Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ambalaj cu Garantie - Te-ai aplec...

Abonamentul ADAC. Merita?🤨

Buton alarma neidentificata Logan...

Horizon: An American Saga
 Programul GPU Tweak III, de la Asus

Motor aer conditionat

Malmö, Suedia, city break, cuplat...

Caut medic chirurg
 Substante de baza la pastile de r...

Taiere meri gradina

Inginer PNA / CNS ROMATSA

"DIY" UPS 12V - Scoate cu...
 Grafic in excel

Extensie de browser care sa reduc...

Priza smart monitorizare consum e...

Unde reclam spamul electoral?
 

*Cafeneaua Digi*

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
13509 replies to this topic

#10873
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,426
  • Înscris: 14.10.2008
La Spineni la biserica, unde acum cativa ani netul era 0 si abia aveai o voce lesinata, acum rupe in B1 cu 60 mbps, normal, antena e sus inainte de a cobora dealul Fimestilor cum se numeste cand cobori din satul Spineni in satul Cuza Voda, la brigada de tractoare, a fost pornita initial doar cu B8, dupa legarea la fibra, poc si B1.

Bonus, am gasit o priza lasata afara pentru muncitorii ce construiesc o capela langa casuta parohiala aflata in curtea bisericii. Am bagat telefonul la incarcat in ea, eu aveam incarcatorul pregatit pentru a incarca la matusa la Miesti (traseu Slatina-Spineni-Miesti-Slatina, inclusiv pe bucata de Dex 12) dar tocmai bine ca nu am mai dat pe la ea, Youtube trebuie sa cante in masina deci grija la baterie sa nu ramana in pana, Baseus avand USB-ul pe laterala nu prea permite incarcarea in masina, designurile lui Baseus si cel al amplasarii prizei de 12 V creeaza probleme.

La Miesti netul mobil merge slab, decent dar slab, e nevoie de Wi-Fi la cosmelia de lemn, dar atat Adrem Invest cat si RCS-RDS imi pun bete in roate, contorul nu a fost montat nici astazi, iar cu cele 2 servicii ori de e sau nu TV-ul cel retro obligatoriu in rural Digi_Helper nu mi-a raspuns, cel putin pana la aceasta ora, voi incerca suplimentare cu telefon fix de 1 Euro (Digi Tel Incest cum ii zice Kykykyky) sa vad daca iar se intoarce cererea, daca primesc din nou Digi Reject. Posted Image

*********
In rest Miesti, sat aparte de micut si pustiu apartinand comunei Cungrea, trece cu brio atat peste preturile crescute la curent (iluminatul nu scurteaza programul, la Oporelu e bezna in primele ore) cat si peste seceta (apa nu se opreste, desi la Ganeasa si Curtisoara au aparut rationalizari).

Edited by Neaceasca85, 30 August 2022 - 01:09.


#10874
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,426
  • Înscris: 14.10.2008
E mult sa mergi pana acolo, eu ma pot banui doar de introvertire (flegmatic-melancolic) si ceva din spectrul Autist, mai ales zona de sindrom Asperger, dar asta nu e neaparat ceva rau, si Elon Musk (nu-l agreez) are Asperger recunoscut oficial.Posted Image

Asperger inseamna ca iti plac enorm anumite lucruri si le tot despici in 4 la nesfarsit. Inginerii cu Asperger dezvolta si perfectioneaza chestii.

Mai e o chestie, cu cat esti mai inteligent, cu atat mai tacanit esti. Posted Image Autismul poate insemna inteligenta mare, dar presupune mereu probleme pe comunicare sau interactiune sociala.

Eu am devenit mai comunicativ odata cu inaintarea in varsta, pentru ca inainte eram de scoteai greu cuvinte de la mine. Nu am fost diagnosticat cu nimic, dar mai bine ma nasteam printre snow flakes astazi, decat in vremurile destul de dure in care am aterizat, dar tot e OK ca nu am intrat in vremurile plumbuitului ragusit.  Posted Image

#10875
gigabiter

gigabiter

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 18.11.2018
Devine ciudat topicul asta :-))))

#10876
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Oare cat mai dureaza pana vineceasca cu o poveste dinasta?! [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/SBaFwemRrJ4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#10877
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,426
  • Înscris: 14.10.2008
Childhood e o tema de reflexie, mie nu mi-a placut copilaria datorita autoritarismului manifestat atat de parinti cat si de profesori, comunismul inca nu se stinsese complet din Romania, era destul de viu pana dupa 2000 cand am inceput sa am si profesori tineri, noile generatii, inclusiv bunaciuni aaa profesoare frumoase :drac:

Consider ca viata este grea atat in copilarie cat si la batranetea aia incapacitanta ori cu dureri mari. Mi-e foarte teama de dureri. Viata frumoasa poate fi cand esti suficient de mare sa ti se permita sa faci ce vrei. Ori eu, o ciocolata pe saptamana, probleme cu utilitatile mai ales cu apa, atat la taranoaia cat si la oras, apa cu program, ma deranjeaza mai tare sa raman fara apa decat fara curent, daca facem abstractie de perioadele foarte calde si foarte reci ale vremii.

Cand il vad pe djl nostalgic dupa anii 90 ma enerveaza, dar am invatat sa il inteleg. El ar dori sa fie mai batran, eu doresc mai tanar.

#10878
MELODY

MELODY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,804
  • Înscris: 21.03.2005

 gigabiter, on 30 august 2022 - 10:21, said:

Devine ciudat topicul asta :-))))
Ciudat e moderatorul care ii lasa cu halucinatiile lor.


Poate ca are comision la numarul de postari de prost gust pe care le insira aia... altfel nu inteleg de ce mi-ar sterge o postare...


#10879
A-ONE

A-ONE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,949
  • Înscris: 28.09.2017
E cafenea, relaxați-vă!

#10880
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,426
  • Înscris: 14.10.2008
Chill guys, just chill. If you don't like, just don't read or use ignore function. In rest o Cafenea este despre orice.

M-au sunat acum 1 ora pentru instalare la Miesti, problema pare rezolvata, doar ca acum aman instalarea pana se va monta contorul lui Adrem Invest, Doamne ce ma enerveaza.

#10881
-koss-

-koss-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,329
  • Înscris: 29.11.2017
Eu nu sufăr firma aia Adrem Invest... am avut numai probleme cu ei. Numai panglicari și oameni de nimic au angajați.. Pe unde îi vâd în înjur..Posted Image
Mi-au pus nenorociții un contor stricat când mi l-au schimbat de a trebuit să plătesc la hoții de la cez din burtă pe 6 luni că o luase razna contoarul dudei.. Plus că ce săpături au făcut când au băgat cablul electric prin pâmânt prin locații prin curte până la casă... într-o locație în zig zag l-au băgat..panglicarii și nici suficient de îngropat.
În alta locație când să sap prin curte primăvara am dat de cablul ăstora de la Adrem Invest îngropat la 20-25... rasa lor de panglicari jegoși..

Să nu le dai nimic ăstora nici măcar un leu în plus sau un pahar de apă că nu merită.. și să ai grijă ce panaramă îți fac pe acolo..
Să ai grijă și la sigilii.. Mie mi-au lucrat pe la siguranța din contor și au uitat să-mi pună sigiliu de intrasem eu la belele că nu mi-au pus idioții ăștia de la Adrem Invest sigiliu pe ceas.. numai probleme am avut cu ei.

Am mai avut de Crăciun problemă la țară.. nu aveam curent.. și nenorociții ăștia au venit și așa au și plecat s-au mai și enervat că i-au trimis ăia de Crăciun.. m-au lăsat nerezolvat.. Până la urmă tot eu am rezolvat problema dacă vă vine să credeți.. Era problemă de la contorul lor sigilat. Se ruginise firul de la împâmântare din pământ și de aia nu mai mergea curentul... Am refăcut legătura din pâmânt de la împămânatarea contoarului lor și am rezolvat.. ei nu au fost în stare sau nu au vrut... nemernicii.. I-am blestemat atunci să se umfle salata beuf, sarmalele și cozonacii în ei să crape... pe ăia care au venit în locația aia să repare.. și au reparat un drac coorentul.


Îi mai prind prin trafic cu mașinile lor albe cu inscripția Adrem Invest.. Nici să mă depășească nu-i las pe aștia. Dacă vad că vor să se bage în depășire de fiecare data accelerez blană și nu-i las. O dată am ajuns și pe la 160 km/h pe drumuri de țară de limita 50 și tot mi-am băgat duda în ei.. oricum cu troacele lor de logan van le dau fum.

Edited by -koss-, 31 August 2022 - 12:17.


#10882
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,426
  • Înscris: 14.10.2008
La Miesti totul e montat, pe stalp si o cutie langa gard in curte, gardul e langa stalp, doar ca nasol ca nu tot Distributie Oltenia pune contorul ci Adremul, ei trebuie sa puna contorul, sa lege cele 4 fire sus la retea si gata, am curent.

Contoare care sar la index da, ultimul lot de contoare Enerlux fabricate la AEM Timisoara inainte de inchidere au avut probleme din astea, a sarit cel de acasa de la fratele dar au venit facturi foarte mici din cauza asta, au estimat putin, apoi am trecut la Hidroelectrica simultan cu a mea.

La birou nasol, a sarit cu 800 kwh adica in limita tolerabila (nu foarte mult ca la casa fratelui unde din start au considerat defectiune) si nu au scutit nimic, dar toate contoarele au fost schimbate cu Smart Metere fabricate la Chisinau.

Ce vreau sa subliniez este ca punerea in functiune a unui bransament dureaza mai mult din cauza ca se ocupa 2 firme si nu una de el. M-au amanat 2 luni Distributia, acuma ma amana Adremul tot atata.

Edited by Neaceasca85, 31 August 2022 - 12:16.


#10883
-koss-

-koss-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,329
  • Înscris: 29.11.2017
Da si la mine de la AEM TImisoara a luat-o razna..

Ai mare grija cu astia de la Adrem Invest.

#10884
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,426
  • Înscris: 14.10.2008
Am avea si o pila la ei, sotul unei alergatoare din grupul cumnatei, dar e foarte ocupat. Posted Image

Nu am apelat inca la el pentru Miesti. Fratele si cumnata sunt in Antalya. Saptamana viitoare.

#10885
claudiugl

claudiugl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 475
  • Înscris: 12.02.2014
Operatorii de telefonie mobilă denunță ordonanța pe energie. „Serviciile telecom, grav afectate de noile prevederi”

https://www.romaniat...ri_6791416.html


#10886
Rua20

Rua20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 04.01.2022

 claudiugl, on 03 septembrie 2022 - 18:45, said:

Operatorii de telefonie mobilă denunță ordonanța pe energie. „Serviciile telecom, grav afectate de noile prevederi”

https://www.romaniat...ri_6791416.html
Și românii beneficiază de cele mai mici salarii din Europa,ciocul mic mai tăiați din salariile coorporatistiilor si ce tot atât super profit.

#10887
-koss-

-koss-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,329
  • Înscris: 29.11.2017
Când mă gândesc că o să plătesc 2000 de lei la curent și încă vreo 2000 de lei la gaze pe lună... că nu beneficiez de nicio plafonare... și nici nu am susținut vreodată nicio plandemie, niciun război și nicio iecologie, românul de rând și din clasa medie e cel mai afectat nu operatorii de telefonie mobilă.

Operatorii de rețele mobile au făcut profituri imense în România în 20 de ani.
E adevărat că prin alte țări cum au enumerat ei serviciile sunt de 2 sau 3 ori mai scumpe dar și salariile sunt de cel puțin 5x 6x chiar și de 10x mai mari.

Să mai promoveze plandemii, războaie și iecologii. Ei credeau că se scot cu lucrul de la distanță și că toți folosesc rețelele lor de telecomunicații pentru muncă unii obligați forțați... acum să se aștepte la reversul medaliei.

Cel mai mult suferă românul de rând din punct de vedere financiar dar mai ales psihic.. nu operatorii de telefonie mobilă.. și mă refer aici la orange, vodafone și mai puțin la digi care are prețurile cele mai mici.

#10888
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,201
  • Înscris: 18.04.2008
2000 curent și 2000 gaze?
Ai studio de videochat sau cum?

#10889
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,801
  • Înscris: 25.07.2004

 -koss-, on 04 septembrie 2022 - 06:58, said:

Când mă gândesc că o să plătesc 2000 de lei la curent și încă vreo 2000 de lei la gaze pe lună... că nu beneficiez de nicio plafonare... și nici nu am susținut vreodată nicio plandemie, niciun război și nicio iecologie, românul de rând și din clasa medie e cel mai afectat nu operatorii de telefonie mobilă.

Operatorii de rețele mobile au făcut profituri imense în România în 20 de ani.
E adevărat că prin alte țări cum au enumerat ei serviciile sunt de 2 sau 3 ori mai scumpe dar și salariile sunt de cel puțin 5x 6x chiar și de 10x mai mari.

Să mai promoveze plandemii, războaie și iecologii. Ei credeau că se scot cu lucrul de la distanță și că toți folosesc rețelele lor de telecomunicații pentru muncă unii obligați forțați... acum să se aștepte la reversul medaliei.

Cel mai mult suferă românul de rând din punct de vedere financiar dar mai ales psihic.. nu operatorii de telefonie mobilă.. și mă refer aici la orange, vodafone și mai puțin la digi care are prețurile cele mai mici.

Nu cred că, companiile de telecomunicații sunt servicii de caritate 😅🤣😂.

In alta ordine de idei, ar fi util să înțelegeți că nu ai cum sa dai salarii mari când serviciile sunt ieftine. Romanului și dacă i-ai da 2000 euro salariu și tot ar comenta că-i mult să plătească 50 euro pe serviciile fixe sau de mobil.

V-ați întrebat în IT de ce sunt salariile așa mari, mai ales pe software? Vedeți cât costă o aplicație bancara și apoi o sa înțelegeți de ce sunt și salariile mari. Oare mai pot avea salarii de 2000-5000 euro daca aplicația ar costa 10000 euro?

Edited by micutu82, 04 September 2022 - 09:42.


#10890
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Si la noi sunt salarii mari insa diferența vine in plic! Ar trebui sa lasam de-o parte ipocrizia asta. Toata lumea are case, masini, apartamente date-n chirie cu salariu de 2k lei...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate