Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 

Chirie Bucuresti? Informatii/Sfaturi!

- - - - -
  • Please log in to reply
79 replies to this topic

#19
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,529
  • Înscris: 16.03.2007

 Aranzazu, on 25 septembrie 2018 - 06:57, said:

Chiar, trebuie sa-i fie si rusine ca n-are bani mai multi un student?

Iar tu crezi ca rechinului imobiliar ii pasa de asta?

#20
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,364
  • Înscris: 11.08.2003
Preturile la garsonierele din Bucuresti sunt intre 200 si 300 E lunar. Alea cu 200 s-au terminat de mult iar, daca mai apare vreuna, dispare inainte sa apuci sa dai click pe ea. Sa stai pe olx pentru a vana una e o mare pierdere de timp (acum). O colega a cautat timp de 2 saptamani asa ceva si, pana la urma, a ajuns sa dea 1200 de lei pe o garsoniera, mutandu-se de la camin.
Pretul la camin, cel putin la Poli, este de 300 sau 350 lei lunar. Conditii: paturi vechi sau upgradate pe bani, dus/wc la comun dar spartan, apa calda uneori, lumini mai rar. Si asta era intr-un camin de fete.

In ambele situatii si la banii respectivi, vei avea coleg de camera, asta daca nu gasesti in gazda la cineva, cum s-a mai spus.
Mai sunt si garsoniere, ceva mai ieftine dar care nu sunt mobilate.
IMPORTANT: multi proprietari fug de studenti iar motivele au fost precizate pana acum. Colega asta de care iti spuneam s-a dat angajata (nu a mintit... prea mult Posted Image ).

IN concluzie, foloseste facebookul pentru a-ti gasi un coleg (cam asta e menirea lui), preferabil ar fi sa fie din facultatea - anul- grupa ta intrucat veti avea numitori comuni.

Edited by sorin147, 25 September 2018 - 07:26.


#21
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018

 laffin, on 25 septembrie 2018 - 07:22, said:

Iar tu crezi ca rechinului imobiliar ii pasa de asta?

Atunci unde-i civilizatia antica din care se inspira intelepciune daca nici macar a vorbi omeneste nu se poate schimba cu un tanar disperat ca n-are bani.  Va mai fi si umiliat in loc sa i se ofere o adresa de baba din aia descris mai sus.   Cum zicea popa despre votarea legii familiei, ca apara copiii tarii, nu tin minte exact ca imbatrinesc.  Oare copiii cui conteaza numai?

#22
spe_ripper

spe_ripper

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,519
  • Înscris: 04.03.2009

 ravaell, on 24 septembrie 2018 - 23:01, said:

Salut si scuze daca am postat unde nu trebuie!

Sunt din provincie si student. Nu am prins loc la camin si nu am de gand sa platesc pentru un loc. Prin urmare vreau sa-mi iau o chirie pe undeva. Dispun de 215 euro lunar.(1000-1050 de lei) pentru TOT(chirie+utilitati).

Habar NU AM cum se procedeaza. Fiind din provincie nici nu am cum sa vizualizez garsonierele/camerele respective. Cand vin in Bucuresti, vreau sa vin si sa ma si mut in aceeasi zi. Cam asta ar fi ideea. E posibil sau chestia cu contractul dureaza mai mult timp?

In afara de treaba cu chiria si contractul, cum e cu utilitatile? Banuiesc ca nu toate contractele sunt la fel, am vazut si ca sunt multi care nu vor sa faca contract Fisc. Spre exemplu daca am de platit 100 de lei la gaz, trebuie sa ma duc eu pana la agentia respectiva si sa platesc factura de gaz sau ii dau banii in mana proprietarului la sfarsit de luna calculat cu toate facturile si se ocupa el?

Ce fac in cazul in care eu nu am nevoie de internet si/sau abonament de cablu la televizor? Trebuie sa caut pe cineva care nu ofera chestiile astea? Alta optiune nu am?

De asemenea, in general e mai bine sa ai centrala termica sau sa fii conectat la Radet? Din cei care poate locuiesc in garsoniere, cat platiti lunar caldura in lunile de iarna? Dar electricitatea?

Mersi!


Pentru banii de care dispui, nu ai cum sa gasesti nici garsionera, poate doar in FerenTexas.
Cum ti-au zis mai multi aici, te combini cu unul-doi, stati la 2-3 camere.
Trebuie sa vezi apartamentul fizic, asta daca nu vrei sa iti iei teapa. Pozele in principiu sunt facute de zece ani cand a fost prima oara renovat apartamentul.
Utilitatile le platesti separat de chirie, indiferent daca tu direct sau (alti) bani in mana proprietarului.

Centrala/Radet? Pentru tine e cam la fel, nu ai investit tu in centrala. La radet posibil sa ai surprize sa mori de frig prin casa. Cel putin asa era pe vremuri.

TV/net? Se pot opri/suspenda contractele, daca sunt incheiate cu ceva timp in urma. Dar stai fara net si TV? Posted Image

Edited by spe_ripper, 25 September 2018 - 07:44.


#23
the_same

the_same

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,133
  • Înscris: 13.11.2012
Greu de gasit ceva decent la 215 eur.
Mai bine platesti si stai la camin. Iesi mai ieftin dupa 1 an decat la garsoniera.
Sau te combini cu cineva la 2 camere.

#24
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,364
  • Înscris: 11.08.2003
Cel putin pentru inceput cauta sa stai la camin, cu toata spaga data in plus acum. Dupa cateva luni in care vezi cum e treaba, te intelegi cu cel din camera sau un alt coleg si va cautati altceva. In cateva luni, dupa toata nebunia asa de la inceput, preturile la chirii se vor reduce un pic. Acum e prea mare cererea pentru a nu fi ridicat pretul. Sau, printr-un noroc chior, poate gasesti o camera decenta la camin si ramai acolo.

Edited by sorin147, 25 September 2018 - 08:15.


#25
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
De ce incercati sa-l jecmaniti pe om? Ca e din provincie, de aia?

Se gasesc si la 170-180 de euro/luna, decente, prin Berceni, Drumul Taberei. Da, faci cam 30-40 min cu metroul (din Berceni), sau chiar 1h din Drumul Taberei (zona Romancierilor, etc.). Se gasesc. Ca voi vreti sa-i luati 250 de euro pe luna + + + e altceva.
Daca gasesti la pretul asta mai prin centru, sunt jeguri ordinare si infecte. Cheia e sa cauti cartierele de mai sus (de ex. gasesti la sume de 170-180 de euro, la capatul lui Brancoveanu, sau la capatul lui Al. Obregia. Nu e capat de lume, 3-4 statii de autobuz + metroul din Piata Sudului si in 40 de minute esti la Universitate.

Nu recomand agentiile imobiliare de nicio culoare.

O luna + o luna garantie (deci sa ai in jur de 400 de euro la tine).

Contract obligatoriu

Cu o luna inainte sa iesi din spatiu OBLIGATORIU sa intrebi de recuperarea garantiei. Altii "mai uita". Sau altii mai cu ale bauturii, nu au din ce. Si atunci pui problema asa: ultima luna de chirie o mai platesc sau nu (dupa ce sting toate datoriile: intretinere + diferenta pana la luna curenta la intretinere, etc. )?

In niciun caz sa nu recurgi la cel mai josnic mod de a recupera banii: sa iei lucruri ... din casa. Nici nu mi-a trecut prin cap, pana nu am auzit-o si eu de la un proprietar. Dar, e bine sa "mirosi" cu ce fel de proprietar ai treaba, pentru a-ti recupera garantia, care, repet, se cam "uita" ....

Vorbind de garsoniere gasesti cam asa (sau cam asta e pretul corect):
300 de euro zona ultra centrala (Romana, Universitate, Unirii), desi la pretul asta nimeni nu-ti garanteaza ca sunt ultra-luxul de pe pamant. Platesti zona in general
200-250 de euro zonele adiacente zonei centrale (Tineretului, Dristor, etc.)
170-200 (unde te incadrezi) zonele mai indepartate (ca reper: la 3-4-5 statii de metrou de zonele centrale): Berceni (partea sudica), Grigorescu (spre iesirea spre mare gasesti si mai ieftine, dar zona e cam dubioasa din ce am vazut), Preciziei/Gorjului, Drumul Taberei.
Preturile sunt fara utilitati

Edited by Rhesus, 25 September 2018 - 08:51.


#26
mariin-ion

mariin-ion

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 23.09.2018
Rhesus - Zonele alea pe care le-ai pus sunt echivalentul la cartierul Rahova, așa se duce direct în Republica India Rahova și găsește mai ieftin dar să iasă dezbrăcat sau cu zdrențe pe el să nu plângă și după banii pe care i-a dat pe haine.

#27
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014

 mariin-ion, on 25 septembrie 2018 - 08:46, said:

Rhesus - Zonele alea pe care le-ai pus sunt echivalentul la cartierul Rahova, așa se duce direct în Republica India Rahova și găsește mai ieftin dar să iasă dezbrăcat sau cu zdrențe pe el să nu plângă și după banii pe care i-a dat pe haine.

Daca tie zona Budimex (Marie Curie, pe Bd. Brancoveanu) ti se pare Rahova, inseamna ca....
E drept, e zona de pensionari (plin de pensionari). Nu am zis Eroii Revolutiei. Nici macar zonele adiacente de pe Brancoveanu (spre Rahova, stradutele alea laterale).

O garsoniera pe Bd. in general, e f. decenta.

Personal, mai tz!ganie mi se pare zona Lujerului (unde toti dubiosii opresc noaptea, mai ales in zona autogarii Militari - bine asta e mai spre Pacii)

Edited by Rhesus, 25 September 2018 - 08:54.


#28
mariin-ion

mariin-ion

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 23.09.2018
De unde știi tu ce părere o să aibă inițiatorul care cred că nu a fost niciodată în București? Și zonele alea sunt de evitat pentru vreo 20-30 de euro lunar diferență la chirie. Iar Berceniul este groapă de cartier și în SPATE la Budimex sau spre Izvorul Rece sau spre Grumul Găzarului deja ești în Bandustan, pe partea cu Nițu Vasile este mai decent dar nu găsește la suma lui.

Și da, mie Budimex mi se pare jeg și exact ca în Rahova numai că nu sunt ciori pe garduri pe acolo ca în Rahova dar ceilalți albi sunt ca ăia bronzați numai că nu au fost la plajă să se bronzeze că nu au avut bani de mare.

Edited by mariin-ion, 25 September 2018 - 09:13.


#29
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Eu am dat garsoniera de langa parc Drumul Taberei in 2 zile de la pus anunt pe olx, cu 630 vizualizari si vreo 30 telefoane primite, prima zi vizionare 3 persoane, a doua zi dat cheia la numar 3.Pret 290 E.

#30
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018
Unde incepe mai nou Cartierul Rahova?  Pe langa Tribunal de unde porneste si Calea Rahovei, sau scena cu zdrente este aplicabil din capatul celalat, unde se termina infaimosul cartier?

#31
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
Ce pacat ca nu am si eu vreo 3-4 locuinte in Bucuresti si sa traiesc numai din chirii....

#32
mariin-ion

mariin-ion

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 23.09.2018
FC72 - Nu te mai lăuda cu 290 de euro NUMAI chiria când inițiatorul vrea să dea sumă TOTALĂ 215 de euro care înseamnă vreo 160 de euro chirie și vreo 40-50 de euro utilitățile. La suma asta se încadrează la fostele camere de cămine de nefamiliști de prin Ozana, Pantelimon sau Militari dacă găsește și acolo ca să stea singur.

Edited by mariin-ion, 25 September 2018 - 09:22.


#33
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014
290 pe o garsoniera? In Drumul Taberei? Hah.... ti-ai gasit fraierul .... defapt, asta e punctul forte acuma:
- disperarea (ca incepe facultatea si nu ai unde sta)
- graba
- persoana nestiutoare (cazi in buricul lu' Bucale' nici nu stii pe unde sa o apuci).

PS. Nu am zis sa fii zgarcit, sau sarantoc. Dar totusi, sa analizezi putin pretul.... si la o adica, sa compari cu faptul ca in Olanda gasesti (eu am gasit) la 400 de euro garsoniera (intr-un oras mai mic, e drept).

Edited by Rhesus, 25 September 2018 - 09:29.


#34
Aranzazu

Aranzazu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 24.09.2018

 mariin-ion, on 25 septembrie 2018 - 09:03, said:

De unde știi tu ce părere o să aibă inițiatorul care cred că nu a fost niciodată în București? Iar Berceniul este groapă de cartier și în SPATE la Budimex sau spre Izvorul Rece ...

E vorba de restaurantul Izvorul Rece de langa Ambasada si Biserica Greaca de la B-dul Carol I, former "B-dul Republicii"?   Acea zona nu este ghetto!

#35
Libertarian

Libertarian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 19.09.2018
Stii ce mai poti gasi ieftin? Camera(pseudo garsoniera) intr-o casa, eventual cu intrare separata. Uneori si cu cheltuieli incluse. De genul: https://www.publi24....7e716e6254.html

 FC72, on 25 septembrie 2018 - 09:11, said:

Eu am dat garsoniera de langa parc Drumul Taberei in 2 zile de la pus anunt pe olx, cu 630 vizualizari si vreo 30 telefoane primite, prima zi vizionare 3 persoane, a doua zi dat cheia la numar 3.Pret 290 E.
Sa inteleg ca are finisari de lux si vedere misto? Ca ala e mai degraba pret de ceva apropiat de piata unirii sau universitate. Exista o caruta de garsoniere si poate chiar apartamente de doua camere in apropiere de metrou lujerului la 200-250 eur. Dar e interesant ca apar fraieri din astia.

#36
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Garsoniera din Drumul Taberei a fost mereu la pretul ala de multi ani, fostul chirias a platit la fel, un strain care a venit de la Barcelona, a lucrat un an aici la EA Games si apoi a plecat la Lisabona.
Poate nu ai inteles nu am gasit fraier, am selectat discriminator pretendentii, un cetatean strain care vroia rezidenta pentru acte, a cazut din start, o mama cu copil...copil no way, apoi contract pe firma, nici gand, student ...serios? am gasit pe cineva care nu a emis nici o pretentie si care acceptat senin toate conditiile mele, cunoaste zona si preturile si nu a cerut vreo reducere.
Puteam extinde selectia dar nu aveam chef sa lungesc procesul, 2 zile au fost de ajuns.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate