Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...

Recomandare serviciu / firma recu...
 La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...

La mulți ani @Ion_Bumbu!
 Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 

Gazul lacrimogen ucide! Copil ucis in Iulie 2018 in Africa de Sud

* * * - - 5 votes
  • This topic is locked This topic is locked
90 replies to this topic

#73
sorin40

sorin40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,585
  • Înscris: 11.01.2008

View Postfansat, on 21 august 2018 - 08:52, said:

   Totusi, vreau si eu sa stiu, daca imi poate raspunde cineva, de ce la ordinul unor politicieni, indiferent din ce colt al lumii, fortele de represiune, gazeaza si bat cu salbaticie proprii compatrioti ? De ce trebuie gazati niste oameni ? Care e ratiunea pentru care niste oameni,,semeni de-ai nostri, trebuie gazati ? In numele cui trebuie sa fie comise aceste atrocitati ? De ce acesti indivizi numiti politicieni hotarasc asupra destinelor unor oameni ? In virtutea carui drept hotarasc astia chestiuni de viata si de moarte ce privesc omenirea ?

În momentul în care arunci cu pietre înspre poliție/jandarmi/armată, etc, primești gaze lacrimogene și bastoane. În toate țările democrate din lumea asta.
Indiferent că este un protest sau un meci de fotbal.

Iar cei care nu aruncă cu pietre și sunt „pașnici” trebuie să se îndepărteze rapid de zona respectivă. Dacă stai acolo „pașnic, cu mâinile sus” devii complice pentru că te transformi în scut pentru cei violenți.
Și dacă vezi că se împrăștie gaze lacrimogene, care crezi că este direcția inteligentă spre care să te îndrepți: spre locul respectiv sau în direcția opusă? Și dacă tot te duci spre locul în care se pulverizează gaze lacrimogene, este oare de mirare că vei inhala gaze?

Vrei protest pașnic? OK, organizează-l, asumă-ți responsabilitatea păstrării ordinii, îndepărtării indivizilor violenți, și apoi discutăm.
Dar cu povești din astea cu „protest spontan”, anunțat cu săptămâni înainte, pe care nu și-l asumă nimeni... Continuat cu alte dude de tipul „poliția nu are voie să mă îndepărteze că eu sunt pașnic”, „jandarmeria trebuia să explice în detaliu ce înseamnă semnalele prin care se anunță intervenția în forță”.

Pentru toți cei care sunt nedumeriți de intervenția în forță a jandarmilor, sfatul meu este să citească legile. Cu atenție, textul de lege original, nu doar ce povestește unul sau altul pe FB sau pe forumuri despre cum ar fi... Că la urma urmei, obligația fiecărui cetățean este să cunoască și să respecte legile țării în care se află.

#74
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,851
  • Înscris: 07.02.2003

View Postsorin40, on 21 august 2018 - 14:00, said:

În momentul în care arunci cu pietre înspre poliție/jandarmi/armată, etc, primești gaze lacrimogene și bastoane.
Numai ca n-au primit doar cei care au aruncat he he he...

View Postsorin40, on 21 august 2018 - 14:00, said:

obligația fiecărui cetățean este să cunoască și să respecte legile țării în care se află.
Si la fel e libertatea de exprimare.

#75
wolfmanro

wolfmanro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,517
  • Înscris: 04.02.2012

View Postzartdato1-0, on 21 august 2018 - 13:17, said:



Eu nu ignor pe nimeni, nu ignor nici mincinosii, nici prostii, nici jigodiile, nici pesedeii, nici leprele.   Ii citesc si cand consider ca depasesc limitele comentez.  Asteapta-te, asadar, sa-ti mai comentez mesaje, chiar daca sunt lispite de idei, de bun simt si de logica, chiar daca sunt mincinoase, propagandiste si imbecile.

Go ahead. Nune ca si cum mi-ai cauza vreun prejudiciu. Dar iti atrag atentia de pe acum ca nu vei obtine altceva in afara de a te acoperi de ridicol.

View Postsorin40, on 21 august 2018 - 14:00, said:



ĂŽn momentul Ă®n care arunci cu pietre Ă®nspre poliție/jandarmi/armată, etc, primești gaze lacrimogene și bastoane. ĂŽn toate țările democrate din lumea asta.
Indiferent că este un protest sau un meci de fotbal.

Iar cei care nu aruncă cu pietre și sunt „pașnici” trebuie să se Ă®ndepărteze rapid de zona respectivă. Dacă stai acolo „pașnic, cu mâinile sus” devii complice pentru că te transformi Ă®n scut pentru cei violenți.
Și dacă vezi că se Ă®mprăștie gaze lacrimogene, care crezi că este direcția inteligentă spre care să te Ă®ndrepți: spre locul respectiv sau Ă®n direcția opusă? Și dacă tot te duci spre locul Ă®n care se pulverizează gaze lacrimogene, este oare de mirare că vei inhala gaze?

Vrei protest pașnic? OK, organizează-l, asumă-ți responsabilitatea păstrării ordinii, Ă®ndepărtării indivizilor violenți, și apoi discutăm.
Dar cu povești din astea cu „protest spontan”, anunțat cu săptămâni Ă®nainte, pe care nu și-l asumă nimeni... Continuat cu alte dude de tipul „poliția nu are voie să mă Ă®ndepărteze că eu sunt pașnic”, „jandarmeria trebuia să explice Ă®n detaliu ce Ă®nseamnă semnalele prin care se anunță intervenția Ă®n forță”.

Pentru toți cei care sunt nedumeriți de intervenția Ă®n forță a jandarmilor, sfatul meu este să citească legile. Cu atenție, textul de lege original, nu doar ce povestește unul sau altul pe FB sau pe forumuri despre cum ar fi... Că la urma urmei, obligația fiecărui cetățean este să cunoască și să respecte legile țării Ă®n care se află.

HUO! Pesedistule! Aperi cremenalii!

#76
andreibb

andreibb

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,698
  • Înscris: 16.05.2008
dar raportul autopsiei cand va veni?
azi ar trebui, nu?
pe la 6 seara asa?
sa fie gata stirea de primetime?

#77
moftware

moftware

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,402
  • Înscris: 08.05.2008

View Postsorin40, on 21 august 2018 - 14:00, said:

În momentul în care arunci cu pietre înspre poliție/jandarmi/armată, etc, primești gaze lacrimogene și bastoane. În toate țările democrate din lumea asta.
Fals. Daca ai aruncat obiecte contondente in jandarmi, atunci obligatia acestora e sa te prinda, sa te scoata din multime si sa-ti interzica accesul la miting. Daca esti recidivist sau ai provocat o vatamare, atunci obligatia jandarmilor e sa te retina si sa sesizez parchetul, caruia sa-i funrizeze probele. Amenda e o solutie intermediara, dar in orice caz ti se va interzice participarea la miting, fiindca obligatia jandarmilor nu e sa se apere pe ei, ci pe participantii pasnici.

View Postsorin40, on 21 august 2018 - 14:00, said:

Iar cei care nu aruncă cu pietre și sunt „pașnici” trebuie să se îndepărteze rapid de zona respectivă.
Numai daca si numai atata timp cat jandarmii intervin ca mai sus, adica vreo cateva minute, dupa care isi reiau participarea la miting in acelasi loc, altfel inseamna ca huliganii, in complicitate cu jandarmii, interzic un drept constitutional al celor pasnici.

View Postsorin40, on 21 august 2018 - 14:00, said:

Vrei protest pașnic? OK, organizează-l,
1. Pana atunci, acte normative adoptate "noaptea, ca hotii" sau "pe repede inainte" intra in vigoare si protestul devine tardiv Posted Image
2. Organizeaza tu un miting al unor oameni raspanditi prin zeci de tari Posted Image Daca ceri intregii diaspore sa se organizeze, atunci ii interzici practic dreptul de a protesta in corpore, asa cum celor mai multi li se interzice practic dreptul de a vota.
3. Oricum, organizarea oficiala unei adunari publice e necesara numai atunci cand sunt folosite mijloace pentru care organizatorii cer protectie (tribuna, instalatii de sunet etc.) si/sau atunci cand solicita garantarea unui spatiu indiferent de numarul participantilor Posted Image
4. Oricare cetatean are dreptul fundamental si constitutional sa protesteze oricand si aproape oriunde, cata vreme nu incalca drepturile altora. Acestuia i se poate adauga inca unul, si inca unul, si inca unul... Daca numarul celor privati de drepturi inferioare sau egale e mai mic decat numarul protestatarilor, atunci prevaleaza dreptul protestatarilor.

N.B. pe 9 iunie, PSD a avut nevoie de "autorizatie" din 3 motive:
- a folosit mijloace pentru care avea nevoie de protectia autoritatilor (tribuna, instalatie de sunet etc.)
- a folosit un spatiu unde obisnuiau sa protesteze altii, deci avea nevoie de cooperarea autoritatii pentru rezervarea lui
- cei mai multi participanti au fost adusi din provincie, pe cheltuiala organizatorilor, astfel incat avea nevoie de garantii din partea autoritatii

View Postsorin40, on 21 august 2018 - 14:00, said:

asumă-ți responsabilitatea păstrării ordinii, îndepărtării indivizilor violenți, și apoi discutăm.
Ne-ai dat toate motivele pentru desfiintarea Jandarmeriei Posted Image  fiindca ramane fara utilitate.
In aceste conditii, daca nu vrei sa se desfiinteze, inseamna ca vrei sa ramana ca... instrument de represiune.

#78
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

View Postmoftware, on 21 august 2018 - 16:23, said:

Din putul gindirii ????

#79
moftware

moftware

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,402
  • Înscris: 08.05.2008
Am rezolvat cu 3 click-uri.
Va cer scuze si va rog sa continuati discutia de mai sus pe topicul din link sau pe unul potrivit, fiindca aici era vorba doar despre gazele Jandarmeriei.

#80
andreibb

andreibb

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,698
  • Înscris: 16.05.2008
In August 2013, Egyptian police killed 37 prisoners after firing tear gas into a loaded van, causing the victims to suffocate in excruciating pain. Four police officers, including a Lieutenant Colonel, were convicted of manslaughter over the incident.

Un aricol despre gazul iritant lacrimogen aici  deci nu prea sunt facute studii, e ca la tigarile electronice.. nu se stie, e posibil, etc etc

dar iata ce s-a intamplat si in Bahrain:

A physiotherapist started wheezing, felt short of breath, and had difficulty speaking for two weeks after exposure to tear gas.
Several women who had miscarried reported that their doctors said they had noticed a significant rise in miscarriages in neighborhoods where tear gas was used frequently.  (miscarried e avort sportan)
An asthmatic man routinely exposed to tear gas died in the hospital of acute respiratory failure after exposure to yet another tear gas explosion.

http://physiciansfor...hal-weapon.html

#81
babarzotea

babarzotea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,247
  • Înscris: 10.08.2017
Despre gaze, deci despre gaze trebuia vorbit pe vremea lui Băşescu, acum e degeaba.

Cât despre alte situaţii, chiar spuea un domn moderator pe topicul cu udmr, nu a fost cam nimic, trebuia să ne ingrijorăm dacă erau 2-3 milioane de oameni în stradă.

Cum ar fi fost să-şi dea guvernul si regina angliei demisia când niste grupuri de copchii beţi şi drogaţi din anglia au devastat si incendatiat mai multe zile la rând magazine, sectii de politie si chiar unităţi militare acum câţiva ani, sau ăia din Baltimore, cam aceleaşi probleme. Totul pornise de pe net fiind instigati de niste şmecheri iar prostia s-a propagat. Or fi fost poate chiar nişte experimente

Edited by babarzotea, 21 August 2018 - 18:52.


#82
rola_ocb

rola_ocb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,216
  • Înscris: 17.10.2012

View Postbabarzotea, on 21 august 2018 - 18:51, said:

Cum ar fi fost să-şi dea guvernul si regina angliei demisia când niste grupuri de copchii beţi şi drogaţi din anglia au devastat si incendatiat mai multe zile la rând magazine, sectii de politie si chiar unităţi militare acum câţiva ani, sau ăia din Baltimore, cam aceleaşi probleme. Totul pornise de pe net fiind instigati de niste şmecheri iar prostia s-a propagat. Or fi fost poate chiar nişte experimente

Daca acei "copchii beţi şi drogaţi din anglia" erau platiti de guvernul si regina angliei ca sa faca haos (cum a fost la protestul de la noi, cu psd-isti violenti infiltrati), atunci guvernul si regina angliei trebuiau sa-si dea demisia si sa stea la puscarie mult si bine. La noi merge mai greu, ca jigodiile pesediste au justitia la degetul mic, dar in timp se vor strange dovezi suficiente si se va schimba situatia.

#83
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006

View PostPatefon, on 20 august 2018 - 16:11, said:

Din spusele unui bun, prieten gazat si el acolo, janarmului respectiv i se blocase valva la butelie. Sa nu cadem in extreme b
SI cum s-a gandit el asa ca ar fi un moment bun sa o deblocheze fix in acele momente cand batea vantul spre protestatari si nu fix cand nu avea nevoie de el.

#84
andreibb

andreibb

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,698
  • Înscris: 16.05.2008
Poate așa a fost.
Dar dacă s-a blocat pe deschis înseamnă că gaza
Apoi.. în imagini pleacă toată grupa.. nu doar el..

#85
babarzotea

babarzotea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,247
  • Înscris: 10.08.2017
Corect rola ocb, deci in traducere, deaia nu şi-a asumat nimeni organizarea mitingului de la bucuresti, că trebuiau să stea in inchisoare apoi si măslin bot si ăia din pnl cativa si de prin usr.

#86
andreibb

andreibb

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,698
  • Înscris: 16.05.2008
Pe de altă parte, cred că 100% din jandarmi nu și-ar baga pisica in baie și ar aruncă o grenadă din aia acolo.
Iar in piata erau copii, femei, bătrâni.
Unul a și plecat la cele sfinte. Sângerări la nas și gura/esofag
Tot studiile zic că gazul respectiv se atașează de zonele umede...hmm fix alea sunt
Că sa nu mai zic că jandarmeria dădea și cu apa..
Gen ai pielea umeda.. arde și acolo

#87
sorin40

sorin40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,585
  • Înscris: 11.01.2008

View Postrola_ocb, on 21 august 2018 - 23:03, said:

[...]cum a fost la protestul de la noi, cu psd-isti violenti infiltrati[...].

Nu este adevărat. Au fost #rezistenți violenți infiltrați. Stai liniștit că au fost filmați și sunt identificați pe rând... De ce crezi că s-a diluat protestul în zilele următoare?

View Postandreibb, on 21 august 2018 - 23:25, said:

Pe de altă parte, cred că 100% din jandarmi nu și-ar baga pisica in baie și ar aruncă o grenadă din aia acolo.
Iar in piata erau copii, femei, bătrâni.
Unul a și plecat la cele sfinte. Sângerări la nas și gura/esofag
Tot studiile zic că gazul respectiv se atașează de zonele umede...hmm fix alea sunt
Că sa nu mai zic că jandarmeria dădea și cu apa..
Gen ai pielea umeda.. arde și acolo

Aiurea,

Ce legătură are compararea comportamentului unui gaz într-o încăpere cu comportamentul gazului în aer liber. Ai auzit de vreo acumulare de gaz metan în aer liber?

Vezi că cel care „a plecat la cele sfinte” era bolnav dinainte. Până la urmă soția lui a declarat că știa că este anemic și are probleme cardiace (de altfel există acte medicale anterioare care atestă acest lucru). Decesul nefericit al acestui om nu are nimic de-a face cu expunerea la gaze lacrimogene.

Sper că nu încercați re-editarea celor „60.000 de morți de la Timișoara”...

#88
babarzotea

babarzotea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,247
  • Înscris: 10.08.2017
60 000 de morti ce ar fi putut si vota

Astia ar putea sa aduca morti direct la proteste si sa zica ca oricum si dragnea a adus morti la referendum ptr vot

#89
aproape40

aproape40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 07.07.2018

View Postmihnearau1, on 20 august 2018 - 16:57, said:

gazele sunt autorizate pentru proteste, tancurile si avioanele nu
Pistoalele?

Deci, cum protestezi, cum pac, gaz in nas. Nu conteaza ca esti violent sau nu, ca doar gazul e autorizat pentru proteste.

Edited by aproape40, 22 August 2018 - 23:05.


#90
Chayah

Chayah

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,038
  • Înscris: 21.08.2016

View PostAnca12, on 20 august 2018 - 19:57, said:

Ce bine este ca Softpedia nu sterge in veci ce s-a scris pe aici, ramane sa vedem ce si cum au fost.

Mai, veteranilor in rele, degeaba frecati si trageti de ceea ce a ajuns chele, nu se va scula de fel.
La urmatoarele alegeri PSD va castiga din nou, detasat.

Stati pe arie ca necrofagii, scotociti internetul sa gasiti ceva de prin Vietnam, Africa de Sud, Bulgaria de acum 10 ani si alte locatii aiurea, panditi ca doar-doar va muri unul care a fost prin piata, vai de viata voastra care se scurge in absurd...

Iasiti la plimbare, lasat blestematele de cutiute prin care va intaratati reciproc si vi se pare ca asta este realitatea generala in Romania. Vedeti ce spun oamenii normali, aceia care traiesc cu necazurile lor reale. Acestia vor vota PSD in continuare, ani la randul, pana vor muri.

Sunteti atat de fascinati de dorinta de moarte a unuia si a altuia, ca nu va dati seama ca, intre timp, o data cu ei veti muri si voi, fara urma, fara urmasi.

Credeti ca daca Dragnea dispare, o sa dispara si PSD, iar oameni care voteaza dispar si ei?

A spus deja cineva, mai sus, ca nu exista alte partide si nu exista persoane (personalitati este prea mult spus deocamdata).
Bine a  spus ca, in loc sa faceti programe, sa creati lideri, stati si va trageti de chelea melcului, zi de zi, aceiasi insi cu aceleasi titluri scremute.

Specificati pe cine sustineti in locul PSD, sa stim si noi ceva concret. Dovediti ca aveti ceva de spus.

Bai, as vrea sa va vad la o Gazeta de Perete, sa vad cine framanta chirpiciul sarac cu cele cateva paie ale alternativei la guvernare.

(Si nu-i nevoie sa va consumati munitia cu mine, ca eu sunt exasperat de voi, dar nu impotriva voastra)

Doamna Anca, semănați la stil cu doamna Elena :D.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate