales la tine te referi sper? pari sa ignori faptul ca toti colegii iti spun aceleasi lucruri, si tu inca crezi cumva ca varianta ta e adevarul absolut si restul sint aberatii... cand 3 pers iti spun ca esti beat...

#14
karapok

karapok

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 07.08.2017

View PostBlueKing-69, on 07 decembrie 2018 - 08:37, said:

Cate aberatii!!!

Tot nu sunteti in stare sa va strangeti jumatate+1 din cei 458 sa faceti concret ceva?
Sa "daramati" si sa constituiti alte structuri, sa "umblati" la salarii? E stupida rau aia cu "sefii asociatiilor pusi de partid".

E cam stupid sa te tot plangi pe forumuri (nu ma refer strict la tine, initiator) sau in parc la masuta de sah in loc de a strange o majoritate, de a te mobiliza si de a schimba ceva daca tot esti afectat si iti pasa!

Inteleg sa inteleg si eu ceva: chiar nu va puteti strange o masa critica de nemultumiti si sa faceti ceva concret pentru voi?
[la intrebarea asta nu va raspunde probabil nimeni, niciodata]

De ce te mira asta ? Asociatia respectiva este varianta micro a Romaniei, cam asa arata tara, acolo sunt 458 de proprietari care nu reusesc sa faca nimic

#15
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,747
  • Înscris: 26.08.2008

View Postunbrutus, on 08 decembrie 2018 - 10:20, said:

...pari sa ignori faptul ca toti colegii iti spun aceleasi lucruri, si tu inca crezi cumva ca varianta ta e adevarul absolut si restul sint aberatii...
Calmeaza-te si revino-ti.
Nu am prezentat nici o varianta a mea, doar intrebam cum mama dracului de nu pot face nimic pentru ei insisi.

Nu ti / vi se pare aberant sa nu poti strange o masa critica de oameni / proprietari si sa mergi din usa in usa la ore cand ii gasesti pe majoritatea acasa, sa explici situatia si daca intr-adevar e ceva naspa, sa misti cumva lucrurile in directia buna?

Astfel poti cere detalii / explicatii de la cel / cei care se ocupa de asociatia aia, poti impune niste persoane ok ca administrator / presedinte / cenzori...

Daca atat de putin va pasa de voi, atunci totul e de inteles - de mirare raman lamentarile pe forumuri sau actiunile in tribunale.
Bun, a castigat in instante anularea unor adunari / sedinte si... atat! Tot cu aia ai ramas pe cap.

____________________

Si da, sunt aberatii. Toti sau majoritatea locuiti la bloc. Unde dracu au venit partidele sa va puna "sefii" la asociatiile de proprietari?
Adica a trecut asa, partidul ***** pe strada, a intrat in scara blocului si a zis "Hello, el e Titi, va fi seful asociatiei voastre"?

Edited by BlueKing-69, 08 December 2018 - 11:41.


#16
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,191
  • Înscris: 28.06.2005
Întrebare de necunoscător: nu se pot rupe anumite blocuri din asociația existentă pentru a face o nouă asociație cu mai puțini membri?
Bineînțeles, la momentul respectiv, în acele blocuri să nu existe restanțe.

Edited by sfantu.dracu, 08 December 2018 - 12:27.


#17
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,691
  • Înscris: 23.10.2006
Bineinteles ca poti sa faci asociatie si pe cate o scara, daca exista vointa... Dar ideeal este pe bloc...

Edited by baribalu, 08 December 2018 - 14:36.


#18
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View Postsfantu.dracu, on 08 decembrie 2018 - 12:27, said:

Întrebare de necunoscător: nu se pot rupe anumite blocuri din asociația existentă pentru a face o nouă asociație cu mai puțini membri?
Bineînțeles, la momentul respectiv, în acele blocuri să nu existe restanțe.

Am auzit ideea asta năstrușnică și la niște vecini de-ai mei.

Din punctul meu de vedere, dacă plătesc ei diferențele cu salariul administratorului, a președintelui, femeii de serviciu și a cheltuielilor curente cu administrația, sunt de acord. Altfel...

Cresc foarte mult cheltuielile dacă ai asociație separată pe scară. Toate acele cheltuieli enumerate mai sus nu se mai împart la toți locatarii din X blocuri, se împart doar la scara voastră. Doar salariul administratorului, ajunge pe la 3000 de lei. La o scară de bloc cu 12 apartamente, asta înseamnă 250 de lei de persoană. Plus restul cheltuielilor, ajungi lejer să plătești vreo 500 de lei lunar doar ca să ai asociație pe scara blocului, mai adaugi și cheltuielile normale, apă, gunoi, curent, plătești de-ți iese pe nas.

În teorie sună bine, când există discuții la nivelul asociației, luați decizii doar o mână de oameni, care vă cunoașteți între voi, în practică, e o idee foarte proastă.

Edited by SmurfK, 08 December 2018 - 16:38.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate