Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

Chirie Bucuresti? Informatii/Sfaturi!

- - - - -
  • Please log in to reply
79 replies to this topic

#37
Libertarian

Libertarian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 19.09.2018

 FC72, on 25 septembrie 2018 - 09:47, said:

Poate nu ai inteles nu am gasit fraier,
Pai ce-ai gasit? Om informat, care a prospectat bine piata? Nu cred. De aia intrebam daca are finisari de lux sau te miri ce vedere misto. Nu se justifica pretul ala pentru o garsoniera in drumul taberei. Lumea inca e naiva, presata de timp si ia ce nimereste. Ah, si nici sa-i faci contract la anaf/rezidenta. Pai chiar fraier cu diploma trebuie sa gasesti.

Edited by Libertarian, 25 September 2018 - 10:19.


#38
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
Am zis care e reteta: persoana picata din nori (nici nu stie unde e Gara de Nord) + presata de timp si bani ...
Cam aceeasi metoda ca si taximetristii. "Sunteti din Moldova, Ardeal, Banat? Boooon ne plimbam atunci".

300 de euro, dar a uitat sa mentioneze: cu tot cu utilitati +/- intretinere (de 5 stele)? Atunci sa zicem ca mai merge ....

Stiti care e faza.... cand multi vin la facultate dupa ce au stat in fundul curtii, e normal sa-si doreasca altceva. Adica una e sa stii sa faci compromisuri (presupunand ca ai un mediu cat de cat decent la tine acasa), si alta e sa dai de asfalt pt. prima data. Si nu oriunde, ci in Bucuresti.
Cand ma uit la o chirie, primul (si cam singurul lucru) la care ma uit e curatenia. Nu ma intereseaza ca geamul X se afla la 45 de grade latitudine nordica fata de rasarit si ca Internetul nu este de 1Gbps ci de 100Mbps. Si nici ca n-am aer conditionat, sau ca gresia din baie aluneca mai tare decat acasa.

Cateodata am impresia ca preturile (in general, la bunuri) sunt aliniate la cele europene, dar lumea uita ca salariul mediu pe economie, inclusiv in Bucuresti a fost de 3116 lei in Bucuresti, in 2017. Adica sub 700 de euro ! Nu toti sunt doctori, ingineri sau lucreaza la multinationale ....

Edited by Rhesus, 25 September 2018 - 10:31.


#39
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,368
  • Înscris: 11.08.2003
Ar mai fi o varianta: intreaba la rude sau vecini cine are in Bucuresti o camera de dat, care te poate tine, macar temporar in locuinta lor. Trebuie sa gasesti o ruda sau verisoara lu' soacra lu' unchiu' lu' cumatru' vecinului care sta in Bucuresti si care are, poate, un vecin care iti poate da o camera. Prezinti mai multa incredere daca esti recomandat de cineva decat sa vii tu singurel si sa te lauzi ce bun chirias poti fi.

La 170E a avut cineva 2 garsoniere de dat, evident date de mult, dar nemobilate. E mai simplu sa dai o spolaia pe pereti dupa ce se muta chiriasii decat sa stai sa plangi dupa lucrurile din casa care nu sunt intretinute asa cum o faci tu. A ajuns la concluzia ca diferenta de bani dintre o garsoniera mobilata si una nemobilata nu se justifica.

#40
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Pentru ultima oara, este al treilea chirias in 4 ani, pretul a fost acelasi in tot acest timp, schimbarea chiriasilor s-a bazat pe un proces strict de selectie, puteam cere mai mult la cate solicitari au fost, am avut oferte peste suma si de plata in avans pe un an dar ...fotbalist?Toti care au fost la vizionare erau in cunostinta de cauza majoritatea locuind sau cunoscand zona.
Vreau sa spun ca asta este pretul pentru ceva decent renovat, amenajat minimalist si dotat complet, nu au existat comentarii la pret mai ales dupa vizionare.Pana si tipul de la Barcelona a fost incantat de Studio, cum ii zicea el.
In tot acest timp de 4 ani, singurele cheltuieli au fost o mana de lavabila pe ici pe colo si curatenie generala ca sa arate ca nou, treaba ce a costat vreo 500 lei si o saptamana fara chirias.Chiar si acum toti intrebau daca acum s-a renovat si daca aparatele sunt noi, pentru ca asa aratau.

#41
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011
problema cea mare o sa fie cu bugetul, deoarece in banii aia nu prea gasesti nici macar o garsoniera complet utilata. La caminele all inclusiv platesti 800 ron cu tot incl si iti raman si bani deoparte. Eu zic ca este cea mai avantajoasa oferta deoarece nu stai cu griji si raspunderi fata de proprietar.

O colega a plecat 6 luni in Cluj la facultate (din Austria, fara sa stie sa vorbeasca romana) si a stat 3 zile in AirBnb a sunat la 3-4 agentii si in 2 zile i-au gasit apartament. 390eur chiria cu toate utilitatiile dar trebuie sa plateasca pe 6 luni in avans chiria.

Referitor la mancare ieftina vezi ca ai cantina de la Kogalniceanu care este cat de cat ok si mai este cea de la Leu care este mai slaba si mai scumpa dar este aproape de Poli.

#42
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,371
  • Înscris: 05.04.2006
Si in Politehnica sunt 3 cantine: una mare in Rectorat, cea mai buna, una in IMST si una in Automatica. E posibil sa fie inca una in Leu, dar nu mai stiu daca functioneaza sau nu. Ca prof in Politehnica am mincat si maninc in toate trei, sunt destul de ok ca oferta si pret, insa mincarea e cam...sarata :|

#43
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011

 ionut76, on 25 septembrie 2018 - 10:54, said:

Si in Politehnica sunt 3 cantine: una mare in Rectorat, cea mai buna, una in IMST si una in Automatica. E posibil sa fie inca una in Leu, dar nu mai stiu daca functioneaza sau nu. Ca prof in Politehnica am mincat si maninc in toate trei, sunt destul de ok ca oferta si pret, insa mincarea e cam...sarata Posted Image

aia de la Leu este ok, dar preturile mi se pare cam mari pentru o cantina.

Cum se numea cantina aia de la profesori, aia mi se parea buna pe vremuri. Dar si asa la cantina nu mai economisesti cum era inainte, de banii aia mananci un meniu la pranz si la un restaurant decent.

Edited by business11, 25 September 2018 - 11:02.


#44
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

 mariin-ion, on 25 septembrie 2018 - 06:55, said:

Platon - Cred că nu vezi să citești, mai pune-ți o pereche de ochelari și citește ce am scos din ce a scris userul de sus și lasă sfaturile de CHIRIAȘ:

Din ce știu de la părinții mei care închiriază apartamente studenților, alternativa cu statul în cămin e jeg. Plătești mai mult pe lună decât ai da pe un apartament ultracentral și decomandat, de trei camere, împărțit cu alte două persoane. Știu că apartamentul din zona Izvor e închiriat cu 375 de euro pe lună, așa că o singură persoană dă 125 plus utilități, iar drumul pe jos până la Universitate e de circa 15 minute dacă mergi lejer. De câte ori pleacă o serie de chiriași se găsesc alții în mai puțin de două zile, tocmai de aceea cred că o săptămână îți ajunge să-ți găsești ceva.

Citește de 2 ori ce am scos și este cea mai bună variantă pentru un chiriaș cu suma TOTALĂ de care dispune inițiatorul  și poate să o dea.


Ce inseamna sfaturile de chirias ? Varianta ta cade, pentru ca trebuie sa cupleze A cu B, are A dar nu are B nu merge, si de regula apartamentele de 3 si 4 camere se inchiriaza, dar nu asa cum spui tu, ar fi o idee buna daca ar gasi sub 100 de euro, tu ai idee ce nevoi personale au studentii in zilele noastre ? Vrei sa iti spun ca si la cantina din Tei tot dai 10-12 lei la un pranz pe doua feluri de mancare modeste, mancarea este buna, mananc si eu uneori acolo cand sunt satul de snobismele si basinile de la restaurante, tu cand recomanzi ceva omului trebuie sa iei in calcul Marine viata lui zilnica, cat il costa traiul zilnic, tu gandesti ca un samsar care vinde chirii, apropo, cat platesti la stat taxe si impozite pentru apartamente ? de curiozitate te intreb, din partea mea nu conteaza ca platesti sau nu

"Ca idee, Platon te îndrumă să împarți un apartament cu niște moși care sting lumina la zece seara, în condițiile în care sunt zeci de apartamente date spre închiriere zilnic în București. Eventual te trimite în Cluj, unde chiriile sunt cancer și oferta e mult mai restrânsă."

Nu il indrum eu draga, il indruma judecatoru` adica bugetul dragutule, din partea mea ii urez sa stea in Cotroceni, sau in cel mai luxos penthouse.

Edited by Platon, 25 September 2018 - 11:09.


#45
Libertarian

Libertarian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 19.09.2018

 business11, on 25 septembrie 2018 - 10:35, said:

390eur chiria cu toate utilitatiile dar trebuie sa plateasca pe 6 luni in avans chiria.
Probabil asa se tepuiesc strainii.

#46
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011

 Libertarian, on 25 septembrie 2018 - 11:06, said:

Probabil asa se tepuiesc strainii.

problema este ca din august pana in octombrie in Cluj chiriile explodeaza pentru ca vin foarte multi straini la facultate. In primavara, inceput de vara scad ca pleaca studentii. Am urmarit de multe ori fenomenul acesta. Dar este o cladire noua care arata destul de bine, cei 390eur sunt ok.

#47
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
Repet, ce rau imi pare ca nu am si eu 3-4 proprietati in Bucuresti si sa traiesc numai din chirii. Aka ultimul meu "proprietar" din Bucale.
4 x 390 ~ 1600 de euro..... halal programare, si nervi, si oboseala.

In Bucuresti, si sa ai salariu de 5000 de euro, nu merita sa dai mai mult de 250 de euro pt. o garsoniera. Preturile sunt umflate pentru ca se poate. Pentru ca.... din aceiasi serie cu taximetristii, cu samsarii, cu bisnita.

Era o emisiune pe Digi Travel, unde oamenii isi cautau chirii. La 1000 de dolari americani/luna ai ditamai vila, P+1, in SUA. La 400-500 de euro, ai garsoniera in Franta, Germania unde salariul mediu pe economie este peste 1500 de euro. Nu 3116 lei, cat e in Bucuresti. Despre ce vorbim?

Edited by Rhesus, 25 September 2018 - 11:59.


#48
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,845
  • Înscris: 13.07.2011

 Rhesus, on 25 septembrie 2018 - 11:55, said:

Repet, ce rau imi pare ca nu am si eu 3-4 proprietati in Bucuresti si sa traiesc numai din chirii. Aka ultimul meu "proprietar" din Bucale.
4 x 390 ~ 1600 de euro..... halal programare, si nervi, si oboseala.

In Bucuresti, si sa ai salariu de 5000 de euro, nu merita sa dai mai mult de 250 de euro pt. o garsoniera. Preturile sunt umflate pentru ca se poate. Pentru ca.... din aceiasi serie cu taximetristii, cu samsarii, cu bisnita.

Era o emisiune pe Digi Travel, unde oamenii isi cautau chirii. La 1000 de dolari americani/luna ai ditamai vila, P+1, in SUA. La 400-500 de euro, ai garsoniera in Franta, Germania unde salariul mediu pe economie este peste 1500 de euro. Nu 3116 lei, cat e in Bucuresti. Despre ce vorbim?

cu siguranta era o emisiune veche sau locatiile erau in zone rurale. In Los Angeles platesti 1500$ pentru 40-50qm, in New York ajunge si la 2000$. In Paris sau München platesti 900-1100€ pentru 50qm. In zone rurale si in Romania platesti 50€ pe luna.

#49
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

 Rhesus, on 25 septembrie 2018 - 11:55, said:

Repet, ce rau imi pare ca nu am si eu 3-4 proprietati in Bucuresti si sa traiesc numai din chirii. Aka ultimul meu "proprietar" din Bucale.
4 x 390 ~ 1600 de euro..... halal programare, si nervi, si oboseala.

Ok, 4 proprietati = 300 000euro. Dai  acum si ai pe luna 1.600euro...nu te retine nimeni sa bagi banii in case si sa astepti pe luna chiria.

 Rhesus, on 25 septembrie 2018 - 11:55, said:

In Bucuresti, si sa ai salariu de 5000 de euro, nu merita sa dai mai mult de 250 de euro pt. o garsoniera. Preturile sunt umflate pentru ca se poate. Pentru ca.... din aceiasi serie cu taximetristii, cu samsarii, cu bisnita.

Preturile sunt rezultatul cererii si ofertei...in functie de zona, perioada, proprietate (mobilata, spatiu, confort, etc.) este si pretul. Daca este la nivel inalt utilata si aranjata nu o lasa nimeni foarte jos la pret pentru ca investitia si riscul sunt mari. Nu o iei de la zero cu amenajare dupa fiecare chirias care sta cateva luni.

 Rhesus, on 25 septembrie 2018 - 11:55, said:

Era o emisiune pe Digi Travel, unde oamenii isi cautau chirii. La 1000 de dolari americani/luna ai ditamai vila, P+1, in SUA. La 400-500 de euro, ai garsoniera in Franta, Germania unde salariul mediu pe economie este peste 1500 de euro. Nu 3116 lei, cat e in Bucuresti. Despre ce vorbim?

1000$ pe vila in SUA ...unde in Washington DC sau New York ?
500euro in Franta sau Germania...unde in Paris sau Berlin ?
..si in Romania gasesti vila cu 200-300euro dar nu in Bucuresti in centru...

Problema e acum in perioada cand se misca studentii si altii care se sperie ca vine iarna si raman fara casa. Sunt in afara de studenti si unii cu familie care se muta si acum dau oricat ca sa fie siguri ca au unde sta...prin primavara posibil sa mai scada.

Edited by superm, 25 September 2018 - 14:32.


#50
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,693
  • Înscris: 22.11.2007
sfatul meu ca tanar care sunt nascut si crescut in Bucuresti este ca fff putine zone din Bucuresti sunt de evitat. Nici Rahova nu mai este asa rea atata timp cat stai cat de cat la sosea si nu vorbim de anumite (doar cateva) zone mai dubioase...... Am prieteni, colege care stau intre Liberty si Piata Rahova (e drept, la strada) si nu e nicio problema.

Sa spui ca Brancoveanu este zona proasta (da, partea spre Budimex, drumul Gazarului, piata Resita)...pai daca o dam asa in afara de zona centrala a bucurestiului peste tot e zona proasta. Cu ce e mai diferita lumea din drumul gazarului decat aia de la ozana? Si la ozana sunt niste preturi de sari in sus.....

Nu te dezbraca nimeni pe strada, nu te talhareste nimeni....din punctul asta de vedere, infractioni la nivelul asta de strada Bucurestiul a progresat enorm in ultimii 10-15 ani.

e drept discutia de mai sus e ca o paranteza, cu 215 euro in care ai inclusi si banii de utilitati iti va fi foarte greu sa gasesti ceva singur... cauta apartament la comun, gasesti foarte usor undeva la 110-130 euro si iei si zona buna si cu putina atentie si colegi/colege serioase.

Edited by bossake, 25 September 2018 - 15:05.


#51
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
In prima zi cand am pus anuntul m-au cautat peste 10 agentii imobiliare dispuse sa gaseasca client fara comision, prima intrebare fiind daca mai este disponibila, pai ziceam ca doar am pus anuntul de cateva ore si imi spuneau ca doar nu ma astept sa o tin mai mult de 2 zile...se pare ca stiau ceva, ca se da imediat.
Cei care bat campii ca pretul este mare habar nu au, nu sunt conectati la realitate.

#52
Libertarian

Libertarian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 19.09.2018

 FC72, on 25 septembrie 2018 - 15:07, said:

In prima zi cand am pus anuntul m-au cautat peste 10 agentii imobiliare dispuse sa gaseasca client fara comision, prima intrebare fiind daca mai este disponibila, pai ziceam ca doar am pus anuntul de cateva ore si imi spuneau ca doar nu ma astept sa o tin mai mult de 2 zile...se pare ca stiau ceva, ca se da imediat.
Cei care bat campii ca pretul este mare habar nu au, nu sunt conectati la realitate.
Cu cat te lauzi mai mult, cu atat devine mai putin credibil ce spui. ;) Zona parcul drumul taberei e cam la dracu'n praznic, adica metroul e la 1.5 km(in cazul fericit, posibil mai mult), afi cotroceni e la + 2 km samd. Cine sta acolo ar putea sta si in militari residence unde ai blocuri noi, apartamente modern utilate, cum ar fi 2 camere 300 eur(negociabil):  https://www.olx.ro/o...690636;promoted

Pe cealalta parte, fix in buricul targului, fix langa magazinul unirea, garsoniera 350 eur: https://www.olx.ro/o...html#588d4584bd

Prin zona in care zici tu ca ai, 190 eur: https://www.olx.ro/o...html#66b4bd1f6d

De ce ar da cineva acolo aproape 300 de eur pe o garsoniera, n-am nici cea mai mica idee. Eu stiu sigur ca n-as da nici 200. In fine, fiecare cu ale lui...

#53
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Ti-as arata contractul dar este de comodat si nu apare suma.
Asta cu neacceptarea vine ca si la cei care viseaza ca preturile de la imobiliare sunt fanteziste, ireale, umflate.Adica ei nu isi permit si nu accepta situatia reala.
Ultimul chirias exact din Militari a venit, nu ii place acolo, aici are Auchan zona comerciala, Kaufland, Carefour la cateva minute pe jos, piata, parc, strand, Mall Platza la 8 minute pe jos, tramvai 41 cu legaturi la metrou.Nici un chirias nu a detinut automobil si nici nu a avut nevoie.
Eu scriu de lucruri reale concrete nu wannabe.Cine nu crede nu are decat sa viseze teorii.

#54
Libertarian

Libertarian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 19.09.2018
Copilas, visezi! Altii, nu ca nu isi permit, ba isi permit, dar cu o suma similara stau la 300 de metri de una din gurile de metrou unirii, cu magazinul unirii alaturi, carrefour, mega-image, centrul vechi, enspe non-stopuri, ditamai hubul de transport in comun, samd. ;)

Asadar, bati campii! Si inca grav!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate